absak adlı kullanıcının mesajları

    Mrb arkadaşlar, kendime yeni bir disk zımpara makinesi yaptım, umarım beğenirsiniz. İyi seyirler.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Üstat, bu şekilde yerleştirilince sanırım artık tüp basıncı manometreden okunmuyor, ya da tüp basıncı manometrede regülatör ayar basıncı kadar görünüyor, değil mi ?

    tüp girişinde bulunan manometre tüp basıncını, ikinci manometre reg. basıncını gösteriyor.

    bu da diğer bağ evimiz. iyi seyirler.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Önerdiğiniz bir marka varmı

    red dot için farketmez, ortalama çalışan bir ürün işinizi görür. dürbünde de aynı şey geçerli fakat biraz kaliteli ve atış programlarına uygun bir ürün olsun derseniz, Hawke markasını tavsiye ederim.

    bölüm 6 iyi seyirler

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Teşekkür ederim kardeşim,

    Reximek fabrikası ilgilenmedi mi

    ??

    Bende yarın sabah arayıp bilgi vericem bakalım nasıl bir çözüm yolu önerecekler.

    reximexten murat bey çok ilgilendi. tabancayı gönderdim yenisiyle birebir değişim yapıp ayrıca yedek bir tüple bana tekrar gönderdiler ama benim şanssızlığım olsa gerek yine aynı sorunla karşılaşınca çareyi model değiştirmekte buldum.

    Selam arkadaşlar reximek RP tabanca

    Scuba tüp ile havayı alıyor fakat tahliye vanasını açınca tabancanın içindeki havanın tümü bir anda boşalıyor

    Çözümü nedir acaba...?

    RE: Reximex RP TABANCA


    hocam konuyu bir inceleyin, benim başıma da aynı sorun geldi , çözüm olmadı maalesef. tabancayı değiştirdim, thron aldım.

    Tüpün takıldığı yerin içinde minik bir o ring var o yırtılmış büyük ihtimal. Cok dikkatli bakarsanız o ringi fark edeceksiniz onu değiştirince sorun çözülür

    cevap için teşekkürler. sorunu çözdüm. bu sizin gösterdiğiniz gövde kısmı değil de karşısına denk gelen tüpün üzerindeki valfin içinde bulunan küçük o ring deforme olmuş. onu değiştirdim sorun çözüldü. yalnız şöyle bir durum var; malum her tüfeğin o ring ölçüleri farklı oluyor ve bu o rinleri tam ölçüsünde bulmak baya zor bir durum. bu o ringten tüfeğin çantasında sadece 1 adet vardı ve onu kullandım. yerli tüfek üreticilerinin formu takip ettiğini biliyorum. bu yedek o ringleri kutuya 1 er adet değil de 10 ar adet koysalar, elinden gelen arkadaşlar tüfeği fabrikaya göndermeden kendileri halleder. ücret olarak çok fazla külfet getiriyorsa da seçenek olarak sunulabilir. bir tüfeğe ait yedek o ring seti aradığımda maalesef bulamıyorum. bu urum çok can sıkıcı, insanı hobiden soğutuyor. şahsen ben soğuyorum ve tüfeği yakmak geliyor içimden.

    arkadaşlar mrb;


    reximex throne tüfeğimin tüpünü söküp takma esnasında ve tamamen yerine takıldıktan sonra hava kaçırmaya başladı. bu sorunun çözümüyle alakalı bilgisi olan arkadaş var mı acaba? sorun nedir nasıl çözülür bilgi veren olursa sevinirim. ayrıca tüpü taktıktan sonra bir kaç atış yapmama rağmen hava kaçağı durmuyor. ve bir kaç dakika içinde tüpteki bütün hava boşalıyor...

    2. Regülatörün bağlantısını nasıl yaptınız üstadım. Bununla ilgili fotoğraf paylaşabilir misiniz?

    elimdeki extra regülatörü pre chember bölümüyle birlikte tüp üzerindeki valfi ( manometre bulunan yeri ) söküp tüple valf arasına yerleştirdim. valf , pre chember ve reg. diş ölçüleri m18*1.5 olduğu için bağlantı sıkıntı olmadı.

    arkadaşlar mrb. ben de yaklaşık 2 ay önce throne aldım. ve bir kaç test yaptım . regülatörün çok iyi çalışmadığını gördüm. şöyle ki; 200 bar dolum yaptıktan sonra ilk iki şarjör stabil 15-16 fps farkla atış yapıyor. daha sonraki atışlarda, atışlar arasındaki fark birden 50-55 fps düşüyor ve tekrar 15-16 fps farkla atış yapıyor. bu da reg. ün düzgün çalışmadığını gösteriyor. bu sebeple daha önceden elimde olan bir reg.ü ekstra olarak tüfeğe monte ettim. yani tüfek üzerinde 2 adet reg. oldu. fx impact ve mawerick modellerindeki power plenum tarzı düşünün. ilk reg. basıncını 137 bara, ikincisi, yani tüfeğin orjinalinde bulunan reg. ise 125 bara ayarladım. sonrasında yaptığım testte 12 fps farkla 60-65 stabil atış sayısına ulaştım.

    bu denemelerden yaptığım çıkarım şu oldu, tüfeğin orjinal reg.ü yüksek basınca karşı kararlı çalışamıyor. tüpe 200 bar basıldığında ilk 2 şarjör sıkıntı yok ancak tüpteki basınç, 2 şarjör atış sonrasında 190 bara düştüğünde reg. deki basınç hemen eski seviyesine dengelenmediği için atış hızı düşüyor.

    başka ölçüm yapan arkadaşlarda böyle bi sorun oldu mu bilmiyorum ama ben böyle bi problemle karşılaştım ve kendimce çözümünü buldum.

    yapmak istediğim bi değişiklikte, tüpü 500 cc ye çıkarıp atış sayısını artırmak. tahminim yaklaşık 100 atış yapabilirim. herkese iyi forumlar.

    absak hocam aksu av yusuf bey yeni tüp gönderdimi acaba,ilk önce siz arızalı tüpümü gönderdiniz sonramı yedek tüp göndecekti

    evet Yusuf beyle görüştüm , o da reximex ten Murat beye bildirdi. ben tüpü göndermeden yeni tüp geldi . ama maalesef yeni gelen tüp de hava kaçağı olunca tüfeği reximexe gönderdim. tekrar bana geldiğinde tüpte 250 bar hava vardı . deneme için bir şarjör atış yaptım . tüpü kontrol ettiğimde 100 bar hava kaldığını gördüm. yine bir hayal kırıklığı... sonra hava basıp tekrar atış yapmak istedim. hava basmaya başladığımda reg.ün atmosferik basınç deliğinden hava kaçırdığını ve dolumun gerçekleşmediğini gördüm. bir hayal kırıklığı daha. sonra Yusuf beyle tekrar görüştüm. buna benzer sorunu benden başka bi kullanıcının yaşayıp yaşamadığını sorduğumda, olmadığını söyledi. ben tabancayı iade ettim. yerine başka bi model düşünüyorum. Yusuf bey sağolsun çok ilgiliydi ve yardımcı olacağını söyledi. şimdi throne modelini almayı düşünüyorum. tabanca şekil, kibarlık ve reg. lü olması konusunda cazip fakat böyle sıkıntılarla kullanılacak bir ürün değil maalesef :(

    O-ring meselesini fabrikaya bildirdim çözüm için bir kaç önerileri var fakat tabancayı fabrikaya çağırıyorlar.

    Ben bir kaç oring yedikten sonra slikon gresle güzelce yagladim ve dikkatlice taktım şuan hava kaçırma düzeldi. İsabeti ve hava kullanımı konusunda beni epeyce şaşırtan bir tabanca. Keyifle kullandım eksikleri var. Fabrika ne gibi iyileştirmeler yapacak beklemedeyiz.

    silikon gresle ben de yağladım fakat hava giriş deliği her tak çıkarda o ringi kesmeye devam etti.

    Dolum ağzı girişi çok keskin oluyor onun için oringleri kesiyor. zımpara ile keskinliği giderin ve biraz silikon gres sürün sorunu çözmüş olursunuz. Ben öyle yaptım uzun zamandır aynı oringleri kullanıyorum

    bende dolum ağzında sıkıntı yok. dediğim gibi dolum portunun içinde bulunan küçük hava deliği ( muhtemelen 2 mm çapında) havşalı olmadığından yani kenarları keskin olduğundan sadece ön kısımdaki o ringi kesiyor. bir de zorla da olsa tüpü 250 bara kadar bir defa doldurabildim. 2 şarjör atış yaptıktan sonra üçüncü şarjörde her atıştan sonra tüpün valfi bir miktar açık kalıp hava kaçırmaya başladı ve tüp boşalana kadar hava kaçırmaya devam etti. aksu av dan Yusuf beyle görüştüm, sağ olsun yeni bir tüp göndereceğini, sorun devam ederse de yenisiyle değişim yapacağını söyledi.