cnv_58 adlı kullanıcının mesajları

    135 qe almayın kalıbının tufegı degıldır,Gücü azdır tum vortexlerde durum boyledır,sürpriz yapıp gaz bosaltır,kişisel müdahale cok zordur,,Hatsan yaylı alın ve mod 125-135 yaylı alıp illallah etmeyın ısabetı zayıftır uzerınde dürbun durdurmak guctur,durduracak ekıpmana tufek parası harcattırır ve yınede yeterlı mutlu etmez,,,Mod 55s-60s-mod 85-88-95-99 hangısının tipini begendınız onu alın guclerı aynıdır,bu yaylılar kolayına bozulmaz vefalıdırlar durbune bıraz daha uygundurlar

    Teşekkürler peki dürbün öneriniz varmı aliexpress gibi sitedende olur.

    kullanıcak tüfek mod 135 vortex qe 5.5

    Amaç kısa ve uzun mesafe atış isabet oranı ve tahribat hepsini ortak olarak en iyi vereni seçmek tek model pellet kullanıcağımdan uzun mesafe icin ayrı tahribat icin ayrı vs. İstemiyorum hepsinin optimum seviyede olduğu bir pellet istiyorum. 3 secenek arasından sizce hangisi olmalı ?


    H&N baracuda power 21.14 grain

    H&N hornet 16.20 grain

    Gamo raptor power 9.9 grain ( fps hızlandırıyormuş ama isabette şüphem var ) .

    Arkadaşlar %90 ihtimal ile mod 135 vortex qe 5.5 modelini alıcagım . Dürbüne ve sıfırlamaya sıkıntı çıkarmaması icin hatsan protector dampa ayağı alacağım buraya kadar netiz hatta kullanacağım pelletleri bile belirledim sayılır ama dürbün işinden bir türlü çıkamadım o kadar konu okudum araştırdım baktım genede anlamadım her fiyata bir sürü model var 500 tl civarları -+ ufak tefek fiyatta oynamalar olabilir orta kaliteli ( kaliteli diyemiyorum acayip fiyatlara dürbün var ) yağmurda tozda tepmede vs. Sorun çıkarmayacak bu fiyatlar aralığında hangi dürbünü önerirsiniz?

    bu arada tavsan orneginizden yola cikarak boyle kuvvetli havalilarla eger haraketsizse daha iyi sonuc alinacagi kesin cunku su bidonu denemelerimizde 100 m civari cogu av fisegi bidonu tutmazken havali delip geciyor ama zaten av tufeklerinde 40 m uzeri atis tavsiye edilmez 60 m uzeri ise biraz hayal gibi. Yinede bunu satip bir cifte almak gibi bir niyetim yok degil kiyabilirsem tufege:)

    —-


    Ben bu yüzden av tüfeğini kullanmıyorum av yapmıyorum ve atışlarda havalının yerini tutamaz zevk vermez bu yüzden uzak mesafe isabet oranı yüksek güclü bir havalı bakıyorum alacağım tüfeği 300-500 tl ayarında sağlam bir dürbünle donatıcam dürbün ayağını tepme yaylı oynar ayak kullanacağımki dürbünde sıkıntı yapmasın . Sizin kullandığınız mod 135 inn vortex qe modeli şuan icin namudan kurmalarda favorim gibi galiba bu fiyatlara daha iyisi yok 1000-1500 arası dürbün vs. Set halledebilirim pcp lerde ise 3000 tl yi rahat buluyor fazlasıda olabilir ve büyük sorun scuba tüp taşıma işi , mod 135 inde kg yüksek gibi ama pek sıkıntı yapacak gibi durmuyor.

    Fabrika verilerini önemsemeyin.Test sırasında piyasada bile olmayan çok hafif pelletler kullanıldığı için veriler böyle.

    Bt 65 eski nesil verimsiz bir tüfek.Tek dolumda 20-25 atış yapabiliyor.

    Pcp pompaları çok daha farklıdır dediğiniz pompalardan.200 bar (3000 psi) dan bahsediyoruz.Aracınızın lastik basıncı 32 psidir gerisini siz düşünün


    Daha detaylı ve daha tatminkar cevapları ancak siz bulabilirsiniz.Forumda sayfalarca öğretici bilgiler var.Kafanızdaki karışıklık gider,tavsiyem.

    —-

    Bt-65 yorumunuzdan sonra onuda eledim güzel yerden yakaladınız 20-25 atış oldukça az şuan tek secenek namludan kırma mod-125 sniper kaldı biraz daha yorumlara ve araştırmalara bakmak gerek birde mayıs ayında fuar var o tarihi beklemelimiyim heralde yeni modeller tanıtırlar oradan sipariş veririm.

    Bence düşündüğünüz yerli pcp ve scuba vs teşkilatına harcayacağınız parayı kaliteli ithal yaylıya verin ilerde zarar etmez, evladiyelik olur. Tahribat için Diana, kurma kolaylıgı ve birazcık daha hassas atış için Weihrauch tavsiye ediyorum.460 magnum kurma zorluğu nedeniyle sattım. Hw 77 aldım gayet memnunum. Dürbün kullanmıyorum, gözümün sağlıklı gördüğü mesafe için hw 77 5.5 bana yetiyor, 60-70 mt atarım maksimum. Ama para çoktur alırım satarım zarar önemli değil derseniz hoşunuza ne gidiyorsa alın gitsin, ikinci el ilanlara bakın pcp ler aşağı yukarı kaça satılıyor takip edin, mukayese edersiniz...

    ——


    Ben tüfeklere baktığımda fabrika verilerinden ne hızda attığını m/s . Süresine bakıyorum daha uzun daha isabet olasılığı bu özellikden anlamaya calışıyorum yanlışmı yapıyorum bilmiyorum . Pcp de hatsan bt/65 6.35 pelette 330 ms gibi hızda atıyor bunu yakalayam ve gecen tek hercules var. Diğer yandan namludan kurmalarda gene hatsan mod-125 sniper dikkatimi çekiyor 5.5 pellete 305 m/s. Gösteriyor namludan kurmalarda bunu gecebilen yok bu veriler elbet gerceği yansıtmaz ama diğerlerinin fabrika verisi baya düşşüken gercektete daha düşük olucağı kanısındayım.

    Ama isabet ve menzil için pcpler tartışmasız liderdir.Şimdi aklıma gelen bir pcp tüfeği daha aktarayım.Kral Puncher One tüfeği,tekli atıştan dolayı sarjör ve indeksleme sorunlarını kapatan,silahın mekanizmasının düz bir hatta olması daha oturaklı bir sistem bana göre

    500 cc 250 bar tüpüyle,6.35 tercih etmeniz halinde herculesi aratmaz ki tüfek sadece 2.7 kg.Ama scuba işini düşünmeniz gerek.Hiç olmadı köye gittiğinizde pompa kullanırdınız




    Cevaplarınız icin teşşekkür ederim hercules in kg işi beni baya korkuttu biraz soğudum pcp de bt-65 de düşünebilirim oldukça güclü görünüyor düşünceniz nedir ? Punchere baktım çok güclü durmuyor verisi mod125 sniper den bile düşük yazıyor . İthal markalar yerlilere göre biraz daha pahalı ve açıkca yerliye destek vermek istiyorum . Bt-65 pomba ile basmak yorarmı ?( pek anlamadığım icin bilmiyorum hic pcp kullanmadım bir elektrikli pompalar var genelde arabanın lastiği icin kullanılır yolda kalma durumunda genelde araçlarda vardır benim araçdada var bu pompayla uyumlu olmazmı sonuçda ikiside pomba . Bt-65 6.35 lik pellete bile 330 ms hız gösteriyor veride hercules e yakın pcp de bt-65 namludan kırmada mod 125 sniper bu ikisini belirledim sizlerce aradığım özellik bu ikisinde varmı ? İkisindede varsa artık ya pcp mi değilmi buna karar verme aşamasına gecicem.

    Herkese selamlar adım Burak 2011 den beri foruma üyeyim uzakdan giriş yapmadan forumu takip etmekteyim asıl işim giyim olduğundan amatörce hobi olarak ara sıra arkadaşımla ormanda vs. Atış yapmaktayız . Giriş seviyesinden bir tüfeğimiz var . Pcp vs. Çok anlamam ama az çok internet üzerinde edindiğim bilgiler var . Kendime özel güclü sorun cıkarmayacak sağlam bir havalı tüfek alıcağım ama çok arada kaldım . Sağlam ve iyi birşey istendiğinde herkes pcp tavsiye ediyor ama malum tüp sorunu zahmet sorunu var . Genel beklentim uzak mesafe ve yüksek isabet orantılı tahribat (6.35 pellet bu yüzden bir tık daha ön planda benim icin ) yani biraz daha profosyonel adım çıkmak . Pcp lerde 6.35 pellette en iyisi hercules olduğu acıkca belli coğu kişi tarafından bu tüfeğin havalıdan çok av tüfeği etkisinde olduğu kanısı var fabrika verisi 365 m/s gibi muazzam bir namlu çıkış hızı söz konusu hemde 6.35 icin , bu tüfeğin kanımca tek eksi yönü 6 kg ağırlığı olması desteksiz atışlar oldukça zor olmasıyla beraber aslında alışana kadar sağlam atıcılıkda bu tüfekde yapılacağı kanısındayım bu tüfeği desteksiz kavrayıp düzgün hedef vurabilme kabiliyetine geldiğinde o atıcı muhtemelen çok sağlam pro bir atıcı olduğu izlenimi kondurur . Diğer eksi yani fiyat ve masraf , bu tüfeği düşündüğümde ne yazıkkı 3000-3500 tl arasında set olarak karşıma cıkıyor ve tüp meselesi istanbulda scube tüp taşımak sorun olmasada uzak bir yere memleke vs. Gittiğimiz zaman tüp taşımak ve tüpü doldurmak oldukça sıkıntılı olucak hele köylere gittiğimde scube tüpü dolduramayacak olmak tüfeği rafa kaldırmak anlamına geliyor en büyük handikap bu .


    Diğer düşündüğüm tüfek namludan kurma olara tam karar vermesemde mod125 buda namludan kurmalarda sanırım en üst düzey tüfeklerden bir tanesi bu tüfekde stabil sağlam ve hızlı atış yapmak icin tek 5.5 pelletli olanı ve en büyük artısı fiyatı en babaya 1000 tl ye dürbünle beraber çok sağlam set kurulabilir olması arada ciddi bir fark oluyorki bu tüfeğin scube tüp gibi ağırlık gibi derdi yok artıları bunlar eksi tarafı daha gücsüz olması ve tek tek kurmak ( tek tek kurmak çok sorun yapmayabilirim) sorum şu olucak


    80-100 metre mesafede bir hedef mesala hatta canlı tavşan olsun herculesin av tüfeği ayarında olmasından dolayı tavşan yapalım bu tavşanı 5.5 pelletli mod 125 yaralarmı öldürürmü yada 6.35 lik hercules de sonuç ne olur arada ne gibi tahribat farkı olur, çok büyük kayda değer fark olurmu ? arada bir sürü fark verip birde scube zahmetine katlanacak kadar tahribat farkı yaratırmı


    Not: Yanlış düşünmeyin ben hayatımda hic av yapmış bir insan değilim av yapmayıda düşünmüyorum eğerki düşünseydim av tüfeği düşünürdüm zaten ve havalı tüfeklerle av yapmanın yasak ve cezası olduğunuda biliyorum , bu soruyu bu tiüfeklerin ne denli tahribat verdiğini ne denli tam olarak güclü olduğunu bilmediğim icin sordum . Maddi sıkıntım yok ama bu denli büyük fark vererek hercules alınırmı ? Pcp lerde fiyatlar hemem hemen yakın olduğu icin olmuşken en iyilerinden olsun dediğim icin kesinlikle hercules düşünüyorum namludan kurmada mod125 den daha iyisi varsa tabiki olanlarıda düşünürüm herkese şimdiden vereceği cevaplar icin teşekkür ederim . Pro bir hercules alırsam belki foruma daha aktif katılabilir etkinliklere girebilirim sonuçda bu tüfeğin hakkını vermek gerekir.