ben size acik konusayim 6mm revolver tamamen cocuk oyuncağı olacaktır mezili max 10mt olacak 6mm bb ruzgardan kolay etkilenecek. Paranizi cope atmis olursunuz bana göre. Asg Cz 75 P09 Blowback 8+8 tavsiye ederim bunda şu iki sorun en dikkat çekici olanlar 1 co2 tüpünün gücünden her atışta bir kısmı blowback hareketini yapmaya harcanıyor o nedenle ilk 8 atis guclu 2.si de hemen guc azalmaya başlıyor ayrica 8+8 sarjor agzim gozum demenden bitiyor sanki surekli sarjor dolduruyormus atis yapmıyormus gibi hissettiriyor. 8+8 sarjor düşmemesi icin sarjor kanalını dar yapiyorlar ve bu sarjor cikarma pimine bastiginizda da sarjor hooop diye elinize gelmiyor 1cm kayiyor sonrasi parmak uclariyla sarjoru tutup cekebilme savasina dönüşüyor. Bu tespitleri ve sorunları videolari izlediginizde dahi gozunuzle gorebilirsiniz.
mno tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Pellet atan tabancaların tahribat çekimleri 5mt ile 10mt arasında yapılır ki bunlar pellet atan tabancalar için delici güce sahip olabildikleri doğru menzildir.
Örnegin PX4 STROMHarici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Havalı tabancada gercekciligi baska bir kisi uzerinde etkisiz hale getirmek icin kullanmayi dusunen arkadaslar icinde bu videoyu paylaşmış olayım göreceğiniz gibu adam keyifle hala ayakta duruyor..!!!
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Ayrıca zoraki videomu da ekliyorum yine izleyip inceleyebilirsiniz.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
Kurşun olmayan sert alaşimdan yapılmış PBA serisi ve raptor peletler var ancak materyal setlestikce bunlar namludaki yivset dedigimiz pellete donus ve ayni hizada gitmesini saglayan kanala zamanla zarar vermekte ve yiv set siliklesmekte. 20mt ye kadar attiginizi yaklasik 3 5 atista 1 vurap cam kirmasini istiyorsaniz celik bb atan tabancalari tercih edebilirsiniz. Genel olarak bb atan tabancalarin etkili menzili 15-20metre arasıdır. Kurşun pelletler tabancalarda yaklasik 100 ile 150 m/s lerdedir bu da 20 metre uzerinde vurur ancak kirma delme gucu cok az olur belki kırar ancak cogu atista carpma sesini suyarsiniz sadece zorakidede böyledir diger pellet atan tabancalarda da zorakinin avantaji en son ben 50mt ye kadar atis denedim siseyi vuruyor ancak yine dedigin gibi kıramıyor sadece şisenin çııınlama sesini duyuyorsunuz. Eğerki 20mt ye kadar kirip delmek istiyorsanız bb atan tabanca tercih etmelisiniz. Pellet atan cok sayida mermi alan zaten 1 2 model var bunlarda da sarjorde takılma yada pellet sıkışması sorunu mevcut. Pellet atan tabancalar ile uzak menzilde ancak kagit hedeflere delme gucu elde edebilirsiniz. Sert alaşımlı hafif seri pelletlerde 4.5 olduklarindan ruzgardan etkileniyor 20mt üzerinde delme gucleri azalıyor cam yuzay ince ve duz forma sahipse kirabilir ancak soda sisesinde zorlanmalar oluyor. Elektrikli modellerde genel joule dediğimiz kolaysa siddet diyebileceğimiz güç düşük oluyor sanirim 1-1.5 joule arasinda oluyorlar ben we glock serisi 6mm green gas da kullanmıştım tabiki kirma gucu yok denecek kadar az ve menzil 10 15 mtlerde bitiyor yine bunlarin hepsi tabancalar icin gecerli. Zoraki biraz tabanca biraz tufek kullanicalar da bu nedenle tufanca olarak tabir ediyorlar. Pellet atanlar genellikle tekli yada 8li ve 8+8 sarjor modelleri mevcut 30lu sarjorlu modellerde var p320 gibi ancak bunlardaki sorun sarjor sıkışması, pellet sıkışması, gaz kapaginin çıkması, sarjor mandalinin parcasinin kirilmasi yada bozulmasi seklinde oluyor. Bazi havali tabancalarin sistemleri bazi modifikasyonlara izin verebiliyor bazilarinki ise modefiye edilemiyor. Ornek olarak modifiye ettiğim gamo px107 videomu ekliyorum inceleyebilirsiniz. Size havalı bb atan düşünüyorsanız makarv pm 40 ve asg m9-a1 benim memnun kaldığım iki modelden bazılarıdır bunları tavsiye edebilirim. Havali tabanca ile gerçekçilik isteğinizi de karsilayabilir modellerdir. Ancak bunu birisini korkutma olarak anlamayin lütfen havali tabanca birisini etkisiz hale getirmek icin kullanılmamalıdır.
-
bütçeniz varsa o zaman direk Zoraki HP 01-2 Ultra 4.5mm alın temizcecik çıkın işin içinden yok gerçekçilik diyorsanız hala asg cz 75 P-09 Blowbackli 8+8 pellet ve bb atabilen ancak pellet kullanmanizi tavsiye edeceğim tabanca olacaktır. Waltherler hakkında tecrübem yok. Pellet atacaksanız co2 değilde pnömatik yada yaylı modelleri tercih etmek daha doğru oluyor Neden.... cunku pellet kurşundan yapiliyor ve sert yuzeye carptiginda buzuluyor ve kiramayabiliyor cogu zaman helede tabancadan atildiginda cogu zaman kirmiyor.. bb ler ise genellikle sert alasim malzemeden üretiliyor cam gibi sert yuzeylere karsi yuzey direnci daha yuksek oldugu ve formu bozulmadigi icin cismin formunu bozacak yüzey basincina sahip olabiliyor. Özetle pellet atacaksaniz zoraki yaza yayli yada pcp butcemde 2bin diyorsunuz, yok ben fantezi olsun alicam diyorsanizda bb atan tercih eden zaten onlar daha gercekci oluyor. Pellet atan alacaksanizda hala cz p09 8+8.
-
Daha Çok Göster
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 haftadır havalı tabanca arıyorum, forumda biraz gezindim şunları gördüm ve kararsız kaldım.
asg cz p09
Sig Sauer P320
kwc makarov pm 40
walther cp 88 competition
COLT Special Combat
ASG Beretta F92 M9
ASG Sti Tac Master 1911
daisy 5170Havalı silahlardan pek anlamadığım için aradığım özellikler pellet atabilen, şarjör kapasitesi çok olan, blowback özelliği olan gerçekçi ve namlu çıkış hızı çok yüksek kaliteli bir tabanca. fiyat önemli değil 2bin tlye kadar bütçem var. forumda önerileri okudum ortalama fiyatları 600tl olan tabancalar önerilmiş. benim aradığım en iyisi ve şık olanı. yani internette 1200tlye de daha güzelini buldum ancak anlamadığım için size sormak istedim. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? smith wesson tarzı silah da olabilir.
listedeki walther ve daisy hariç hepsini kullandim bb atmak istiyorsan makarov pm 40 pellet atmak istiyorsan cz p09 8+8 blowback olanı alın memnun kalırsınız. P320 kesinlikle almayın Sig Sauer markasını neredeyse 3 modelinide sonra 2 ayda denedim hepsi ariza yada bur takim sorunları mevcut aman uzak durun sig sauer in havalilarindan, cz 75 p09 blowback 8+8 sarjor yazacak karistirmayin cz p09 un bb atanida var. F92ler airsoft dan farksiz ne attigi yer belli ne güç var. Colt 500kusur tele fiyatini hak etmiyor bb atan bir tabanca icin lux pahaliliginda sadece gerceginin nami var havalida adı var hic bir seyi hosuma gitmedi tabancayi elinde sag sola salliyorsun ti git mingir sesler çıkıyor. Özetle bb atacaksan hem gercekci olsun diyorsan pm40

-
Ayrica şu linki sizlerle paylaşmak isterim bu türlü konularda bilgi içermektedir.. demo6 isimli fotografta ve yanındabu sordugunuz soruya ait bilgiler şemalarla mevcuttur ayrıca tetik, dürbün, menzil v.b. konularda da bana göre güzel bilgiler mevcut.
-
ben buna kısaca şunu söyleyebilirim atış yaptığınız silahın gücü ile attığız pelletin yükselme mesafesi, uzaklık ve yükseklik olarak namlu ucundan çıkan pellet örneğin 20mt yukselerek ve sonrasında düşüyor olsa siz 10m sifirladiginizda +20m daha pelletin yükselme mesafesi olacak bu nedenle hala üst vuracaksınız çünkü hala pelletin yukselme noktasini geçmediniz. Anlatabildim mi bilmiyorum benim bildiğim ve anladığım bu rakamları örnek verdim veri olarak test edilmiş rakamlar değildir afakidir.
-
Dipcik konusunda netim alıcam cunku ellerim titritor ozel durumumdan dolayi dipcige ihtiyacim. Evet bu moderatörler sesi keserken ister istemez basınç düşmesine yani itiş gücünün bir kısmını da eksiltiyor mu? Bora moderator cok mu uzun olur cheetah aslinda yeterli olur mu moderator almak yerine kendi ses kesicimi mi yapsam diye de dusunmeye basladim aslinda... dipçik tamam da moderatör de hale kesin bir karar veremedim.
-
bende uzun model düşündüm hem sesi daha çok keser hemde namlu uzun durunca daha karizmatik oluyor bence.
-
moderatör ve dipçik konusunu çözümleyemedim sessiz olması benim için önemli ve dipçik de önemli omuz desteği ile atış yapmayı seviyorum
-
Tüm hobidaşlarımız Antalyamıza yollarınız düşerse lütfen arayın

-
Evet bende araştırmalarımda herkesin 4.5 kalibre önerdiğini görüyorum ancak diger namlu kirmalarim 5.5 oldugu icin tereddutte kaldım. Tabiki her silahta her kalibre ayni etkiye sahip olamıyor, şuan için 4.5 tercih edecgim gibi pellet olarak da onerilerinizi yaninda siparis edeceğim. Elimde 5.5 dan baska bir sey yok çünkü.
-
Dosya olarak ptt ile göndersek yada bu içi havalı pitpit uzeri sarı yagli kagit zarflar var icerisine koysak birbirimize ptt kargo göndersek en ucuz gonderi bu şekilde olabilir sanırım.
-
Zoraki Ultra Hp 01-02 alıyorum kalibreye karar veremedim diger silahlarim 5.5 diye 5.5 düşündüm. Siz zoraki kullanıcılarından yardım isteyeceğim. 4.5 mu 5.5 mu?
-
Ramazan bey bu güzel fikir için kutlarım.

-
Ben hatsan pompa ile at44umu kesintisiz dolduruyordum benim icin zor yada zahmetli gelmiyordu. Benim icin buyutulecek bir olay olmuyordu yakladik 3kere falan dolduruyordum atis sırasında..
-
hala atp2 ile kapışamıyor o da çok çirkin be anam, np02 cok büyümüş çok hem hacim hem ebat neyle doldurayim kac dakikada doldurucam pompa ile...