mcema adlı kullanıcının mesajları

    Bir zamanların efsane tüfeğidir Webley Patriot. 2008'lerde üzerine çokça yazı yazılmış, incelemeler yapılmıştır. Aynı yıl bir tane de ben almıştım. Biraz ağırdı ama gerçekten güçlü ve isabetli bir tüfekti. Benim de bazı grupman denemelerim olmuştu bu silahla. Çok sonradan sattım ama olan oldu bir kere.


    Bazen insanın aklına eski dostları düşer ya, işte benim de aklıma düştü birden.


    Elinde Patriot'u olan, kullanan var mı?


    Foruma foto yüklemek mümkün değil ama harici bir yerlre yükleseniz de görsek şu eksi dostu, olmaz mı?

    Arkadaşlar selamlar. İlk havalı tüfeğimi seçebilmek için foruma henüz üye oldum. Tanışma mesajımı yazdım:) . Bu başlık kafamdaki sorular açısından çok açıklayıcı oldu. Bu durumda ben de eğer bulabilirsem 1000x 'i almaya karar verdim. Alışıp öğrenene kadar optik düşünmüyorum. Önceki sayfadaki vida gevşemesi sorunu dikkatimi çekti.

    Dikkat etmemiz gereken kundak vidası dediğiniz vidalar hangileri acaba?

    Bir de bu moderatör denen kısım, bir çeşit susturucu mudur? Tam olarak ne işe yarar acaba?

    Teşekkürler şimdiden.

    Striker 1000x nasıl bilmiyorum. Ancak Mod 55S 4,5mm kullanıyorum ve memnunum. İlginç bir şekilde bu tüfek yabancı forumlarda da tercih ediliyor. İncelemenizi öneririm.

    Galeri bölümünü tıkladığımda aşağıdaki mesajla karşılaşıyorum:


    Hata Mesajı

    Bu yazılım test versiyonudur. Çalışma süresi sonu: 1 Nis 2018, 15:00. Bu yazılımı süre kısıtlaması olmadan kullanmak için lisans satına almalı, ya da yazılımı ve içeriğini hemen silmelisiniz.

    Mod 25'in en kullanışlı halinin tactical modeli olduğunu düşünüyorum. Yeterince güçlü ama fazla ağır. Tact modelinde ise tabanca olarak dezavantaj olan ağırlık, tüfek için hafiflik avantajına dönüşüyor. Yakın zamandaki arayışım sırasında supertact modelini düşünmüştüm. Forumdan bir arkadaştan da almak üzereydim. Ancak kargo sorunları nedeniyle kaldı.

    Ben doktor tavsiyesiyle bıraktım zayban hap kullanmıştım 2 ayda aklımdan tamamen silindi 1 yıl içmeyip tekrar başladım pişmanım gene birakacam

    Bırakın hocam, bir daha da tekrar içmeyin. Ben abartısız 4-5 başarısız denemeden sonra yaptım bunu. Benim de 1 yıl, 6 ay gibi sürelerle içmeyip tekrar başladığım olmuştu. Moral bozmayın ve bunu yapmanız gerektiğinden emin olun.

    Türk saat forumuna da üyeydim. Orası neden kapandı?

    Ben tıraş olayına bulaşmadan sıyrıldım :)

    Türksaatformu üyesiyim orası kapanınca aktif olduğum saat forumu kalmadı, TSF ye bakınıp çıkarım genelde.

    Aynı şeylere ilgili olan birilerini görünce sormadan edemiyorum. Forumlarda binlerceyiz ama etrafa baktığımda tekim :)

    Tebrik ederim, darısı tüm dünyanın başına.

    TSF saatforumu üyeliğiniz vardı sanırım.

    Kol saatlerine merak salıp da TSF'ye uğramamak mümkün mü? TR'de bu detayda bir forumun bulunması büyük şans. Gerek ekonomik olması, gerekse de bugün Dünyanın başka yerinde göremediğimiz bir bakış açısının ürünleri olduğundan SSCB saatlerine ilgi duydum. Forumdaki sanırım tüm incelemeleri okumuşumdur. Hatta bu forumda bir tane Vostok satmışlığım vardır. (Bugün olsa yapmam bunu)


    Ayrıca, geltir.com'a da üyeyim. Orada da tıraş aletleri, fırçalar falan derken kendimi ıslak tıraşa dönmüş buldum. Şu aralar eski usturalara bakarken yakalıyorum kendimi Hepsi sigaradan sonra oldu.


    Kullandığınız görsel sizin de üye olduğunu gösteriyor. Daha önce de dikkatimi çekmişti.

    Yaklaşık 6 yıl önceydi. Başarısız çok sayıda girişimden sonra ama defa destek de alarak, bir azimle denedim. Başarısız olsaydım bir daha denerdim. Ama bu defa oldu. 20 Mayıs 2012'den beridir sigara içmiyorum.


    Neler yaşadım;

    - İlk zamanlar çok zor geçti, canım isterdi, aklıma gelirdi, ne olurdu bir tanecik içsem? (ilk 6 ay)

    - Yaz tatili, bir bira içsem mi, bira ve sigara, muhteşem ikili... (3. ay)

    - Tatil geçti, biramı içtim ama sigarayı değil.

    - Sigarayı bazen düşünüyorum ama eskisi kadar değil (1. yıl doldu)

    - Bu su denilen şeyin bir lezzeti varmış arkadaş! (2. ay)

    - Uffff!, bu ağzımdaki yaralar ne zaman geçecek? (5-6 ay)

    - Bir tane içsem başlarım, biliyorum. (2. yıl)

    - 4 katı çıkıyorum soluk soluğa kalmıyorum (1. yıl)

    - Bu kilolardan kurulmak lazım. (4. yıl)

    - Sigarayı içmemek ne iyiymiş ya, istediğimi alıyorum. (Netten bulduğum Raketa Big Zero siparişini veriyorum, 4. yıl)

    - 60 yıllık traş aletine de bu para verilir mi? (Verdim, 5. yıl)

    - Hadi onu aldın, buna ihtiyacın yok (Aldım, oğluma kalsın, 5. yıl)


    Bir alışkanlık yerini başka şeylere bırakmadan unutması zor olur derlerdi, doğruymuş. Bu alışkanlıklara izin verdim. Kol saatleri, tıraş aletleri derken küçükten de olsa bu işlere bir girişim oldu. Son bir kaç yıldır, sigara konusu geçtiğinde içme isteği duymuyorum. Bir tane içsem başlarım diye düşünmüyorum. O bir taneyi artık istemiyorum.


    Darısı sizin başınıza, bırakın.


    Yapabilirsiniz!


    Not: Başlık konuyla biraz ilgisiz oldu, farkındayım. İçmeyenlerin söyleyecek sözü yoktur, zaten yazının hedefi de değiller. İçenler ise merak edip okurlar diye düşündüm. Hepsi bu.

    Bu tüfeği bulmak benim için de kolay olmadı. Başta Aksuav olmak üzere bir kaç yerle görüştüm, sağolsun yardımcı olmaya çalıştılar ama bulabildikleri 5,5mm olanıydı. Forumdan gördüğüm tavsiye üzerine Kafkasav ile de görüştüm. Onlar buldular. Ama nasıl temin ettiler, sormadım. Bu araştırma sırasında 4,5mm yaylı bulmanın pek de kolay olmadığına tanık oldum.

    Optik merkezlemesini yaptıktan sonra dürbün ile bir sorun yaşamadım. Dürbününün montajını 4 adet küçük ayağı kullanarak yapmıştım. Şaşırtıcı biçimde gayet sağlam duruyor. Geçen hafta sonu açık alanda biz atış yapma imkanım oldu. Rüzgarlı bir gün olması, ayrıca nizami atış yapmak için imkanların darlığı nedeniyle grupman çalışması yapamadım. 8 m'de sıfırlanan tüfek, yaklaşık 30 m'de üstten vurdu. Sağ-sol ayarı tam olduğundan, klikleri çevirerek bu ayarı yapmak zor olmadı. Dizellemesi azalmış olmakla birlikte devam ediyor.

    Teşekkür ederim. Finale Match sanırım 7gr. Ancak dome pelletlerden iyi sonuç verdi. benzer bir durumu Mod 99LE ve Webley Patriot'da da görmüştüm. Kesik uçlu pelletle bu tüfeklerde de iyi sonuç vermişti. Onlarda yanlış hatırlamıyorsam Gamo'nun Match pelletini kullanmıştım.

    Teşekkür ederim. Finale Match ile yapılan atışlarda belki dikkatinizi çekmiştir, 4 delik var. Oysa 5 atış yapmıştım. Ceysuhan bey imzanızda görünen Patriot 1. nesil bende de vardı. Uzun zaman keyifle kullandığım çok güçlü bir tüfekti.

    Merhaba,


    Kısa bir süre önce aldığım Hatsan Mod55s 4,5mm ile kısıtlı bir alanda, yaklaşık 8m'den atışlar yapmaya fırsat buldum. Öncelikle tüfekle ilgili izlenimlerimi aktarayım:


    1- 3kg civarında bir tüfek bulma amacıyla yola çıkmıştım ama yaklaşık 500gr daha ağır olan Mod55s aldım. 3,5kg ağırlığında. İnsanı yormuyor. Ele oturuyor.

    2- Kundak çok güzel görünüyor.

    3- Metal yüzeylerde rahatsız edici hiç bir şey yok. Oldukça temiz.

    4- Namlu içinde yiv-set belirgin ve çok düzgün. Namludan geçirdiğim pellet üzerinde düzgün bir şekilde iz bıraktı.

    5- Kurarken yorulmuyorsunuz, keyifli diyebilirim.


    Tüfeği aldıktan sonra temiz bir bezle sildim. Göze çarpan, ele gelen fazla yağdan arındırdım. Ardından yaklaşık 25-30 atış yaparak, başlangıçta çok güçlü olan dizellemenin azalmasını sağladım, bu arada sert olan tetiği biraz yumuşattım .


    Ertesi gün, forumdan bir arkadaştan aldığım Optima 3-9x44 dürbünün optik merkezlemesini yaptıktan sonra, bir su terazisini kullanmak suretiyle 4 adet ayağa monte ettim. Dürbün montajı sırasında, dürbün ile ayaklar arasına Bahause'da bulduğum kalınca bir çift taraflı kauçuk/plastik bant yapıştırdım. Son olarak, üzerine ayaklarının montajı yapılmış dürbünü tüfeğe sabitledim. Tüfeğe önce ayakları monte edebilirdim, ancak su terazisini rahat kullanamayacağımı düşünerek bu sıralamayı tercih etmedim.


    Atışlarda 3 çeşit pellet kullandım: Crosman Ultra Magnum 10,5gr, Spoton Dome 10,34gr ve Finale Match 4,5mm. Crosman ve Spoton aynı tip de pelletler olmakla birlikte Crosman ile daha dağınık bir grupman ortaya çıktı. Spoton'da gördüğüm önemli bir sorun şu oldu: Spoton pelletlerin bazıları diğerlerinden biraz daha küçük. Spoton pelletleri namluya parmağımla iterek yerleştirdiğim halde bazıları buna gerek kalmaksızın yerleşiyordu. Finale Match pelletler de namluya kolay girdi. Finale Match ve Spoton birbirine yakın sonuç vermekle beraber Finale Match biraz daha iyi gibi.


    Tüfeğin dizellemesi hala bitmiş değil. Ancak biraz daha kullanıldıkça ve tetik ayarını düzgünce yapınca çok iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Bu tüfeğin yurt dışında bu kadar çok tercih edilmesi kesinlikle boşuna değil.


    Son olarak, tercihimi bu tüfekten yana kullanmamda etkili olan Zetax ve Kafaavcısı arkadaşların önceki incelemeleri etkili olmuştur. Kendilerine teşekkür ederim.



    Hocam tüfekle ilgili küçük bir inceleme yapıp görüşlerinizle birlikte yayınlarsanız memnun olurum. Yurt dışında çok satılan ama ülkemizde çok ilgi görmeyen bir model sanırım.