tiesto1535 adlı kullanıcının mesajları

    Aynı boyutta dizel piston bulmak için uğraşmaktansa yeni bir piston üretmek daha mantıklı,hani uygun ölçülerde bir model araç için dizel piston bulmak çok zor bulsanız bile hem maliyetli olacaktır hem de tüfek silindirine adaptesi zor olacaktır,zaten asıl sorun silindirin basınç ve ısı karşısında dayanımı.

    Their guns actually blew apart and they were cut by the shrapnel
    Diye bir şey geçiyor burada ? Fakaat bu modifiyesiz standart bir tüfek için söylenmiş olsa da kendi imkanlarımla en zararsız halde olması için nasıl güçlendirebilirim ki ? Bu sevdadan vazgeçmek mi gerek yoksa?

    http://www.pyramydair.com/blog…-barakuda-el54-ether.html
    Teşekkürler :) Şundan bahsediyorsunuz sanıyorum,evet yapmak istediğim tam olarak da buydu:)
    Ancaak burada biraz fazla zararlı olduğundan bahsedilmiş,fakat tam olarak neden olduğu yazılmamış sanıyorum.
    Bir de fabrikasyon bir tüfek bile başarılı olmadıysa sanıyorum benim yapacağım çok da sağlam olmayacaktır ne dersiniz?

    Weihrauch HW-35EL Namı diğer Baracuda yı inceleyin. Yapacağınız işin varacağı son noktayı görün.

    Hurda bir tüfek bulursam .25 falan azcık sesiyle falan eğlenilir yahu :)
    reko2


    Elbette,zaten sıkışan hava ısındığından dolayı ısı var,normalde pelletinize bir damla damlatıp atsanız dizelleme olacaktır,fakat normal bir tüfekle yapmamanız sizin yararınıza olacaktır.
    Dediğim gibi o namlu kısmındaki keçe-oring pek iyi gözükmüyor o yüzden bir işlem görmeli.
    Pelleti etkileyecek kadar ısı olmasa gerek,yani yumuşayabilir ancak eriyip gitmeyecektir.
    adalya bu kadar tepme olursa bizi de tepecek şarapnel parçaları olacaktır :D
    @borakara Sonra bu Mod125 neden parçalandı diye fabrikaya göndersek :D

    Merhaba,
    Hurda havalı tüfek bulup sadece tahribat atışlarında kullanmak üzere modifiye etmek istiyorum yani isabeti önemsemeyeceğim. Sistem çok basit malum yaylı tüfekler;sıkışan hava ve ısı aracılığıyla yağı-dizel yakıtı ateşleyebiliyor,normal kullandığımız yaylı tüfeklerde küçük bir miktar dizelleme de atışın bir parçası diye okumuştum.Dizelin azı karar fazlası zarar diye tecrübe edenleri de okudum.Şimdi benim yapmak istediğim şey piston keçesi yerine ısıya ve yüksek basınca dayanıklı bir malzemeden piston keçesi oluşturup(örneğin bir yumuşak bir metali işleyerek segmanlı bir piston oluşturmak vs) tüfeğin yüksek dizel etkisi altında dayanmasını sağlamak.Tabi aynı zamanda namlu keçesi de elden geçmeli ki oradaki patlamaya çok dayanamayacağı tahmin ediyorum.Benim asıl merak ettiğim nokta ise dizel etkisinin tüfeğe olan başka bir zararı var mıdır? Örneğin aynı zamanda geriye doğru bir basınç olacağından pimlere binen yük de artacaktır diye düşündüm ancak o yükün yay tarafından emileceği kanısın vardım.

    • Bu işlemlerden sonra hem tüfek açısından hem de benim üzerimde oluşturabilecek bir zararı olabilir mi bir kaç damla yağın?
    • Bir şeyler yapmaktan zevk alıyorum ancak yine de bir sonuç almak önemli;bu uğraştan sonra kayda değer nitelikte bir güç elde edebilir miyim ne dersiniz?


    Kullanacağım tüfek hurda olacağından istediğim gibi üzerinde oynayabilirim diye düşünüyorum örneğin silindirin patlama riski olacağını düşünmüyorum ancak güvenlik acısından silindir etrafı demir plakalarla güçlendirilebilir.Sizlerin bu konudaki görüşlerini merak ediyorum,teşekkürler:)

    Merhaba,
    Hatsan Mod99 tüfeğimde beklenen kurma sorunu oluştu,aradım Burhan Bey'le görüştüm,tüfeğimi fabrikaya göndermemi istedi,ben tüfeğimi güzelce kutusuna koydum içindeki straforlara ek straforlar koydum tüfeğimde bir çizik dahi olmasın istiyorum,gazeteyle falan da destekledim tüüfeği fabrikaya yolladım,yollarken de içine bir mektup tarzında not yazdım aynen ekleyeceğim buraya da o yazıyı.
    Tüfeğim fabrikaya gitmiş,bir güzel metal mengenenin diş diş kopyası iki taraflı benim kundağımın üzerine basılmış,tüfeğin yan tarafları çizilmiş güzelce bunların yanında sorunumu da çözmüşler tabi.
    Ben tüfeğimin içine koyduğum yazının altına,kutusunun üstüne,kargo kağıdının üstünde adresimi yazmama ramen tüfeğim nasıl olduysa Adana ....... Av Bayi'ye gitmiş. Tüfeğimin normalde bana ulaşması gereken zamanda ulaşmadığı için burhan beyi arayıp takip kodu isteyecektim ki tüfeğiniz adresinize ulaştığına dair bilgiyi aldım dedi,ben tüfeğim bana gelmedi falan derken tüfeğin Adana'ya gittiği belli oldu tabi,hemen aradım bayiyi sağ olsunlar tüfeği aynı gün kargoladılar ve sonunda tüfek elime ulaşmıştı.Burhan Bey özür dilese neyse bir de bana "lütfen adresinizi doğru yazın bir daha ki sefere tüfeğiniz kaybolsa üzülürdüm" dedi (kendi hataları ancak tüfeğim kaybolursa beni ilgilendiriyor sadece tüfeksiz kalmam onlar sadece üzülüyor) ben adresimi doğru yazdım fabrikaya gönderdiğim kargo kağıdı elimde takip numarasından girin bakın İzmir yazıyor nasıl olur Adana'ya girer diyorum "Bunların kaydını ben tutuyorum üzerinde kurma sorunu tamir edilen mod 99 un adresi Adana adresi yazıyordu dedi,karıştı desek Adana'ya giden tüfek bana gelmedi veya Adana'ya başka bir tüfek daha gitmemiş ama yok sadece benim tüfeğim dolanıyor oralarda.Bu da her Hatsan kullanıcısının olduğu gibi benim de kötü bir anımdır.İyi ki tüfeğimi seviyorum isabetli,sıkıntısız bir tüfek de sevgili Hatsan nın olumsuz yönlerini görmezdem geliyorum :)


    Yazıya ek resim çıktıları da yolladım,ancak kağıt bana katı açılmadan geri geldi.Şimdi siz Hatsan satın almak ister misiniz ? Ben istemem tabii ancak çoğu kullanıcı gibi fiyatları makul olduğu için satın aldım :) İyi günler

    Merhaba,
    Tüfeğimle aşağı doğru atış yaptıktan sonra tüfeğin tepme ve basınç şiddetiyle namlu kilidi bırakıyor ve namlu düşüyor;düşüyor dediğim hani namluyu kurmak için kırarken yayın kuvvetine uğramayan bir bölge var orada oluyor,balkondan aşağıya yaklaşık 40 45 derecelik açıyla atış yaptığım zamanlarda oluyor bu olay,bu normal midir yoksa sevgili hatsan çalışanları kilit mekanizmasına bolca gres sürdüğü için midir yoksa tüfeğimde bir sorun mu var ? Yağı biraz elimin yettiği yere kadar aldım,sapa bir yerde olduğu için bir cisimle temizlemem gerek ben de belki de yağ gerekiyordur diye direk balata spreyiyle olaya girmedim :)
    Tüfeğim tabii ki Hatsan,mod99 modeli. Yahu kırmızı gres petrol bazlı değil miydi,bu adamlar hazır kilide sürmüşken biraz da o-ring i yağlayalım diye sıvamışlar azcık :D
    Teşekkürler,iyi günler :)

    Değmiyor ancak pelletin ön kısmına taşacak olan bir dizel etkisi, patlayan maddeden atış gücünün etkisiyle bir parçanın ayrılması sonucu namlu ile pellet arasına girip patlama olasılığını düşünüyordum plastik bir önlem olabilir:) Kırmızı plastiğin küçük olanları da gördüğümü hatırlıyorum,.22 bir pellet üzerinde küçük çaplıydı:)

    Eteklere doldurulursa etkisinin büyük kısmını yitirebilir,ters atılırsa rijitliğin bir ,hollow point tarzı olmalı,öyle olsa bile en ufak bir kıvılcım veya namlu kurşun sürtünmesinden dolayı oluşacak ısı ısı patlamaya neden olabilir diye düşünüyorum.İzli pelletler için çubuğun ucunu kırıp bir damla eteğe damlattıktan sonra üzerine 502 benzeri veya daha çabuk kuruyan bir yapıştırıcı kullanmanız yeterli oluyor,o kimyasalla birlikte donmuş oluyor.

    Patlayan pelletler namludan geçerken patlarsa namluya zarar verebilir bir de plastiğinden ayırmadan denemenizi önerebilirim:) O kırılınca parlayan kimyasal çubukları balıkçılardan temin ediyorum genelde 2 tane çıkıyor bir pakette 1 lira gibi bir ücreti var.Mümkünse o kimyasala temas etmeyiniz,solumayınız,zararlı olduğunu okumuştum haberiniz olsun,üzerinize sıçrarsa leke bırakabiliyor,tecrübe ettim geçen günlerde:)

    Ben 99'umda JSB Exact Jumbo RS(14 grain),Exact Jumbo(16 Grain),Straton Jumbo(16 grain),Gamo Rocket(14,50 grain) kullanmaktayım.JSB'lerin kalitesi bakınca belli oluyor,99un namlusuna çok güzel oturuyor,isabetli atışlar yapabiliyorum,exact jumbo rs modeli 0,2mm exact jumbo modeli 0,1 mm daha geniş olması da bir avantaj mod99 için.Gamo Rocket namluya biraz zor giriyor grupman denemesi yapmadım ancak istediğim yere gönderebiliyorum saçma sapan yerlere gitmiyor,bir de dağa taşa atmak için ucuz bir pellet alayım dedim 3tlye İnce Mehmet aldım ama namluya sürmeye değmez,çapakları bıraktım pelletlerin boyutları aynı değil her biri ayrı telden 200lük kutudan 10 atılacak çıkar ancak hiç gerek yok böyle bir pellet almanıza."Sideprensi07" sanıyorum 18 grain Fx Pellet kullanmıştı.