ertogrul adlı kullanıcının mesajları


    arkadaş çok doğu özetlemiş. aynen katılıyorum. :thumbup:

    selamlar kardeş....


    inşallah bu da size bir yol gösterir. arkadaşım benim silahla yaptığı atışdır. bence 6.35 ile o güçte çok daha rahat yapmanız gerekiyor.. 400 metre ciddi bir mesafe ama imkansız değil.. iyi seyirler


    http://www.airguntube.com/video/400_M_Antreman


    Ali abi buarada benim tüfekte prechamber 4cm uzunlukta.senin tüfekte 10 cm :) gerisini sen hesab et abi ben bişey demiyorum 8o


    atış sayısının artacağını sanmıyorum çünkü 815 fps den 920 fpe lere çıkmak için bayağı bir güç lazım. bu da senin dediğin gibi hava sarfiyatı demektir. hiçbişer denemeden belli olmaz deneyelim bakalım nasıl olacak.. tekrardan ellerine sağlık

    Sevgili Arkadaşlarım ve hobidaşlarım, benim her cümlemi ya ters anlıyorsunuz yada anlamamak için de elinizden geleni yapıyorsunuz. Ben kimse ile yarış halinde değilim. Kimseyi de kıskanacak yapım yok. Uzak mesafelerde yapılmış olanlar yada yapılanlar ve yapılacak olanlar bellidir. Bu iş yetenek işi değildir. Bu iş mühimmat işidir. Haa!!! yetenek ne zaman ortaya çıkar!! Alırsın silahını eline ayakta atarsın, çökerek atarsın!! o zaman işte o adam yeteneklidir!! saygı duymak lazım.. bir kişi fotoğraf atar. offf püfff vayyyy süpersin... video atar ve berbat bile olsa öyle bir övgü sıralanır ki, sanırsın Avrupa şampiyonu mübarek... Benim demek istediğim şudur arkadaşlar; buraya paylaşım yapanı emeğinden dolayı teşekkür edip, eğer kendimize göre eksiklik görüyorsak bunları belirtelim ki, bu hobide daha güzel şeyler çıkarıp yayınlayalım, ilerleyelim. Yakın ve canlı olay olduğu için bu örneği veriyorum; birimiz delik deşik kağıdın üstüne atar ve yayınlar, bunu gören diğer vatandaş yarın tuvalet kağıdına atar yayınlar :) şimdi sorarım size!!! ne var yani bu kağıtta çok delik var dediysem!!! o deliklerin küçük olduğunu ters olduğunu tek siz mi gördünüz bildiniz!!! bunu fark etmeyi marifet sayıp görmüyormusunuz!!, farketmiyormusunuz!!! diyenler var... Çünkü bunu yazanlar usta ya, gösterecek ustalığını!! senin gördüğün kadar başkaları da görüyor arkadaş!! bir birimize cephe almaktan, kuyunuzu kazmaktan vazgeçin!!! eğer hakarete varmayan bir eleştiri varsa, onu bilgi olarak almasını bilelim. benim bu konuda edindiğim bilgi şu, " FX Boss ile 100 metrede çok güzel grup çıkartılır!!", kafamdaki sorular da şunlar; Daha hafif solitle sonuç ne olur? Namlu modifikasyon gerekli olurmu ? mermi çıkış hızından dolayı 150-200 Metrelerde merminin hızı ne olur ve nasıl bir grup yapar acaba? merminin BC değeri Uzak mesafeler için yeterlimi ? FX BOSS değilde JSB ayni istikrarı 200 metrede gösterebilirmi ?" ben bu kağıda baktığımda aklımdan geçen bunlar!!! Kağıt üzerindeki delikler değil arkadaşlar... kimseyi de yalancılıkla suçlamadım. ilk yazdığım her cümlenin sonunda yanlış anlaşılmasın diye " :) " (gülerek yapılan espri anlamına gelsin diye) ikonu koydum ama yine olmadı.... verdiğim huzursuzluktan ve karmaşadan dolayı da ilk başta Emre Bey'e(KOSTOK) ve diğer HOBİDAŞlardan çok çok ÖZÜRDİLERİM.

    100 metre ve sonraki atışlara tabii ki her zaman heyecanlanırım. bu atışlar bana heyecan vermese zaten bende 100 metre ve sonrası atışları yapmam. :) yoksa siz heyecanlanmıyor musunuz? :) ben havalı silah atışlarında detay ve ciddiyeti sevdiğim için böyle bir şey yazdım. yoksa sizin grubunuza bakınca acaba bende mi BOSS alsam mı diye düşünüyorum!!! sizde bu spora gönül veriyorsanız !! atış yerinize her şeyiniz tam hazır ve nazır gidersiniz :) böyle şeylerde ortaya çıkmaz :) haksız mıyım arkadaşlar ? :) :)

    çok güzel bir beşli grup ama sanki 5 atıştan fazla atışla bu elde edilmiş gibi :) grubun çevresinde birçok atışlarda mevcut gibi :) yine de güzel bir grup :) tebrikler :thumbup:

    bu konuya kesin çözüm bulmak zor arkadaşlar. burada karşılıklı güven verilmesi ve dürüst olunması gerekiyor. bu durumla karşılaşan arkadaşlar yada bu tip insanlarla karşılaşan hobidaşlar ancak bu foruma şu nickli(takma adlı) arkadaş bunu yaptı diye direk isim vererek şikayette bulunması, bir nebze olsun bu tip arkadaşlardan forumdaşlarımız direk olarak haber etmektir. o zaman ismi karalanır diye belki piskolojik bir baskı olsun yapabiliriz. tabii bu durum hakkında forumda bir konu açılması gerekiyor. benim fikrim bu !!!!

    o tarih için kesin bir şey söylemek istemem ama sanırım işlerimi ayarlaytabilirim şimdiden işleri ona göre uydurmaya çalışacağım .inşallah görüşürüz, sütlü kahve içeriz


    benimde fırsat bulup bulmayacağım belli değil. olursa neden olmasın.. inşallah


    Sn.falcone,
    Forum düzeni açısından silinmesi isabet olmuş :thumbup: biz konumuza bakalım :)


    Değerli arkadaşlar, bugün; şarjöre çok uzun geldiğinden tek tek atmak bana işkence gibi gelsede hornet, i.mehmet 30 ve 25gr, jsb straton, jsb J.monster, aa diabolo ile grupman denemesi yapmak, bu arada da doğada stres atmak amaçlı sabahtan, mücavir alan dışındaki atış alanıma gittim. Grupman için gereken hedef kağıtları, bant ve hedefliği unuttuğum için :S yine hedef atışlarıyla yetindim.


    Bu arada BT65 şarjörüne zar zor sığıp, şarjör dönerken genelde etekleri yamulan 30grainlik i.mehmetler için güzel bir çözüm buldum. Şimdiye kadar şarjörü doldurup sert ve düz bir zemine koyduktan sonra aynı pellet ile arkalarından dikey açıyla bastırıp hem eteklerinin düzelip şarjöre tam oturmasını hem de azda olsa boyunun kısalmasını sağlıyordum. Tabi solidlerde kısalma yapıdan dolayı çok az etkili oluyordu. Bugün i.mehmetleri uçları yukarı bakacak şekilde düz zeminde hafif hafif ve tabi dik açıyla olmasına dikkat ederek ve pellet başı üçer defa (uyguladığım kuvvet için bu sayı yeterli geldi,sizin vuruş gücünüze göre değişebilir) çekiçleyerek şarjöre fit oturacak şekilde kısalttım. Ve bu sayede, etkisi ne derece olur grupman yapmadan bilemem ama i.mehmetlerin burunlarıda hornetler gibi kütleşmiş oldu :)


    sizizn zor şartlarda yaptığınız bu grupmanlar aslında pek de kabul edilir derece değil. çünkü istemeden de olsa muhimmatların fiziği ve anatomisi ile oynuyorsunuz. ama yine de deneme araştırma hırsınıza hayranım. kolay gelsin :)