metinu adlı kullanıcının mesajları

    Ya Alper aslında keyfe keder de 10 m.den sinek vursak fena mı olurdu? Şaka bir yana önce bir tüfeğin nişangahını toparlayım, biraz da huyunu tespit edeyim, sonra güzel bir gez gurupmanı yapmak istiyorum da şöyle 25 m. mesafe bulabilirsem. Millet 40 m.den tek delik yaptım filan diyor, hem de yaylıyla, bakalım bizimki nasıl olacak.

    Tetik şahane oldu, belki bazı pcp lerden bile iyidir şu anda, ayarlamayı tırnak levyesi üzerinde kalıcı değişiklik yaparak hallettim. tepme de normal, ağır bir çekiç ve güçlü bir yay, olması gereken bu zaten. Acaba diyorum diğer tüfeklerde çekiç hafif, tüfek ağır da ondanmı dikkat çekmiyor.
    freedom o gevşeklik sorunu da halloldu, öyle şeyler problem olmaz bana, şimdi bir de diopter gez sistemi yapıyorum ki evlere şenlik.

    Cevaplar için teşekkür ederim,
    öncelikle belirteyim bu tüfek mültipump pnomatik, yani pcp den prensip olarak farkı yok,
    sayın freedom sarsıntı gözle rahatça görülebiliyor, pelletle ilgisi yok, basınç yokken boşa tetik düştüğünde oluyor, yani tamamen çekiç kaynaklı, acaba sizin s10 la bir deneme yaparmısınız, tüpü boşken ve dürbünden bakarken tetik düşürerek?
    sayın TheNightHawk mermiden dolayı olan tepmeyi biliyorum, bunun bir zararı yok, çünkü nişan hattındaki sapma mermi namludan çıktıktan sonra oluyor, burdaki sıkıntı daha valf açmadan sarsıntı olduğundan dolayı (yaylılardaki gibi)
    Ayrıca tetik dediğiniz gibi berbattı, 1.5 kg ve istinaddan sonra 0.5 cm çekmek gerekiyordu. Kolaylıkla hallettim, şimdi 750 gr ve 1mm hareketle düşüyor.
    Neyse sorun benim tüfek değil, neticede 60-70 dolarlık tüfek, elbette fazla uğraşmayacaklar ayrıca da çok memnunum kendisinden, pcp alsam bile bırakmam, ev içi çok hoş kullanımı.


    steyr gibi üst sınıf tüfeklerde kesinlikle vardır önlemi de alt sınıf PCP leri merak ettim, neticede bir zıt hareket sistemi yok eder bu sarsıntıyı.

    Merhaba arkadaşlar,
    pnömatik sistemlerdeki valfi açan çekiçle ilgili merak ettiğim birşey var; bu çekiç oldukça ağır ve yayı da çok güçlü bildiğim kadarıyla, bu da tetik düştüğü anda ciddi sarsıntı yaratıyor olmalı. (nişan hattını değiştirecek kadar.) Bende rem 77 var, pcp olmasa sistem prensip olarak aynı. Bu sarsıntıdan dolayı atışlarda problem oluyor, tüfeği sımsıkı tutarsam başka noktaya, rahat tutarsam başka noktaya isabet ediyor, tabi bunda ağırlığının 1.9 kg olması da etkili.
    Şimdi bu işin tekniğini bilen arkadaşlara sorum, normalde çözümü çok kolay olan bu sorun PCP lerde varmı? (özellikle hatsan at 44)
    Tüfek boşken tetik düşürüldüğünde dürbünden titreme kolayca farkedilir diye düşünüyorum.
    Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.

    alıntı:


    ÖYLE BİR PCP HAYAL EDİYORUM Kİ !!!




    Değerli Arkadaşlar, Öyle bir pcp hayal ediyorumki!!!
    Özellikleriyle Benim gibi birçok arkadaşımızında hayali olsun !
    Hayallerimi süsleyen pcp nin , özelliklerini aşağıda belirtmeye çalışacağım.
    ******
    Hatta dipçiğinde bir mini kompresör olsun basınç azaldıkça otomatik çalışıp yükseltsin. (12 v ile çalışıyor ve bir fişle omuzumuza astığımız 3 laptop bataryası büyüklüğündeki li-ion akülerin bulunduğu şık bir çantadan enerji alıyor)
    lütfen o kelebek konmuş gibi duran şarjörlerden olmasın,
    ayrıca yanağında bir beni mutlaka olsun..
    saygılar.

    Özür dilerim başka konuya cevap yazmıştım buraya geldi, silemediğim için birşeyler de ben söyleyim bari,
    Değişen bir şey yok bence, evirip çevirip aynı şeyi sürüyorlar ortaya, tahminen valf açma süresini uzatıp hızı arttırma, biraz da makyaj . 1 gr. saçma atan tüfeğin 4 kg. olması zaten başlıbaşına saçma.. Niye şöyle ceylan gibi ince, zarif bir pcp yapamıyorlar anlamış değilim. Taklit zihniyetiyle nereye kadar..


    Olayı karıştırdık galiba, yaşlılık işte,
    asıl yazdığım havalıların güç ve çap artışı şikayetine katımaktı:



    Ben de katılıyorum, düşündüklerimi aynen dile getirmişsiniz. Bu güç ve çapı abartma olayı mutlaka vahim sonuçlara yol açacak ve havalı tüfek platformuna çok zarar verecektir. Umarım 4.5 mm ve 175 m/sn sınırlaması getirmezler. (aslında 4.5 mm sınırlaması bence uygun)

    Orijinalinden güzel olmuş, yağ uygulamadan japon yapıştırıcı emdirip çok ince ahşap zımparası ile zımparaladığınız zaman ipek gibi doku ve görünüm elde ediliyor. (kendi denemem) yalnız ahşap imalatta yağlanmış ise japonu kabul etmiyor.