freedom adlı kullanıcının mesajları

    Aslında namlunun nereden oynadığı çıkan sesten belli, namluyu bloğa bağlayan pim kullanımdan ötürü namludaki yatakta boşluk yapmış sanırım boş atışta çıkan seste bu boşluktan ötürü contanın hava transfer deliği ile namlu arasında sızdırmazlık görevini görememesinden kaynaklanıyor sorunun çözümü için fabrikaya göndermeniz gerekebilir. Saygılarımla.

    STS stealth tactical versiyon yani taktikal görünümü ve çevirince kapanan ve objektifi ve oküleri koruyan çift taraftada kapaklar mevcut SWF ise side wheel focus demek yani yandan tekerlek paralaksı STS olan bir dürbün aynı zamanda SWF de olabilir bunlar seriler değil ama model ve özelliğe göre verilmiş adlar.Saygılarımla.

    Hatsan pelletin BC değeri sanırım orada yok olanlarla mesela jsb pellet ile denersen sıkıntı olmaz sanırım kadir abinin testte ölçtüğü hızlara göre hesabını yaptın oda jsb 16gn kullanmıştı yanlışım yoksa, pelletler arasında balistik değerler çok farklı olabiliyor mesela aynı ağırlıktaki match pellet ile atışı yaparsan pellet o mesafeye ulaşamayabilir bile!!!

    At44 için .22 seçmelisiniz .25cal tüfeklerde pellet bulma güçlüğü fiyat vb gibi durumlar söz konusu oluyor tüp takıldığında güç artımı değilde stabil atış sayısında artış gözlemlenir Saygılarımla..

    Sorularınıza şöyle cevap veriyim at44 e long tüpü uyuyor 100m de kola tenekesini iiçi su dolu ikende deler geçer, moderatör atış hızına pozitif bi etki yaparmı bilemicem ama gücü 5fps falan düşürdüğünü duymuştum gayette mantıklı gelmişti :thumbup:

    Yorumunuz için teşekkürler bu tüfekleri kullanan diger arkadasların yorumlarının beklıyorum bırde bırde bu tufeklere uygun 200 metre atısları ıcın hangı durbun ve pelletı kullanmalıyım ?

    Bu iki tüfeğide az da olsa kullanma şansım oldu sumatra çok güçlü tetik demir gibi sert AA yarısı gücünde çok hassas tetiği var ve gurupmanı çok güzel 200metre atışı için 24, 32, 40, 50 zoomlu dürbünler kullanılabilir bu iki tüfeğe BSA, Hawke, Nikko gibi dürbünler kaliteli ve yakışıklı olur. Saygılarımla

    Bu parça bir miktar gücü artırıyor bende Gamo Hunter 440 da piston ağırlığına ek 4 adet 10 kuruş koymuştum netice olarak güç bir miktar artmış fakat sarsıntıda artmıştı..

    benimde gönlüm dampadan yana, hatta yatagun bile değil almışken sportsmach dm60 alacaktım, şükür ekonomik bir sıkıntım yok bu hususta,


    ancak; dürbün varkende istediğim zaman, gez ile atış yapmak istiyorum, ayağın altında muhakkak boşluklar olmalı, ama dampalarda bu yok, kafamı kurcalayan sorun bu, iyi bir montaj ve ayar ile uzun süreler dürbüne dokunmak istemiyorum, 300-500 atışta bir dürbünü sıfırlama ile uğraşamam. taktımmı ayar bozulmadan stabil binlerce atış yapmak istiyorum.


    hem dampa hem gez ile atış yaptıracak bir türden ayak mevcutmudur?

    Yatagun dampa sportsmatch dampanın çok kaliteli bir muadili bu konuda şüpheniz olmasın ve teknik olarak gez kullanmanıza olanak vericek bir dampa yapımı zor olabilir, yeni tüfeğiniz hayırlı olsun çok beğendiğim isabetli atış yapan ve bir hayli ağır bir tüfek güle güle kullanın. Saygılarımla.

    Şaşırtıcı derecede güzel sonuçlardı gerçekten, birazcık Gladdan sıkılmıştım hatta satmayı bile aklımdan geçirdiğim oldu ama hem atışlarımdaki istikrar hemde regülatörlü gibi sonuçlar alınca silahı elden çıkarmamaya karar verdim artık birkaç eskiyen mekanik parçası var sanırım onlarıda yatagundan satın alarak silahı komple sıfırlayabilirim bu silahı üretenede getirenede teşekkürler :)

    Başlıktanda anlaşılacağı gibi 220 bardan 120bar a kadar bir ayrıntılı inceleme sayılamaz malum pompayla doldurduğum için fazlasına vicdanım elvermedi :rolleyes: (kollarıma kıyamadım) bende Berkman(İzzet Ağbi) nin chronosu ile 207bardan 197 bar a AA 18gn pellet ile 10 atışlık bir ölçüm yaptım işte sonuçlar;
    207 bar başlangıç Reşadiyede sıcaklık termometreye göre 5 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam
    1-937
    2-937
    3-936
    4-936
    5-938
    6-938
    7-937
    8-940
    9-936
    10-936
    kalan hava 197bar
    max-940
    min-936
    ortalama- 937
    standart sapma değeri: 1
    ortalama enerji 35.1fpe
    yaklaşık 135 bar basınç olduğu anlarda bir başka ölçüm daha yaptım ondada 1. atış 888 10. atış 880 gibi bir değerdi kalan basınç 125bardı Filintalar grubuna canı gönülden teşekkür ederim.. ;tese;kkur harika bir oluşum saygılarımla..

    Patriot alın ama 1. nesil olsun pek fazla bilgim yok ama 1. nesillerin tetikleri 10 numara diyorlar eğer silahtan istediğiniz güç tepme kırma namlu olsun diyorsanız patriot 1. nesil olmalı tercihiniz patriot 1. nesil 2. nesil ayrımını ayrıntılı incelemelerini forumdan bulabilirsiniz. Saygılar.