Hatsan Herkules

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • evo kardeş bana bu videoları hatırlatmana gerek yok, konuyu baştan takip etseydin 6 ncı sayfada aynı video paylaşıldığını görecektin, bu iki youtube kanalın da abonesiyim, her yeni paylaşımda da telefonuma bildiri geliyor. :)

  • evo kardeş bana bu videoları hatırlatmana gerek yok, konuyu baştan takip etseydin 6 ncı sayfada aynı video paylaşıldığını görecektin, bu iki youtube kanalın da abonesiyim, her yeni paylaşımda da telefonuma bildiri geliyor. :)

    Estağfurullah size değildi.
    Soru soran ve sizin de cevap verdiğiniz arkadaşa izlemesi için koydum. Yani sizin yazdığınızı doğrulamaktı amacım. :)

    Walther CP 88 6'' £tabanxalı$


    Crosman Vigilante 357


    Husan Malazgirt 1071 410 Cal;tufey#


    Edgun Leshiy 2 Limited Edition 30 Cal


    Umarex HDR 50 11 Joule

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen EVO ().

  • Konunun uzerinden biraz vakit gecmis ancak yeni okuma firsati buldum. Ilk sayfadan itibaren yazilanlari takip ettim, bu tufek bende de heyecan uyandirmisti. Cok uzak mesafelere ates etmesemde, hatta belkide hala oldukca amator olsam da insan ister istemez hem yeni urunlere sahip olma istegi duyup, hemde gucu yada attigi pelletin tahribat etkisini gordukce bundan zevk aliyor. En azindan sahsim adina bunu soyleyebilirim. Yazilanlarin yarisi, tufegin agirligi-kullandigi hava miktari-pellet temininin zorlugu gibi durumlardan bu tufegin alinmamasi gerektigini veyahut iyi olmadigini belirtilerek soylenmis. Birkac turk yapim video seyrettim, 310 metrelere kadar 5L damacana denemeleri, sac tahribat denemeleri, yakin mesafeler vs. Bunun yaninda merak edip yabanci video ve yorumlar okudum.


    Anlayamadigim -elin oglu- bizim yerli markamizin bu modelini yere goge sigdiramazken, biz neden kendi malimizi boyle begenmez sekilde kucuk veya hatali-eksik goruyoruz. Adamlar ozellikle belli program ve videolarini bu modele ayirarak uzun uzun incelemeler yapmislar. Ve gorduklerim kadariyle 10 uzerinden 9 puan almis incelemelerinde. Nitekim yorumlarda da tavsiye edilip memnun kalinmis. Acaba biz bir tufegin sekline bakip mi alisveris yapiyoruz, cunku katalogunda agiligi, tup hacmi ve dolum basinci, tam dolumla etkili atis sayilari acikca belirtilmis. Simdi kisi bunlari okumadan aldiysa sorun tufekte degildir. Veyahut okuyup da yine bu ozellikleri begenmediyse, bence tufegin renginin siyah olusu ne kadar hata ise; bu sayilanlara da okadar hata veya eksik denilebilir. Zira adamlar tek tek aciklamalari ile kiyas yapip, tum yazilan degerleri tutturdugunu videolarda aciklamislar (yabanci). Yinede her birey sevip sevmedigine tamamen kisisel arzulari ile karar verecektir tabi. Asil demek istedigim nokta, silahi zaten ozel yapan ozelliklerin; sahip olunduktan sonra fark edilmis ve hata olarak adledilmis olmasi. Ustte yazilanlar tamamen kendi kisisel dusuncem olup, kimseyi baglamamaktadir.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Benim de gördüğüm kadarıyla yurtdışında çok beğenilen bir tüfek. İsabeti ve gücü Harika zaten söylenecek söz Yok.
    Fakat gücü konusunda kararsızım bazı crono testlerinde 106-116 j çıkarken hatsan ın resmi sitesinde 87j diyor. Modlu mu acaba o tüfekler ,Hangisi doğru ?

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Gücünü arttırmışlardır.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • hatsanin zaten isabet ve gücüne baştan beri kimse kötü demedi iyi zaten hatta s510 ile yarisir isabet olarak ama bizim eleştirdiğimiz nokta artık aliminyum diye hafif bir madde var herkes kullaniyor onlarda kullansın ayrıca elin oğlu türk cevizlerinin en iyi olanini kullaniyor bizim kisi ise normal kabak ağacı kundağı yapar gibi kötü kundak yapiyor plastik olarakta tırtıklı plastik kullanıyor yağ gibi plastik kullanıyor elin adamı elin oğlu gelişmen için eleştirmez tüfek nekadar isabetli olursa olsun göze hitap etmesi gerekir sonuçta bu tüfek ile av yapmiyoruz hobi olarak kullanıyoruz görsel olarak kral prodaki gibi estetik olmasını istiyoruz ayrica mat bir boya yerine parlak bir boya kullanmasida ayri bir eksiklik biz bu eksikleri söylüyoruz ki düzeltsinler yoksa bir tüfek elinde sonunda bir alıcı bulur ama bizim istediklerimiz herkesin isteyeceği şeyler bunlar olursa herkes alır kullanır ayrıca kurma koluda âşağı yukar sarkmalar oluyor at44 teki kurma kolu aynen kopyalanmış gibi hatsan kendine özgü şeyler yapmak istiyor ama baştan beridir hatalarını tekrarlıyor hatsan fabrikası daystate fabrikası kadar bük bir fabrika isterse daystatenin kalitesini yakalar bizde elin malı ile uğraşmayız

  • Fiyat, ülke algısı, kalite üçgeninde bence hatsan tamda olması gerektiği çizgide. Daha üst bir kalite ve fiyatlandırmada yurtdışı pazarlarda Türk malı algısı (yanlış anlaşılmasın bu benim katildigim bir fikir değil fakat var olan bir durum) üst sınır çizgisine takılır ve kabul görmez. bu sadece hatsan için değil ülkemizde üretim yapan her yerli marka için geçerlidir.

  • Sn abidin,
    Sizin gibi yapıcı tavsiye edici değerlendirmeler bencede yerinde olacaktır. Uçak alüminyum malzemesi bu tip durumlarda kullanılmaya başlandı, hafif olacaktır. Ama bu silah çok ağır alınmaz, kötü olmuş yapamamış demekle sizin yazdıklarınız farklı yaklaşımlar. Sayfadaki çoğu olumsuz yorum, malesef kötü olduğunu söylemekten ileri geçmemiş gözüküyor. Plastik malzemesinin, özellikle yanak koyma yerinin çok yumuşak ve kullanıcıya göre değiştirilebilir boyutta olduğunu takdir eden yine yabancı inceleyicilerdi. (airgunwebtv). Tabiiki ahşap kundak da istenir, bunlar güzel şeyler. Lakin arka tüpü o şekilde ahşabın içine gömmek hem zahmetli hem maliyetli hemde ağır olan silahı daha ağır yapabileceginden bence daha isabetli olmuş plastik. Ben eminim ki, bu silah sadece Avrupa pazarına ciksa; bir çoğumuz hayiflanip, kırk yılın başı iyi bir silah yapmışlar bunu da bize değil onlara satmışlar diye söylenecektik. En azından bunu ben yapardım. Umut ediyorum ki daha da gelişir hatsan, bence takdir edilesi bir markamız bu sektörde. Lider olmasa bile aynı kulvarda koşuyor.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Yurtdışı fiyatlarındab bahsedilmiş, Hatsan a burada çok makul fiyatlara sahip olabiliyoruz.


    USA fiyatlarına bakarsak:


    hercules 1300$ a satılıyor yani AA s510 ile aynı paraya.
    bt65 750$ .cz 500 ile aynı para :).
    benjamin marauder 650$
    evanix rainstrom 750$
    sumatra 2500 680$
    airforce talon 620$
    at44 570$



    Gördüğüm bir çok yorumda da oldukça övgü toplayan ürünler üretiyor. Sanırım en çok olumsuz eleştiriyi Türkiye'deki kullanıcılar yapıyordur. Bu işte bir terslik var bence.

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Hocam yurt dışına ihraç edilen tüfeklerde bariz kalite farkı olabilir mi? Yurt dışında vergisini de hesaba katarak fiyatları hesaplamak gerek. Ben hatsanın Türkiye pazarına sundugu tüfeklerden gayet memnunum. Ülke ekonomisine göre düşünmek gerek. Yurt dışında da hatsanlarda f/p ürün olarak bahsediyorlar. Ben yabancı forumlarda böyle görüyorum

  • Ben kalite farki oldugunu zannetmiyorum, tufeklerin teknik verileri ortada zaten ayni. Malzeme kaliteleri icinde farkli uretim yapmalari pek mantikli olmadigi gibi hatsanin marka degerinide olumsuz etkileyecektir.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • bu arada önemsiz bir detay ama cz 500 değil 550 yazmak istemiştim ,düzelteyim.


    konuya hakim değilim ama ,Ben hatsan'ın yurtdışına daha kaliteli tüfek satıp kendi iç piyasınan düşük tüfek sattığını sanmıyorum,hurafe geliyor bana.


    Benjamin dışındaki tüfekler de ithal zaten hocam usa için.


    Amerika için konuşuyorum mesela bi at44 ve bt65 aa s510 a kıyasla f/p ürünü evet ama hercules AA s510 ile aynı paraya satılıyor orada.

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Forumda birkaç kez konusu geçmişti. Hatta aklımda kalan forumdan bilindik ve işin ehli bir üyemizin mod125ini satarken ''yurt dışı için üretilen partiden yerli üretimlerle karıştırmayın'' diye bir yorumu vardı. Ki öyle de olması gerek yoksa siz paranızın aa ya mı verirdiniz hatsana mı?

  • Hatırlıyorum o konuyu ama ben öyle yaptıklarını düşünmüyorum, hatsan ın ciddi olarak yurtiçi değerini düşürür böyle bir şey ortaya çıkarsa.


    Bt65 e kıyasla airarms ı tercih ederim ama herculesle kıyaslarsak tercihim hercules olur izlediğim videolardan sonra.


    135 metreden boş fişek vurabilen. 275 metreden şişe,305 metreden de 5 tl su bidonunu delip geçen bir tüfekten bahsediyoruz.
    Hem güçlü hem de oldukça isabetli. Tüpü ağırlığı vs zahmeti çok ama bence bu tüfeğe değer diye düşünüyorum.

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Bence iki tüfek farklı kulvarda ve amaçlar doğrultusunda üretilmiş. Hafif ve portatifligi, kendini tüm dünyaya kanıtlamış lw namlusu ve uzun zamandır pazarda yer almasıyla hassas orta-kisa mesafe atışları var. Hava çıkışının ayarlanabilir olması da başka bir avantaj.


    Öte yandan ağır ama uzak mesafe ve tahribat odaklı yapılmış Hercules daha farklı amaca hizmet etmekte. Ağırlığı ile sahada bir aa rahatlığı veremeyeceği gibi namlusununda kağıt üstünde lw ye göre daha sorgulanabilir olduğu bir gerçek.


    Ancak sonuç olarak, her türlü mesafede aa nin yaptığı her işe Hercules aday iken; aynı durum uzak mesafe ve tahribat açısından aa için söylenemez. Bu tip kullanım alanlarında aa rakip olmaktan çıkacaktır. Sanırım aynı fiyatlara satilabilmesinin ve ülkemizin aksine beğeni toplayarak genelde övgü almasının nedeni budur.


    Bu açıklamaları Hercules için sadece okuduğum teknik verilere dayanarak kişisel cikarimimdir. Ancak uluslararası piyasanın silaha verdiği değer sanıyorum bunu haklı çıkarır nitelikte.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Tamamen katılıyorum size KPT.
    Yalnız merak ettiğim bir konu var ,Hercules lw namlu değil miydi ?

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • yahu biz neyi eleştiriyoz arkadaşlar neyi hatsanın hangi tüfeğine isabet ve güç konusunda bişey diyen oldu denmez zaten hatta kral firmasının görselliğıi ile hatsanın isabeti birleşse on numara tüfek çıkacak diyen yine ben değilmiydim ben yeni çikan tüfekleri için konuşmuyorum hatsanin estetik kaygısı baştan beridir yok benim eleştirdiğim kısım sadece tüfeğin ağırlığı ve görünüşü yoksa isabet olarak benjamin maurder rakip olamaz hatsana s510 olsa olur ama herküles güç olarak önde zaten tek eksiği görünüşü ve ağırlığı hafif malzemeye bir an önce geçmesi lazım metaldeki çapaklar bir an öce giderilmesi lazım çok parlak boya yerine mat boya kullansın ahşap kullanacaksa en iyi ahşabı en güzel şekilde işciliği vererek kullansın plastik kullanacaksada kralın kullandığı plastik gibi plastik kullansın marka bizim markamız ben ilerde herküles almayı düşünüyorum ama bunları söyleyip türk firmasının gelişmesine yardımcı olmam lazım kimseye alma demiyoruz sadece sorunları es geçip iş görüyor demekle hiçbir sorunu çözemeyiz şimdilerde apple gibi marka bile bizi eleştirin iyi eleştirene ödül veriyorlar firmalar böyle gelişiyor

  • Sn dogant,
    Interntteki katalog ve sitedeki teknik detaylardan gordugum kadariyla namlu icin "Quiet Energy Barrel Technology integrated sound moderator and fully shrouded barrel" ibaresi gecmekteki bundan benim anladigim lw olmayan hatsan yapim namlu ve teknolojisi. Yanlissam duzeltiniz lutfen.


    Sn abidin,
    Sizin yapici elestirilerinizle olan sahsi fikrimi onceki mesajlarimda ifade etmistim. Sahip oldugum mod125 sniper da bildigim uzere plastik kalitesi icin cok haklisiniz. Ancak resimlerde ve video incelemelerinde hatsanin bunuda duzelttigi soyleniyor ve gozlemleniyor. Tabiki bunun icin silahi ele alanlar bizi aydinlatacaktir. Bence estetik gorusu ve renk gibi durumlar tamamen kisinin tercihlerine gore degisecektir. Benim icin rengi ve sekli ideal gozukmektedir. Ahsap malzemenin agir olan tufegi dahada agirlastiracagi ve plastikten daha dezavantaj sagliyacagi kanaatindeyim. Ancak bunlar benim kisisel dusuncelerim. Her kullanici gibi sizde kendi tercihlerinizi belirlemek ve talep etmekte haklisiniz tabiiki ureticiye iletiniz. Agirligin azaltilabilecek olmasi gercekten cok guzel olur. Bunlarin haricinde renk ve dipcik malzemesi kanaatimce eksiklik olarak algilanmamali. Yapici elestiriler hem kullanicinin hem ureticinin faydasina olacaktik, size katiliyorum. Lakin onceki sayfalarda bazi yazilar sanki yapici olmak yerine, kisaca alinmamasini ogutleyen haksiz elestiriler gibi gelmisti bana.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Hatsan'ın malzeme kalitesi hakkındaki görüşlerinize katılıyorum ben de. Ağırlık uzun mesafe atışları için artı olabilir ama geriye kalan her şey için eksi olacaktır.


    at44 de bile lw namlu kullanan hatsan ın bu tüfekte kullanmamasına şaşırdım.

    Hatsan Bt65 Elit LW SB .25cal
    Hawke Sidewinder 8-32x-56 Sr Pro
    Unieye rangefinder 1600
    Optima 3-12x-44 AOE
    Cz 6lt 300 Bar Scuba
    ASG CZ P-09 Duty Blowback 4.5mm pellet

    REXİMEX RP .22 cal

    VORTEX CROSSFİRE RED DOT

    Hill MK2


    Canik SFX RIVAL

  • Herculesin namlusunu lw olarak biliyorum, çoğu av bayisinin ilanlarında da lw olarak belirtiliyor zaten, konuya çok vakıf değilim ama elinde bu tüfek olup kullanan kişilerin bu konuyu aydınlatmaları iyi olacaktır.

    ATA Venza .12cal evil.png +;tuftabV#
    W̶e̶i̶h̶r̶a̶u̶c̶h̶ ̶H̶W̶1̶0̶0̶ ̶T̶ ̶F̶S̶B̶.̶2̶2̶
    V̶e̶c̶t̶o̶r̶ ̶C̶o̶u̶n̶t̶e̶r̶p̶u̶n̶c̶h̶ ̶6̶-̶2̶5̶X̶5̶6̶ ̶F̶F̶P̶
    ̶V̶e̶c̶t̶o̶r̶ ̶S̶e̶n̶t̶i̶n̶e̶l̶ ̶6̶-̶2̶4̶X̶5̶0̶ ̶E̶-̶S̶F̶ ̶
    ̶H̶a̶t̶s̶a̶n̶ ̶M̶o̶d̶ ̶1̶2̶5̶ ̶S̶n̶i̶p̶.̶ ̶V̶o̶r̶t̶e̶x̶ ̶5̶.̶5̶ ̶
    ̶O̶p̶t̶i̶m̶a̶ ̶3̶-̶9̶x̶4̶4̶E̶
    ̶K̶r̶a̶l̶ ̶P̶u̶n̶c̶h̶e̶r̶ ̶B̶r̶e̶a̶k̶e̶r̶ ̶S̶ ̶B̶u̶l̶l̶p̶u̶p̶ ̶5̶.̶5̶ ̶
    ̶B̶S̶A̶ ̶D̶e̶e̶r̶h̶u̶n̶t̶e̶r̶ ̶8̶X̶3̶2̶-̶4̶4̶