sideprensi07 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hocam yuvarlak kurşunlusu daha çok kullanıyor serpmenin.ben kullanmadım lakin kullanan arkadaşlarım şöyle serpme atıyor idi.omuza çeket atar gibi serpmeyi omuzuna dayıyor idi sonra suyun kenarına sinsi sinsi yaklaşıyordu bir havle ile omzundan duran serpmeyi 2 eliyle fırlatıyordu balıkların olduğu bölgeye,
    ama bu bana zevk vermiyor ben oltanın ucuna yem takıp suya atmaz isem o balık ne kadarda büyük olsa haz almıyorum doğrusu :)

Konu başlığından tamamen sapmasına rağmen,yeri gelmişken buradan şunuda belirteyim,

Hatsan Bahtiyar bey ile yakın zamanda yaptığım bir katresu üzerine görüşmelerimde,Hatsan üretimlerinde mevcut modellerin şasisi baz alınarak,üzerinde hertürlü ekleme ve çıkarma yapılarak,örneğin namlu şu olsun,gez bu olsun yada tetik bu olsun gibi,Forumumuzda şekillenen memnuniyetler doğrultusun da silahlar Katresu ya özel üretilecektir,ve bunlar katresu servis departmanı tarafındanda kalite kontrolleri yapılarak teslim alınacaktır,Yani Katresu Global bir tedarikçi ve satıcı olarak her marka ile çalışacaktır.

mustafa abi sizin bu işi gerçekleştireceğinize başkaları inanmasada ben kendi adıma inanıyorum.ilk adımı atmış sınız zaten.ilk müsteriside ben olmaya çalışacağım bu tüfeğin.amacım sizin bu işi gerçekleştiremeyeceğini düşünenlerin önüne bu tüfeği koymak.elbet o günlerde yakındır :)

hoş geldin kardeş öncelik ile ^^ hatsan gibi güçlü ve tepmezi fazla olan tüfeklerde dampa ayak kullanmak gerek aksi taktirde seninde dediğin gibi dürbün ayakları hasar görür hemde dürbünün günden güne kendini içten yeme başlar böyle oluncada tüfeğinden soğursun :)
    2 nedenden bahsedmiş sin değerli arkadaşım bu 2 nedende bir birine zincirli çözüm dampa ayak kullanman.
    saolsun DREZİN nickli TANER arkadaşımız bu sözü geçen dampa ayağın bir nevi kopyasını yaptı da ben ve benim gibileri bu dertden kurtardı.orjinal dampa ayağın fiyatı sanırım 145 ytl olması lazım taner arkadaşımız bu ağağın bir benzerini 65 ytl den satışa sundu ama tükendi.kendiside tekrardan üretecek mi bu yerli dampa ayağı buna kendisi cevap versin demekten başka birşey bulamıyorum saygılar

bir tüfek doğru düzgün atış yapmıyorsa doğru düzgün atış yapmıyor demektir bunu anlamak için illede nam salmış prof olmaya gerek yoktur gez göz arpacık tetik düşür mermi hedefte deilse sorun silahtadır bu kadar sayın arkadaşlar.

gez göz arçacık tetik düşürme) buna uygun atış pozizyonu ve doğru nefes alıp vermeyide eklersek işte o zaman tüfekde bir sorun vardır ;tese;kkur saygılar ^^

arpacık ister metalden yapılma olsun ister plastik yapım olsun sağa sola oynamadığı sürece yani gezdeki yark nokta ile aynı hizada düz durduğu taktirde o arpacık her zaman iş görür.yukarıda bahsediğim yönteni müm kün olduğunca sık dkilirse sık bir şekilde susturucuya oturturulursa öyle kolay gevşeme yapacağını pek kestiremiyorum.sonuçda bu bir lastik ateşleme esnasında darbe minimum düzeyde yansır çünkü esnek bir malzeme kendini koyu vereceğini ben düşünmüyorum.bir ara yaparım bundan forma eklerim şuanda inşaat işleri ile uğraşıyorum evde epey meşgulum bu hafda içi yapmaya çalışırım saygılar :)

aklıma yukarıdaki bahseddiğim den daha pratik bir fikir geldi arpacığı olmayan tüfekler için.
    gerekli olan malzeme şunlar
    1 cisi don lastiği ;tacli# ama o yuvarlak olanlardan deyil düz yassı ve siyah olan lastiklerden
    2ci gerekli olan malzeme iğne ve siyah iplik
    3 cü ve son gerekli olan malzeme arpacık gibi yuvarlak ve göze batan renkden oluşan yaklaşık 1cm boyu olsa iyi olur plastik bir parça.
    yapacağımız ilk iş önce arpacığı siyah düz lastiğin üstüne koyup arpacığın bir ucu lastiğin kenarına sıfır vaziyetde gelecek şekilde ayarlıyoruz.tabi bu arada iğne iplik hazır vaziyetde masada bekliyor olacak ;tacli#
    sonrasıma lastiği ve arpacığı elimize alıyoruz arpacık lastiğin üzerinde düz hızada olması gerek,ardından lastiği kapatıyoruz defter kapatır gibi,şimdi yapacağımız işlem ise 2 parmağımız ile arpacığın altından lastiğe bastırıyoruz iyice gerilsinki sonra arpacık dikildikden sonra yerinden çıkmasın,sonra başlıyoruz dikmeye ;tacli# bir alt bir üst.arpacık dikme işlemi bittikden sonra lastiğimizi susturucunun üstüne koyup yine lastiği gergin bir şekilde tutarak ölçü alıyoruz,pozisyonumuzu hiç bozmadan lastiği susturucudan çıkarıp aldığımız ölçüden 1 2 milim daha kısa tutarak başlıyoruz dikmeye bir alt bir üst devam ;tacli# işlem bittikden sonra geçiriyoruz susturucuya yeni arpacığımızı atış serbest arkadaşlar ^^

ben arpacığı kırılan bir tüfek için şöyle bir uygulama yapmış idim.hani bazı ambalajlarda sıkma plastik kelepçe oluyor sen ne kadar gerdirirsen öyle kalıyor.bunun biraz büyüklerini emniyet güçleri pratik kelepçe olarakda kullanıyor işte ondan.namlunun ucunu yerleştirip iyice gerdirdim takdığım plastik gerdirme kelepçe kibar bir şey idi.sonra japon yapıştırıcı sı ile eski arpacığı tam ortalı bir şekilde yapıştırdım,ayrıca takdığım kelepçe siyah idi.halen o şekilde kullanıyor arkadaşım

Sanırım yanlış tarif ettim.Tüfeğin dışında gezin 10cm arkasında enine doğru düz bir kaynak çizgisi var tedirgin olduğum konu acaba bu çizgi dizel etkisinin sebep olduğu basınçlamı belirdi?

şöyle tarif etsem bahseddiğin kaynak misali çizgi ana gövdenin enine doğru gidiyor ve boyu kısa mı?ve biraz geniş bir çizgimi bu?
    ve görünüm itibarı ile pistondaki siyah kaynak görümünü mü anımsatıyor kardeş?

ben patriotumu ilk söktüğüm gün senin bahseddiğin yerde yuvarlak bie iz vardı tıtklı gibi bir şeye benziyordu içine pamuklu bez salıp deneme yaptım acaba bu çapak mı diye yağmış o.bu bemin kendi görüşüm ve yaşadığım bir olay yeşil gres patriot için uygun gelmedi benim tüfeğe arkadaşımızın bahseddiği gibi bariz patlama sesi ve yanık kokusu 60 70 atış da devam edince tekrardan söktüm tüfeği bu sefer yaptığım temizlikden sonra tekrardan yeşil gres uyguladım bu sefer daha önce sürdüğüm gresin yarısını sürdüm yine patlama sesi yine yanık kokusu oluştu 60 70 saçma attım bu arada,tekrar söktüm tüfeği yeşil gres den arındır dım yanlız bu arada benim keçe çok az da olsa iç kısımdan yırtılma oluşmuş.şuanda ilk günkü günlerine döndü tüfek :) bu arada şunu da belirtiyim daha önce kral magnum ve mod85 e uyguladım bu 2 tüfekde yeşil gresin yan etkisine raslamadım ne yanık kokusu nede patlama sesi duydum normaol tok diye bir ses çıkıyor

bende şöyle düşünüyorum her ne kadar sıkıntı yaratsada hatsan yaptığı ürünlerde verdiğimiz parayıda göz önünde bulundurmak gerek.herkesin bütçesi yetmeye bilir bir avrupa yapımı bir tüfeğe.ancak o tüfeklerde orta halli geçimini sağlıyan bir kişi için çok ağır gelir.birde şu var hepimizinde bildiği gibi bu havalı tüfeklere kolay ad bulunmuş tık tüfek diyorlar yani işi basite alıyorlar.ne biliyim o kadar para vereceğine al bitane gerçek tüfek av yap diyen elbetde çıkacak.zevkler tartışılmaz elbet bu kişinin bütçesine ve kişinin kazandığı parayı ne zorluklar ile kazandığına bakar,hatsan olmasa idi burda bir çoğumuz torun ,eser markalar ile başlıklarımızı açacaktık.bir yaylı tüfek için aşağı yukarı 800 1000 ytl para verecem ee nerde bunun garantisi?türkiyede garanti şartları belli ürünü satancıya kadar sonrasıma Allah kolaylık versin alan adama.ayrıca yedek malzemede bulmak da kolay olmaya bilir avrupa yapım tüfeklerde,bütün bunları temin edebileceğinize kendiniz kadar eminseniz o zaman gönül rahatlığı ile kendi arzunuz doğrultusunda alırsınız saygılar

daha bu gün bizim tüfekçide idim malum yaz geliyor olta malzemesi almam gerek taticiler için orda gördüm 2 tane vardı 4.5mm ler için.bulamaz isen son çare burdan postalarım kardeş.çok acil ise yarın manavgata gidiyorum bende evde var bi tane kargo adresini ver yollayayım sana yarın kardeş

sideprensi07 onurun dediği (pellet rowır) tam adını bilmesemde biz öyle diyoruz.Yapılışı şu şekilde bildiğimiz askeri mat yani üstüne yatılan veya atışta kullanılan katı sünger malzeme.15 cm boyunda 8 cm eninde düzgünbir şekilde kesildikten sonra en ve boyda olmak üzre kenarlardan 5 er mm boşluk bırakıp 1 cm arayla düzgünbir şekilde çiziyoruz.Çizmiş olduğumuz çizgiler boyunda 12 satır eninde 7 satır oluyor çizgilerin kesişim noktasından metrik 4 yıldız alyanla halı veya ona benzer yumuşak bir malzemenin üstünde direk bastırmak suretiyle deliyoruz ve pellet rowır kabaca hazır olmuş oluyor.12x7=84 adet pellet yüklenmiş oluyor,atışlarda pratiklik açısından mükemmel.

[Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1002/pelletrow305rISFMB.jpg]

Kırmızıyla işaretli bölümlerdeki gibi yatay olarak bıçak veya falçata yardımıyla kesiyoruz son olarak kestiğimiz yerlerden cırt cırt ları geçirip dipçiğe göre boyunu ayarlayıp kullanmaya başlıyoruz. :thumbup: Şunuda unutmadan eklemek istiyorum matı bastırarak deldiğimizde altından çıkan mat parçalarını atmayın nedeni kalıp gibi tam pellet boyunda çıkıyor bunları daha sonra namluyu temizlemek için kullanabilirsiniz :D yani namlu temizleme pelletleri gibi,ben kullanıyorum harbi niyetine az yağlayıp ilk önce pellet arkasına mat parçasını yerleştiriyorum ve ateşliyorum,namludaki isi,kalıntıları alıyor ;tufey#

detaylı açıklaman için teşekkür ederim kardeş ne tasadüftürki kullandığın malzemelerin aynısı bende mevcut :) kolay ve masrafsız olcak benim için ;tacli#