yataylimit adlı kullanıcının mesajları

    Senin tüfeğin gaz kaçırıyor arkadaşım. Servise göndermen gerekecek.
    Boş kovanı atamamasının nedeni mekanizmanın geriye olan hareketini tam olarak yerine getirememesi bunun nedenide yeterli gaz basıncını alamamasıdır.
    Yeni almışsın biraz moralin bozulacak ama bu silahı alan bu olaylara katlanacak.
    1100-1300 ytl arası bu silaha vereceğime gider 20 no bir yarı otomatik tüfek alırdım.
    12 noya göre daha menzilli ve hafif, atıcılığada uygun avcılığada..
    Neyse,,, kolay gelsin, biran önce silahından beklediğin verimi alman dileğiyle...


    Durun hemen soğutmayın insanı tüfeğinden, bu tamamen zevk meselesi isteyen istediğini alır. Arkadaşınki sadece şanssızlık ve herşeyin bir çözümü vardır.


    Sevgili ejlover hallolmazsa ve hemen servise göndermek istemezseniz beraber söküp temizleyebilir ve burada deneme atışı yapabiliriz aklınızda olsun.


    Saygılar...

    Sevgili Umut tüfeğin hayırlı olsun. Hiç sorun etme bence. Geçenlerde plastik şarjörle ilgili konu olmuştu, özel mesajdan bir arkadaşa yazdıklarımı aktarıyorum.


    Benim Safir son 2 haftadır fişeği gözüne almamaya başladı, ben de bugün yay ucu ağırlığını bile arttırmayı deneyerek epey uğraştıktan sonra sorunun şarjörlerde olduğunu farkettim. Fişeklerin şarjörde takılı durumdayken uçları yeterince havaya kalkmadığından mekanizma ile yuvanın altına sıkışıyorlardı. Ben de şarjörlerin yaylı asansörlerinin uç kısmını yükseltmek için çift taraflı bant yapıştırdım ve çözüm sağladım. bantın tabi tek taraf yapışkanını açtım. Evet sadece aptal bir parça bantla takılma sorununu çözdüm :) Denediklerin işe yaramazsa bir de bunu dene, anlamadıysa ara, anlatayım bugün. Saygılar...

    36 çap yivsiz av tüfeği bilindiği üzere kuş avında kullanılan tüfektir. Fişekteki barut miktarı gözönüne alınırsa ; 200 mt . gibi bir mesafede magnum fişek kullansanız bile delici güce ulaşamaz. Ancak, daha yakın 10 - 50 mt arası mesafede magnum olmak şartı ve çok hassas bölgeye atış yapmak şartı ile (kurşun kullanarak) domuzu öldürebilirsiniz. Başka ihtimaller de olabilir( domuzun büyüklüğü de önemli)


    Magnum ne ola ki agam?

    Bu top müptelası olduğum ve internetten şifre vs. gerektirmeden çoklu oyuncularla oynanan Wolfenstein oyunundaki Railgun haritasında geçen ve adı da zaten Railgun olan top. İkili tren yolunun iki rayını birden kullanıyor ve tren gibi hareket edebiliyor. Zaten uzunluğu da tren kadar, devasa birşey. O bölümde amaç bu topu yok etmekti :)


    İsteyenler bu ücretsiz oyunu Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory diye aratarak indirebilir (300 MB). Saygılar...

    Hadi geçmiş olsun. :)
    Bu işlemler aynı il içinde ilçeden ilçeye bile değişebildiği için kafa karıştırıcı olabiliyor. Yine de sonuçta halledilmeyecek şey yok tabi. Saygılar...

    Abi kusura bakmayın o mesajınızda "Atışlar yatarak her tür destek alınmış vaziyette yapıldı yani bana sadece tetiği hafifçe düşürmek kaldı bir nevi mengenede atış yaptım sanki" yazmıştınız. Şimdi mengeneyle sabitlediğinizi söylüyorsunuz, doğrusu kafam karıştı. Yanlış anlamayın, amacım sizi yalancı çıkartmak değil ama cidden çelişkiye düştüm.


    Su bidonunda havalıyla yaptıgım testte sert ve delici paletlerin yumuşak ve ağır paletlere göre daha başarısız oldugunu görmüştüm. Zubert'in de delicilik özelliği fazla bir mermi olduğu söyleniyor, belki nedeni budur kim bilir... Örneğin, demir çay tabağını delen çelik uçlu Gamo Rocket suda çok kötü bir sonuç vermişti.

    O grupmanları exador yapmıştı. Ancak 25 metredeki dürbün ayarıyla 100 metrede o sonucu nasıl aldığı konusunda sevgili exador bizi aydınlatırsa çok sevinirim. Belki 100 metre için yeni bir dürbün ayarı yapmış olabilir atmadan önce. Yoksa taa 50 cm üstüne nişan alarak o küçük grupmanı yapmak cidden zor. Bir de exador Victory Sport kullanmıştı, belki onlar Zubert'ten daha hafif ve tutarlı olabilir bilemiyorum. Ben bir de onlarla deneyeceğim ilk fırsatta. Saygılar...

    Bu tamam iyi güzel de ben bugün Safirle arka arkaya duran su dolu 5 LT petlere attım Box'o Truth'daki gibi ama bizimki sadece bir peti delebildi, diğer tarafından çıkamadı bile. Acaba ben mi hata yaptım deyip ıslanmak pahasına dibinden attım yine sonuç aynı. Şimdi anlamadığım şey, Box'o Truth sitesindeki testlerde tabanca mermisi bile 15 cm lik 4 bidonu delebiliyor. Hadi bizim pet 30 cm çapında desek iki bidona karşılık gelir. Ben çıkamadım bu işin içinden. Geçen gün de köyde standart demir su borusuna (3-4 cm çapında) attım, delmelik oldu, epey eğerek içine gömdü ama delemedi.


    Bir de 25 metrede yaptıgım dürbün ayarı 100 metrede 50 cm alt vuruyor bunu gördüm. Ayarı yaptıktan sonra 25 metrede soda şişelerini birer atışta kırdım.


    Saygılar...