everlost adlı kullanıcının mesajları

    Yaylı olduğundan dampa tavsiye ederim. Aksu av dan sıfır yatagun dampa ile forumdan ikici el bir 9 ya da 12 büyütmeli optima alırsanız uygun bir kombinasyon olacaktır diye tahmin ediyorum. Bütçe limitinizin de içinde oluyor.

    Yukarıda bahsettiğim yöntemi keşfettiğim video:


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    ok cvp bekliyorum


    Merhaba,


    Dürbünü sabit bir eksen etrafında çevirme yöntemini denedikten sonra ayna yöntemi ile dürbünü yüzde yüz optik merkeze alamadığımı farkettim. ama çok yaklaşmışım. Öyle ki crosshair belli bir noktanın etrafında çok küçük bir yay çiziyordu. Sonra fakrettim ki windage ve elevation turretlerinin ikisi de üzerlerinde yazan klik sayıları bazında 0'a çok yakın. Benim de ikisini de 0'a alarak döndürme yöntemini deneme fikri aklıma geldi ve gördüm ki bu değerlerde dürbün fabrika çıkışı olarak optik merkeze alınmış. Yani ikisini de sıfıra aldığımda dürbün aynı nokta etrafında dönüyor. (Hawke Sidewinder SR Pro 6-24x56)


    Ayrıca dürbünü çevirme yöntemi ile test ederken sabit tutmakta zorlandığımı belirtmeliyim. En sonunda kardeşimden yardım alarak yapabildim. Bu yöntem ile en sağlıklı test kanımca şu şekilde yapılabilir (youtube videosunda görmüştüm, linki daha sonra ekleyeceğim):


    - dürbünün paralax yapabildiği bir mesafeye yere dik bir şekilde üzerinde büyükçe bir artı olan (x-y düzlemi) hedef kağıdı yerleştirilir
    - dürbün çevirme esnasında kesinlikle doğrultu değiştirmeyecek ve kendi etrafında rahatça dönebilecek bir setup ile uygun pozisyona getirilir (en zoru da bu)
    - hedefteki artının tam ortasında nişan alarak (crosshair hedefteki artı işareti ile tam örtüşecek biçimde) dürbün kendi etrafında 180 derece döndürülür
    - dürbünün merceğindeki hangi eksen hedefteki (başta üzerinde olduğu) eksenden uzaklaştı ise dürbün bu eksende optik merkezde değil demektir.
    - dürbün her 180 derece çevrildiğinde crosshair'ın iki ekseninin de hedefteki artı ile örtüşmesi sağlanana kadar windage ve elevation ayarları ilgili yöne doğru değiştirilir.

    İhtiyari bey sizi tebrik ediyorum. Keşke Hatsan da bu kafa yapısında olsaydı. Hem kendileri çok farklı yerlerde olurdu hem de biz her döviz yükseldiğinde fiyatı sıçrama yapan ithal silahlara para vermektense milli sermayeye kazandırmış olurduk. Uluslararası camiada yaşayacağımız gurur da cabası.


    Başarılarınızın devamını diliyorum.

    Aynayı sert bir şekilde bastırmak gerekiyor. Ayrıca aslında bu işi yaparken ayna yüzeyinin dürbün merceğine % 100 paralel olduğunu varsayıyoruz. Bu yüzeydeki en ufak bozukluk ayarımızı etkileyecektir. Döndürme yöntemini denemedim ama en kısa zamanda bu yöntemi de uygulayıp teyit edeceğim. Saygılar.