schfrhnd adlı kullanıcının mesajları

    Erhan abi çırak lazımsa geleyim ben balıkları felan taşırım ,valla bak sesimi çıkarmam .Allahım ileride ne olur deniz kenarı bir yaşam nasip et banada .Ben burda göletten bu kadar balık çıkarsam bayram namazı gibi şehirin bütün balıkçıları sıraya girip selamlar he ^^

    Sen botu kullansan yeter eve 2-3 kg balıkla dönersin :) Deniz kenarı yaşam için şimdiden bir yer ve tarih belirleyeceksin. O tarihte gidip yerleşeceğine her şeyin üzerine yemin edeceksin. O gün gelince her türlü sıkıntıyı göze alıp gideceksin. Ben bu yemini etmediğim için yaşamıma buna göre yön veremedim ve gidemedim, şimdi sadece gidip geliyorum :)

    Bu hobiye meraklıların av vurmaları ve heveslenip gelişmeleri için elimden geleni yapmak bana da zevk verir. Fakat kullanılan malzemeler ve teknikler de o kadar ayrıntı var ki karşılıklı sohbet yanında dalış da yapmak gerekiyor.


    Pikniğe gittiğimizde av umudum olmayan uzun mesafede derinleşen kayalık bir meraya dalmıştım. Su bulanık ve 6-7 metre seçilebiliyordu. Porsiyonluk 4-5 adet levrek ve karagöz vurdum. Dört metre derinlikte kıyıya paralel yüzerken açık tarafında bir parlamayı bulanıklık nedeniyle acaba diyecek kadar belirsiz gördüm. Bir daha parlayınca avlanmaya gelen büyük bir balık olabilirdi. Sakince agaşona geçtim. Bir metre yüksekliğinde dik kayalar olduğu için şansım azdı. Beş saniye geçmedi kayaların arasından bana geldiğini gördüm. Tüfeği çevirmek mümkün olmadığı için tamamen kendime doğru çekip balık uygun aralığa gelince zor pozisyonda atış yaptım. Alttan vurduğum yetmiyormuş gibi makaranın ipi de kayaya takıldı. Neyse ki yırtıp kaçmadan ipi kurtarıp makarayı açtım. Elli metre ip bitince balık da zorlamaz olmuştu. Acaba kaçtı mı düşüncesi çok kötüydü. İpi asılıp kontrol etmek balığın tekrar çırpınmasına neden olup kaçmasına neden olacağı için bulanık suda ipi takip ettim. Kayaların arasında bir çukurda yan olarak hafif hafif kuyruk sallıyordu. Dokunursam çırpınıp yırtarak zıpkından kurtulabilirdi. Açılıp kapanan solungaçlarını takip edip aniden elimi soktum. Artık onu almıştım. Hiç beklemediğim bir merada hiç mi hiç beklemediğim balık mutlu etmişti.

    Erhan abi çok imrendim sana fotografı görünce. Nasıl dinç kalmışsın anlaşıldı. Tebrik ederim.

    Teşekkür ederim Yasin. Ama artık çok sık gidemiyorum. O kadar zevkli bir hobi ki burnumda tütüyor :)

    Fotoğraf bomba gibi hocam :thumbup:


    Evde inanırmısınız yığınla zıpkın mevcut. Babamın italyadan getirdiği havalı zıpkınlardan ahşap 120lik zıpkınlara kadar... Bu zıpkını görünce aklıma yatmasının sebebi turistik yerlerde dikkat çekmeyeceğini düşünmüş olmam ve daha güvenli olduğunu düşünmem açıkçası.
    Agaşon tekniğiyle belki kefal ve mırmır alırım diye düşünüyorum. Çünkü insanların yüzdüğü saatlerde kimseyi rahatsız etmemek adına zıpkın taşımıyordum ve defalarca kiloluklarla burun buruna geldim diyebilirim. Ve bahsettiğim mesafelerden çok rahat vurabilirim sanki bununla :)


    Tabii ki levrek gibi balıklar hatta 4-5 kiloluk balıklar elimde bu varken biraz hayal olur diye düşünüyorum. Ancak daha basit avlar için denemek lazım derim ben :)

    Ucu sivri bir şeyle denize giriyorsanız her yerde aynı tepkileri alıyorsunuz. Bota elbise ve zıpkınla bindiğimizde yöre halkı sahil güvenliği arıyor ve her avda uçak gibi tepemize geliyorlar. Yasa çok esnek ve yasal balıkları tanımadıklarıdan ispat edinceye kadar av için konsantrasyon kalmıyor.
    Sığ ve bakir avlaklarda agaşonla avlanırsanız mevsimine ve avlağın bakirliğine göre her büyüklükte balık karşınıza çıkabilir. Agaşonla kefal nazlıdır ya da hızlı, kalitesi gereği vakit harcamaya değmez. 8-10 mt ye kadar Levrek, lahos, çipura, turna, akya gibi avcı ve meraklı balıkları bakir avlakta avlarsınız. Minik balıkların çok olduğu, derinleşince kum olmayan kayalık burunlarda hafif dalga da olursa şansınız artar. Ben ikinci fotoda ki kofanayı agaşonla 4 mt suda vurdum. Yani deniz bu hiç bir şey hayal değil :)

    [Resim Engellendi: http://u1308.hizliresim.com/1d/x/s1u74.jpg]


    Ben 25 yıldır serbest dalış ile avlanıyorum. Videoda ki zıpkınla denizlerimizde tercih edilen türde ki balıkları vurmanız mümkün değil diyebilirim. Sadece kısa olanı ile taş altı avında tecrübeniz ve şansınız olsa bile çok nadir av alabilirsiniz. Biz piyasada ki zıpkınlarla sonuç almadığımız için ahşap gövdeli isabetli ve menzili fazla zıpkın yapıyoruz. Böyle olsa da artık balık popilasyonu azaldığı için 2-3 kg lık balıklar vurup, fotoda ki gibi balıkları 5-6 avda bir kere vurabiliyoruz :)

    Öncelikle güzel paylaşım için teşekkürler. Aynı kırmızı kutu aynı grupman S510 ile benim de sorunum. JSB-hatsan 15.89 ile de sonuç alamayınca kitlendim. Piyasa da ki diğer pelletler pek tercih edilmediği için denemedim. Regülatör, krono, dürbün, namlu bakımı, sehpa atışı, rüzgar faktörlerini denedim. Teşekkürler