everlost adlı kullanıcının mesajları

    Allah razı olsun. Oring ihtiyaçlarımı paylaştığınız noktadan tedarik ettim, piyasanın 1/10 fiyatına ve eksiksiz. Esnaf insanlar..

    Güle güle kullanın hocam. Sormak istediğim şey elden mi teslim aldınız yoksa eft-kargo şeklinde mi?

    Selamlar,


    Dikey eksende klikler bitince çözüm ayarlanabilir dürbün ayağı almak ama yatay eksende klikter bittiyse ve hala vurduğunuz nokta ortaya gelmedi ise başka bir problem var demektir. Aklıma gelen problemli olabilecek noktalar: dürbün rayı, dürbün ayakları ya da dürbünün kendisi. (namlunun düz olmaması da ihtimal dahilinde ama bence düşük ihtimal)


    Ben de benzer bir problem yaşamıştım ve tüfeğin üzerindeki sökülüp takılabilir dürbün rayının tüfeğin ana gövdesine düzgün monte edilmediğini fark ettim. Ama sizin tüfeğinizde dürbün rayı sabit diye biliyorum o yüzden problem başka bir yerde olmalı.


    Sorunu tespit etmek için deneyebileceğiniz yöntemler;


    - tüfeği ve dürbünü sabit tutup farklı bir montaj ayağı ile test etmek

    - tüfeği ve montaj ayağını sabit tutup farklı bir dürbün ile test etmek

    - dürbünü farklı bir tüfek üzerinde test etmek (mümkünse farklı montaj ayakları ile)

    - dürbün bağlantı noktalarını gözle kontrol etmek

    - kırmalı namlu ile tüfeğin ana bloğu arasında bariz bir eksen farklılığı var mı diye göz ile kontrol etmek.


    Kolay gelsin.

    alt vurması bir sorun değildir hocam.
    sıfırlama sonrası zoom yapınca da hep aynı noktadan vurmak için FFP optikleri tercih edebilirsiniz.

    ,yani elinizdeki optiğe naparsanız yapın sorunu düzeltemezsiniz.


    Selamlar. Tam orta noktaya sıfırladı ise aynı mesafede atış yaparken kaç büyütmede olursa olsun yine orta noktaya vurması gerekmez mi?


    Örneğin 6x'de 50 metrede sıfırlama yapıldıysa aynı mesafeye atış yaparken 12x'de de 24x'de de orta noktaya nişan alınarak atış yapılabilmesi lazım.


    Bahsedilen sorun benim anlattığım gibiyse dürbün problemli ve sıfır tutmuyor demektir.

    Öncelikle geçmiş olsun.


    Hatsan ile iletişime geçmeyi denediniz mi? Dediğiniz gibi kusurlu bir tüfek ise bu durumu garanti kapsamında düzeltmeleri gerekiyor.


    Ayrıca eğer konuya hakim değilseniz Türkiye'deki tüketici haklarını araştırmanızı veya bilgili birinden danışmanlık almanızı önerebilirim. Bayi ile ya da üretici firma ile sorun yaşamaya devam ederseniz para iadesi için tüketici hakem heyetine gitmeniz gerekebilir.

    Dürbün hesaplamaları gerçekten beyin yakabiliyor :)


    Bunun bence bir sebebi de bizim alışık olduğumuz metrik sistem ile uyumlu olmayan MOA dürbünler kullanmamız. Sizin de dediğiniz gibi 1 MOA 100 yard mesafede 1 inç lik uzunluğa denk geliyor. Gördüğünüz gibi yard, inç vs hiç aşina olmadığımız birimler.


    Halbuki MRAD dürbünler metrik sistem ile daha uyumlu. Çünkü çok basit bir şekilde 1 MRAD (miliradyan) 100 metrede 10cm uzunluğa tekabül ediyor ve bahsettiğiniz hesaplamaları yapmak daha kolay hale geliyor. Örneğin element optics'in helix modelinin MRAD tipi dürbünündeki tırtıklı kısımlar 100 metrede 24x büyütmede 10 cm'e tekabül ediyor (second-focal olanlar için konuşuyorum). Benzer şekilde 12x'de 20cm, 6x'de ise 40 cm. Taretler de MIL tipinde olunca hedefteki sapmanın kaç cm olduğunu bilirseniz kaç klik çevirmeniz gerekriğini çok kolay hesaplayabiliyorsunuz.

    Evet alt ray bağlantısı sık sık çıkarıp takmak için uygun değil. Ama bunun üretim hatası olduğunu düşünmüyorum. Olsa iyi olurdu tabi. Lazer kesim süngerli bir çanta ile çok rahat taşınırdı.


    Göz kurtarma mesafesi ile alakalı olarak da zaten bu alete uzun göz kurtarmalı bir dürbün temin etmek gerekiyor. Keza benimki bu klasmanda ve fotoğraflardaki hali ile çok net nişan alabiliyorum.


    Tedarikçi firmaların bu model dürbünleri Türkiye'ye getirmesi lazım (özellikle NCStar 2-7x). Zoraki kullananların sayısını düşünürsek epey talep olur diye düşünüyorum.

    kendine has bir güzelliği olmuş.yeni gelen dipçik 2. parti üretilen mi bilginiz var mı? problem var deniyordu giderilmiş mi?


    Hatalı bir seri oluğundan haberim yoktu ama herhangi bir sorun yaşamadım hocam. Ne gibi bir sorun varmış yazarsanız kontrol ederim.

    Hocam yarın öbür gün acemi bir arkadaş foruma gelip şöyle av yapabileceğim, 50 metreden güvercini indirebileceğim vs vs bir havalı tüfek arıyorum diye yazdığında ben yine kendisine yasaları hatırlatacağım ama buradaki olay daha önce dediğim gibi haşere ile mücadele. Bu farelerin ne çeşit bulaşıcı hastalıklar taşıyabildiğini saymama gerek yoktur herhalde. Neyse bu konuyu takip etmeyi bırakıyorum. Diyecek bir lafı olan özelden yazabilir. İyi akşamlar herkese.


    Attığınız taş bana ise kırıldım açıkçası. Yani diyorsunuz ki ben normalde karşı çıktığım bir şeye paylaşımı yapan kişi ile ahbap olduğumdan destek veriyorum. Bu ağır bir ithamdır ve kime yapılırsa yapılsın bu konunun sizi rahatsız ettiğinden daha rahatsız edicidir. Eğer bunu ima etti iseniz size diyorum ki haksızsınız.


    Avlanma konusunda düşüncelerimi açık bir şekilde yazdım ve ben tezat bir durum gömüyorum.

    Forumda ne kadar çok yufka yürekli üye var anlamıyorum. Ülkemizdeki yasalar müsade etmediğinden havalı tüfek ile av yapmaya ben de karşıyım. Hatta kişisel olarak bunu bir adım daha öteye götürüyor ve diyorum ki av tüfekleriyle bile yasal da olsa keyfi olarak bir calının öldürülmesini tasvip etmiyorum.


    Ama buradaki olayın adı haşere ile mücadele. Ali hocamın nişancılık kabiliyetini de bilen biri olarak bu hayvanların kapan, zehir veya herhangi başka bir yöntem ile ölmeye kıyasla çok daha acısız biçimde öldüklerine eminim. Kaldı ki yasaların hem 12 fpe limiti koyup hem de avı serbest bıraktığı ülkeler var. Burada kullanılan tüfek imzadakilerden biri ise en az 50fpe.



    Ayrıca bu forumun sadece havalı tüfeklerin sportif amaçlı kullanımına yönelik paylaşımlara açık bir mecra olduğuna yönelik bir algı nereden geliyor?


    Hem forumdaki paylaşımın artık eskisi gibi olmadığından şikayet ediyoruz hem de her yapılan paylaşımın altında başkalarının hevesini kıracak ve sayfalarca tartışma yaratacak söylemlerde bulunuyoruz.