Izgarayı kaçıracaksın hocam, bi daha düşün. Air Ranger köftesi de iri kıyım olur haniBu aralar havalar değişik, hastalık heryerde geziyor, geçmiş olsun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Fotoğrafları bekliyoruz bakalım. ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Izgarayı kaçıracaksın hocam, bi daha düşün. Air Ranger köftesi de iri kıyım olur haniBu aralar havalar değişik, hastalık heryerde geziyor, geçmiş olsun.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Fotoğrafları bekliyoruz bakalım. ![]()
Arkadaşlar çok niyetine girmiştim cidden, kendimi toparlarım diye düşünüyordum ama daha kötü oldum. Hem bu yüzden hem de sizlere de hastalık bulaştırmamak adına bu seferlik pas geçiyorum. İyi eğlenceler.
Bende yer var alırım
Sağ olun. ÖM attım.
Terminal - Çim Kayağı Tesisleri arası taksi ücretini paylaşmak isteyen ?
Bende araç yok. Terminal taksiyi aradım 30 tl tutar dedi. Aracında yer olan varsa iletişime geçebilir mi?
Yusuf bey candır ![]()
Mükemmel görünüyor. Elinize sağlık ![]()
Ayda yılda bir defa şansın da etkisi ile yapılan bir grupmanı bu kadar büyütmeye gerek yok bence. Eğer bu tüfek ile bu mesafeden her 5 grupman denemesinin 2'si veya 3'ünde buna yakın sonuçlar alan biri çıkarsa o zaman tartışalım. Zira bu tüfeğin arpacığı 30 metreden bile soda şişesini neredeyse komple kapatıyor. Görmeden yapılan bu grupmanın da şanstan başka bir açıklaması yok.
Güzel paylaşım. Sağ olun ![]()
Edgun seri üretim yapan bir firma değil bu nedenle düzenli bir ithalat yapılamaz.Bir tüfek için 3-5 ay beklemek biraz sıkıyor:D
100 metre tek delik için de değmez mi? ![]()
Şu Edgun'ın gelme ihtimali yok mu Türkiye'ye?
Tüfeğinin namlu çıkış hızını biliyorsan chairgun programı ile ilk ve ikinci sıfır noktalarını bularak daha kolay sıfırlama yapabilirsin.
Misal benim tüfeğim 16 grain i yaklaşık 930 fps ile atıyor. Bu durumda programa göre tüfeği 10 metreye sıfırlarsam aynı zamanda 50 metreye sıfırlamış oluyorum.
Benzer şekilde 5 metreye sıfırlarsam aynı zamanda 100 metreye sıfırlamış oluyorum. Bu şekilde daha kolay sıfırlama yapabilirsin.
Kelimelerle anlatılsa ne kadar anlayabilirdik? Görselin gücü işte bu ![]()
Tüfeğin tüpünü söküp bu işlemi yapsak olur mu. Tüpü sökünce kurma koluyla uğraşmaya gerek kalmaz, bir de sadece tüp ısınır tüfek ısınmaz diye düşündüm.
Diğer pcp'leri bilmem ama s510 da tüp ana mekanizmadan bağımsız değil. Yani tüpü söktüğünüzde bir ucu açık bir hava tankı oluyor elinizde.
Kurma koluyla uğraşmak yerine, tüpü soküp sobanın karşısına koysak nasıl olur.
Anlayamadım ama siz öyle yapın madem ![]()
Merhabalar,
Başıma gelen bu sorunu nasıl çözdüğümü ileride bu sıkıntıyı yaşayacak olan arkadaşlara referans olması açısından burada paylaşmak istiyorum.
Bilindiği gibi PCP tüfeklere hava tankı çeşitli nedenlerle tamamen boşaltıldığında tekrar doldurmak istediği zaman düşük basınçta valf kapağının üzerinde yeterli kuvvet oluşmadığından kapak kapanmıyor ve bastığınız hava namludan çıkıp gidiyor. Bunu aşmak için ise tanktan hava kaçmasına rağmen tüp içindeki basıncı belirli bir seviyeye getirmeniz gerekiyor.
Airarms s510 için bu değer 30-50 bar arasıdır.
Tabi bunu yapmak scuba tüp ile sorun değil ama el pompası ile güç bela bastığınız hava namludan kaçarken tank içerisindeki basıncı bu eşik değerine getirmek imkansız olmasa bile hiç kolay değil.
İşin özü termodinamiğin temel konularından olan basınç ve ısı ilişkisinde saklı. Aşağıdaki resimde göründüğü gibi basit bir düzenek ile tüfeğin hava tankı içerisindeki basıncı arttırabilir ve bu eşik değerini daha kolay yakalayarak valf kapağının tamamen kapanmasını sağlayabilirsiniz.
[Resim Engellendi: http://img27.imageshack.us/img27/2640/arv6.jpg]
Uygulanacak adımlar:
1. tüfek valf kapağının daha kolay kapanması için dipçik üzerinde dik konumda tutulmalıdır.
2. valf kapağının üzerinde ekstra gerilim oluşmaması için kurma kolu çekili vaziyette tutulmalıdır.
3. elektrikli ısıtıcı tüfeğe güvenli bir mesafede bir süre açık tutularak tankın ve içindeki havanın ısısının artması sağlanmalıdır.(dolayısıyla basıncın)
4. bu koşullar oluştuğunda pompa ile hızlı bir şekilde 30-40 pompa basıyoruz.
5. işe yaramazsa kurma kolunu bağlayıp tetiği düşürüyoruz ve tekrar kurma kolunu çekerek bağlamadan süreci tekrarlıyoruz.
Dikkat edilecek hususlar:
- Tüfeğin ve pompanın aşırı ısınmamasına dikkat edilmelidir.
Bu yazdığım adımları uygulamadan ne kadar denediysem başarılı olamadım. Uygulayınca ise ikinci denememde başarılı oldum.
Umarım birilerine yardımı dokunur.
Bursa'da yaşayan arkadaşlar bilginiz olsun Ankara Yolu üzerinde Torunlar Yangın Söndürme diye bir yer var. 300 bar dolum yapıyorlar ama biraz fahiş fiyat istiyorlar müşterinin pek alternatifi olmadığından : 90 TL. Böyle böyle diye anlattım biz şu iş için kullanacağız uygun fiyat verirseniz düzenli müşterileriniz olabiliriz falan dedim. En fazla 80'e ineriz dedi. Adana'daki av bayiine kargo ile yollayıp doldurtmak daha mantıklı şu durumda.
Çok güzel profesyonel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Devamını da bekleriz. Teşekkürler ![]()
Yazdığınız namlu çıkış hızı XTRA FAC versiyonunun değeri. Alamadan önce arayıp kesin olarak öğrenin derim. Bi yanlışlık olmasın. Bunun haricinden tüfek hakkında bir bilgim yok ve diğer modellere göre fiyatının neden düşük olduğunu ben de merak ettim.
Çok iyi düşünmüşsünüz
Umarım bize de nasip olur.
Çok iyi haber. Emeklerinizin olumlu sonuç vermesine sevindim. Uluslararası arenada ülkemizin de boy göstermesi adına gösterdiğiniz çabadan dolayı teşekkür ediyorum ![]()