^^albatros^^ adlı kullanıcının mesajları

    Sıkıntı yok münakaşa diye düşünmeyelim bir nevi atışma:) Yerli firmaların tüfekleri konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Bu durumda da şans devreye giriyor ve biri aynı markadan memnun olurken diğer avcı arkadaşımız memnun kalmayabiliyor standart yok tabikide. Ben kendimi şanslı sayıyorum şimdilik.

    Komser dostum boşver... Ülkemizde avcılık ve atıcılık işleri hep hurafelere dayanır ki ziruh adlı üyede bir adet paylamış. Bayide çalıştığım sürede yerli markaların hepsiyle haşırneşir oldum ve güvenilecek bir marka haala yok ülkemizde. Huğluyu öven sevgili arkadaşlara ithafen şöyle diyeyim gidin bir bayiye 2 aynı model huğlu tüfeğin namlularını birbirine takmayı deneyin bakalım ne olacak ? Kooperatif kafası işte 1962 de neyse haala aynı kalite ve standarttan yoksun... Kataloglarında varolan 51 cm namlulu çifteyi sorduğumda 3 ila 6 ay bekleme süresi veriyorlar mübarek ağaçta yetiştirecekler sanki :) Şimdi konyalı arkadaşlar bu mesajımıda beğmezler hemen eksi ye basalar ama olan bu. Yerli üreticilerimizden en iyilerinden biri olan armsan bile bir dünya hatası varken kimse boşuna övmesin. Yerli fişek konusuna gelirsek ucuz olduğu için tercihimdir 2-3 kutu alıp bütün tüfeklerimde deneyip kullanılabilir normlarda olduğuna karar kıldığım modellerden stok yapıyorum(hedef atışı plinking ve güvenlik için) . Sayın albatros atışlarınıza söylenmiş bir laf göremedim ben ama tavsiyelerinize bakılırsa bence sizinde pek alakanız yok ateşli silahlarla...

    burada ben Huğlu yu övmedim onu da nereden çıkarıyorsunuz arkadaşlar:) zamanında çok çeksem de şu an Tüfeğim den memnunum. Kesinlikle marka yanlısı değilim. Yukarda yazıda belirttiğim gibi Huğlu beni hiç sevmez. Varsa benim yapamayıp sizin yapabileceğiniz bir atış görelim. Avrupa tüfek kıyaslaması yapmıyorum ben.

    belki ki yerli tüfek ler çok yıpranmış sizi anlıyorum. Ben yerli tüfek ve fişek Avrupa dan daha iyidir diye birşey iddia etmedim. Ancak dediğim gibi bu topik de yerli tüfek yada fişek daha iyidir daha dayanıklıdır demedim. Ben atışı yaptım çektim buraya ekledim. Yerli tüfeklerdeki sıkıntıları çok iyi bilirim ve nitro kullanan ve fabrikaya iade edip namlu alt ve sol vuruyor diye fabrikayla münakaşa eden ve videolar çeken de benim. Bu yüzden dir ki halen Huğlu facebook sayfasında engelleyim. Yani o firma beni hiç sevmez:). Lakin ben taraflı yada yanlı davranıyorum şu anki tüfeğimle o kötü kursunlar ve fişeklerle güzel atışlar yapıp yarışmalarda dereceye girebiliyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Avda da keklik tavşan domuz ördek de bu güne kadar keşke ithal bir tüfek sahibi olsaydım dedirtecek duruma düşmedim. Hatta 95 özellikle 95 yapımı üzümlü lazer tüfek arayıp buldum ve inanılmaz memnunum. Yalnız kullandığım fişekler Avrupa saçmalar dır. Tüfeğime de güvenirim fişeğimede bileğimede. Av vurulmuyorsa bu suçun tamamı tüfek de değildir. Ya tüfek den ya fişekden yada arkasındaki eşek dendir:)


    Evet ben o saydığınız testlerin hiçbirini yapmadım ve yapma gereği de duymuyorum. Tek yapacağım test 35 36 metre mesafeden grupmanına bakmak ve o mesafeden tek kurşunun attığım noktaya gidip gitmediğidir. Ne kadar ilkel değilmi:)
    Siz dolamışsınız dilinize bir köy kahvesi muhabbeti yok yakma yok bilmem ne diye. Tamam siz test yapıyorsunuz anladık da benim köy kahvesine gidip öyle muhabbetler yaptığımı nereden çıkardınız. Köylü avcıları küçümseme cüretini nereden buluyorsunuz. Herkeste sizin gibi imkan olmayabilir kendi çapında avını yapar muhabbet ederler amcalar dayılar çok da güzel olur. Ayrıca atış şenliklerinde çok görüyorum elinde üzerinde kaç binlik malzeme ile kasıla kasıla atışa gelip de arkasına baka baka gittiğini:) bakıyorum adam köy kahvesinden gelip bizim çok bilmiş arkadaşın ağzına çarpıp gidiyor:) Neden? Çünkü adam avcı ömrü test yapmakla geçmiş bir Kemancı değil:)

    Ben de birşey biliyor da konuşuyor sanıyordum sizi. okumadan klavyeye sarıldığınız belli oldu yine. Ben ne demişim Akus Pozeyi demişim. Ne demişim şu otomatik den alın demişim. Sizde laf kalabalığı yapıp fişeğe tüfeğe laf söyleyip yine dönüp tereciye tere satarak Aynı markaları yazıp farklı bir iki marka eklemişsiniz:) O bahsettiğiniz markaları da benim dediklerimi de kullanarak bilerek yazdım ben. Benim doğrularım bu, siz ne sorulduğunu muhabbeti bile anlamadan bodoslama daldınız konuya. kaldı ki ortada iddia edilen bir durum da yoktu atış yapıp kullandığım malzemeyi yazmışım. Alaycı ve çok bilmiş bir şekilde gülücük ler koyarak laf salatası yapacak bir durum yoktu yani.


    Kurşun olayına gelince dönüp dolaşıp yine verdiğiniz kurşun kalitesi aynı, birinin adı Ayşe diğerinin adı Fatma. Yaf da kullanırım özkursan da yada zuber de Yabancı kurşun da Aşağı yukarı birbirine eşdeğer fişekler. O beğenmediğiniz tüfek le üst üste 50 60 tek kurşun atarım ve tık demez. Tekrar söylüyorum yabancı tek kurşun la bu kurşunların yapacağı iş aşağı yukarı kesinlikle aynı. Paranız çok çoksa tabiki Avrupa tek kurşun kullanın.


    Ve lafımı tekrarlıyorum o kadar laf söylediniz tüfeğe fişeğe sizden üst düzey yabancı fişek ve tüfekle sizin yapabildiğiniz ve benim yerli tüfek ve fişekle yapamadığım bir atış videosu bekliyorum. Öyle bir video yapın ki '' vay be adam biliyor da konuşuyor arkadaş eli öpülesi bir genç miş'' deyip özür dileyeyim. Ha öyle bir iddiam yok derseniz Yazınızda gülücük ler benden size gelsin:)


    Biliyorsan Konuş Alim Sansınlar,
    Bilmiyorsan sus da adam sansınlar. . ! (Hz. Mevlana)
    Saygılarımla

    Sizin olayınız nedir anlamadım doğrusu? Ben atış da kullandığım materyali söyledim. En iyisi budur diye İddaa etmedim. Belli ki çok biliyor ve de çok güzel atıyorsunuz:) saygı duyarım. Çok güvendiğiniz tüfek ve fişek markasıyla güzel bir atış yapın ekleyin de aradaki ciddi farkı seyredelim. Ama sizin Avrupa fişek ve tüfekle yapacağınız atış, sizin tabirinizle benim dandik yerli tüfek ve fişekle yapamayacağım bir atış olsun lütfen. (varsa öyle bir marifetiniz tabi).


    Poze ile otomatik arasındaki güç farkını tartışmak istiyorsanız bunu alaycı bir şekilde ciddi ciddi soran birine sadece gülerim ve cevap bile vermem.


    Diğer konu arkadaş bana hangi tüfek tavsiye edersin diye sormuş. Burada Avrupa tüfek almayın demedim ki ben. En kötü Avrupa tüfeğin yerli tüfeklerden iyi olduğunu söylemeye gerek yok. Siz Avrupa tüfek kastederek tavsiyelerimi beğenmediniz sanırım. demişim ki akus Poze veya oda olmadı Huğlu Poze. Varsa bu iki firmadan daha iyi yerli Poze üreten firma söyleyin de bilelim. Akus Poze yi duymadım derseniz de şaşırmam doğrusu malum siz yerli tüfekle ilgilenmiyorsunuz. Keza otomatikde de aynı. Söylediğim markalardan hariç düzgün otomatik üreten yerli marka Varmı söyleyin. En fazla ata venza dersiniz o tüfeği de yakın arkadaşım kullandı çok arıza veriyor diye söylemedim.
    Anlattıklarımı anladıysanız ''yivsiz tüfek kullanımının çok başındasınız demektir yıllarca tecrübeniz olsa bile.'' kullandığınız bu sözü üzerime alınmadığımı ve konuyu düzgün okumadan daldığınız için yanlış anladığınızı anlarsınız . Yok anlamadıysanız zaten geçmiş olsun bende anlayabileceğiniz kadar anlatacak vakit yok.


    Yine biraz karışık yazdım sanırım umarım anlarsınız:) saygılar...

    Evet hemşerim kesinlikle haklısın poze ve çiftede Huğlu yu tek geçerim ama otomatikte beni korkuttu, nitro yu bende çok düşündüm alacağım sıralar ama 66 cm Armsan phenoma aura w de karar kılmıştım. Tek kurşun atışları için 61 cm slug namlu almayı düşünüyorum ama şu sıralar değil, malum farklı namluyuda ruhsata işletme gibi prosedürler var ayrıca sadece namlu dahi bir tüfek parası.

    Sadece namlu alınacaksa Hatsan ın combo çift namlu tüfekleri var onlar hayli başarılı. Ben kurşun atmak için salı günü ihaleden kısa tüfeklerden almayı düşünüyorum.

    Ördek avı için kullanacaksanız tabiki poze almanız mantıklı olur. Ördek güçlü ve çok saçma kaldıran bir hayvan olduğu için poze doğru seçenektir. Poze nin gücü otomatik tüfeklere göre daha yüksektir. Poze düşünürseniz türkiyede en iyi poze üreten firma akus dur. Avrupa ayarında tüfekler üretirler ancak fiyatı biraz yüksektir. Akus dan sonra poze de huğlu markasına bakabilirsiniz.Yani bütçe meselesi.


    Otomatik tüfek derseniz hatsan supreme, Armsan phonema veya huğlu gx düşünebileceğiniz tüfekler arasındadır.

    Merhaba hemşerim :) Huğlu nun otomatikleri pek tavsiye edilmez genel olarak bilirsin ama videolarından sonra bu önyargı bende yıkıldı açıkçası. Videonu izledim, evet gerçektende sapma oranı çok az, harika atışlar yapmışsın. Özkursan ın tek kurşunları hep övgü alır ama denemek nasip olmadı, hafta sonu hemen bir kutu alıyorum. Şuan elimde Sellier Bellot un 5 li tek kurşun 32g paketi var, 5 numara şokta deniyeceğim kısmet olursa.

    Evet huğlu nun poze ve çifteleri meşhurdur. Daha önce yeni sistem olan ve gücünden çok memnun kaldığım nitro beast i denedim ancak yeni bir tüfek olduğundan eksikleri var diye fabrikaya iade ettim. Gx 812 den gerek atış gerek grupman olarak çok memnunum. Tek kurşunda en pahalısınıda alsanız en ucuzunuda alsanız çok fark yok diyebilirim. 100 metreden aşağı yukarı hepsi takla atmadan hedefe varıyor. Zaten 100 metre üzeride tamamen fantezi. Bu yüzden pahalı kurşunlara para vermiyorum ve gerek yaf gerekse özkursan 29 gr kurşunları ile oldukça isabetli atışlar yapıyorum.

    Ahmet bey tebrikler, tüfek 76 cm gibi duruyor, yivsizlerde gezli slug namlu ile tek kurşun atışları daha uygundur ama 100 metreye göre uzun namlu gerçekten iyi iş çıkarmış. Hangi marka ve kaç gram fişek kullandığınız ile tüfeğiniz şoklu ise şok numarasını belirtirseniz sevinirim.

    Teşekkür ederim hemşerim:) (bende osmaniyeliyim). Tüfeğim 71 cm. Evet kısa slug namlularla tek kurşun atışı daha stabil oluyor ancak bu şekilde de sıkıntı yaşamıyorum ben. 200 metreden 10 litrelik bidon atışı yaptım ve 10-15 cm sapma ile vuramadım youtubede mevcut. Vurup onuda eklerim inşallah. Buna ek olarak 50 metreden tüfeğimin kendi boş kovanını vuruyorum onunda videosunu çekip ekleyeceğim müsait zamanımda. Kullandığım kurşun özkursan sniper 29 gr. Kullandığım şok 4 numaralı şok. Tüfeğim huğlu gx812.

    Elinize sağlık av tüfeğiyle güzel bir atış olmuş. Çekimide çok beğendim tripodla çekildiği için kameranında iyi olmasıyla Slow Motion da kurşunun izlediği yolu çok güzel görebiliyoruz. Tek eksik videonun editlemesinde sanırım ses kaymış. Tekrardan elinize sağlık. Uzun zamandır bir ateşli almayı düşünüyordum iştahımı kabarttınız :)

    Teşekkür ederim. Atışı çektiğim profosyonel bir kamera değil telefon ile çektim. Samsung k zoom ile 20x zoom yapıp güzel çekimler elde edebiliyorum. Tabi tripod un da oldukça faydasını görüyorum. Her nekadar pcp ve yaylı tüfeklerle uğraşsamda Av ve ateşli silahlar vazgeçilmez tutkumdur.Alalım sizede bir tüfek:) Evet edit olayında çok iyi değilim. Yaptığım avların videolarını da yayınlamak üzere editliyorum ama amatörce oluyor tabi.

    Arkadaşlar bende haftasonu yaptığım 100 metreye yapmış olduğum yivsiz av tüfeği ile tek kurşun atış videomu siteye ekliyorum belki ilgisini çeken olur:)



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Arkadaşlar merhaba, evet hemen hemen her cumartesi buluşma oluyor. Ben uzun zamandır buluşmalara katılmıyorum ama takımımızın üyeleri herhafta buluşma gerçekleştiriyor. Atış alanımız Ankara Mühye Köyünde. Alan takım üyelerimizin kullanımına mahsustur, gelip tanışmak, bilgi almak ve sohbet için tüm hobiseverlere kapımız açık. Saygılar

    15 yıldır Ankara dayım mühye köyünü yeni duydum. Ne tarafa düşüyor? Tüfek tabanca atılmıyor herhalde.

    Daha önce mesajlarınıza yazdığınız numaralar sebebi ile uyarmıştım.Şimdi de alaycı üslubunuz sebebi ile sizi tekrar uyarıyorum.


    Forum üyelerinden hakkınızda gelecek en ufak şikayette üyeliğinizi süresiz olarak engellemek zorunda kalacağım.

    alaycı üslup olarak algılanması ilginç. Sadece çanta hoşuma gitti ve bu yüzden patent alın dedim. Gerçekten güzel olmuş emeğe saygı.