falcone adlı kullanıcının mesajları

    Hayırlar temenni edenlere ve Hepinize teşekkür ediyorum.

    Ben 30 mm borusu olan dürbün kullanacağım yani mecburi olarak dm70 ile bul Seye arasında bir tercih yapmak zorundayım. Sizce hangisi iyi olur.

    Dampalı ayak dürbün kurtarmaya yeter mi emin değilim. Ben yine de sağlam bir dürbün alayım diyorum bu hususta da havke airma X iyidir diye duymuştum.

    Acaba gerçekten iyimindir. Bilen tecrübe eden var mı ?

    İki hafta kadar evvel satınaldığım hatsan 135 - 6.35 yaylı silahımın dağıtmayacağı, yandan ayarlanarı, geniş mercekli ve kolay dağılmayan bir dürbün arıyorum.

    Hawke airma X dürbünlerinin bu tür silahlar için iyi olacağını duymuştum tecrübe eden var mı yahut başka bir teklifi, bildiği olan varsa yardımcı olursa sevinirim.


    Teşekkürler.

    Arkadaşlar, Mevzu bahis olan mesele hırsızlık ise, bırakın çalsın. Hakim karşısına çıksanız ve hırsız sizden şikayetçi olsa onu serbest bırakır sizi de hapse atar.
    Memleketimizin devlete, ve adalete olan ihtiyacı gibi gibi mevzuları bir tarafa bırakalım, bu mevzuya dair yapacak bir şey yok. Bir kaç kez evim ve arabam soyuldu, bunca zaman vergi verdiğim devlete ihtiyacım olduğu zaman devlet neredeyse hiç bir zaman aldığı vergilerin karşılığını vermedi.
    Şimdiden sonra vereceğinden emin değilim.
    Karakolda bana söylenen; sakın şikayetçi olma, boş yere uğraşma, sakın hırsıza karşı koyma vs oldu. Şimdiye kadar beslediğim polis hiç bir işime yardımcı olmadıysa da bu konuda söylediklerini bir düşünmek lazım diyorum. Belki de bir bildikleri vardır.

    Şu ana kadar devletten gelen hiç bir şeye tepki vermeyen insanların, kampanyanıza iştirak mahiyetinde bir müspet tavır göstereceğinden emin değilim.
    1trilyon dolara yaklaşan dış borca, bütün barajlarımızın satılmasına, bütün milli fabrikaların satılmasına, Ege ve akdenizdekin18 adanın Yunanistan'a hediye edilmesine ve bir sürü rezilliğe tepki vermeyen Aziz milletimizin, akaryakıt zammına tepki vermesi, nedense bana zayıf bir ihtimal gibi geliyor.
    Bu, bir zeka meselesi olduğu kadar aynı zamanda bir ahlak meselesidir, gelecek nesillere selahiyet meselesidir. fakat neticede siyasi muhtevitatlıdır. Ve devamında siyasi bir münakaşaya ve burada girmek iyi bir fikir olmayacaktır.
    Hassasiyetiniz için tebrik ediyorum.

    Merhaba arkadaşlar.
    Bu açtığım konu başlığı altındaki sohbetimizde, bilhassa zeta X emir beyden öğrendiğim kadarıyla, dünyada en kuvvetli ve en uzağa atabilen yaylı olan 135 yay-piston 6.35 silahını sipariş ettim fakat, takriben 70 ila 73 gün bekledikten sonra 6.35 in siparişle dahi acilen imalata girmeyeceğini ve herhangi bir tarih vermeyeceklerini söylediler.
    "istersen 5.5 olanı yaylı veya gazlı piston olanı getirelim, elimizdeyse hemen verelim" dediler.


    Şimdi; Yaylı 6.35 in yerini tutabilecek yahut ona en yakın olanı hangisidir, mukayese ve tecrübelerinizi talep ediyorum.


    Teşekkürler.

    Mod 135 yaylı olanın alttan kurmalı olsa hemen alırdım. Fakat olmadığı için.
    Namludan kurmalı mod 135 sipariş ettim.
    Şimdi bunun ne mahsuru var veya ilerde ne sorun çıkabilir

    Burada polis iyi mi yoksa kötü mü tartışması yapmaya başladık.
    Ben bir kaç kez polisin (bilhassa trafik polisinin) iyi niyetli ve kötü niyetli davranış ve muamelesine şahit oldum, maruz kaldım.
    İyilere bakıp hepsi iyidir fakat içlerindeki bir kaç ahlak fakiri hepsini kötü tanıtıyor demek saflıkta ısrar etmek olur.
    Hepsi kötü de diyemeyiz. Ben emniyet teşkilatı içinde hayran olunacak şahsiyetlere de tesadüf ettim.


    Neticede her ne kadar şahit olduklarımı, kötü ahlak misali olduğu için burada anlatmayacaksam da, gördüm ki bunları kendi amirlerine şikayet etmek onları böyle devam etmeye teşvik demekmiş.


    Peki çare nedir.
    Çareyi bilsek ne olacak ki dürüst ve ahlaklı bir milletin içinden böyle memurlar çıkmaz. Evvela kendimizi düzeltmemiz lazım ve biz sürekli daha kolaya daha rahata ve tembelliğe gitmek için mütemadiyen uygun sebepler bulmaya uğraşmakla vakit harcayan bir milletiz böyle muvaffak olamayız.
    Mesela bir tornacıya gittiğinizde basit bir delik açıp içine kılavuz çekmek için 40 - 50 tl istemiyor mu, yahut bir bir marangoz size daha mı güzel bir meslek ahlaklı gösteriyor. Ben nerdeyse bütün esnafın buna benzer icraatine bizzat şahit oldum. Neticede bu misallerle burada yüzlerce sayfa doldurmak nafile.
    Biz böyleyiz.
    Bu münakaşayı daha fazla uzatmadan esas mevzuya dönelim lütfen

    Dürbün üzerindeki yukarı aşağı ayarını değiştirip bir de bu şekilde isabetin yönüne bakarmısınız. Düz durmayan dürbünü de tek bir noktada sabitleyerek o noktaya özel bir isabet sağlanabilir.
    Yükseklik ayarı değişince, dürbün düz değilse bu durumda az evvelki isabet de bozulacaktır.

    Kaliteli bir dürbün 42 - 44 mm bile olsa sorun çıkartmaz fakat kuvvetli yaylı silahların üzerinde dürbün barındırmak zor olur, dampalı dürbün ayağı kullanarak ancak isabettli atışlar yapabilirsiniz.
    Yaylınız çok kuvvetliyse 50 mm merceğin kırılabileceğini söyleyen ustalarımız var.