syılmaz adlı kullanıcının mesajları

    Beyler bir yasak, diğer bir yasağın geliş habercisidir. Yorumları okursanız, avcılık psikopatlara göre bir iş, bu insanlara göre avcılık yasaklanmalı. Peki avcılık yasaklanırsa ne olur?


    Sonrasında ateşli silahlar yasaklanır, sonrasında da ateşli silahlara başlangıç diye havalı silahlar yasaklanır.


    Kanunlara uyduktan sonra isteyen avlanır, isteyen istediği atıcılık dalıyla uğraşır, isteyen kanunların kendisine müsade ettiği şekilde silahlanır. Bu kimseyi ilgilendirmez, kimse bunu yapıyorsunuz diye sizin hakkınızda linç kampanyası başlatamaz, böyle birşeye hakları yok.


    Başlığım biraz garip olmuş farkındayım, Cem Boyner'in bize ihtiyacı yok ama kastettiğim, bu tehlikeli zihniyete karşı sessiz kalmamak.

    Cem Boyner avcılığa meraklı bir işadamıymış, Afrika'da yaptığı avlar hakkında bugün bir gazetede haber çıktı, av anılarını kitap haline getirmek istiyormuş ve hemen 'linç' kampanyası başladı. Zaten haberin başlığı bile provakatif, 'kalbine 5 kurşun sıktım'.


    Haberlerin altına yazılan yorumları okuyunca çıldırmamak elde değil.


    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19606499.asp


    http://www.stargazete.com/medy…cig-gibi-haber-412651.htm

    Her güvercin yenir mi?
    Tahtalı yeniliyor mu?


    Güvercin 2 ayda bir yumurtlar hadisesi doğru mu?
    Bu kuş ne zaman üreme dışı kalıyor?


    Her güvercinin eti yenebilse de, evcil güvercin yemeyi asla doğru bulamam. Kotalara uyduktan sonra yabani güvercin avlamakta ve yemekte de bir sakınca olmaz.


    2 ayda bir yumurtluyor mu bilmiyorum ama bir ara bizim balkona yuva yapmışlardı ha bire yumurtluyordu. :)

    Yeni tüfeğiniz hayırlı olsun, fotoğraflarını da ekleseydiniz daha güzel olurdu. Yabani güvercinin avı serbesttir ve eti de yenir. Gerçi ben hiç yemedim ama. :)


    bu arada zaten sabotlar paradox namlulu silahlar ya da paradox choke takılı silahlarla en iyi sonucları verir yoksa hız dışında pek te avantajı kalmaz. havanda su deveriz.



    Önve ki mesajımda, sabotlar sanki açık şokla atılabilirmiş gibi bir anlam çıkmasın diye düzeltmek istedim. Turgayttt'nin dediği gibi, yivlendirilmiş namlu yada yivli şok ile atılmalıdırlar. Yalnız paradox namlu ile fully rifled namlu birbirinden farklıdır. Gerçi o kadar detaya inmeye gerek yok. :)

    avantajı :
    tek kurşun ya da şavrotin atamayacagınız silahlarda yani ( şoklu namlulu ya da light tasarımlı ve hassas kasalı silahlar) için acil durumlarda kullanılabilecek iyi bir cozum
    mesela keklik tavşan ya da orman çulluk avlarında cıkabilecek domuz gibi tehlike durumları. en basit ornek.



    Sn. turgayttt, şevrotin kullanamayacağımız bir tüfekte double kurşunda kullanamayız eğer sabotlu diye kullanabiliriz diye düşünüyorsanız bu bence pek doğru olmaz çünkü o halde dar şoklu tüfeklerde normal sabot kullanabilmemiz lazım olurdu.

    5 numara şok yok ise şok suz at yani hiç şok takma slug olur sorun kalmaz , namludaki şok yatağına da değmez merak etme ben hep oyle atarım yıllardır sorun yok.


    Olur mu Allah aşkına öyle şey? Hiç şok takılmadan atış yaparsanız, namlu ucunda ki (iç kısımda ki) dişleri bozarsınız. Ondan sonra nasıl mobil şok takacaksınız? Ayrıca 5 numara şokun (Silindir şok) iç çapı, slug namluda ki namlu ucunun iç çapına eşittir.

    Gönül rahatlığıyla elinizdeki bütün şoklarla tek kurşun atabilirsiniz. Şimdi piyasada bulunan bütün kurşunlar keanarları yivli orta kısımları deliktir. Gualindi denilen tek kurşun modelide kenarında yiv yok ama ortası gene boştur. Tüfekten çıkarken kurşun bir miktar büzülerek çıktığı için zararı yok. Sadece eski avcılar bilir dom dom kurşunu misket şeklindeki kurşunlar zararlıdır. tüfekten çıkışı sırasında büzülme yapmadığı için şoklu tüfeklerde yarılmalar görülmüştür. yarılmasada çoğu zaman tüfeği içini çizdiği görülmüştür. eğer olaki elinize geçerse bu kurşunları atmayın.


    Eğer tek kurşun tamamen saf kurşundan imal edilmişse dediğinizde haklısınız. Yalnız bu kurşun yada saçmalar deliciliği arttırılsın diye antimon yada başka bir madenle alaşımı yapılarak daha sert hale getirilebiliyor. Bu durumda dar şok kullanmak tüfeğin namlusuna zarar verebilir. Üreticinin hangi madeni kullandığından emin değilseniz, güvenli tarafta kalarak 5 numara şoku kullanmak daha doğru olacaktır.

    Tabancalar konusunda deneyimli biri değilim ama mke'de şu an çok fazla seçenek yok. C 96 ile yapılabilecek grupman değerlerini bilemediğimden başka tabancalarla kıyaslayamam.

    15.000 Dolar olmasının sebebi, satıcının milleti enayi yerine koymasından kaynaklanıyor. İkinci el ilanlarında birçok tabanca sıfır fiyatından pahalıdır. Aman dikkat.

    “İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurmak ve taşımak hakkı ihlâl edilemez.”
    Amerikan Anayasası


    Büyük düşünen insanların kurduğu bir devletin bugün hangi güçte olduğunu anlatmaya gerek yok. Cuma İçten'in değindiği konu iç savaş ile alakalı değil, olası bir işgal durumu için geçerlidir ve bence sonuna kadar haklıdır. Kaçımızın, Dağlık Karabağ bölgesinde sivil Azeri'lerin elinde ki her türlü av tüfeği ve tabancanın 'kan dökülmesini engellemek' amacıyla toplatıldığından buna karşın sivil ermenilerin eski SSCB döneminden kalma ağır silahlarla donatıldığını yada Bosna Hersek'te sivil halkın yine aynı gerekçeyle elinde ki av tüfeklerinin dahi toplandığını ama Sırp'ların eski SSCB döneminden kalma ağır silahlarla donatıldığından haberi var?


    Kaçımızın Türkiye hariç hiçbir müslüman devletin yivsiz tüfek üretmediğinden haberi var? Türkiye'de de yivli tüfek üretmenin yasak olduğundan haberi var? Neden dışarıdan satın almak zorundayız acaba? Kaçımızın bireysel silahlanma karşıtı Umut vakfının, hangi yabancı vakıflardan destek aldığını ve bu yabancı vakıfların ne diye destek sağladığından haberi var?


    Gelişmiş devletler içerisinde tabanca taşımanın yasaklandığı tek ülke İngiltere'dir ve İngiltere'de de yasak sonrası işlenen adi suçlarda artış olmuştur, azalma değil. Bireysel silahlanmayı engelleyerek sadece kanunlara saygılı, kendini ve ailesini korumak amaçlı silah edinen insanların elinde ki silahları alabilirsiniz. Suç işlemek amacıyla silah edinen insanların elinde ki silahları toplayamazsınız, onlar zaten ruhsatsız silah temin ediyorlar, kanunların ne dediğinin onlar için bir önemi yok.

    Cevap verilmesi mümkün olmayan bir soru sormuşsunuz. :) Tüfeği hangi amaçla (avcılık mı, atıcılık mı, güvenlik amaçlı mı) almayı düşünüyorsunuz? Gerçi belirttiğiniz bütçede pekte seçme şansınız yok.

    Remington ve Federal gibi mühimmat üreticilerinin web sitelerinden balistik tablolarını inceleyebilirsiniz. Yivsiz tüfeklerde çap büyüdükçe kuşunun belli bir mesafede ki (mesela 100 mt) enerjisi daha yüksek olur. Kısacası öldürücülüğü en yüksek çaplar 12 ga>16ga>20ga>28ga>36 numara 36 numaraya özellikle gauge terimini kullanmadım çünkü burada yanlış bilinen bir doğru var. 12 gauge 1 pound ağırlığında ki saf kurşunun 12 eşit hacme bölünmesiyle elde edilen yuvarlak kurşunun (1 adetinin) çapıdır. 36 numara ise yaklaşık 66 gauge'e denk gelir.




    Sadece hıza bakarak öldürücülük konusunda bir fikre varamazsınız, çünkü enerjinin formülü (yivsiz tüfekler için) 1/2mv2 formülünden bulunur, görüldüğü gibi çekirdeğin ağırlığıda etkilidir. Yivli tüfeklerde ise enerji 1/2mv2 + 1/2 Iw2 formülünden bulunur, I atalet momentini, w açısal hızı (merminin kendi etrafında dönüş hızı) ifade eder.




    Bazı arkadaşlar yivli tüfek kurşunu daha küçük niye daha öldürücü o zaman diye örnek vermişler, bazı arkadaşlarda 12 ga 10 numara saçma ile yapılan atışta deliciliğin az olduğunu belirtmiş. Öncelikle bu arkadaşlar kusura bakmasın ama elma ile armutu karıştırarak örnekleme yapmaya kalkmışlar.




    .338 lapua'nın öldürücü olması yivli tüfek namlusuyla atılmasından kaynaklanır yoksa .338 lapua'nın çekirdiğini kendi çapına uygun yivsiz fişek kovanına yerleştirip, yivsiz namlu ile atarsanız elbette öldürücülüğü 12 ga.'dan az olur. 10 numara saçma ile atış yapan arkadaşta bir zahmet 12 ga 10 numara saçma ile 36 numara 10 numara saçmayı karşılaştırsın sonra hangisinin daha delici olduğunu yazsın.

    Merhaba arkadaşlar, benim şu an havalı tüfeğim yok, 2 adet yivsiz tüfeğim var. Kemer'de bulunan poligona sık gidiyorum. Skeet atışları yapıyorum ağırlıklı olarak. Katılmak isteyen arkadaş olursa memnun olurum. Havalı tüfekte almayı düşünüyorum, aldıktan sonra yapılacak aktivitelere zevkle katılırım.