Eski Bir Efsane (webley)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Veli beye siparis ettigim WEBLEY PATRIOT 5.5 ve 2-8X32 Tasco Durbun dun elime ulasti.Sagolsun veli bey yaninda 4 kutuda pellet gondermis,SAGOLSUN VAROLSUN ...Kendisi bu silahi atistaki istikrari ve gucu bakimindan daha iyi gordugu icin birkac tufek arasindan secerek gondermisti.Son siparis ettigi silahlari tek tek denemis atis mesafesi 8 metre ve hedef 1"lik medefe. ilk atis yaptigi silah muhtemel namludan akrobatik hareketlerle(5 one 2 arkaya takla ve one yarim salto ?( atarak)hedefe surekli yan vurdugu icin elemis.ikinci silah duz vurmasina ragmen muhtemel yaydaki kasinti veya piston kafasindaki salinimdan olabilir dusuk cikis hiziyla pelletleri MDF ye gommus ama gun isigi gosterememis.ucuncu silahsa MDF yi Matkap gibi delerek kalbur yapmis ancak onunda kundaginin omuz kisminda renk donmesi varmis(koyu renk bir serit).Hangisini gondereyim diye aradi.Kendisine daha oncede ictenlikle bildirdigim sekilde benim icin silahin namlu ve performansinin onemli oldugunu gonul rahatligiyla 3 numarayi gondermesini istedim.ODA AYNEN BOYLE YAPMIS.


    Silahi ilk elime aldigimda once bahsettigi kundaktaki renk hatasina baktim.Sorun yok hatta hosuma bile gitti.Ikinci hareket namluyu kirip icine bir goz atmak niyetiyle namlu ucuna hafif bir tokat oldu.YEMEDI KERETA .gulumsuyerek okkali bir tokat daha yapistirdim.Simdi oldu sonunda sahibine boyun egdi keretaaaa.


    Namluyu kontrollu bir gucle kurmaya basladigim anda birseylerin ters gittigini hissettim.Beni Zorlanyan yayin gucunden farkli bir mekanik guc vardi ve yine kontrollu olarak namluyu kurmadan serbest biraktim.Namlu neredeyse yari kurulu vaziyete kadar kalkip orada kaldi :?: Simdi dedim HAPI YUTTUK.Bugune dek kullandigim hic bir silahta kurma kolunda bu denli bosluk yoktu.Normalde olamazda... :huh: Silahi ters cevirip baktigimda gercekten hayrete dustugum bir manzarayla karsilastim:Kurma kolu sag taraftan kundagin icine dayanmis gibi yan duruyordu.Kundak disindan sertce bir darbeyle namlu bir miktar rahatlayip biraz daha kalkti ama haladaha olmasi gereken konumda degildi.Tekrar ters cevirdigim silahin namlusunu gok yuzune dogrultup namlu icine bir goz attim.NEMI GORDUM?BUNU OGRENMEK ISTIYORSANIZ YAZININ SONUNU BEKLEYIN.


    Sonunda silahi hic zorlamamaya atis yapmadan once karin agrisi neymis iyice ogrenmeye ,basa cikamayacagim bir problem gorursem aynen geri iade etmeye karar verdim.Once silahi kundagindan ayirip kurma kolunun neden yan bastigina(ASLINDA YAN BASAN BENCE BENIM)baktimki;Manzara felaket..


    Henuz deneme amaciyla Veli beyin birkac kez atis yapmasina ragmen kurmakolunun pimi (hangi mantik veya hizmetle dizayn edildigi muamma)govde uzerinde adeta torna kalemi gibi calisarak istisnasiz ve abartisiz 2-2.5mm eninde 3-3.5 cm boyunda devasa bir talas kaldirmis ve kurma kolu kanalina sivamis ki,akillara zarar.Gordugum kadariyla bunun tek sebebi kurma kolu piminin dolu malzeme yerine boru malzemeden yapilmis ve boru ek yerinin adeta HSS kalem gibi yuzeye cevrilmis olmasiydi.Gerekli bakim ve degisiklikleri yaptiktan sonra silahi tekrar kundagina oturtum.DV200 le namlu icini yikayip pamuklu bir bezle olabildigince temizledikten sonra(BUTUN BEZ SIM SIYAH OLDU :?: )Yine osmanli tokadiyla actigim namluyu (Halen surtunmeler devam etmekle birlikte)ilk denememe nazaran kolay denecek bir sekilde kurdum.Silahin yeni olmasi ve diseletkisi yapabilecegini goz onunde tutarak diana extra heavy pellet le ilk atisimi yapmaya karar verdim.Karar vemesine karar verdimde suprizler bitmediki......................

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

    • Official Post

    Akif bey,ya sürprizlerin devamını yazın yada yarın silahı iade edip bir Diana Alacağınızı yazın. :)

    • Official Post

    Bendeki Webley Longbow u Hatsan Bahtiyar bey,makam odasındaki silah koleksiyonunun içinden vermişti ve namlusu dışında tek kelime mükemmeldi !!!

  • pellet namluya girmezmi?GIRMEZ- :cursing:


    hemen baska birini alip onu denedim ama sonuc ayni .Neyse deyip diger kutuyu (gamo hunter)actim hafif bir zorlamayla pellet namluya girdi ama yalnizca girdi etek neredeyse 2mm disarda.Biraz daha zorlayip kapadim namluyu,hedef 30mt ilerimdeki iki sira kalin naylon(ters cevrilmis bir masanin on ve arka ayaklari arasina gerilmis)YAVASCA EZDIM TETIGI. Dusundugumden yada alistigimdan daha sessiz ve daha sarsintisiz bir atis.Bir atis ve bir atis daha.Pellet etekleri yine disarida.Naylonun yuzeyindeki delikleri dikkatle inceledim kesinlikle vuruslar duzgun. hedefte biraz sapma var!iki tik sola uc tik assagiya ve tam hedef .3 atis ta 30 metreden soda siselerine bir problem yok gibi.Yine eve donup aldim silahi kucagima namlu acik sag elde kumpas ,Once bir Diana Pellet alip kutudan olctum daha sonra birkac tane daha sonuclar normal.Bas caplari .217 ile .218 etekler ise .225 ile .227 arasinda.simdi sira silahta Namlu agzi sagdan sola yiv-yiv .221 ama yukaridan assagiya .211 le .214 arasinda :!: AL BASINA BELAYIIIII. :wacko: :wacko: :wacko:


    Biraz daha dikkatle baktigimda namlu agzinin tam merkezde degilde merkezden yukari kacik oldugunu gordum.Buyutecle baktigimdaysa namlu agiz cevresinin alt kisim haric gayet duzgun ve simetrik ama alt kisimda duz bir kesitle kapandigini gozlemledim(pelletlarin yuklenmesine engel olan bu bolgeydi)Daha sonra ki incelememde namlu agzinin normalde alt kisimda gecmesi gereken yay uzerinde merkezden baslayan ve saat yonunun tersine derinlesen takriben 2mm uzunlugunda bir kilcal catlak oldugunu tesbit ettim.Ince bir metal kalemle kilcal catlagin uzerine hafif ve kontrollu olarak bir kac kez tiklattigimda baktimki catlak buyuyor.10-15 vurus sonrasi kopan parcayla namlu normale dondu :thumbup: Ancak en buyuk Problem ilk namlu icine baktigimda gordugum ve YAZININ SONUNA SAKLADIGIM supriz (benim icin SOK) Yiv ve setlerdi.Hani bir rivayete gore o namlu icindeki donerek ilerleyen duzenli ve sirali dizilmis girinti ve cikintilar varya :?: KIM DEMIS VAR DIYE :?: YOK DESEM BASIM AGRIMAZ ! EN AZINDAN GORMEK ICIN GOZ YETMEZ BUYUTEC, OLCMEK ICIN KUMPAS YETMEZ MIKROMETRE LAZIM DESEM -YALAN OLMAZ.


    SONUCMU :?:


    3 KURUS ETMEZ BES PARALIK BIR PIM YUZUNDEN-BIR PARALIK CAPAGI ALMAKTAN ACIZ 3 KURUSLUK ISCILIK YUZUNDEN,DEV GIBI BIR EFSANENIN ANISINA....................


    YAZIKLAR OLSUN...


    BIRSEYLERI EFSANELESTIREBILMEMIZ ICIN ILLAKI OLDURMEMIZMI GEREKIR ? YASAYAN EFSANELER YARATMAK GIBI BIR MISYON DURURKEN HATSAN KOLAYI SECMIS.


    buyrun cenaze NAMAZINA..WEBLEY PATRIOT niyetine EL FATIHAAAAAAAAAA ;( ;( ;(

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Abi ne anlatmışsın ya :) okurken zevkle okudum anlatış tarzından dolayı, yaşadığın soruna gerçekten üzüldüm. :(


    Ben de benim MOD.135'in piston keçelerini ve yay tutucu sistemini sevmiyorum, daha kaliteli yapılabilir, ayrıca Allah'tan benim namlu o kadar kötü sayılmaz, Allah var genelde isabetliliğinden oldukça memnunum, kimi 135'te pellet namludan çıkar çıkmaz takla atmaya başlıyormuş. :S Bence Hatsan bu sorunların hepsini halledebilir ve halletmesi lazım, en azından bundan sonraki üretimlerde kaliteyi ciddi şekilde yükseltirlerse kazanırlar.

    • Official Post

    Akif bey size silahı ben tavsiye ettim,bunun sebebi de bendeki Webleydi,


    Sizi bu derece üzdüğü için ve sizin üzülmenize sebep olduğum için sizden özür dilerim,


    Sizden ricam Lütfen silahı yarın iade edin,benim Veli beyle görüşmeme bile gerek olmadan Veli bey silahın parasını iade eder,yada siz arzu ederseniz,başka bir marka silah gönderir.


    Zaten eski forumdaş arkadaşlarım da çok iyi bilirler,sizin yukarıda işaret ettiğiniz,Bize yakışan bir silahın üretilememiş olması beni tasarımı tamamen bizlere ait olan ve kalitesi ile göğsümüzü gere gere bunu biz üretiyoruz diyebileceğimiz bir silahı oluşturmak için yola çıktım ve inşaallah Tüm bürakratik engelleri de aşarak bu bizim diyeceğimiz silahları üreteceğim.


    Tekrar sizin strese girmenize vesile olduğum için üzüntümü ifade ederim.

  • Sayın Mustafa bey ,


    Duyarlılıgınıza tesekkur ediyorum ancak sizinde aslında cok iyi bildiğiniz ve yazımdanda anladıgınız uzere ne size nede Veli beye karsı en ufak bir kırgınlıgım veya sızlerden dolayı hayal kırıklıgım YOK. Hatta tam tersine sizlere minnetarım ! Engin tecrubelerinizi bizlerle paylaştığınız - Her yaş ve konumdan binlerce insanı bir ortak tutkuda birleştirip bu çatı altında bir araya getirdiğiniz-Acıları paylaşarak azaltıp sevinçlerimizi birlikte yüceltme fırsatı verdiğiniz-Doğru ve tarafsız olarak bilgilenmemizi sağladığınız-Çeşitli etkinliklerle bizlere yeni dostlar kazandırdığınız-gerektiğinde satıcı ve üreticilere karşı arkamızda durduğunuz-Daha sayamadığım ama saysamda bitiremeyeceğim nice katkılarınız için..TEKRAR TEKRAR SAĞOLUN .VAROLUN...


    Ben ne size, nede ağzı dili olmayan garibim tüfeğime kızamam.KIZMAMDA.


    Beni üzen şey tek kelimeyle üreticilerin şu üç kuruşluk detaylar yüzünden TÜRK MALI imajına verdiği Milyarlarca dolarlık ZARAR..hani uzay mekiği-ucak veya otomobil yapmaktan bahsetmiyoruz.Daha önce yıllarca üretimi yapılmış BEEAMEN ve WEBLEY urun gamında adını dunyaya duyurmuş bir mekanik silahtan bahsediyoruz ve bunu bile layıkıyla yapmaktan (KOPYALAMAKTAN)ACİZİZ.(Türk malı Webleyler hakkında yapılan yabancı yorumlara bir göz atın!)


    Aciz olan ne malzeme,ne makina parkurumuz nede kalifiye elemanımız.Aciz olan MANTIKSIZ MANTALİTEMİZ VE CILIZ RUHUMUZ. Silaha Sıra gelince : Kurma kolunun problemi için 42CrMo4.QT malzemeden yeni bir pim-Namlu ağzı zaten halloldu-Yiv set için 0.02 bir kılavuzla 6 saatlik bir çalışmadan sonra bomba gibi olacak.ileride çıkabilecek yeni suprizlerede hazırlıklıyım.Bu kadar emekten sonrada herşeyini bildiğim ve ellerimle yarasını sardığım bu silahı ne iade etmeyi nede değiştirmeyi düşünmüyorum.Olsa Olsa İbret olsun diye HATSANA HEDİYE EDEBİLİRİM.


    EN AZINDAN İŞÇİLİK GÖRSÜNLER.


    Sonrasımı? Mustafa bey çalışmalarınızı LÜTFEN hızlandırın .VELİ BEY yeni üretimin ilk siparişi benden.


    BİRİLERİDE NEREDE YANLIŞ YAPTIK DİYE DÜŞÜNSÜN DURSUN.BAŞARILARIMIZI CİROMUZ VE KAZANCIMIZLA ÖLÇTÜĞÜMÜZ SÜRECE DAHA ÇOK SAF TUTARIZ CENEZE NAMAZLARINDA VE İÇİN İÇİN AĞLARIZ ÖLEN İMAJIMIZA...


    Not:Mustafa bey yazımı sanırım uygunsuz bir bölümde açmışım özür dilerim.İsterseniz farklı bir yere atabilirsiniz. SAYGILARIMLA.....

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22

  • Çok haklısınız. Bu tür yazıların yazılmasındaki amaç kesinlikle Mustafa Beyi veya Veli beyi aşağılamak veya suç sizin siz tavsiye ettiniz demek değildir.


    Bu forumu veya başka forumları Hatsan firması takip ediyordur. Benim ilk aklıma yatmayan şey Forumlarda o kadar yazmamıza rağmen niye bu sorunlar giderilmiyor. Arkadaşın dediği gibi F-16 yapmıyoruz Öte ucu havalı Silah.


    Mustafa amcamın tavsiyesi üzerine Mod 125'in demirden yapılmış yay ucu veya piston içi ağırlığını söküp, yerine bir tarafı yayı sıkı bir şekilde tutacak diğer tarafı piston içine tam oturacak şekilde plastikten bir parça yapıp yerleştirdim. Tüfek müthiş derecede sakinledi. Eskiden afedersiniz katır gibi teperken şimdi sıpa gibi teper oldu. Olsun o yay kalınlığı ve pistona göre normal. Ama benim silahında yiv setlerinde sorun var.


    Burada demek istediğimiz şu yol biliniyor. Sonuçları biliniyor. Maliyet artmıyor aksine azalıyor. Hatsan niye bunları dikkate almaz. Niye kendini geliştirmez. sorun burada .


    Ben bilgisayar işine 1994 yılında başladım hatırlarsınız 286 lar 486 dx le filan 13 yılda çok şey öğrendim ama öğrenecek çok şeyim var. Hatsan bizleri dinlese eksikliklerini giderir.


    Aklıma gelen bir şeyde şu; Genellikle Türk insanı havalı silaha ucuz olsun, çocuğum oynasın, pahalı olmasın mantığı ile yaklaşıyor. Malum biraz da geçim derdi. Sanki hatsan biraz buna göre çalışıyor gibi. Ama bu silahlar dışarıya gidiyorsa ki gidiyor iyi bir şeyler yapma lazım.


    Eğer sorun ucuza maliyet ise örnek AM77 125-200 ytl arasında ve hiç bir hatsan veya kral veya torun bu silahın kalitesini yakalıyamadı.


    Selamlar...

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Abim yeni tüfeğiniz hayırlı olsun nice mutlu atışlar ama bir çaresi vardır elbet hatsan fabrikasın değiştirmedi lazım 8)

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen zeytinali ().

  • Mustafa abi bu namluların düzeltme şansı varmı hatsan fabrikasının ileride bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim 8)

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

  • anladığım kadarıyla firma adını arkadaşlar hep yanlış yazıyorlar.


    düzeltme .... hatsan deyil HALTSAN

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

    • Official Post

    Ama amacımız dövmek değil,ıslah etmek :)

  • bir şeyler yapmaya çalışırken hep kendi markalarına zarar veriyorlar.


    imalatı hızlı yapalım derken bence acele yapıyorlar,imakanları var ama bence değerlendiremiyorlar gibi geliyor.

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

    • Official Post

    Kesinlikle haklısınız,


    Ben geçtiğimiz yaz davetleriüzerine Hatsana gittim ve G.Müdür Bahtiyar bey ve Babası Abdullah bey ile tanıştım,çok misafirperver insanlar,bize fabrikadaki üretim hatlarınının tamamını gezdirdiler ve bilgilendirdiler,gerçekten oldukça yüksek teknoloji makina parkına sahipler,yaklaşık 90 civarı CNC bilgisayarlı tezgah ve bunların yanında ahşap işlemeden lazer gravür maknalarına,etkilenmemek elde değil.


    Peki bunca teknolojiye neden kaliteli ürün çıkmıyor sorusuna Bahtiyar bey'in yanıtı; 1 - 2 dolar fiyatlarla ihale kazanıyoruz,diyor Amerika pazarı için,


    Ama bana sorarsanız vizyon eksik,yani Amerikaya ucuz mal vermeye tamam ama bir firmanın kendine ait %100 kendi tasarımı ve maksimum kalitede ürünlerde üretim yelpazesinde olmalı ve bu ürünler az satsa bile,firmanın prestij ürünleri olarak yerini alıp,biz böyle kaliteli ürünleride üretebilecek altyapıya sahibiz diyebilmeliler.


    Umarım kalitesiz çin ürünleri ile rekabetin faydasızlığını anlayacakları bün fazla gecikmez,çünkü elbet bu kalitesiz ürünlerin bittiği günlerde gelecek ve mutlaka çinlilerde buna göre hazırlıklarını yapıyorlardır.

  • +1


    amerikalılar için ürün ucuz olsun biraz kullanalım çöpe atalım (kalite ikinci planda)


    fakat avrupa önce kalite sonra fiyata bakıyor


    webley i fason üretmeye başlayınca kalite yönünden ümidlenmiştim


    hatsan 70 ytl lik tüfekle 300-350 ytl lik tüfeklerde aynı kaliteyi görünce canım sıkıldı.

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

  • Aslında hep kınıyorum avrupadaki webley fiatları 500 ila 800 arasındaymış bu fiyata anca bu kadar olur eminim ilerdeki dönemlerde düzeleceğine inanıyorum 8)

    AVCI DOĞANIN TEMİNATIDIR.
    (browning vestic 4,5)

  • 500-800 ytl lik silahın diğer taraflarını bırak namluları walther. bu bile yeter

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

    • Official Post

    Hatsan'ın ürettiği silahlarda kesinlikle kalite kontrol yok,


    Dün "Skmergen" Şükrü bey ile benim ofiste buluştuk,Şükrü bey de bir Patriot almıştı 5,5mm,ve incelemem için silahı bana bıraktı,bugün silahı yüzeysel olarak inceledim,ilk izlenimlerim bu silah için oldukça iyi,yani Şükrü bey oldukça şanslı,ilgin bir silah alıyorsunuz ve şanslı olmayı diliyorsunuz !


    Silah dış görünüm itibariyle oldukça kaliteli bir görünüm sergiliyor,kurma sisteminde sürtme,dil promlemi vs.. yok,ilk etapda aşırı sert olan tetik ayarını hassaslaştırdım,gerçektem mükemmel bir tetik sistemine sahip,böyle bir tetik Hatsan dizaynı olan silahların hiç birinde yok,hepside zaten hormonlu Gamo tetiği,ayar yok,hassasiyet yok,sert,


    Silah ile ilk olarak Yer tipi profesyonel Kronograf ile hız testleri yaptım,Sonuçlar altta verdiğim şekilde:



    • Benjamin 14,3grains pellet = 5 atış ortalaması = 910ft/sec
    • AirArms Field 16grains pellet = 5 atış ortalaması = 865ft/sec
    • Diana High Power 21grains peller = 5 atış ortalaması = 685ft/sec


    Bugün silahı tamamen dağıtıp,namlu ve iç mekanik incelemelerini yapacağım,gerekli görürsem bir takım değişiklikler yapacağım.


    Dediğim gibi Hatsan üretimi silah satın alıyorsanız,şanslı olmayı dileyin,ama şansınız yaver giderse,özellikle Webleyler için sözüm,çok ucuza,fiyatına göre mükemmel bir silah sahibi olabilirsiniz,


    Son söz olarak bir hatsan dizayn silah sahibi olmamış biri bu silahın ne derece kalitesinin yukarılarda olduğunu anlayamaz.

  • Arkadaslar Silah uzerinde sirasiyla,


    Kurma kolu pimi degisimi- Kurma kolunun dogrultulmasi-Kurma kolu kanalinin capaklarinin alinarak yuzeyinin taslanmasi-Yukleme agzinin capaklarinin alinmasi ve pahlanmasi-Yiv ve setlerin elle broslanmasi (6 saatlik bir calisma on gormustum 3 gunumu aldi)-Tetik mekanizmasinin pimlerinin degisimi-Tetik boslugunun alinmasi veTetik ayari sonrasinda dagilim sabit silahta 30 metrede5 atis ortalamasi 3.2cm C-C GAMO HUNTER ve 2.9cm C-C BARAKUDA MATCH .


    Simdi isin tadini cikartmaya basladim. :rolleyes:

    RAW HM1000 .25
    RAW HM1000X .25
    MADMASTER PREDATOR .22