Hawke BRC Balistik Program Hakkında

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Hawke BRC Prorramda ''Scope Height'' diye bir bölüm var..Sanırım burada dürbün'ün tüfekten olan yüksekliği isteniyor, Bu dürbünün yükseklik ölçüsünü tam olarak nerden nereye almamız gerekli? Dürbün merkez çizgisiyle,tüfeğin üst yüzeyimi? yoksa dürbün alt noktasıyla,, tüfeğin üst yüzey aralığımı? Bu ölçüyü ön ayaktanmı,arka ayaktanmı almak gerekli? Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum..

  • Ankara Team'den Eblemis'in daha önce yazdığı bir yazı:


    Dürbün yüksekliğini ölçmenin en kolay ve kesin yolu bir kumpas yardımıyla dürbün boğazı ve namlu arasındaki mesafe ve namlu dış çapını ölçmek. Namlu ve dürbünün boğaz çaplarının toplamını ikiye bölüp çıkan değere namlu-boğaz arasında ölçtüğünüz mesafeyi ekleyerek dürbün yükserkliğini kolaylıkla ve oldukça kesin bir şekilde hesaplayablirsiniz.


    Şahsen bana en kolay gelen de bu olmuştu

  • Samet arkadaşın ölçümünü tarif ettiği gibi Scope Height değeri, dürbünün orta noktasının, namlunun orta noktasına uzaklığıdır. Ön ile arka ayak arasında yükseklik farkı varsa zaten dürbününüze shimming yapmışsınız ve uzak mesafeye sıfırlamışsınız demektir ve uzak mesafe atışlarda bu fark dikkate alınması gereken bir etki yaratmaz. Yakın mesafe atışlarına az da olsa etkisi olacaktır. Doğru sonuçlar için asıl önemli olan kullandığınız saçma için silahınızın Muzzle Velocity değeri ve saçmanızın ED değerlerini doğru girmenizdir.


    Güvenli ve keyifli atışlar..

    0.177 H.Weihrauch HW97k + Hawke SW30 8-32X56IRSF SR12
    0.22 HATSAN AT44 Long + Hawke
    SW30 8-32X56IRSF 20X 1/2 Mil Dot
    0.22 H.Weihrauch HW40 + 0.177 Zoraki namlu
    0.22 H.Weihrauch HW45 + Maccari yay
    6 mm. WE Model GBB Colt's 1911
    6 mm. WE Model GBB S&W M&P

  • Scope Height değeri, dürbünün orta noktasının, namlunun orta noktasına uzaklığıdır.



    Teşekkürler, öğrenmek istediğim bilgi buydu, dürbün yivli ateşli tüfeğe montajlanıcağı için arka ayak yüksekliği daha fazla, uzak mesafe atışlarında çok fark etmiyicekse, dürbünün orta noktasıyla, namlunun orta nokta aralığını kabaca cetvelle ölçmek yeterli olucaktır sanırım...



    Paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkürler..