ilichramirez adlı kullanıcının mesajları

    pirinç piston polimere göre daha daha uzun daha 10 pul yeterli oluyor ancak 9-10-11-12 pul dizilimi yapan insanları gördüm. Zaten oturmuş bir düzen olsa idi fx orjinalinde bunu uygulardi mutlaka. Ne kadar 70 den 170 e kadar orj hali ile ayarlanabilir olsa da bazı basinclarda kombinasyonu degiştirerek daha iyi performans almam mümkün. Tabiki deneyerek bulmak gerekiyor. Maverick ve m3 modelini kompleks durumu 2 tane reg olması. Lakin burda maverick bana göre daha stabil. 2 tane amp reg kullanıyor. M3 ise bottle reg kullanıyor ki ona modifiye uygulamak daha zor. Ancak 2 modelde yer alan ilk regulatorlerinde küçükte olsa plenuma ihtiyacı var. Bu durum dikkate alınmış olsa idi yavaş dolum sorununun önüne geçilmiş olurdu.

    Eğer ki sizin yukarıda paylaşmış olduğunuz değerli ve önemli bilgiler doğrultusunda hala yavaş dolum problemi devam ediyor ise

    Regulatör pul dizilimini değiştirmeniz gerekebilir. Örneğin fabrika ayarlarında ilk regülatör (())(())(()) pul dizilimine sahipken 150 barda iyiydi ama 120 barda yavas dolum yaptığı için (())(())(())(( şeklinde 2 pul daha ilave ettim sorun çözüldü. 2. Regde de 140 ta yavaş dolum problemi yaşadım. Fabrika ayarı []()()()()( "köseli olanlar 0.6mm belleville pul, normal parantezler 0.4mm belleville pul" iken [][)()()(] şeklinde dizilim ile sorunu çözdüm. Tabi bu yazdıklarım sizin bahsetmiş olduğunuz piston yüzeylerinin ciziksiz ve hasarsız olduğu durumlarda problem var ise yapalıcak işlemdir. Her basınç aralığında pul dizilimi farklıdır. Bu yüzden deneme ile bulmak gerekiyor.

    Yine emeklemeden koşma peşindeler. En büyük plenumu kim yapar onun peşindeler. Onemli olan verim ve stabilite. 1000cc plenum 40gr i 1000 le atar normal şartlarda. Bakalım bizde neler olacak

    Uzun zamandır konulara baya uzak kaldım ve yeni gördüğüm terim power planium nedir? Ne ise yarar merak ediyorum

    Togay bey plenum regülatör odacığının hava kapasitesi. Hatırladığım kadarıyla sizde criket vardı. Aynı sistem ondada mevcut ondaki ismi pre chamber fx teki power plenum lakin fx biraz daha geliştirdi. Plenum hacmi ne kadar büyük ise regulatörlü tüfek daha fazla güç sağlıyor.

    Burada ufak bir Ali cengiz oyunu var 156 cc lik power planiumun içindeki havayı unutmayalım. Benim Maverick 580 cc 89 cc power planiuma sahip 250 bar full tüp 89 cc planiumu doldurduğunda 200 bara düşüyor bende.

    Yüksek cc li power planium aynı oranda yüksek güç demek. Bu silah kesinlikle ağır solid için. Hafif pelet ve solidi stabil atamaz nedenini yakın bir zamanda maverick üzerinde anlatacağım.

    Aynen plenum hacmi büyük olması nedeniyle ekstra atış sağlıyor. Zaten pellet icin 500mm namlulu olan ve daha küçük plenumlu modelini satın alın diyorlar. Yoksa 700mm namlu ile pellet atmam mümkün değil.

    İşin ilginç yanı zaten silahı modlayan arkadaşlar fabrikaya danışmanlık veriyorlar fabrika bu arkadaşların modladığı silahları hiçmi alıp bakmıyor biz niye bunu yapmadık diye veya bu forumda veya facebook gruplarında hiçbi bakmıyor yorumlara. Silah modlama yapılamıyor diye bir sürü kişi artık bu silahı almaktan vazgeçiyor.


    Fabrika ile telefonda görüştüğümde biz şu kadar ülkeye ihracat yapıyoruz yok şu kadar satış yapıyoruz bunların hepsi ile ilgilenmemiz mümkün değil standart olması lazım diyorlar. Peki anlıyorum sen standartını yap ama sonra bize fx gibi yedek parça ve aksesuar sun biz alıp modlayalım bunu istemeyen kullanıcı yine orjinal hali ile kullansın ama isteyende istediği gibi sınırlarını zorlasın silahın. Bu yazılan yorumlar inşaAllah gen3 veya adı her ne olursa olsun yeni modelin tasarımı yapılırken göz önünde bulundurulur. Çünkü eminim sadece biz değil tüm dünyada satılan ülkelerde bu şikayetler mevcuttur. Hadi modlamıyorsun yapana destek ol fabrikayı aradım sert yay istedim ona bile kızdı Hasan bey sağolsun sonradan çok yardımcı oldu ama ilk tavrı hiç hoş değildi silahın en iyi gücünün bu olduğundan bunla oynanmaması gerektiğinden en optimum atış sayısı ve gücün bu olduğundan bahsetti. Tamam belki budur ama ben 18.13 grain atmak istmemiyorum 24 grain solid atmak istiyorum. Silahımın gücünü kendim belirlemek istiyorum. Yoksa üzerindeki onca ayara ne gerek var yap px5 gibi standart geç. Bırak bizde bir kaç şey ekleyebilelim silahın üzerine.


    Huğlu ile görüştüm px 5 im var sert çekiç yayı istedim çekiç seti önerdiler 2 farklı sertlikte çekiç yayı ve ağır çekiç geldi. Ve o kadar ilgililerdi silaha başka modifiye yapıp yapamayacağımı sorduğumda ise anlayışla karşılayarak olumlu cevap verdiler tabiki eğer modifiye sırasında kullanıcı hatasından dolayı bir problem olması durumunda bunun onarımı ile ilgili ücret talep edilebileceğini onun haricinde silahın garantisinin devam edeceğini belirttiler. Keşke Reximex te böyle bir tutum sergilese...

    Size sonuna katılıyorum ve savunduğum şeyde bu. Çakma zenci saati diyorum ben bu tüfeğe. Onca ayar var üzerinde ve işlevsiz. Madem güç ayarı standart yap px5 gibi arızasız ve sorunsuz uğraşma bir daha.

    Bir fx olamayacağının farkındayım ama bu fiyata üzerinde bu kadar çok ayar barındıran bir tüfek daha ülkemizde yok. Zaten benim sitemim fx kadar iyi olmaması değil fabrikanın bu silahı modlayan arkadaşları baskılaması ama kendininde bunun için bir çözüm üretmemesi nedeni ile silahın tam gücünü kullanamamak. Bakalım biz bu silah ile neler yapabileceğiz bunu zaman gösterecek.


    Bir fx olamasada namlusu ile fx ile akraba olacak inşaAllah:)

    Fabrikanın tutumu bence yanlış.Evet modlama sonrası bazı problemler yaşanabilir ancak komple garanti dışı bırakılması hoş değil. Dikkat ederseniz Fx bu seviyelere kendi yapmış olduğu arge ve kullanıcıların yapmış olduğu başarı modlamalar sayesinde geldi. Kullanıcıların yapmış olduğu iyileştirmeleri daha iyi hale getirerek hep bir adım öne geçti. Hobidaşlarımızın hep şikayet etmiş olduğu yerli üreticilerimizin arge çalışmaları yetersiz veya hiç yokken bu şekilde kullanıcılardan gelecek olumlu modları kullanma kapısını da kendine kapatmış oldu.

    Fx in kopyası fx yerine bunu alayım derseniz hata edersiniz. Bende throne gen1 kullandım gen2 kullanan arkadaşlarım da var ancak sadece görüntü olarak fx e benzemekte ayarları vs fx ile alakası yok. Bunu göz önünde alarak hareket etmeniz iyi olur. pellet için sizi tatmin eder ama solid için modlansa bile fx in güçünü vermez.

    Tüfeği tekrar göndereyim diyorum ama fabrika 25mt test atışı yapacak çıkan sonuç kendilerince olumlu çıkarsa tüfeğe işlem yapılmadan geri gönderecekler namlu satın alsam diyorum 800 TL düzelmezise boşuna almış olacağım aslında breaker s namlusu ile gayet isabetli kral manlusu alsam sorun yok ama namlu uzun olduğu için tüfeğin boyu uzadı tüfeğin kibarlığı gitti ee ben bu tüfeği kısa boylu bullup tarzı Kibar olduğu için almıştım

    Fabrika 25 MT değilde 50mt üzeri deneme yapmazlar mı rica etsem

    Murat Bey ile irtibata geçip durumu fotoğraflar ile izah edin yardımcı olacaklardır. Bence grupmanları kağıt üzerinde dene öyle irtibata geç.

    Benim kullandığım throne modelinde aynı grupman sorunu vardı. Fabrikaya gitti kontol ettiler 25m. grupman kagıdıyla geri geldi problem olmadığını söylediler ki hedef kagıdında 5 atış tek delikti. Ancak ben ne yaptıysam olmadı ve yedek namlu satın aldım sorun çözüldü. Sizde imkanınız var ise önce namluyu ya değiştirin ya da kralınkini takmaya çalışın. Regülatör taktırmak şu süreçte boşuna caba olacaktır.