KPT adlı kullanıcının mesajları

    Ramazan Bey, yazınızı görünce paylaşmak istedim. Bende mod 125 den pcp ye geçen bir kardeşinizim, bu hobiyi benden çok daha yoğun ve başarılı yapanlar vardır ancak size şunu söyleyebilirim. Yaylı ile neye hedef alıyorsanız, tabiiki pcp ile de oraya atabilir ve atacaksınız. Arada isabet farkı, mesafe farkı, zevk ve zahmette büyük değişiklikler olacağından sınıf atlamak diye tabir edilebilir. Yoksa pcp ler güdümlü değil, yaylı silahlar da oyuncak değil. Soda şişenizi daha uzağa koyarsınız, veya hedefinizi küçültüp devam edersiniz.

    internette az çok alışveriş sitelerinde dolaşan arkadaşların girebileceği bazı meşhur web siteleri, Hercules hakkında yanlış bisuru teknik veri sunmuştur. Çoğunu kontrol ettim, yarısı lw yazmaktadir, diğer yarısında bu veri yok. Açıklamayı hatsan dan alanlarda bu ibare yok. Lw yazan meşhur türk sitesi, şarjör kapasiteleri hakkında ki bilgilerde de yanlış beyan vermiş örneğin. Bu gibi sebeplerle güvenilir bulmadım lw açıklamalarını. Satış sitelerine bakanlar yanlış olan bilgileri fark edeceklerdir. Sonuç olarak resimde de göründüğü üzere lw ise sevindim sevindim. Plastik ahşap veya parlak mat boya seçimlerinin kişisel olduğunu düşünmekteyim hala. Fx gladiator un tipine benzetiyorum Hercules i ben. Sahip olmak istediğim tüfekler arasında şuan da ilk sırada. Tabiiki ae-ge yapılırsa, kalite ve teknolojinin sonu yok. Umarım daha da iyiye gider.

    merhabalar,
    Forumda benden cok daha tecrubeli kisiler mevcuttur ancak sahsi fikrim soyledir,


    Oncelikle bu tufek yayli sinifinda ve sinifinda da ortalamanin ustu bir guce/sarsintiya sahip oldugundan durbunle uyumu pcp ye gore zor olacaktir. Okadar ki, ayni tufege sahip olarak durbununu kullanamadim. Kendi ayagi ile ayar cekemedigim icin sonralari gez-arpacik nisangahi ile kullanarak pcp ye gectim. Durbun kullanmaya ozaman basladim. Pcp den hemen once ise dampa ayak almistim, daha takmak bile nasip olmadi oylece kaldi. Fakat ilk once yapmaniz gereken darbeyi emici bir ayak(dampa) edinmeniz. Sonrasinda durbun arayisina devam edebilirsiniz.


    Durbun icin ise yurtdisi da dahil olmak uzere cokca konu mevcut. Amazondaki vector optics durbunu hakkinda gelen tek yorum ise berbat. Amazon usa dunyada musteri memnunoyeti en yuksek olan alisveris sitesidir, urun sikintili olur ise yardimlarini esirgemeyeceklerdir. Benimde cokca alisverisim var fakat konuya gelecek olursak vector optics in durbunlerinden orta butcede forumdaki uyelercede memnun kalinmis. Bunun icin mazon yerine aliexpress gibi sitelerden gelen yorumlar neticesinde tercih yapmaniz daha mantikli gorunuyor. 80-150$ bandinda 24x-40x araliginda oldukca iyi yorum alan durbunler isinize yarayacak olup amaciniza hizmet edecektir kanaatindeyim.

    Sn dogant,
    Interntteki katalog ve sitedeki teknik detaylardan gordugum kadariyla namlu icin "Quiet Energy Barrel Technology integrated sound moderator and fully shrouded barrel" ibaresi gecmekteki bundan benim anladigim lw olmayan hatsan yapim namlu ve teknolojisi. Yanlissam duzeltiniz lutfen.


    Sn abidin,
    Sizin yapici elestirilerinizle olan sahsi fikrimi onceki mesajlarimda ifade etmistim. Sahip oldugum mod125 sniper da bildigim uzere plastik kalitesi icin cok haklisiniz. Ancak resimlerde ve video incelemelerinde hatsanin bunuda duzelttigi soyleniyor ve gozlemleniyor. Tabiki bunun icin silahi ele alanlar bizi aydinlatacaktir. Bence estetik gorusu ve renk gibi durumlar tamamen kisinin tercihlerine gore degisecektir. Benim icin rengi ve sekli ideal gozukmektedir. Ahsap malzemenin agir olan tufegi dahada agirlastiracagi ve plastikten daha dezavantaj sagliyacagi kanaatindeyim. Ancak bunlar benim kisisel dusuncelerim. Her kullanici gibi sizde kendi tercihlerinizi belirlemek ve talep etmekte haklisiniz tabiiki ureticiye iletiniz. Agirligin azaltilabilecek olmasi gercekten cok guzel olur. Bunlarin haricinde renk ve dipcik malzemesi kanaatimce eksiklik olarak algilanmamali. Yapici elestiriler hem kullanicinin hem ureticinin faydasina olacaktik, size katiliyorum. Lakin onceki sayfalarda bazi yazilar sanki yapici olmak yerine, kisaca alinmamasini ogutleyen haksiz elestiriler gibi gelmisti bana.

    Bence iki tüfek farklı kulvarda ve amaçlar doğrultusunda üretilmiş. Hafif ve portatifligi, kendini tüm dünyaya kanıtlamış lw namlusu ve uzun zamandır pazarda yer almasıyla hassas orta-kisa mesafe atışları var. Hava çıkışının ayarlanabilir olması da başka bir avantaj.


    Öte yandan ağır ama uzak mesafe ve tahribat odaklı yapılmış Hercules daha farklı amaca hizmet etmekte. Ağırlığı ile sahada bir aa rahatlığı veremeyeceği gibi namlusununda kağıt üstünde lw ye göre daha sorgulanabilir olduğu bir gerçek.


    Ancak sonuç olarak, her türlü mesafede aa nin yaptığı her işe Hercules aday iken; aynı durum uzak mesafe ve tahribat açısından aa için söylenemez. Bu tip kullanım alanlarında aa rakip olmaktan çıkacaktır. Sanırım aynı fiyatlara satilabilmesinin ve ülkemizin aksine beğeni toplayarak genelde övgü almasının nedeni budur.


    Bu açıklamaları Hercules için sadece okuduğum teknik verilere dayanarak kişisel cikarimimdir. Ancak uluslararası piyasanın silaha verdiği değer sanıyorum bunu haklı çıkarır nitelikte.

    Ben kalite farki oldugunu zannetmiyorum, tufeklerin teknik verileri ortada zaten ayni. Malzeme kaliteleri icinde farkli uretim yapmalari pek mantikli olmadigi gibi hatsanin marka degerinide olumsuz etkileyecektir.

    Sn abidin,
    Sizin gibi yapıcı tavsiye edici değerlendirmeler bencede yerinde olacaktır. Uçak alüminyum malzemesi bu tip durumlarda kullanılmaya başlandı, hafif olacaktır. Ama bu silah çok ağır alınmaz, kötü olmuş yapamamış demekle sizin yazdıklarınız farklı yaklaşımlar. Sayfadaki çoğu olumsuz yorum, malesef kötü olduğunu söylemekten ileri geçmemiş gözüküyor. Plastik malzemesinin, özellikle yanak koyma yerinin çok yumuşak ve kullanıcıya göre değiştirilebilir boyutta olduğunu takdir eden yine yabancı inceleyicilerdi. (airgunwebtv). Tabiiki ahşap kundak da istenir, bunlar güzel şeyler. Lakin arka tüpü o şekilde ahşabın içine gömmek hem zahmetli hem maliyetli hemde ağır olan silahı daha ağır yapabileceginden bence daha isabetli olmuş plastik. Ben eminim ki, bu silah sadece Avrupa pazarına ciksa; bir çoğumuz hayiflanip, kırk yılın başı iyi bir silah yapmışlar bunu da bize değil onlara satmışlar diye söylenecektik. En azından bunu ben yapardım. Umut ediyorum ki daha da gelişir hatsan, bence takdir edilesi bir markamız bu sektörde. Lider olmasa bile aynı kulvarda koşuyor.

    Konunun uzerinden biraz vakit gecmis ancak yeni okuma firsati buldum. Ilk sayfadan itibaren yazilanlari takip ettim, bu tufek bende de heyecan uyandirmisti. Cok uzak mesafelere ates etmesemde, hatta belkide hala oldukca amator olsam da insan ister istemez hem yeni urunlere sahip olma istegi duyup, hemde gucu yada attigi pelletin tahribat etkisini gordukce bundan zevk aliyor. En azindan sahsim adina bunu soyleyebilirim. Yazilanlarin yarisi, tufegin agirligi-kullandigi hava miktari-pellet temininin zorlugu gibi durumlardan bu tufegin alinmamasi gerektigini veyahut iyi olmadigini belirtilerek soylenmis. Birkac turk yapim video seyrettim, 310 metrelere kadar 5L damacana denemeleri, sac tahribat denemeleri, yakin mesafeler vs. Bunun yaninda merak edip yabanci video ve yorumlar okudum.


    Anlayamadigim -elin oglu- bizim yerli markamizin bu modelini yere goge sigdiramazken, biz neden kendi malimizi boyle begenmez sekilde kucuk veya hatali-eksik goruyoruz. Adamlar ozellikle belli program ve videolarini bu modele ayirarak uzun uzun incelemeler yapmislar. Ve gorduklerim kadariyle 10 uzerinden 9 puan almis incelemelerinde. Nitekim yorumlarda da tavsiye edilip memnun kalinmis. Acaba biz bir tufegin sekline bakip mi alisveris yapiyoruz, cunku katalogunda agiligi, tup hacmi ve dolum basinci, tam dolumla etkili atis sayilari acikca belirtilmis. Simdi kisi bunlari okumadan aldiysa sorun tufekte degildir. Veyahut okuyup da yine bu ozellikleri begenmediyse, bence tufegin renginin siyah olusu ne kadar hata ise; bu sayilanlara da okadar hata veya eksik denilebilir. Zira adamlar tek tek aciklamalari ile kiyas yapip, tum yazilan degerleri tutturdugunu videolarda aciklamislar (yabanci). Yinede her birey sevip sevmedigine tamamen kisisel arzulari ile karar verecektir tabi. Asil demek istedigim nokta, silahi zaten ozel yapan ozelliklerin; sahip olunduktan sonra fark edilmis ve hata olarak adledilmis olmasi. Ustte yazilanlar tamamen kendi kisisel dusuncem olup, kimseyi baglamamaktadir.

    3 Yillik Hatsan Yayli Mod125 Sniper tufegimim nakimi/onarimi icin aradigimda siz bize yollayin biz hallederiz dediler. 15 lira gonderim-10 lira gibi geri alim ucretleriyle tamamen raspa boya yapilmis duzeltilip islemden gecmis namlu, yenilenmis o-ring yay ve keceler ve eksigi giderilmis kundak vidasiyla geri geldi tufek. Kimsenin hakkini yemeyelim, AA510 tufegim icin orjinal ufak bir sarjor 50euro larda geziyorken bu milli markamizin yaptigi is kucumsenemez. Eksikleri var suphesiz ancak ben bir kullanici olarak hakkinin verilmesi gerektigine, nihayetinde faydali ve tuketici acisindan da kazandirici bir marka olduguna kanaat ediyorum. Sizlerin belirttigi eksiklikleride biran once gidererek milli bayragi uluslararasi alandada goguslerler insallah.

    Sorup sormadan scba aldık, pompa mı alsaydım acaba yanlış mı yaptık.. Trabzonda nasıl 300 bar dolum yapmazlar, tuhaf doğrusu. Bayramdan sonra ahlletmek üzere inşallah ozaman. Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar.

    Merhabalar,


    Trabzonda SCBA tüpü nerede doldurabiliriz. Pasifik dalış diye biyer var meydanda ancak partonları antalyadaymış, gelince soracaklarmış. Birkaç üyeden de yardım istedim ancak öm dan cevap veren olmadı. Bilen var ise yer ve ücret bilgilerini yazması çok yardımcı olurdu.
    Teşekkürler,

    Bahsettiğiniz yazının linkini verebilirmisiniz acaba.
    Hatsan bu parçayı boşuna mı koyduki çıkarınca bi olumsuzluk olmadan tepme azaldı :him:s :him:s :him:s
    biraz daha bilgi verebilirmisiniz acaba