reko2 adlı kullanıcının mesajları

    Herkese merhaba, yaklaşık 4 sene sonra hobiye tekrar dönüyorum, kaldığım yerden mod 25 supertack ile devam edeceğim gibi, en son zoraki hp 01 ultra kullanıyordum, dürbün, dipçik ve moderatör ile beraber, supertack düşünmemin nedeni ise şuan bütçemin sınırlı olması ve tabancanın dipçikli olması, yanlız kafama takılan tabancanın ucundaki ½” UNF ağıza moderatör taktığımda sesi ne kadar kesebilirim? Bunu deneyenler veya bu konu hakkında yardım edebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum, şimdiden teşekkürler :)

    Atışlar güzel olmuş elinize sağlık. Pek yeri değil ama bende bir anımı anlatmak isterim :rolleyes:


    Havalı silahlara ilk merak saldığım zamanlardı ilk havalı tabancam olan daisy powerline 5170 havalı tabancama moderator denemeleri yapıyordum ve evde 8 metre mesafedeki yastığa hedef alıyordum( kapının yanındaydı) tabi yanlışlıkla kapıyı deldik :D (eski üstü cam altı kontra plak kapılardan) önde küçük bir delik arkada ise kontra plağın lifleride kalkmış halde büyük bir delik, şansıma evdede kimse yoktu, hemen delikteki çapakları temizledim mum silikon ile deliği em önde. Hem arkadan sıvadım, sonra ısıttığım düz sac parçası ile iyice düzleştirerek iyice rötuşladım, hemen çarşıya inip bir firma ve beyaz yağlı boya alıp işlemi tamamladım. Ve eskisinden bi farkı kalmamıştı :) Umarım başınıza böyle bir şey gelmez, gelirse de Bi fikir olsun :thumbup:
    Herkese güzel ve eğlenceli atışlar, saygılar...

    çarşamba günü saat 1 gibi evden çıktım ve sağlık ocağına rapor için gittim ancak doktor saat 16 ya kadar izinli olduğu için raporu alamadım, adliye ye gittim ve sabıka kaydı çıkarttırdım sonra maliyeye tüfek harç ücreti yatırmaya gittim ancak emniyetten belge ile yatırılacağını söylediklerinde direkt emniyet müdürlüğüne gittim, emniyet müdürlüğünden


    1. kaymakamlığa dilekçe verip oradan dilekçeyi havale ettirip getirmemi
    2. maliyeden Borcu yoktur kağıdı almamı
    3.3 adet fotoğraf
    4. sağlık raporu
    5. nüfuz cüzdanı fotokopisi istediler


    ilk olarak kaymakamlığa gittim kaymakamlığın önündeki daktilocular dan dilekçe yazdırdım
    dilekçeyi kaymakamlık yazı işleri müdürlüğünden imzalattım


    sonra maliyeden borcu yoktur belgesi aldım ( 4 kere yukarı aşağı yukarı aşağı gidip durdum)
    nüfuz cüzdan fotokopilerini hallettim
    ikametğah istmediler ama ne olur ne olmaz onuda aldım
    en son sağlık ocağına gittim sağlık raporu aldım


    ve emniyet müdürlüğünün yolunu tuttum, belgeleri teslim ettim ancak görevli memur harç yatırmam için gerekli kağıdı bu gün veremeyeceğini perşembe günü öğleden sonra yani bu gün gelmemi istedi bende işimin olduğunu söyledim, memur bey birini yollayıp hallettirebileceğimi söyledi.


    yarın bi arkadaşı yollayacağım bakalım, inşallah hallolur. :rolleyes:

    merhabalar en yakın zamanda bir av tüfeği almak istiyorum ancak almak için yapılması gereken işlemler var, benimde tam olarak bilgim yok İnternet ten baktığımda birbiri ile çakışan bilgiler var, kimi yerde kaymakamlık makamına dilekçe verilmesi gerektiği söyleniyor kimi yerde tam tersi.


    yakın zamanlarda av tüfeği almış olanlar varsa tam olarak hangi işlemlerin yapılacağını anlatırsa sevinirim, yarın bu işleri halletmek istiyorum çünki pek boş zamanım olmuyor maalesef.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. saygılar...

    merhabalar. hatsan mod125 havalı tüfeğimin namlu ucu plastiğini sökmek için üzerindeki alyan vidayı söktüm ancak parça çıkmadı, yeni bir konu açıp forumu kirletmek istemediğim için buraya yazıyorum, acaba bu parçayı nasıl çıkarabilirim? bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
    sayılar...

    Herkese merhabalar.internetten sipariş ettiğim "Gerçek mermi ile tasarlanmış metal füze" adlı ürünü teslim aldım.
    Eve geldim paketi açtım ve inceledim, urun boş kovanlardan tasarlanmış ortasında bir karışlık mermi ile uçak görünümü verilmeye çalışılması bir urun.
    İncelememde urunun gerçek kovanlardan yapıldığını gördüm acaba büyük merminin başındaki çekirdek dw gerçek mi diye söktüm. Çekirdek bakırdan imal edilmiş gerçek çekirdekti ancak içi kurşun dolu değildi en dip kısmında yaklaşık 1 cm kalınlığında metal tozu görünümünde bir tabaka gördüm hemen çekirdeğe su doldurup sivri bir cisimle kurcalamaya başladım. Ve pirinç tanesinin yarısı kadar bir parça alıp mermer yüzeyin üzerinde çakmakla yakmaca çalıştım.
    Ve olan oldu , yüksek bir hızla alev aldı mı diyeyim yandı mı diyeyim, mermerin üzerinde 1 Tl büyüklüğünde siyah tabaka ve benim elimde ise yanık bir yara bıraktı. Şimdi bu madde nedir. Bu urun tehlikelimidir bunu alan insan tehlikeye girer mi sonuçta patlayıcı bir madde. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar...

    biraz önce tüfeğimin kundağını sökerken nasıl oldu anlamadım ama kundak çatladı! yeni kundak alacağım ancak sniper modelinin kundağını alıp takmak istiyorum acaba tüfeğe uyum sağlarmı?
    serviside aradım sordum ama olmaz dediler.konuştugum kişi heralde masa başı işi yapan birisiydi galiba.
    yardımlarınızız bekliyorum. saygılar..

    hatsan mod 125 th kundakli tufegimin kundagiyla biraz oynayip m200 yani cheytac'daki kundak sistemini uygulamak istiyorum. Yani acilip kapanan gerketiginde sokulebilen bir kundak sistemi yapmak istiyorum ama tek eksigim 2 adet celik cubuk, internette satan bir yer buldum ancak uzunlugu kisa geldi. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.


    (Mesajimi cep telefonundan girdigim icin resim ekleyemedim. Ve yazim yanlisi yaptiysam kusurabakmayin)

    bende zoraki hp-01 4.5 ultra sahibiyim. En son gecen pazar atisa gitmistim. 50 metre mesafeden 4 pompa ile buyuk sarap sisesi kiriliyor.(birkac kere sagindan veya solundan siyirarak gectigi icin kiramadi ama uygun yerine geldigi zaman kirildi).
    Tabancada 4x32 durbun vardi. Muhimmat olarakta 35 metreye kadar ki tahribat atislarinda crosman pointed kullaniyorum. 35 metre uzeri tahribat atislari icin gamo ts10 kullaniyorum.
    Saygilar...

    zaten pcp ye basılan hava bizim soluduğumuz hava olmuş oluyor. oksijen miktarıda %21 oluyor, ben şahsen pcp lerde dizelleme olayının denenmesi yandaşı değilim.
    saygılar...

    bugün nihayet kısada olsa atışa gitme şansım oldu :).
    ve çok denemek istediğim dizelleme olayınıda mod125 tüfeğimde deneme şansım oldu.
    pelleti namluya koyduktan sonra pelletin deliğine şırınga ile sızma zeytin yağından 1 damla koydum, namluyu kapattım, ve tetiğe bastım.
    boommm 8o . çok şaşırdım çıkan sese, tüfeği boş olarak kurup tetiğe basarsınız ya o sesin 2 katı veya daha fazla bir ses ile karşı karşıya kaldım. şahsen bukadar olacağını tahmin edemedim.
    tahrip gücüne gelince, zamanım kısıtlı olduğundan ve deneyebileceğim bir şey bulamadığımdan deneyemedim, umarım en yakın zamanda deneyip sizinle paylaşırım.
    diyeceğim o ki bu dizelleme olayı bana çok eğlenceli geldi açıkçası. sanki ateşli bir tüfek kullanıyormuş hissi veriyor insana, artık bozulana kadar kullanacağım heralde.
    saygılar...