mcema adlı kullanıcının mesajları

    Kapalı bir hava olmasına rağmen bir kaç atış yapabilmek hevesiyle kent dışına çıktım. Aradığım fırsatı bulduğum gibi küçük de olsa bir görsel hazırlamak istedim. Çekim ve video işleme oldukça basit araç ve yazılımlarla yapılmıştır. Beğeneceğinizi umuyorum.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    ben bir sohbet esnasında bir büyüğümüzün bu tüfekleri amerikaya demir hurda fiyatına sattıklarını duydum tabi doğru yalan bilemem işin aslı astarı nedir


    Eski konuyu diriltmiş oldum ama yazdığınız doğrudur. Yanılmıyorsam 1980 ve 82'de bunlar hurda demir olarak ABD'ye satılıyorlar. Aralarında Alman ve Osmanlı yapımı mauser tüfekler var. Ayrıca 1930-40 yıllarında yanlış hatılamıyorsam ordu silah fabrikaso yazılı tüfekler de var. Az sayıda Martin, Nagant vb. tüfek de var diye biliyorum.

    Bizimkiler Suudilerle bir olup, yanlarına Katar'ı da alıp, Suriye'ye getirdikleri demokrasinin onda birini İsrail'e getirseler diye düşünmüştüm... Sonra şu hristiyan Şili veya Venezeuella'nın tırnağı kadar olabilseler yeterli dedim.

    Yaşlı ve hasta hayvan üremeden düşmüyor ama kaliteli üreme yapamıyor.Burada ki amaç sadece hayvanların üremesi değil kaliteli ırklar yetiştirmek.(Bilinçli yapılan trofe avcılığı için konuşuyorum.)


    Yaban TV'de gördüğüm trofe avcıları bir kaç yüz metreden vuruyorlardı hayvanı. Bu şartlarda yaş tayini bir ölçüde mümkün olabilecekken, kaliteli üretim yapamadığı yönünde bir değerlendirme yapmak çok zor görünüyor. Aksine, vurulan hayvanlar genellikle türün en gelişmişleri gibi. Ayrıca yaban yaşamında yapay seçilim uygun bir şey değil.

    Hocam trofe avcisi katil degil aksine hayvanlarin yasamasi ve surekliligi icin icin destek veren kisilerdir.Sistem, en yasli hayvanin yasam şansının az olduğu bilinerek para karşılığı avlatılmasıyla başlar.Dişilere kesinlikle mermi atılmaz.Ödenilen ücretler öyle küçümsenecek rakkamlar olmayıp trofenin değerine göre belirlenmiştir(3.000-4.000$).Yıllık avlayabileceğiniz miktarlar ve dönemleri sınırlıdır.Buradan sağlanan gelirle bohçacıların (kaçak avcıların) önüne geçilmesi için korucuların maaşları ile ilgili devlete gelir elde edilir g;$i Asıl katil amacı olmaksızın öldürene denir :thumbup:
    Bilelim öyle yorumlayalım ;)


    Avcılık beslenme, korunma vb gibi yaşamın idamesini içeren ihtiyaçları giderme amacına yönelik olduğu sürece hoş karşılanabilir. Bunun dışında kalan, yaban hayatını ve hayvanını koruma amacının, aynı hayatın ve hayvanın ortadan kaldırılmasına bağlanması kendi içinde çelişiktir. En yaşlı denilen hayvan, üremeden düşmüş hayvan değildir. Trofe avcısı boynuzun uzunluğu, dişin uzunluğu, hayvanın endamı, rengi gibi morfolojik özelliklere bakarak seçim yapar. Bu hayvan erkek olsa dahi doğal yaşamın gen havuzuna yapılmış bir müdahaledir ve bu morfolojik özelliklerin insan eliyle yok edilmesini içerir.

    Nedendir bilmem av market bana hiç de sıcak bir ihtimal gibi gelmiyor, belki de daha önce bir kötü tecrübemiz olduğu içindir, ama av marketin karşı tarafında biraz daha heykele doğru küçük bir av dükkanı var arada bir oradan alıyorum ama ince mehmet dolu saçmalar orada da sürekli olarak bulumuyor. Bir ara piyasada hatsan jsb 15.89 grn yokken orada da yoktu. yani sen özellikle bana şunu temin et demezsen piyasa şartlarına tabi bir müessesedir ama zaten fiyatları piyasadan bir kaç kuruş ucuz, çok az da olsa pazarlık etmek imkanın var.. adını bilmiyorum , zaten alperen kardeşimiz sayesinde tanışmıştım, ilgilenirseniz öğrenip size yazabilirim.


    Ben de uzun bir süredir oradan alış veriş yapmadım. En son Aksuav'dan epeyce aldım. Hala onları kullanıyorum. YİBA'nın ikinci katında bir işletme var ama müşterilerine karşı umursamaz tavırlar içindeler. Önermem. Ayrıca, Necatibey'de bir av bayisinden de pellet almıştım ama arkadaşın aradığı pelletler olmayabilir. Nette araştırıp telefonlarına ulaşmak daha mantıklı görünüyor.

    Bir aralar Av Market'ten alıyordum. Sizin istediğiniz pellet var mıdır bilemiyorum. Çankırı caddesinin sonunda (Dış Kapı istikametinde), üst geçide çıkmadan önce solda.

    Elimde Air Arms ve JSB Jumbo Diabolo var. Üreticilerinin aynı olduğunu duymuştum ama AA'lar biraz daha düzgün görünüşlü. Exact Jumbo Heavy ile de atış yapmayı düşünmüştüm ama o rüzgara katlanmak gerekecekti. Bu pellet de diğerlerinin aynısı ama biraz daha ağır (1.175 gr)

    Bugün güneşin yüzünü göstermesini fırsat bilerek atış yapma fırsatım oldu. Bulunduğum alanın rüzgarlı olması ve havanın sandığım kadar iyi olmaması nedeniyle bu keyfi kısa kesmek zorunda kaldım. Özellikle, nereden estiğini anlaşılmayan bir artan, birden azalan garip rüzgar can sıkıcı oldu. Sarı levha Mod 99 LE (dürbünsüz) ile yapılan atışlardır. Küçük grupman takriben 15-16 m, büyük olanı takriben 35-36 m'dir (24 adım ve 55 adım). Beyaz levhalar Webley Patriot (birinci nesil, dürbünlü) ile yapılmış atışlarda kullanılmıştır. Atış mesafeleri Mod 99 ile aynıdır. Her iki tüfek de 5.5mm'dir, her grupman için 5'er atış yapılmıştır ve Air Arms Diabolo Field (1.037 grams) pellet kullanılmıştır. Not: Mod 99 ile yapılan küçük grupmanda 3 delik olmasına karşın, 1. ve 3. deliklerde 2'şer pellet girişi vardır)


    [Resim Engellendi: http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vz1m8.jpg]

    Benim anlamadığım normal atış yaparken arpacık belirli bir mesafeden sonra hedefi komple kaplıyor. Havalıdada aynı oluyor ateşlidede. Ama size helal olsun


    Bu benim de sorunum. Dürbünde hassas biçimde nişan alma şansım oluyor. Ama keyif aldığım gez-arpacık atışlarında arpacık bazen tüm hedefi görünmez hale getirebiliyor. Bu arada hem Mod 99 LE ile hem de Webley Patriot ile atış yapıyorum. Patriot gücü ve menziliyle keyifli ve dürbünsüz kullanmak akıllıca değil. Ama Mod 99 hafifliği, kurulum kolaylığı ve istikrarı ile atışlarda daha çok tercih ettiğim tüfek halinde. Arkadaşı kutlarım.