MASTER adlı kullanıcının mesajları

    sevgili ozcan,
    daha once bahsettigim susturucu orjinal muzzle break sokulmeden yapilmis bir uygulamadir,ordada tavsiye ettigim gibi en uygun malzeme karbonlu teflondur, derlin olarak adlandirdigimiz malzeme hem sert degildir' hemde isiya dayanimi yoktur,Hatta cok agir bir koku ile yanar ve yogun dumani bogucudur,renk itibariylede beyazdir,dusuk et kalinliklarinda(ince malzemede) deformasyonu yuksek olup bana sorarsan bu konuda en uygunsuz malzemelerden biridir.Aylik olarak yaklasik 8 ton kullandigim icin cok iyi tanidigim bu malzemeyi tavsiye etmem ama yinede tornaci ustan oyle dediyse oyle olsun...
    Tabiki ses duzeyini(atesli silahlar dahil)%80 ler duzeyinde azaltabilecek 60cm boyunda 20cm capinda 3-5 kiloluk aparatlar yapilabilir ama kim kullanir iste orasi benim bilgimi asiyor.
    Tufegin hayirli ugurlu olsun,Kazasiz belasiz kullan.

    muzzlebreak in ucundaki parcayi sokup (20 dis) 10 santim uzunlugunda 22 cap karbonlu teflondan(namluyla neredeyse ayni renkte ) bir susturucu eklediginizde hem goruntuyu bozmadan hemde silahin agirligini artirmadan susturucu sahibi olabilirsiniz.22 cap teflonun namlu tarafi ve cikis agzini 8mm icini ise 18mm(2mm et kalinligi kalacak sekilde)yaptirirsaniz ses %40 oraninda azaliyor.

    Hosgeldin webley...


    Bu yaziyi yazmak icin uc gundur bekliyorum ve uc gundur yuzumde bir gulumseme.Uzun sure komada kalmis bir dostum tekrar hayata donmus gibi;
    Oncelikle veli beye ve mustafa beyere sonsuz tesekkurler.Onlarca belkide bu sayede yuzlerce insanin duygularini ilettikleri ve haklarini savunduklari icin,
    bazen kazanclarindan bazen degerli zamanlarindan karsilik beklemeden fedakarlik yaptiklari icin onlari saygiyla anmadan baslayamam..
    Uzerinde uzun emekler harcayip adam ettigim silahi geri yollarken aklimda tek dusunce vardi. Efsaneden geriye Neler kalmis neler degismisti?
    sorumun cevabi tek kelimeyle iscilik haric hersey yerli yerinde .Yani efsane yasiyor .


    Bu sefer bekletmeden hemen soyliyeyim yivde sette yerli yerinde ve mukemmele yakin derecede iyi.metal arpacik ve siperligi silahin gorunumunu umulmuyacak derecede iyilestirmis(yinede siperliksiz daha ciddi).Gez'in kalitesi vasat ama yinede islevselligi iyi.Kurma kolu her nekadar formda zayifligindan bahsedilsede bir oncekiyle kiyaslandiginda daha sert ve yaylanmaya musait bir yapida(isil islem gormus)daha onceki modelde kurma esnasinda kurma kolu kundak icine surttugu icin duzeltmistim ve cok kolay deforme olmustu.Oysa bunu esnetsemde tekrar yerine gelecek kadar rijit ve herhangi bir surtme yok.
    gittigi yere kadar kullanmayi dusunuyorum en azindan omur testi yapmis olurum ve size yazacak konu cikar.
    incelememde bir onceki modele kiyasla dikkatimi ceken, pistonunda isil islemden gecirilmis olmasiydi boylesine guclu bir yayi kurarken maruz kaldigi gerilime karsi akma mukavemetinin artirilmasi cok iyi ve isabetli bir karar.Ayrica kullanilan yay kesinlikle ayni yay degil hem kimyasal yapisi hemde islah yontemi farkli
    sanirim yuksek silisli ve yagda sertlestirilmisi,daha onceki ise yuksek karbonlu ve havada sertlestirilmisti.yeni yayi kurmak icin 32-34lb gibi bir kuvvet gerekirken eski yayda bu 38-40 lb idi.Gurupman konusunda yanlizca 25 metrede deneme sansim oldu ve 3 atis ortalamalari 0.9 ile 1.2 inc En iyi dagilimi Air arms pelletla
    en kotu dagilimi ise gamo expander verdi.Mumkunse bu silahla 16gr den daha hafif sacmalarin atilmamasini tavsiye ederim.
    En cok begendigim ozelligiyse tabiki essiz cift mesnetli tetik sistemi. Ilk once tetik mekanizmasinin pimlerinin kafalikli ve ay sekmanli oldugunu gorunce bir afferin cektim ama sistemi inceledikten sonra soyleyebilecek soz bulamadigim icin yutkunmakla yetinip hayran kaldim.MUKEMMEL bir sistem ,Tek bir vida ile
    hem tetik kuvvetini hemde tetik boslugunu ayarlamak webleyden baska hangi silahta mumkun? vida saat yonunde sikildikca bosluk azalirken dayanak noktasi (kaldirac sistemi)yakinlastirilarak kuvvet kolu kisaltilmak suretiyle tetik sertligi artiyor.saat yonunun tersine ise ikincil mesnet noktasi bosluk sonrasi daha geride devreye girerek kuvvet kolunu uzatip tetigin sertligini azaltiyor.Aslinda sistemde tetik boslugu hic yok ama birincil mesnet okadar mukemmel bir kuvvet kolu kullaniyorki adeta ikincil mesnet devreye girene kadar gecen mesafe bosluk olarak algilaniyor.tahminlerime gore 1 lb ile 4 libre arasinda ayarlama yapmak mumkun benim tavsiyem en ideali 2 lb ayar icin vidayi saat yonunun tersine takriben tetik yuzeyinden 3-4mm disari cikana kadar cevirin tetigi sonuna kadar cekin ve cekili tutun diger elinizle vidayi saat yonunde cevirmeye baslayin (tetikteki eliniz sabit ve tetik sonuna kadar cekiliyken)bir noktada tetikteki parmaginizin ileriye hareket ettigini hissettiginiz noktada ayar bitmistir.Aman hassas tetik ayarinda dikkatli olun ve asla atis istikametine silahi dogrultmadiginiz surece parmaginizi tetik uzerinde tutmayin.
    Daha onceki su Altin tetik aklima geldikce de gulmeden edemiyorum. kim akil ettiyse bin yasasin emi.pimler daha silahi sokerken dokuluyordu.ne bosluk ayari nede sertlik ayari .hakgetire..ideolojik bir dizayn, pardon idiotik bir dizayn diycektim dilim surcmus.Cok iyi su tabancasi tetigi olur ondan.Bide sariya boyayip altin tetik yapmamislarmi.Fittirmak elde degildi valla.O silah uzerinde namluya yiv set acmak dahil herseyi yaptim ama su altin tetik oldugu surece silaha webley damgasi vurmak gunahtir yahuuuu.O na altin tetik diyenler asil tetik neymis bi gorsunler.o altinsa bu olsa olsa elmas olur.yok yok o da az gelir A -class pirlanta.Neyse daha fazla sinirlenmeden su tetikten kurtuldum ya Allaha sukur.
    Silahin sesi daha oncekinden bir hayli yuksek oldugu icin yarin bir susturucu yapmayi dusunuyorum.
    performans konusundaysa hala yogun dizel etkisi devam ettigi icin yaniltici olmak istemem.
    Bir kissayla noktalamak istiyorum anlayana hos gelir umarim.
    Babasinin olumunden sonra tahta gecen padisah vezirlerini toplayip sormus.Bire sadrazam hep bilgicliginle ovunursun bu soruyuda bil bakalim.
    _Buyrun devletlum demis ,sadrazam.
    _bire cok bilmis halk arasinda konusurken YEMEK-MEMEK,EV-MEV derlerya !Yemegi biliriz lakin memek ne ola? Evi biliriz lakin Mev ne ola?
    _sadrazam aman devletlum demis:YEMEK sultanlarin,padisahlarin yedigi MEMEK fakir fukaranun yedigudur,EV saraylara kosklere MEV de iki goz fakirhanelere denur!
    _eeeee; demis padisah, hepsi bukadarmi?
    _haaaa; demis sadrazam ,rahmetli babaniz mekani cennet olsun padisahimizdi.SIZ de MADISAHIMIZSUNUZ.


    Kissadan cikan hisseye gelirsek.
    GITTI MEBLEY,HOS GELDI WEBLEY...
    HOSCAKALIN,

    Niye .50 bmg anti metaryal muhimmat olarak tanimlanir?
    bunun sebebini anladiginizda neden .50 bmg nin sniper muhimmati olmadigini yani onu kullanan bir silahinda sniper silahi olamiyacagini bulursunuz.
    Lapua cok iyi bir secim 0.56-0.658 MOA araliginda ve orta menzilde seri uretimi yapilan en iyi muhimmat.
    1000 metre ve altinda 6.5x284 0.31-0.365 MOA le mukemmel bir secim.
    uzun menzilli atislarda barret .416 0.42-0.467 MOA araliginda ve 600 metreye yakin mesafeyi duz ucusla kateden bir muhimmat.
    bunlari hangi silahlami kullanacaksiniz? Turk ureticiler arasinda bir ihale acin en az 100 model cikar ortaya.
    Peki yukardakilerden daha iyi muhimmat yapilamazmi ? Isteyin yeter...

    Sayin Mustafa bey ,


    Eski bir efsane basligi altinda yaptigim yorumlari simdi bircok arkadasimiz daha iyi anliyor sanirim.
    bana gonderilen silahta o plastik arpacik ve uyduruk tetik sistemine sahip olanlardandi.Silahi iyilestirmek icin yaptigim tum calismalara ragmen hatsan markasi ve silahtan o kadar sogudumki anlatamam.Lutfen sizinde onculugunuzde hatsani bu konuda bir yaptirima zorlamali ve turk tuketicisine NE VERSEN ALIR damgasi vurmaktan cekinmeyen bu mantaliteye dur demeliyiz.
    Siz ve veli beyin onculugunde gosterecegimiz bir tepkinin kisisel cabalardan cok daha olumlu yankilanacagi ve cevap bulacagi inancindayim.Bizim gibi yapici elestirilerle mevcut uretimin hatalarini gorerek Hatsani billgilendirmek Hatsan icin yapilabilecek en iyi seydir.Hatsanin bu sese kulak vermesi dilegiyle ,FISILDAMAKTAN cok BAGIRMAMIZ gerekiyorsa hep birlikte daha gur sesle .HATSAN AYIBINI TEMIZLEEEEE.

    Sevgili arkadaslar,


    Olay Insan Oldurmekse Kafasina Tas atalim olsun bitsin :!:
    Kesinlikle daha oldurucu veya kitle imha silahlarindan bahsetmiyoruz.
    Daha isabetli atislara olanak taniyan silah,muhimmat ve yardimci aparatlardan olusmus SISTEMlerden bahsediyoruz.
    O 140 yilda 17 milyar adet satan ve bugun guzel is cikartiyor dediginiz silahin mucidi Wilhelm ve Peter Paul MAUSER ne bir operasyona nede savasa katilmis degillerdir.
    Ama keskin nisanci tufeginin yaraticilaridir(BAK SU ALLAHIN ISINE)
    Elimden geldigince fazla detaya girmek istemedim ancak halen daha bazi seyler anlasilamamis musade ederseniz acayim.
    Bir Silahin Sniping Rifle olarak anila bilmesi icin ilk kriter dagilim ozelligidir.ikinci kriter SIFIR NOKTA menzili,ucuncu kriterse o menzile tasiyabildigi enerjidir.
    Gunumuz kriterlerinde Dagilim degeri Maximum 1MOA/100Yrd kabul edilmistir ve yaklasik olarak 91mt de 1 inc dagilim ongorur (Amerikan ordu standardidir valla ben koymadim).Ikinci kriter SRS(yakin menzil) 800 yardaya kadar, MRS(Orta menzil)800 ila 1600 yarda arasi,LRS(uzun menzil) ise 1600 yarda ve uzeri klasmandir.Ilk iki kilasmanda esit puan alan sistemler arasinda ucuncu klasman degeri yuksek olan sistem secilir.
    Bugun dunyada en cok taninan ve 1917 ile 1918 yilarinda gelistirilip 1921 yilinda ordu envanterine ilk LRS muhimmati olarak alinan .50 BMG o gunun mevcut imkanlari ve kriterleri icinde 3 MOA dagilimla envantere alindiktan sonra zamanla yapilan iyilestirme ve gelistirme cabalari sonucu Gunumuzde handload Uretimle 1 MOA standardini yakalamistir.
    Simdi bakalim senaryo nasil?Yonetmen ne yapmis?
    Cekimin yapildigi yer Afganistan daglari Menzil 2000 metre ,Hedef Taliban Mensubu Oldugu soylenen sahis,Artist Amerikan deniz kuvvetlerinden Co.Katten Brader(turkcesi cok attin birader) Oynatalim bakalim:
    Adamin biri kayalik ve taslik bir tepede tirmanista (kendini sakliyabilecek bir yer ariyor)Sonunda kafasini bir kayanin arkasina gizlemeyi basariyor deve kusu misali basliyor dua etmeye.Obur tepede bizim oGLan muhimmatini yaglayip pantolonunun kadifeden yapilmis yan cebinde parlatip salliyor.Kopan bir Omuz ve Senaryoda tek gorevi kahkaha atmak olan iyi oGlanin yardimcisinin sesi (HAHAHA harika harika)THE END. bu 20 saniyelik cekimin oncesinde O adama kac fisek sallayip Adami kac siperden,kac sipere surduklerini biliyormusunuz?O amma atis dediginiz Klipler, O guzel isler varya.Binlerce atistan basarili olan Birkacinin Reklami .
    Asil urunu satin aldiginizda soyle bir senaryoyla karsilassaniz,
    Yer Onemsiz.Menzil 2000 metre(aynisinin tipkisi).Hedef pusuda MASTER ,Artist (her kimse) BUNUDA OYNATALIM BAKALIM:
    artist kendisine ve silahina guvenmektedir pusuya yatmis MASTER in pusudan cikan kafasini gorur gormez gulumser ve kopartmaya karar verir.Mensubu oldugu ordu kendisine yag ve kadife ceplik vermedigi halde daha once seyrettigi filimlerin etkisiyle eline aldigi .50 BMG nin uzerine tukurup yari sumuklu mendiliyle parlatir.Nefesini tutar, tetigi ezer, tekrar hedifi bulmaya calisir.HAYDA hedef ortada yok.Biraz daha dikkatle bakinir ve kafasi kopar..SON.
    Haydi simdi perde arkasina bir goz atalim .Bakalim aslinda neler olmus.
    Artistin elindeki sistemin Handload dagilimi 1MOA idi ama standart uretimde 1.5 MOA e cikti. 2000 metre = 2100 yarda 21x1.5 = 31,5 inch 31.5x2.54=80 cm
    yani ARTIST dunyanin en iyi gorus sistemini (hem termal,hem gece ,hem gunduz hemde 20x50xbin besyuz)kullanmasina raqmen,Ustune ustluk Tum ruzgar ve balistik hesaplamalarini yaninda tasidigi Core duble-duo islemcili yardimci atis sisteminde defalarca gozden gecirmesine ragmen,bir seyi hesaba katmamisti o da sahip oldugu tufek ve muhimmat icin 2000 metrede 80 cm sapma olabilir.Aslinda hocalari defalarca soylemisti ama o ,o derse kulak asmamisti.Ona gore o 80 santimlik sapmada hesabin icine alina bilir ,aparatla falan sifirlana bilirdi.Ama bu sapmanin miktari ve yonunun belirsiz oldugunu bunun silah ve muhimmatin ,dogasindan kaynaklandigini her atista farkli bir deger ve yonde olabildigi icin hesaplanarak telafisinin imkansizligini hocalari soyleye soyleye dillerinde tuy bitti.
    Diger tarafta MASTER 8 Kalibre Eskibir remington Magnum silahin namlusunu degistirerek uyarladigi .30 kalibrelik wildcat muhimmat ve topu topu birkac yuz dolarlik bir durbunden Toparlama sistemle kafasinin 42 cantim yakinindan 2 hizasindan gecen muhimmatin sesiyle irkilmis.Artistin birinin kafasini koparmaya niyetli oldugunu gorunce Artistin alnini artikilin ortasina oturtup ezmisti tetigi.
    Nasil olduda hedefi 12 den vurdu? Sahip oldugu o siradan Silahin Dagilimi,Kendi elleriyle doldurdugu fiseklerle 3607fps de 0,062 MOA di ve 21x0,062=1.3 MOA
    1.3X2.54=3.3 cm aslinda MASTER Keskin bir nisanci olmadigi,herhangi bir savasa yada operasyona katilmadigi icin 12 den vuramamisti Artistin alnina nisan almasina ragmen Agzindan vurmustu Yani o hedifi tutturamadi ama sistem telafi etti.Alin size ICRAAT,Alin size KESKIN NISANCI TUFEGI tepe tepe kullanin,Ama adini unutmayin --- -- --.Ahkam kesmek degil.


    Dipnot Sevgili Bayayhan kardesim daha onceki yazilarimda sozunu ettigim Avunmak-avutmak falan var ya .O senin bildigin Avun-mak degil ya- onun icin anlayamaman normal Lutfen kendini zorlama,Yok illaki anlamak istiyorum diyorsan Yazilari bir daha oku ,birde sana ip ucu. soyleee guzell bi manti olsada yesek ne guzel olurdu dimi hani sey mantisi,dilimin ucundada soyliyemiyom,

    sevgili Exador,

    Beni en az benim kadar anladiginiza eminim.siz ve sizin gibiler gorevleri basinda oldugu surece milyonlar da sizin cocuklariniz gibi huzurla uyudular ve onlarda sizlere dua etti.
    Bizler ve vatan icin yaptiklariniza minnetariz.....
    Aslinda 2.resimde arkanizda duran yazi herseyi oyle guzel anlatiyorki.Dusunmemek imkansiz.
    Vatanini en cok seven,Gorevini en iyi yapandir.
    Gorevimiz her ne olursa olsun !

    Sevgili Bayayhan ve Hardturk.


    Öncelikle yazilanlari kelimesi kelimesine ve defalarca okudugumu belirterek sozlerime baslamak istiyorum.Sizlerin gorus ve dusuncelerine onem vermeseydim su anda bu yaziyi yaziyor olmazdim sanirim.
    Lutfen cahilligime verip birkac konuda benden yardiminizi esirgemeyerek beni aydinlatirsaniz sevinirim!


    1)Teknik olarak bana katilmadiginiz konu nedir(yazimda hicbir teknik veri,detay,done veya data belirtmedim ?)
    2)Benim nerede askerlik yaptigim,savasip savasmadigim veya operasyona katilip katilmadigimin konuyla iliskisini anlayabilmis degilim(1858 de ilk metal cardrige ve bolt-action fikrini ortaya atan -1867 de ilk seri uretim bolt-action Silahi yapan-1871 de ilk bolt-action silahi ordu envanterine kazandiran-1867 den gunumuze yaklasik 17 milyar silaha damgasini vurmus isimler kimlerdir :?: hangi savas ve operasyonlarda gorev almislardir :?: baba meslekleri ve gobek adi nedir :?: )
    3)90 yillik bir teknolojiden bahsetmissiniz bu teknoloji nedir :?: Guzel is sozuyle neyi kastettiniz :?:
    Aciklarsaniz daha iyi bilgi sahibi olabiliriz.


    Ben sizin aksinize benim yazdiklarimi , sizin okumadiginizi dusunerek uzulmustum.
    Cunki ben sizinle bir cok konuda ayni fikirde oldugumu belirttim ve kesinlikle yerli uretimden yanayim.Ancak AVUNmaYA taraftar degilim.!!!Bunun icindirki yillarca bu konuda bir cok calisma ve arastirmalar yaptim(sahsi) ve silah alimi konusunda aktif gorev aldim .ordu mensuplari icin yurt disindan alimini gerceklestirdigim silahlarin kullanim ve bakim kilavuzlari ile teknik verilerinin turkceye cevirimi ve basimini ustlendim(bugun bazi ordu mensuplarinin sahip olduklari silahlarin kilavuzlarinda - pazusunun cabuklugu 1130 ayak/kalay- diye bir ibare yoksa bu benim sayemdedir.
    SORARIM:Lutfen paylasirmisiniz siz neler yaptiniz :?:
    Bahsi gecen konuda bir arpa boyu ilerleme olmadigindan yakinmissiniz!her gun yeni bir muhimmatin aciklandigi,Bolt-Action'a alternatif nisan hattini degistirmeden yukleme ve bosaltma sagliyan sistemlerin yillardir seri uretimde oldugu bir dunyada.
    SORARIM sizin koyde bir arpa boyu kac kilometredir :?:
    Yardimci aparatlarin gelisimi ne olacak diye sormussunuz.Dikkatle okursaniz ben yazimda yepyeni Silah degil yepyeni SISTEM lerden bahsettim.
    SORARIM:Yardimci aparatlar sniping sisteminin disindamidir :?:
    Bana Aselsanin yaptigi gece goruslerden bahsetmissiniz sanirim bu konuda bilgilisiniz.
    SORARIM:4.jenerasyonu sokaklarda satilan - 5. jenerasyonu ordu envanterlerine girmis -6.jenerasyonu (yada her ne isimle anilacaksa) ARGE calismalarinda olan bir urunun Aselsan hangi jenerasyonunun uretimini yapmaktadir :?:


    Bu ulkeye hizmet ,ne yapilanlari hice saymakla ,nede alkislamakla olur.
    Ulkeye hizmet ,ancak yapilani elestirmekle ve yapilmisi gelistirmekle olur.
    Dehalarin hakki alkislarla degil,Taktir ,destek ve minnetle odenir..........
    saygilariniza SAYGILARIMLA ( )


    DIPNOT: daha onceki ve bu yazimda bazi bolumler belirli kisi,kurum,urun ve olaylara atiflar icermektedir ve muhattaplari bellidir.Olaylar ,kisi yada kurumlarlar urun isimleri ve nitelikleri ile nicelikleri hakkinda bilgi sahibi olmayan kisilerde anlam ve kavram kargasasina sebebiyet verebilir.LUTFEN ALGINIZIN AYARIYLA OYNAMAYIN.

    Oncelikle kullandigim kilevye dolayisiyla yanlis bir ifade kullanmamak ve sikinti (SIKINTI) yaratmamak maksadi ile buyuk harfle yazmayi tercih ettim.Bu konuda sizden ve tum arkadaslardan ozur diliyorum.Bu konuda daha dikkatli olacagima soz vererek affinizi istiyorum umarim mazur gorursunuz.


    yazimin kaynagi ve yazari konusuna gelince:


    Kaynak:%30Ruhum,%30Kalbim,%30Beynim ve%10Birikimim Yazar:Maalesef yalnizca benim.


    En kisa surede Bir araya gelebilmek dilegi ve temennisiyle.

    Arkadaslar Silah uzerinde sirasiyla,


    Kurma kolu pimi degisimi- Kurma kolunun dogrultulmasi-Kurma kolu kanalinin capaklarinin alinarak yuzeyinin taslanmasi-Yukleme agzinin capaklarinin alinmasi ve pahlanmasi-Yiv ve setlerin elle broslanmasi (6 saatlik bir calisma on gormustum 3 gunumu aldi)-Tetik mekanizmasinin pimlerinin degisimi-Tetik boslugunun alinmasi veTetik ayari sonrasinda dagilim sabit silahta 30 metrede5 atis ortalamasi 3.2cm C-C GAMO HUNTER ve 2.9cm C-C BARAKUDA MATCH .


    Simdi isin tadini cikartmaya basladim. :rolleyes:

    GIZLI MEVKI ATISI (PUSU ATISI) SOZKONUSU OLDUGUNDA EN IYISI BUDUR DIYEBILECEGINIZ TEK BIR SILAH SISTEMI MEVCUT DEGILDIR.BU AYNEN DUNYADAKI EN IYI ARABA HANGISIDIR SORUSUNA VERILEBILECEK TEK BIR CEVAP OLMAMASI GIBIDIR.HEMEN -HADI CANIM SENDE BENCE FERRARI VEYA BUGATTI DIYEBILIRSINIZ.AMA KULLANIM ALANINIZ ,SAHRA ,KOY YOLU VEYA OFFROAD SA O MUKEMMEL MAKINALAR 1 METRE SONRA SIZI YOLDA BIRAKIR!SILAH SECIMINDE DOGA KOSULLARINA,CATISMA ORTAMININ YAPISI VE KONUMUNA,MUHTEMEL HEDEF VEYA HEDEFLERIN NITELIGI VE MESAFESINE,PUSU BOLGESININ YAPISINA,OPERASYONUN AMAC VE PLANLAMASINA BAGLI OLARAK EN AZ 3 FARKLI KALIBRE VE SISTEMIN SILAHLI KUVVETLER BUNYESINE ALINMASI GEREKIR.YUKARIDA BAHSI GECEN MUHIMMAT VE SISTEMLERDEN BAZILARI 30-40 BAZILARIYSA MAALESEF 90 YILLIK :?: EVET KESINLIKLE YANLIS OKUMADINIZ- TAMI TAMINA 90 YILDIR - AYNI MUHIMMAT :!: AYNI MEKANIZMA :!: SADECE GORSEL BIRKAC RUTUS VE YENI BIR ISIMLE ISITIP ISITIP SANKI YENI BISI KESFETMIS GIBI SUNUMUNDAN TEK KELIMEYLE- NEFRET EDIYORUM.! ADI GECEN VE BASINDA OLAGAN USTU BIR LANSMANLA VAY ANASINI DEDIRTECEK YORUMLARLA GUNDEME GETIRILEN AMA TEK KELIMEYLE DEDEMDEN KALMA Steyr-Mannlicher MAVZERDEN DAHA IYI OLMAYAN SILAHLARI ORDUMUZUN ENVANTERINE SOKABILMEK ICIN 99 KILIGA GIRIP 9 TAKLA ATAN ,BUNUNLADA GURURLANAN BAZI VATANSEVERLER OLSADA.BENIM GIBI INATLA : BU SOYLEVLERIN ASLINDA MASAL,DEGER ADDEDILENLERINSE COPLUK OLDUGUNU SON NEFESINE KADAR HAYKIRAN ,VATANEVLATLARI SAYESINDE ALLAHA SUKUR BUYUK BIR YANLISTAN SUAN ICINDE OLSA VAZ GECILMISTIR....BUTUR SILAHLARA VERILEBILECEK EN UYGUN ISIM :AMACI ISLEVSELLIKTEN COK AVUTMAYA YONELIK OLDUGU ICIN OLSA GEREK ,ANCAK AVUNUN-YAHU OLABILIR ?( BU KONUDA MEVCUT SECENEKLERIN DISINDA TICARI AMAC GUDULMEDEN YAPILMIS,SERI URETIMI OLMAYAN ANCAK PERFORMANSLARI MEVCUT KRITERLERLE KIYASLANAMIYACAK KADAR USTUN SILAH VE MUHIMMATLAR VARDIR VE ORDUMUZA YAKISANDA BU KONUDA BIR ARGE CALISMASIYLA YEPYENI (GERCEKTEN YENI) SISTEMLERIN ENVANTERE ALINMASI GEREGIDIR.(BU KONUDA HER TURLU BILGI VE BIRIKIMIMI PATENT HAKLARI ADIMA AIT OLMAK KOSULU ILE PAYLASIMA HAZIRIM).BU YENI SILAHADA KUT-AH-YA ISMINI VERMEYI DUSUNUYORUM,BUNUN SEBEBI KESINLIKLE BABAMIN KUTAHYA DOGUMLU OLMASI DEGIL :!: TABIKI BIR ANLAMI VAR- KUT- MUHIMMATIN HEDEFE TEMASINDA CIKARDIGI SESI, -AH- VURULAN HEDEFIN SON FERYADINI,-YA- ISE ATICININ ZAFER NARASINI (YAAAAAAAAA GORDUNMU? NASIL GECIRDIM AMA HESABI) IFADE EDIYOR. UMARIM ANLAYAN ANLAYACAGINI ANLAMISTIR :!:


    TEKRAR CIDDIYETE DONERSEK BU KONUDA SUAN ICIN DAHA FAZLA DETAYA GIRMEDEN SON BIR YANLISI DUZELTEREK SIMDILIK VIRGUL KOYMAK ISTIYORUM.SANILANIN TAM AKSINE BU TUR SILAHLAR KESINLIKLE KESKIN NISANCI SILAHLARI DEGILDIR VE ATICININ KESKIN NISANCI OLMASINDAN ZIYADE FARKLI VASIFLAR ARANIR.BU VASIFLAR VE EGITIM SEKLI ULKEDEN ULKEYE DEGISIKLIKLER GOSTERMEKLE VE MUMKUN OLDUGUNCA GIZLI TUTULMAYA CALISILMAKLA BIRLIKTE MEVCUT EGITIM YONTEMLERI IKINCI DUNYA SAVASI SONRASINDA ELE GECIRILEN ALMAN ORDUSUNA AIT DOKUMANLARDAN GELISTIRILMISTIR.


    ORDUMUZUN BU KONUYA EN KISA ZAMANDA GEREKEN ONEM VE DEGERI VERMESI DILEGIYLE...

    Sayın Mustafa bey ,


    Duyarlılıgınıza tesekkur ediyorum ancak sizinde aslında cok iyi bildiğiniz ve yazımdanda anladıgınız uzere ne size nede Veli beye karsı en ufak bir kırgınlıgım veya sızlerden dolayı hayal kırıklıgım YOK. Hatta tam tersine sizlere minnetarım ! Engin tecrubelerinizi bizlerle paylaştığınız - Her yaş ve konumdan binlerce insanı bir ortak tutkuda birleştirip bu çatı altında bir araya getirdiğiniz-Acıları paylaşarak azaltıp sevinçlerimizi birlikte yüceltme fırsatı verdiğiniz-Doğru ve tarafsız olarak bilgilenmemizi sağladığınız-Çeşitli etkinliklerle bizlere yeni dostlar kazandırdığınız-gerektiğinde satıcı ve üreticilere karşı arkamızda durduğunuz-Daha sayamadığım ama saysamda bitiremeyeceğim nice katkılarınız için..TEKRAR TEKRAR SAĞOLUN .VAROLUN...


    Ben ne size, nede ağzı dili olmayan garibim tüfeğime kızamam.KIZMAMDA.


    Beni üzen şey tek kelimeyle üreticilerin şu üç kuruşluk detaylar yüzünden TÜRK MALI imajına verdiği Milyarlarca dolarlık ZARAR..hani uzay mekiği-ucak veya otomobil yapmaktan bahsetmiyoruz.Daha önce yıllarca üretimi yapılmış BEEAMEN ve WEBLEY urun gamında adını dunyaya duyurmuş bir mekanik silahtan bahsediyoruz ve bunu bile layıkıyla yapmaktan (KOPYALAMAKTAN)ACİZİZ.(Türk malı Webleyler hakkında yapılan yabancı yorumlara bir göz atın!)


    Aciz olan ne malzeme,ne makina parkurumuz nede kalifiye elemanımız.Aciz olan MANTIKSIZ MANTALİTEMİZ VE CILIZ RUHUMUZ. Silaha Sıra gelince : Kurma kolunun problemi için 42CrMo4.QT malzemeden yeni bir pim-Namlu ağzı zaten halloldu-Yiv set için 0.02 bir kılavuzla 6 saatlik bir çalışmadan sonra bomba gibi olacak.ileride çıkabilecek yeni suprizlerede hazırlıklıyım.Bu kadar emekten sonrada herşeyini bildiğim ve ellerimle yarasını sardığım bu silahı ne iade etmeyi nede değiştirmeyi düşünmüyorum.Olsa Olsa İbret olsun diye HATSANA HEDİYE EDEBİLİRİM.


    EN AZINDAN İŞÇİLİK GÖRSÜNLER.


    Sonrasımı? Mustafa bey çalışmalarınızı LÜTFEN hızlandırın .VELİ BEY yeni üretimin ilk siparişi benden.


    BİRİLERİDE NEREDE YANLIŞ YAPTIK DİYE DÜŞÜNSÜN DURSUN.BAŞARILARIMIZI CİROMUZ VE KAZANCIMIZLA ÖLÇTÜĞÜMÜZ SÜRECE DAHA ÇOK SAF TUTARIZ CENEZE NAMAZLARINDA VE İÇİN İÇİN AĞLARIZ ÖLEN İMAJIMIZA...


    Not:Mustafa bey yazımı sanırım uygunsuz bir bölümde açmışım özür dilerim.İsterseniz farklı bir yere atabilirsiniz. SAYGILARIMLA.....

    pellet namluya girmezmi?GIRMEZ- :cursing:


    hemen baska birini alip onu denedim ama sonuc ayni .Neyse deyip diger kutuyu (gamo hunter)actim hafif bir zorlamayla pellet namluya girdi ama yalnizca girdi etek neredeyse 2mm disarda.Biraz daha zorlayip kapadim namluyu,hedef 30mt ilerimdeki iki sira kalin naylon(ters cevrilmis bir masanin on ve arka ayaklari arasina gerilmis)YAVASCA EZDIM TETIGI. Dusundugumden yada alistigimdan daha sessiz ve daha sarsintisiz bir atis.Bir atis ve bir atis daha.Pellet etekleri yine disarida.Naylonun yuzeyindeki delikleri dikkatle inceledim kesinlikle vuruslar duzgun. hedefte biraz sapma var!iki tik sola uc tik assagiya ve tam hedef .3 atis ta 30 metreden soda siselerine bir problem yok gibi.Yine eve donup aldim silahi kucagima namlu acik sag elde kumpas ,Once bir Diana Pellet alip kutudan olctum daha sonra birkac tane daha sonuclar normal.Bas caplari .217 ile .218 etekler ise .225 ile .227 arasinda.simdi sira silahta Namlu agzi sagdan sola yiv-yiv .221 ama yukaridan assagiya .211 le .214 arasinda :!: AL BASINA BELAYIIIII. :wacko: :wacko: :wacko:


    Biraz daha dikkatle baktigimda namlu agzinin tam merkezde degilde merkezden yukari kacik oldugunu gordum.Buyutecle baktigimdaysa namlu agiz cevresinin alt kisim haric gayet duzgun ve simetrik ama alt kisimda duz bir kesitle kapandigini gozlemledim(pelletlarin yuklenmesine engel olan bu bolgeydi)Daha sonra ki incelememde namlu agzinin normalde alt kisimda gecmesi gereken yay uzerinde merkezden baslayan ve saat yonunun tersine derinlesen takriben 2mm uzunlugunda bir kilcal catlak oldugunu tesbit ettim.Ince bir metal kalemle kilcal catlagin uzerine hafif ve kontrollu olarak bir kac kez tiklattigimda baktimki catlak buyuyor.10-15 vurus sonrasi kopan parcayla namlu normale dondu :thumbup: Ancak en buyuk Problem ilk namlu icine baktigimda gordugum ve YAZININ SONUNA SAKLADIGIM supriz (benim icin SOK) Yiv ve setlerdi.Hani bir rivayete gore o namlu icindeki donerek ilerleyen duzenli ve sirali dizilmis girinti ve cikintilar varya :?: KIM DEMIS VAR DIYE :?: YOK DESEM BASIM AGRIMAZ ! EN AZINDAN GORMEK ICIN GOZ YETMEZ BUYUTEC, OLCMEK ICIN KUMPAS YETMEZ MIKROMETRE LAZIM DESEM -YALAN OLMAZ.


    SONUCMU :?:


    3 KURUS ETMEZ BES PARALIK BIR PIM YUZUNDEN-BIR PARALIK CAPAGI ALMAKTAN ACIZ 3 KURUSLUK ISCILIK YUZUNDEN,DEV GIBI BIR EFSANENIN ANISINA....................


    YAZIKLAR OLSUN...


    BIRSEYLERI EFSANELESTIREBILMEMIZ ICIN ILLAKI OLDURMEMIZMI GEREKIR ? YASAYAN EFSANELER YARATMAK GIBI BIR MISYON DURURKEN HATSAN KOLAYI SECMIS.


    buyrun cenaze NAMAZINA..WEBLEY PATRIOT niyetine EL FATIHAAAAAAAAAA ;( ;( ;(

    Veli beye siparis ettigim WEBLEY PATRIOT 5.5 ve 2-8X32 Tasco Durbun dun elime ulasti.Sagolsun veli bey yaninda 4 kutuda pellet gondermis,SAGOLSUN VAROLSUN ...Kendisi bu silahi atistaki istikrari ve gucu bakimindan daha iyi gordugu icin birkac tufek arasindan secerek gondermisti.Son siparis ettigi silahlari tek tek denemis atis mesafesi 8 metre ve hedef 1"lik medefe. ilk atis yaptigi silah muhtemel namludan akrobatik hareketlerle(5 one 2 arkaya takla ve one yarim salto ?( atarak)hedefe surekli yan vurdugu icin elemis.ikinci silah duz vurmasina ragmen muhtemel yaydaki kasinti veya piston kafasindaki salinimdan olabilir dusuk cikis hiziyla pelletleri MDF ye gommus ama gun isigi gosterememis.ucuncu silahsa MDF yi Matkap gibi delerek kalbur yapmis ancak onunda kundaginin omuz kisminda renk donmesi varmis(koyu renk bir serit).Hangisini gondereyim diye aradi.Kendisine daha oncede ictenlikle bildirdigim sekilde benim icin silahin namlu ve performansinin onemli oldugunu gonul rahatligiyla 3 numarayi gondermesini istedim.ODA AYNEN BOYLE YAPMIS.


    Silahi ilk elime aldigimda once bahsettigi kundaktaki renk hatasina baktim.Sorun yok hatta hosuma bile gitti.Ikinci hareket namluyu kirip icine bir goz atmak niyetiyle namlu ucuna hafif bir tokat oldu.YEMEDI KERETA .gulumsuyerek okkali bir tokat daha yapistirdim.Simdi oldu sonunda sahibine boyun egdi keretaaaa.


    Namluyu kontrollu bir gucle kurmaya basladigim anda birseylerin ters gittigini hissettim.Beni Zorlanyan yayin gucunden farkli bir mekanik guc vardi ve yine kontrollu olarak namluyu kurmadan serbest biraktim.Namlu neredeyse yari kurulu vaziyete kadar kalkip orada kaldi :?: Simdi dedim HAPI YUTTUK.Bugune dek kullandigim hic bir silahta kurma kolunda bu denli bosluk yoktu.Normalde olamazda... :huh: Silahi ters cevirip baktigimda gercekten hayrete dustugum bir manzarayla karsilastim:Kurma kolu sag taraftan kundagin icine dayanmis gibi yan duruyordu.Kundak disindan sertce bir darbeyle namlu bir miktar rahatlayip biraz daha kalkti ama haladaha olmasi gereken konumda degildi.Tekrar ters cevirdigim silahin namlusunu gok yuzune dogrultup namlu icine bir goz attim.NEMI GORDUM?BUNU OGRENMEK ISTIYORSANIZ YAZININ SONUNU BEKLEYIN.


    Sonunda silahi hic zorlamamaya atis yapmadan once karin agrisi neymis iyice ogrenmeye ,basa cikamayacagim bir problem gorursem aynen geri iade etmeye karar verdim.Once silahi kundagindan ayirip kurma kolunun neden yan bastigina(ASLINDA YAN BASAN BENCE BENIM)baktimki;Manzara felaket..


    Henuz deneme amaciyla Veli beyin birkac kez atis yapmasina ragmen kurmakolunun pimi (hangi mantik veya hizmetle dizayn edildigi muamma)govde uzerinde adeta torna kalemi gibi calisarak istisnasiz ve abartisiz 2-2.5mm eninde 3-3.5 cm boyunda devasa bir talas kaldirmis ve kurma kolu kanalina sivamis ki,akillara zarar.Gordugum kadariyla bunun tek sebebi kurma kolu piminin dolu malzeme yerine boru malzemeden yapilmis ve boru ek yerinin adeta HSS kalem gibi yuzeye cevrilmis olmasiydi.Gerekli bakim ve degisiklikleri yaptiktan sonra silahi tekrar kundagina oturtum.DV200 le namlu icini yikayip pamuklu bir bezle olabildigince temizledikten sonra(BUTUN BEZ SIM SIYAH OLDU :?: )Yine osmanli tokadiyla actigim namluyu (Halen surtunmeler devam etmekle birlikte)ilk denememe nazaran kolay denecek bir sekilde kurdum.Silahin yeni olmasi ve diseletkisi yapabilecegini goz onunde tutarak diana extra heavy pellet le ilk atisimi yapmaya karar verdim.Karar vemesine karar verdimde suprizler bitmediki......................

    Mustafa bey TEBRIKLER,Size veTum arkadaslara hayirli olsun.


    FX in butun modelleri mukemmel ,her biri insana waww dedirten turden ama benim favorim kesinlikle STORM ve sizin secimleriniz icinde olmamasina uzuldum.Hedefi nisan hattindan dusurmeden bolt sistemle yukleme yapmak ozellikle uzun mesafe atislarinda cok zordur ve yukleme suresini uzatir.Yari otomatik bir silahsa her zaman silahin dolu olmasi demektirki guvenlik riski beni dusundurur.Ancak STORM bu konuda mukemmel bir cozume sahip taktire layik bir model olarak parliyor.BEN TEK GECIYORUM :thumbup:

    Aslinda http://www.pyramydair.com/p/rws-460-magnum-air-rifle.shtml linkindede belirtildigi gibi silahin


    .177 icin 410 metre/saniye .22 kalibre icinse 350 metre/saniye gibi dikkate deger bir cikiz hizi performansi var.


    ve 460 magnum serisi 27.45 foot/pound knockdown power la diana'nin simdiye dek urettigi en guclu silah.!!!


    Ancak ureticinin linkindede belirtigi gibi cikiz hizlari ulusal kanunlar cercevesinde max 11.87 foot/ pound ingiltere icin


    ve max 17.83 foot/pound avrupa icin kisitlanarak kullanima sunulmus !!!!


    Bu guclerin uzerinde atesli silah ruhsati ile kullanilmasi zorunlu hale geldigi icin olabilirmi ?


    YORUM SIZIN>