akvarist adlı kullanıcının mesajları

    Mod 99 kullanıyorum 1 yıldır , bir ay öncesine kadar tüfekle gelen dürbün ayağını kullandım kayma diye bişey yaşamadım. 1 Aydır yeni aldığım ayağı kullanıyorum ondada kayma görmedim. Fakat tüfekle gelen dürbünün ayarı çabuk bozuluyor tek sorunum oydu. Mod 125 lerde kayma sorunu yaşayanları duydum bu sorunu çözmek çokda zor bişey değil. Sonuçda yaylı tüfekler pcp ile kıyaslamamak lazım.

    u½%; Daha önce söylemiştin dampa al diye ama hala almadım ilk fırsatta onuda alacam. Fakat abicim dürbünü sıfırladıkdan sonra çok güzel atışlar yapıyorum. 50mt ye sıfırladıkdan sonra peletler hedefi hiç şaşmıyor. 50 mt sıfırlı hali ile 100 metrede ki soda şişeri darma dağan. 50 den fazlada atış yapıyorum. Sonra toparlanıyorum eve gidiyorum 1 hafta tüfeği hiç ellemiyorum. 1 hafta sonra tekrar atışa gittiğimde ayar bozulmuş. Sorun bu işte ayakdan olacağını sanmıyorum. Ama dediğin gibi dampayı da alacam. Dürbün sarsıntıdan etkilenirmi diye düşünüyorum başka bir neden bulamıyorum açıkcası.

    Bu bahsettiklerini hiç hesaplamamıştım haklısın. Benim sıkıntım tüfekle gelen optima dürbün canımı sıkıyor nedeni ise , her atışa gittiğimde dürbünün ayarı bozulmuş alakasız yerlere düşüyor pelet. Her seferinde sıfırlama yapıyorum. Hafta sonları hava iyi olursa genelde atışa gidiyorum dürbünü kırasım geliyor. Ayarının bozulması sanırım sarsıntıdan kaynaklanıyor. Atış yerine motosikletimle gidiyorum tüfeği arkaya bağlıyorum sarsıntıdan da ayarı bozuluyor galiba. Birde atışlardan sonra işim bittikden sonra dürbünü çıkarayım sarsılmıcak şekilde muhafaza edeyim bakalım ne olacak. Red dot işi şimdilik askıya alayım.

    Evet abi gözüm o ufak camlı holosihgt olanda kaldı. Burda bir dükkanda retay tüfeğin üzerinde görmüştüm hoş duruyordu , ama çok dandik bişeydi. Sordum bu lazer kaç liradır arayalım soralım dediler , aradılar ( sanırım fabrikasını ) 23 tl dediler sana 30 liraya getirtirim dedi. İnceledim biraz çok dandik , içi görünüyor kablolar elektronik kısmı görünüyor , yağmur yağsa üstüne bozulacak gibi ;kihhik,;kihhik, Zaten anladığım kadrıyla bunları tavsiye etmiyorsun. Neyse abi yukarda verdiğim linklerdeki red dotların kızakları genişmi diyorsun , bizim tüfeklere olmazmı , fiyatlarıda uygun. Al olur dersen alacam :):) Senin tafsiyerin ve 200 m videosu sonrası mod 99 aldım iyikide almışım gerçekden övgülere değer. Yine senin tavsiyenlede bir red dot alayım. ;d;;d;

    Bilgilendirmen için çok teşekkürler kadir abi . red dot almaya niyetim var , NcSTAR hoşuma gitmişti onun gibi bir red dot dealexreme de göremedim.http://www.dealextreme.com/p/m…le-scope-with-mount-13159 , http://www.dealextreme.com/p/a…-laser-configurable-32481 bunlardan biride olabilir ama bunlarında kanal genişiliği kaç santim bilmiyorum ama bana geniş gibi geldi. Taktım red dota sanki olmazsa olmaz gibi bişey oldu bende türkiyede ki sitelerde de 2 katı fiyatlar ;#^+. . Gözüm NcSTAR da kaldı ;hirr;;hirr;

    O siteden satın alınamıyor sanırım fiyat felan göremedim. Türkiyeden herhangi bir site varmdır , ben baya araştırdım bulamadım , isim olarak da ne diye geçer yada bir yerlerde raslayan varmıdır. Güzel bişeye benziyor faydalanmak lazım. Kadir abinin avatarında buna benzer bişey var sanırım kendisi kullanıyor.

    Bende denedim fakat bir türlü hedefin sağına geciremedim Tavsiye üzerine dürbünün ayak yönlerini değiştirip denicem haftasonu.50 metrede 4 cm sağına alarak hedefi vuruyorum.

    Anladığım sola sapma var , dürbünün yandaki vidayı sola doğru ( saat yönün tersine ) 2 klik , 2 klik hedefi bulana kadar çevirin.

    Arkadaşlar optima dürbün ile gelen ayakla 250 atış yaptım ( norica pelet 25 mt ve 50 mt ) fakat dürbünün ayarı sürekli değişiyor. tek ayarla 20 atış yapamadım , dürbün ayağı ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Yukarda linkini verdiğim dampa ayaklardan hangisi daha olumlu olur yada başka tavsiyeniz varmıdır. Birde dürbünü 6 yakınlaştırmada sıfırladığımda , yakınlaştırmayı 9 yaptığımda farklı noktayı vuruyorum sapma oluyor bu normalmidir ( sapmanın olmaması gerektiğini düşünüyorum ) yoksa dürbünle alakalı bişeymidir.

    Tüm forum arkadaşlara merhaba diyerek 2 hafta sonra Hatsan Mod99 almayı planlıyorum. Yanında da optimanın 3x9x32 dürbünü hediye gelicek. Forumda araştırmalarım sonucu dürbünü dampasız kullanmak imkansız gibi görünüyor. Yatagun da iki farklı ayak gördüm , https://www.yatagun.com.tr/det…Yatagun_Dampa=&ID=141 , https://www.yatagun.com.tr/det…werful_Mount_=&ID=961 . Bu ürünlerden hangisi daha uygundur ve boğaz çapı 25.4 ve 30 mm olanın hangisi bu dürbüne göredir. Şimdiden yardımı dokunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Tüm sakaryalı arkadaşlarla tanışıp bu hobiyi birlikte yaşamak için bu konu altında buluşalım. İlerleyen zamanlarda bir team oluşturmakda nasip olur inşallah. Öncelikle kendimi tanıtayım , Sakarya ferizli de ikamet etmekteyim , bu hobiye gönül vermiş biri olarak yapılacak tüm buluşmalara da katılmayı arzu ederim.

    Kralın internet sitesine iki defa mail attım , tüfeklerinin bir modeli ile ilgili bilgi almak için bir kaç soru sordum , 1 hafta oldu hala cevap yazmadılar. Birde tüfeği almış olsam ilerde tüfekde sorun çıkmış olsa düşenemiyorum ne olur. O zaman hiç ilgilenmezler , kaile bile almazlar heralde. Baksanıza daha tüfeği almadan bir müşterileri olarak bile kaile almıyorlar.