erksah adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar,


    Pelet olarak size JSB express 14.3 grain kullanmanızı öneririm. Benim 135 imde çok iyi sonuçlar aldığım bir pelettir. Uzun mesafe atışlarında ise JSB 16 grain veya 18 grain kullanırsanız daha az sapma yapar rüzgarda. Gamo peletlerden uzak durun derim. Kaliteleri ve isabetleri çok düşük ayrıca namluyu ve elinizi de fazlası ile kirletiyor gamolar. Gamo serilerinde bir tek rocket serisi iyidir delicilik ve tahribat olarak. Peletleri yağlamanıza gerek yok zaten çok güçlü bir tüfek 135. Ayrıca yuvarlak başlı peletler kullanmanız her tür mesafede daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.


    Sas sisteminin güç düşmesi ile ilgisi yoktur. Sas sisteminde tüfek kundağa vidalanırken, vidalar sert bir plastik içerisinden geçirilir ve plastik parça biraz da olsa titreşimi emer.

    Merhaba,


    Hazır konu açılmışken bu başlık altında ben de bir soru sorayım. 4mm anahtarı emniyet altından soktum, anahtar yerine oturdu. Sonrasında öndeki ufak delikten sabitlemek amacı ile 2,5mm anahtarı da soktum fakat 4mm anahtar bırakın 4-5 turu toplamda 1 tur bile dönmedi. Sola doğru neredeyse bir, sağa doğru da neredeyse bir tur dönüyor ama tam bir tur değil ve bu tam olmayan turların ardından oynamıyor. Tüfeğim AT44 long modeli. Sizce bu neden olabilir?

    Sizin yayınladığınız resimdeki tüfek Şubat 2009 üretimli. Bunu 2. resme bakarsanız görürsünüz. 2009 da yeni nesil namlular yoktu. Yeni üretim bir 135 bulup incelemenizi tavsiye ederim. Yeni nesil bir 135 ve eski 125 sahibi olarak namluların kalitesinin çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Eskiden Hatsan'ın epey hataları bulunuyordu fakat yeni üretimlerde bunlar giderildi.


    Anlamadığım konu ise Yatagun'da 920 TL ye satılan bir tüfeği 600 e nasıl satıyorlar? Daha doğrusu kimse bence 600'e o tüfeği vermez. İkincisi ise 500'e geliş fiyatı olsa diyip, 500 TL'den kıyaslama yapıyorsunuz. Peki hangi bayi geliş fiyatından tüfek satar ki siz geliş fiyatından kıyaslama yapıyorsunuz? Eğer 135 iade edilip üstüne 600 verildiyse zaten 950 TL yapar.

    Sizin tüfeğiniz sas ama quatro değil. Sas olanlar kundağa tek vida ile bağlı tıpkı sizinki gibi. Dürbün kızağıda bol kesikli olan eski sistem. O sistem ile dürbün ayağını durdurmak, tek parça ayak veya dampa bile olsa çok zor çünkü ayağın tutnacağı alan azalıyor kesikler yüzünden. Quatro tetik ile eski tetik arasında dağlar kadar fark vark. Ürünü iade edip yeni üretim 135 alın derim. Bende de 135 var ama ben almadan önce aldığım yeri iyice uyardım quatro ve sas değilse gelen tüfeği almam diye ama ben tüfeği görerek ve elden almıştım.

    dampa ayağın altına plastik dondurma kabından keserek çıkarttığım ince bir şerit koydum öyle sıkıştırdım şimdilik oynamaz gibi duruyor ;tese;kkur

    Aslında en iyi çözüm, çift tarafı yapışkanlı ince süngerimsi bantların dampanın altına yapıştırılıp o şekilde montajının yapılması bence. Kendi tüfeğimde denedim en ufak kayma yok ve durdurucu kullanmıyorum.


    Saygılar.

    Long modelinin ilk çıktığındaki fiyatından çok fazla olacağını sanmıyorum. Umarım bu tüfekle beraber bir kampanya da yaparlar. Yeni PCP alana, kırmalı yaylı hediyesi gibi.

    Selamlar,
    Baştan sona doğru konuyu okudum, takıldığım yerler oldu, Hatsandan belli güç sınırlaması istenmiş, orası bir şirket ve bu işi para kazanmak için yapıyorlar ulvi amaç için değil,ticaret ahlakı başka birşey bunla karıştırmayalım, hangi satıcı ulvi amaç taşıyor çokta merak ettim, popülarite neyse ona göre hareket ediliyor. Arz-Talep. Hatsanın fiyatları 1000 tl üzeri olsa bu güç meselesi kabul edilebilirmi olacak. Kusara bakmayın son derece adaletsiz bir yaklaşım fiyatları ucuzsa düşük güç olsun fiyatları belli seviye üstüyse fark etmez. Bir ikincisi, havalı tüfekle av yapanlar yada insan vuranların hepsi bilinçsiz elinde 300-400 tl parası olan çocuklarmı, kısa bir haber özeti; bir öğretmenin evinin balkonundan, top oynayan çocukların iki tanesini kafasından havalı tüfekle vurup çocukların komaya girmesine sebep olmuştur. Bakınız öğretmenlik mesleğine dikkat çekmiyorum bir öğretmenin minumum kaç yaşında olabileceğini hesap ediniz. Hem bu gibi kaç tane haber duydunuz ve kaç gün aralıkla duydunuz havalı tüfeklerle birinin vurulduğunu, yaşı büyük maddi imkanları son derece yüksek olan ama son derece psikopat insan yokmudur, av yasağı varken çuvallarla kuş vurduk diyen, dediğim özellikte insanları biliyorum hatta forumu yakından takip eden herkes tanıyor onu, bunu söylememin sebebi de belirli bir gelir seviyesindeki insanlarında elinde 300-500 tl si olaarak lanse edilen insanları kedi-köpeği vuran çocuklar denmesine örnek olması için yazdım, 250 tl ye 7+1 otomatik av tüfekleri satılıyor, havalı tüfekmi av tüfeğimi birilerine yada bir hayvana daha çok zarar verilebilir. Amaç birilerine zarar vermekse eğer bir şekilde zarar verirsin, ve benim kesinlikle taraftarı olduğum şey ise havalı tüfeklerinde en güçsüsüzden en güçlüsüne ruhsata tabi olması, işte o zaman bu konuşmlara yer kalmayacak, hem elinde 300-400 tl si olan psikopat çocuk tipinden milletimizde kurtulmuş olur artık geriye elinde havalı tüfeğe 5000 tl'ye kadar parası olan medeni, gelir seviyesi yüksek insanlar kalır, bu süreçten sonrda ulvi amaç taşıyan satıcıları görürüz bakalım ne kadar ulviler. Kısacası adil olmak lazım.


    Son olarak Hatsanı seviyor ve destekliyorum. Ama bunun yanındada adaletten yanayım.

    +10000

    Ben de Trakon'a katılıyorum. Piyasada Hatsan'dan çok daha güçlü havalı silahlar var. Sayın ultra-flo, sizin mantığınıza göre Yatagun Sumatra tüfekleri getirmemeli mi? 9mm olanı Hatsan'ın 3 katı enerjiye sahip. Zaten adam vurmak isteyen bakkaldan sakız alır gibi ruhsatsız silah bulabiliyor ne yazık ki.


    Ayrıca güçlü PCP tüfeklerin tek amacı av değil, uzak mesafe atışları da yapmaktır aynı zamanda.


    Saygılar

    Namlu boyu Long ile aynı ayrıca tüp 255cc lik ve kapak kısmı da farklı duruyor. Son yapılan 12 yivsetli namlular gerçekten çok isabetli kanımca. Ayrıca emniyet sistemini değiştirdiklerini düşünüyorum çünkü ne tetiğin orada ne de tüfeğin arkasında göremedim yeni modelde.

    Mod 135 sas-quatro'nun çıkış hızını ölçme fırsatım olmuştu TheNightHawk abimizin kronosu ile.


    Jsb Exact Express 14.3 grain ile 885 fps
    Gamo Raptor 9.7 grain ile 1150 fps


    Ölçüm 0 derece civarında bir soğukta yapıldı diye hatırlıyorum ama daha soğuk bile olabilir. Merak edenler olabilir diye yazayım dedim.

    Bugün sizlerle tanışmaktan ve beraber atış yapmaktan mutluluk duydum. Buluşma sonrasında, pompamda yaşadığım sorunu hallettim, yeni saçmalarımı aldım (JSB Monster) ve yarın sabah yine PS ye gitmeyi düşünüyorum.


    Görüşmek üzere...