Sentinel adlı kullanıcının mesajları

    aylarca şubat tatilini bekleyip organizasyon planladık. tatil geldi ve heyecan mutluluk içerisinde nallıhana gittik. atış yapmaya başladıkki safir huyunu oradada sergiledi. her atışta takıldı ;hirr; tek kırma gibi tek tek fişeği koyduk X( 15 atış boyunca böyle gitti :cursing: sonrasında içerisinden bazı parçalar düştü iğnesi kırılmış :cursing: bütün zevkimin içine etti. yanımda süperpozeyide götürmüştüm atışımı yaptım ama safirede........
    ben bile bile aldım yanımda bulunsun tipi güzel diye ama size tavsiye etmiyorum almayın arkadaşlar


    Merhaba, bir safir severi ve kullanıcısı olarak durumunuza üzülmemek elde değil ancak nacizane tavsiyem her an her yerde arıza yapabilecek durumda gibi gözükselerde tıpkı uzun yola çıkmadan önce arabamızın frenlerini vs.. kısımlarını kontrolden geçirmemiz gibi safirimizi de tatile gitmeden en az 1 ay önce komple kontrolden geçirmeli, yok eğer ki beceremiyorsak kendimiz tanıdık bildik safiri olupta el becerisi yüksek olan bir dosttan rica etmeli, eh oda yoksa o zamanda bir silah-tüfek tamircisine götürüp ücretine mukabil genel kontrolden geçirtmeli, buda işimize gelmiyorsa eğer son çare İstanbuldaysanız fabrikasına götürüp veya kargolayıp ücretsiz bakıma göndermelisiniz ki tadında bir kullanım keyfi yaşabilesiniz. Genelde (ben de dahil) bizler satın aldığımız ürün harika çalışsın, hiç bakım istemesin, çamurda-suda çalışsın, emek istemesin vs... diyoruz.


    Saygılarımla.

    Evet match pelletle 20mt. ye kadar güzel atışlar çıkıyor gerçekten ancak Crosman Premium pelletle 40mt. ve 60mt. grupmanlarının vermiş olduğu sonuca dikkat edecek olursan eğer bu pelletle çok daha istikrarlı atışlar yapılabildiğini göreceksin. Tabi herşey tüfekte ve pellette değil atıcının tüfeğine alışması çok önemli bir nokta 40mt. ve 60mt. ye yapılan bu atışlar ayakta ve sadece monopod desteğiyle yapılmıştır, alıştıkça daha iyilerini de yapabileceğine eminim güle güle kullan. (Bu arada susturucuyu namluyla aynı renge sprey boyayla boyayıp takabilirsin, ama zevk meselesi tabi ses rahatsız etmiyorsa dert değil).

    Merhaba gördüğüm kadarıyla elinizdeki tüfek Metin arkadaşımızdan aldığınız tüfek sizden önce o tüfekle yaptığım grupman pellet seçimi açısından kısmen fikir verebilir sanırım. (18mt. de daha ufak bir dürbün de işinizi hafifliği açısından daha iyi görür diye düşünüyorum, tabi zevk meselesi)


     [Resim Engellendi: http://img268.imageshack.us/img268/6637/4ats.th.jpg]


    Atışlar 40mt. ve 60mt. lerde 1 sıfırlama birde asıl olmak üzere toplam 4 grup olup herbir atış grubunda 6 adet atış deliği vardır. Atışlarda Crosman Premium Pellet kullanılmıştır.


    Atışlarda kullanılan tüfek forumdan metin59 nickli Metin arkadaşımıza aittir. Tüfekte atışlar için sabit büyütmeli 4x32 dürbün kullanılmıştır; tüfek Crosman 2100 muadili olan AM77 (0.177 kalibre)'dir.


    40mt.ye yapılan atışlarda tüfekte 8 pompa, 60mt.ye yapılan atışlarda tüfekte 10 pompa yapılmıştır.


    Not: Deliklerin daha rahat görülebilmesi için hedef kağıdı arkasına kırmızı karton konarak tarama yapılmıştır.

    Bu açık arazi parkurları nerede lütfen söylermisiniz.

    Merhaba işlerimin yoğunluğu yüzünden bir kaç gündür takip edemiyorum forumu kusura bakmayın; sorularınızın bir benzeri daha diğer bir forumda zikredilmiş oradaki soru ve cevabı buraya da kopyalıyorum umarım cevap olarak tatmin edici olur sizin vede merak eden diğer arkadaşlarım için.


    Alıntı

    Size birkaç şey sormak istiyorum;


    1- Poligon hafta içi hangi saatler arası açık acaba?
    2- Şu arazi atışları için dediğiniz yer neresi?
    3- Arazi atışı için açılıyor-hazırlanıyor dediğiniz yer ne zaman faaliyete geçecek?
    4- Poligondan pellet - tüp vs.. sarf malzemelerini de temin edebiliyormuyuz acaba?

    Evet yukarıda da görüldüğü üzere haziran ayı içerisinde açılacak sanırım ilgili arazi atış yeri ve sezonu.


    İyi atışlar tüm dostlara.

    gerçi bendekiler hep türk malı oldu ama oda paramın az olmasından kaynaklanıyor eger param olsa asla türk malı almam neden çünkü iyi yapmıyolar iyi yapsınlar türkmalı alayım derdim ama param yok o yüzden 3 kurusa 3 köfte alıyom yoksa 1 köfteye 3 kuruş verir adam gibi köfte yerdim ayrıca hatsan ithalata yönelik calısıyor ondan iyileri yurt dısına kötüleri yurt içine veriyolar nasıl olsa bunlar yakın tamire yollarlar mantıgı yapıyolar galiba ;kihhik, ayrıca agırlıgın yurt dısı oldugunu wep sitesinden bariz anlayabilirsin

    Kısmi olarak haklı görsem de genel anlamda 3kuruşluk iki Türk malı alacağına 6 kuruşluk 1 sağlam Türk malı almış olsaydın fikirlerinin de daha yapıcı yöde olacağı kanısındayım yine hatsan imalatı olan çok daha güzel tüfeklerde çok uygun fiyatlarla var piyasada ayrıntılar için forumdaki mesajları aratabilirsn aradığından da fazlasını bulacaksın merak etme.


    Hatta sana bir tavsiye çok bağlı değilsen imzandaki tüfeklerine forumda satışa çıkar ikisini de ve bahsi forumda geçen diğer kaliteli hatsan ürünlerinden bir tane al memnun kalacaksın kesinlikle.


    İyi atışlar.

    Yok gülmezler,para kazanacaklar ^^

    Ya aslında olay kendin pişir kendin ye olayı diyelim ki arabanla bir piknik yerine gidiyorsun yanında mangal yok et yok kömür yok vs.. ama mangalı kiralıyorsun etini oradan alyorsun adamlarım masasını sandalyesini vs.. kullanıyorsun kendin pişirip tadına doyuyorsun.


    Şehremini deki poligon da aynı böyle yani mesela silahın yok, pelletin yok, tüpün yok vs... gidiyorsun poligona kiralıyorsun silahını, atış yolunu satın alıyorsun atacağın pelletini - tüpünü, hediye alıyosun yanında atış kağıtlarını - hedeflerini olimpik - özel vs.. zevkine göre 10mt. -20 mt. atış yoluna geçip keyifle atışını yapıyorsun. Bu arada alacağın teknik bilgi ve eğitim de ücretsiz.


    Yine diyelim ki tüfeğin-tabancan var ortamın yok geliyorsun yine poligona atış yolu kirasını veriyorsun, sadece pellet parasını ödüyosun (o da varsa yanında onu da ödemiyorsun ki pelletlerin tüm marka modelleri genel piyasa fiyatının altında) alıyosun hediye atış kağıtlarını keyifle atışını yapıyor bu arada silahınla ilgili bakım - düzen - modifiye isteklerin varsa bunları da yaptırıyor ve huzur içinde tarla-bağ-bayır polis-jandarma-konu-komşu sorunu olmadan atışını yapıyorsun.


    Bütün bunların yanında ben inatla açık havada atış yapmak istiyorum diyosanız eğer poligonun yaz döneminde bu hizmeti de mevcut olarak devreye giriyor ki anadolu yakasında veya avrupa yakasında atıcı kardeşlerin isteğine göre açık arazi atış parkurları hazırlanıyor ki isteyen pikniğini isteyen atışını ailesiyle beraber gelerek her ikisini de keyifle yapabilecek bu ortamlarda.


    Eh şimdi bunun bence de komik bir yanı var haklısınız; O da boşu boşuna başka yerlerde kendini kasıp böylesi bir rahatlığı kullanma zevkine varamamak.


    İyi atışlar.

    Arkadaşlar ben tüfeğimi aldım ama bunu nerede atıcam yahu? Yani demek istediğim birinin bişeyine zarar verme riski olmadan atılacak yerler neresi. Poligonu var mı bu işin de? Siz nerelerde atıyorsunuz mesela?
    Alakasız bi konu olduysa özür dilerim ama 1 ay oldu neredeyse alalı daha 200 pellet anca atabildim.
    Teşekkürler.

    Poligonun açık adresi Millet Cad. Pazarttekke aralığı No:4-D .Kısaca tarif edeyim.Çapa Topkapı istikametinde Millet caddesinde.Pazartekke de İETT garajının hemen karşısında,Üst geçidin olduğu sokakta,pazartekke otobüs durağının bulunduğu köşeden 6 metre kadar aşağıda,Camcının karşısında.Shell benzin istasyonundan bir önceki sokakta.Eresin otele gelmeden önceki üst geçidin orada..Tren ile gelecekseniz Haydarpaşa garından vapurla Eminönüne geçin tramvaya binin pazartekke durağında inin,otobüsle geldiğinizde de otogardan metroya binerek Zeytinburnundan aktarma yaparak pazartekkeye ulaşabilirsiniz.


    Detaylı tarif [Resim Engellendi: http://img371.imageshack.us/img371/4889/poligonnn5.jpg]

    sentinels



    yazındaki bu kısmı pek anlayamadım yani bu mudur ;suanda 80 ytl ye satılan kısmen tamirli?kısmen sorunlu oludğunu duyduğum?parcaların birleşiminden yapılan tüfeklerden değil?tabiri caizse 1,nesil ?
    hep kafamda soru işaretleri oldu birinci nesil crosman 2100 görmek isterim .Cünkü 2000 yılından kalma 2100 var da bende yeni olandan da aldım gövdede dış kısımda bir kanal var şekil için yeni crosmanda o yok ,dışında ince uzun bir gravür var o yok bir de gövdenin üst kısmında namlu ya sacma sürme yoluna uzanan 3mm lik diş acılmış bir delik var oda yok başka heryeri aynı ha birde namlu ucundaki arpacık önkısmında vidalıydı eski corsamn iki bin yüzde biraz makyaj yapılmış bu tüfeğe başka her yeri aynı zaten ,ama şunu kesinlikle söylemek isterim montajda biraz baştan savma davranılmış güzel bir bakımla harika sonuclar alabiliyorsun eksik yapılan şey bence bu tüfeği tarasrlayan mühendis kimse onun istedikleri kalıpcıya gelince atlanmış ayrıntılar kalıpcıdan kalan ayrıntılar üzerinde durmamada montaj sırasında devam edince ortaya bu sonuc cıkmış benim kanaatim bu ,bu montajdan kaynaklanan sıkıntılar seri üretim yapan her fabrikadan doğacak doğal sonuclar bence eski crosmanda da ne yazzık kı aynı sonuclar vardı ben tüfk konusnda biraz titizim alır hemen söker yağlamasını kendim yaparım ağır hareketli yerlere gres yağla ince hareket gerektiren kısımları ince yağla (kabaca söylemek gerekirse )yağlarım ,ben buna tüfeğimi tanımak adını verdim

    Sevgili avcihoca öncelikle vermiş olduğunuz ayrıntı bilgileri için teşekkür ederim. Tabiri caizse 1.nesil deme sebebim diğer 80 ytl ye satılan tüfekleri karalamak için değil kesinlikle lakin yine de o tüfeklerin aynı kalite de yapılmadığı kanısındayım ki çevremde bir kaç tane bu şekilde alınmış (80Ytl ye) tüfeği olan arkadaşım da var ki benim tüfeğimle karşılaştırdık dün gelir gelmez hemen; sentetik kundağın kalitesinden tutun da döküm ve metal aksamın boyasının kalitesine varıncaya kadar gerçekten aradaki fark gözle görülebilir düzeyde, ancak bahsettiğiniz gravür benim tüfeğimde de yok bu arada.


    Eğer izin verirseniz tecrübelerinizden faydalanmak isterim 2100 tüfeğim elime geçti ve oldukça da memnunum gerçekten oldukça keyifli (pompalama kısmını geçersek) atışlar yapılabilen bir tüfek ama sanırım bu tüfeğin de bir takım sizin de belirtmiş olduğunuz eksiklikleri var tüm yapılması gerekenleri içeren (alır almaz yapılması gerekernler gibi) bir yazınız ve/veya böyle bir yazı linki var mı elinizde acaba?


    Ben sentetik kundağı söküp ahşap kundak yapıp takmayı düşünüyorum bu arada yapmamı önereceğiniz basit düzeltmeler var mı?

    80 YTL ye satılan crosmanlar fason üretim değil bu bir çok defa söylendi. Crosman ın Türkiye distribütörlüğünü yapan iki firmadan biri iş değişikliğine gittiği için elindeki malları toplu olarak Veli Bey aldı ve çok düşük fiyattan piyasaya sürdü. Hepsi bu. Zaten crosman 2100 lerde bitti kalmadı. Veli bey tekrar bakıyor elinde kalan varsa onları getirecek.
    Burda konu crosman 760 için açılmış ama sistem olarak aynı olduğu için crosman 2100 ile karşılaştırmalar yapılmış bunu anlamak zor değil fakat crosman 1077 konusu burda ne alaka anlamış değilim ki gene 925 fps.

    "crosman 1077 konusu burda ne alaka anlamış değilim ki gene 925 fps." şimdi bu 925fps olayına neden takıldığınızı anlıyamadım lakin yazımda gayet açık bir şekilde yazmıştım anlamanız neden mümkün olmadı ben de bunu anlıyamadım??


    Açıkça 1077 den aldığım tadı (hassas - seri atış zevkini) alamazsam eğer yeniden bir 1077 daha alıp modifiye ettireceğimi söyledim hepsi bu sonuçta topiği açan kişi benim zaten ve 760 ı alıp denedim şu an itibari ile 2100 ü de aldım elime geçti ve denedim sonuçtan da gayet memnunum.


    Bununla beraber hassas atışta aynı kalite ve tadı verirken seri atış için yeniden başka bir tüfek veya yine 1077 almayı düşünüyorum anlaşılmayan bir yer yoktur umarım.


    Amacım spekülasyon yaratmak değil bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaktır ki burası da sonuçta bir paylaşım forumu sanırım.

    Ben de artık size katılıyorum bu konuda zira 760 ı çok daha hafif ve küçük olduğu için tercih etmiştim ancak aldım vede bir miktar atışta yaptım ki test amaçlı atışlardı sadece sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu ki fabrika verilerinin bile altında sonuçlar çıktı ortaya.


    Bu durumu aldığım yere bildirdiğimde ise stoklarında çok eskiden kalma bir 2100 olduğunu öğrendim ( Şu anda 80 ytl ye satılan kısmen tamirli kısmen sorunlu olduğunu duyduğum parçaların birleşiminden yapılan tüfeklerden değil, tabiri caizse 1.nesil ) ve farkını verip ununla değiştirdim tüfeğim bugün geliyor.


    Bakalım bir de bunu tet edeceğim. Bu arada yoğun ısrarı yüzünden çok sevdiğim bir arkadaşımı kıramayıp daha önceki tüfeğim Crosman 1077 (925fps) 'yi ona sattım.


    Eğer 2100 den istediğim tadı bulamazsam yeniden bir 1077 daha alıp modifiye ettirmeyi düşünüyorum £tabanxalı$

    Crosman 760 Pumpmaster nedir ne değildir?


    95 Ytl fiyat verildi, modifiye edilebilir mi, edilirse ne gibi bir modifiye yapılabilinir.


    Ve buna değer mi?


    Bilgisi olan arkadaşlar yorumlayabilrse sevinirim teşekkürler iyi atışlar.