mno adlı kullanıcının mesajları

    Istanbulda dediginiz gibi serin ozellikle karli havalarda kesinlikle yapiyordum bir kere karda gece atis atiyordum blowback dondu :) tum gaz tek sarjorde bitti :) goosssss diye :) Burası antalya :) kışı Istanbulun sonbaharı kadar rabbime çok şükür, soğuk havalarda genellikle iç mekanda atiyorum. Şarjörü doldurmak yaklaşık 30-40saniye sürüyor bekleme icin yetiyor. Tabancada o kadar atış yaptim full metal olmasına rağmen diğer silahlarimdaki kadar bir soğuma hissetmedim ona özellikle dikkat ettim.

    crosman wadcutter pellet 7,4grain miş ögrendim onu da ekliyim.


    Aslinda 4.5mm pellet tavsiyeniz var ise deneyelim. Şahsen 4-7grain arası mumkun oldugu kadar 7 den az pellet bakıyorum, pellet hafifledikce hizadan cikiyor tabiki mesela gamoyu yolladigim mesafeye raptoru atiyorum ama esinti yönüne dönüyor. Neyse bunlarıda arastiricam illaki bu tabancanin en üst performans da calisacagi bir pellet vardır.

    Bugün Sig Sauer P226 ile 500adet Pro magnum penetration ile atış yaptık 15mt de su sisesi kapagini vurduk hava pet sise attik vurduk cam soda siselerine hedef kağıtlarına atışlar yaptık @bekko ile birlikte çok eğlenceli bir gün geçirdik. Silahın hareketli ve sabit parçalarının çalışarak birbirine uyuşması için güzel oldu silah zaten baştan beri çok iyiydi attıkça daha da akışkan oldu. Attığı pelletlerin menzili yaklaşık 50mt çok ciddi bir test yapmadık genel olarak çok iyi bulduk video veya fotoğraf çekimi yapmadık onun için ayrıca bir çekim günü yapıcam yakın zamanda.. Bugün ki atış ile ilgili tecrübelerimi aktarayım aslında silaha p320 nin şarjörü takılsa yani 30lu olsa çok daha keyifli oluyor hoop demeden 8+8 şarjörü bitiyorsunuz. Bugün kullandığım peletler; gamo magnum 7,56grain, gamo raptor 5,09grain, crosman 4.5 pellet (grainini bilmiyorum) 8adet de asg steel BB attım. Yaklaşık 500pellet ve ekstralarla birlikte 560 falan atis yaptım. Inanin daha devam edebilirdim. 560 atista 8Co2 tüp kullandım. Tüpün artık atamayacak seviye olduğunu blowbackin artık güçten çok düşüp geriye gidemeyecek hale geliyor tabiki pellet ziyan etmeyip tüpü degistiriyorum. Diger silahlarimdan genelde 4 tup de atistan zevkin kacar ama bu silahin tup yükleme sistemi atışı acayip keyifli hale getiriyor videomuzda bununla ilgili de bir çekim yapacağım. Şarjör cikarma tuşu baş parmagim bazen deydigi anda sarjoru cikartti dikkat etmeye calistim parmağımı sarjor cikarma tusuna denk getirmemeye. Tüm bunları sizlere gösterecegim guzel bir video hazirlayacagim en kisa sürece once ben tecrübe etmeliyim ki sizlere daha verimli olayim :thumbup:

    Benim merak ettiklerimi de sormuşsunuz.. hepsini değilde aklıma gelenleri yazayım..
    *namlu çıkış hızı ve kullanılan pellet ve bbler (yaklaşık 4-5 grain pelletlerin daha güçlü çıkış hızına sahip olduğunu gördüm)
    *blowback in sarsma gücü (sarsma gücü gerçekten iyi gerçeğe çok yakın, videolardaki kollardaki dalgalanmadanda anlaşılıyor)
    *tetik gerçektende gerçeğe uygun yapılmış mı (tetiği tabiki kendim dokunmadan ve kullandığım silahlarla kıyaslamadan bilemezdim, evet gerçek silah tetiği hissi var)
    *tan rengi diye geçiyor ama acaba yeşil mi (renk konusunda tan rengi diye geçiyor gerçekten de ara bir renk çok sarı desert gibi yada çok yeşil olmasını istemezdim çok güzel bir ara ton belirlemişler bu konuda her iki rengi sevenleride yakalayacaktır, videolarda çok daha yeşil görünüyor)
    *namlu ucundaki dişliye moderatör (silencer) takabiliyormuyum (evet bunu da bir videoda gördüm takmış linki paylaşayım 5:19

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    )
    *bir video da hedef kağıdına atış yapılıp vuramadığını idda eden biri vardı acaba böyle bir sorunla karşılaşırmıyım (bu arkadaşın sorunun 1.yivli namlulu tabanca ile asg plastik 4.5mm bb atması olarak düşünüyorum 2.de pellet ile de atarken sonuşta bunlar co2 li tabancalar hava sıcaklığıda adamın kıyafetinden bile belli olacağı gibi epey soğuk açıklamalarda yorumlarda baya fikir öne süren var ancak ben alır almaz 10 mt şişeye attım tıngırtı geldi 5mt ev içinde hedef kağıdına attım ve tabikide deldi hemde kırmızı alandan) linki paylaşayım..


    Bu adamı hiç gözüm tutmadı bu CZ firmasından bence :):thumbup: elindeki CZ 75 P09 bb tabancası namlusu düz yivsiz tabiki plastik bb yi atacak ama unuttuğu şey p226 pellet atıyor namlu yivli plastik bb namluda parçalanır.. bazen beyin yanıyor herhalde birilerinde...

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hayırlı olsun.
    Merak ettiğiniz sorular neydi ?
    Benim merak ettiklerimden biri tabanca gerçeği gibi sökülebiliyor mu?

    Teşekkür ederim @ofis tabanca gerçeği gibi sökülmüyor, şahsen ben sökülen modellerden de çok hoşlanmıyorum neden derseniz kolay sökülür modellerde namlunun haraketi kalmasından dolayı vidalanmamış olmasından dolayı nişan alınan noktalarda kayma yaptığını düşünüyorum.

    Arkadaşlar @AksuAv dan gelen kargomu aldıktan sonraki süreci, kutu açma ve ilk inceleme videosu çekmiştim amatörce olsa da olduğu gibi bunu da sizlerle paylaşıyorum. İyi seyirler..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Merhaba arkadaşlar 25.08.2017 tarihinde @AksuAv dan aldığım Sig Sauer P226 modeli tan rengi havalı tabancamı, sağolsun Yusuf bey tüm nazımızı çekti aklımıza takılan tüm sorularımızı ithalatçısıyla görüşerek yanıtladı. Elime ulaşıp kutuyu açıncaya kadar silah ile ilgili aklımda sorular vardı ancak ne zaman kutuyu açtım silahı elime aldım ve rahatlama geldi :thumbup: Şimdilik bir kaç fotoğraf çektim onları paylaşıyorum ilerleyen zaman içerisinde tabanca ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacağım ayrıca fotoğraflar ve videolarda paylaşacağım. Bu tabanca hakkında bilmek istediklerinizi burada bulabileceksiniz konuyu takip de kalın..



    ss olması 30 pellet atması cazip ama tipine ısınamadım.p226 ve 1911 daha yakın duruyor.bakalım listenin çok altında sıra gelene kadar ne olur kestiremiyorum.

    p226 8+8 sarjorlu ve 8+8 sarjorler zamanla yada mekanik olarak sıkışma gösterebiliyor, 1911 ise namlu cikis hizi 98 yani baya etkin mesafesi düşük bana göre.. cz p09 blowback kullandim 8+8 blowback onda da şarjör bazen cikmakda zorlanıyordu yaglama destegi yapiyordum ama surtunmekten takiliyordu, genel olarak attığını vuran bir tabanca ama kabzesi pt85 e gore daha ele oturan bir model.

    yeni favorim ss p320 öneririm 30lu pellet sarjor metal ust kizak blowback..

    Saygı değer dostlar, Co2 ile çalışan pellet ve bb atan tabancalar da kimi modelde blowback özelliği vardır bu ne demektir tabancaniza taktığınız co2 tüpünün içerisindeki gazın bir kısmını her atışta ust mekanizmayı ileri geri hareket yapabilmek için kullanacak, bu gerçekçilik hissiyati versede gaz tüketimini arttırmaktadır. Co2 ile çalışan blowbackli yada blowbacksız olsun yaz aylarında sıcak havalarda belki 1 şarjör daha fazla atış yapabilirsiniz tüpün içindeki havanın dış ortam sıcaklığı ile olan ilişkisinden ortaya çıkar aynı sekilde kışın biraz daha az atis yapilir ancak bu genel olarak 1co2 45 atışın altına düşmez, ortalama olarak da 1co2 60 atış yapar. Co2 ile çalışan tabancaları üç tür buluyoruz, pellet atan, bb atan ve hem pellet hem bb atan tabancalar. Bb atan tabancalar çoğunluk namlularında yivset bulundurmaz çünkü atacağı malzemelerden tercih edilenin çoğu çelik bb olduğundan, ne kadar çok atış yapılırsa namlu içerisindeki yiv o kadar deforme olacak ve zamanla siliklesecektir. Pellet atan tabancalarda genellikle yivli namluya sahip olurlar çünkü namluya sürdüğümüz pelleti döndürerek namludan çıkmasını sağlayan bu yiv setler attığınız pelletin varış noktasini da nisan alinan noktaya yaklastiracaktir. Bu demek degildir ki yivsiz namlular işe yaramaz elbette yarar 30mt ye kadar net atış yapacaksaniz bb atar tercih edilebilir 30mt uzeri de net atışlar tercih ediliyorsa ki bu genel olarak 50-60m menzile kadar olabilir o zaman pellet atan tabancalar tercih edilebilir. Siz hem 15m de şişe hemde 40m deki hedefi vurmak istiyorsanız işte o zaman hem bb hem pellet atan model tercih edeceksiniz. Çelik bb ye alternatif olarak bakır kaplı bb ler ve kurşun bb ler mevcut bunlarda da ufak sıkıntılar oluyor kurşundan yapılmış onlara kolay deforme olabilir bir yapı sağlıyor kutusunda muhafaza ederken bile kendi içerisinde edilebiliyor ve bundan sonra da namluda sıkışma olabiliyor. Bakır kaplı bb lerde oksitlenme sorunu göze çarpıyor. Bu durumda en sağlıklısı çelik bbler kalıyor. Namlu çıkış hızı bir veri yaklaşık standart bir hafif malzeme ile ölçüm yaparlar genelde ancak sizin attiginiz her bb her pellet aynı agirlikta ayni malzemeden olmaz tabiki bu nedenle namlu çıkış hızına cok da takılmamalı 120-130 olarak verilmiş bir tabanca temel olarak yeterli olur herkes için tabiki piyasada 90-105 m/s lerde urunlerde mevcut bunlar vuramaz mi tabiki vurur ancak tabiki etkili olacagi mesafe düşecektir yada vuracaktır ama kirmaycaktır. Tabanca ile yapılan uzak atışları hedef modeli cikti alacaginiz a4 ve a3 kagitlara yapabilirsiniz bir suru hedef modelleri mevcut ayrıca balonu her tür tabanca patlatabilir yine uzak atışlarda kullanılabilir. Co2 li tabancalarla ile ilgili soracağınız sorularınız olursa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım.