nihatfevzioglu adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba Nihat Bey.. Uzunca bir süre yaylı Mod135 kullandıktan( 30000 bin civarı atıştan bahsediyorum) sonra tüfeğin yayını 125 lira vererek vortex pistonla değiştirdim onunla da hatırı sayılır sayıda atış yaptım bu arada tüfeği yanlış hatırlamıyorsam 4 defa servise yolladım. bunların ikisinde kundak monyaj vidasının kırılmasındandı. biri Piston contasının yırtılmasından son olarak da vortex piston takılması için. Servisle ufak tefek anlaşma sorunları haricinde onarım konusunda sorun yaşamadım. Çoğunlukla memnundum.Sizin vortex konusuna gelince yaylı sisteme göre epeyce fark ediyor ama PCP ayarında sarsıntısızlık beklemeyin. Gamonun meşhur yaylılarından cfx 5.5 ile karşılaştırınca daha titreşimli olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Güç konusunda diyecek bir şey yok uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir güç kaybı hissetmedim. Ancak bende diğer hobidaşlarım gibi tüfeğin üzerine güzel bir dürbün koyarım diye düşünürken sonuç alamadım. Belli mesafelerden soda şişesi bira şişesi kırarak mutlu olma safhasını gerilerde bıraktıysanız vortex derdinize derman olmaz...

    Ben o safhayı geçtim zaten benim mod 125 im vortexe uygun olmadığı için kampanyalı puncher+pompa seti ve hawke 3-9x50 sport ile pcp geçiş yaptım sonradan da scuba+dolum aparatı aldım,evet en iyi tarafı dikkatli baktığım zaman peletin net olarak uçuşunu ve nereye vurduģunu görebiliyorsun,yani yaylıda her atışta istem dışı ya gözü kapatıyorum yada peleti takip edemiyorum ancak uzun mesafede pelet hedefe geç vardığı için vurduğu yerden toz kalkarsa görüyorum ama bu dürbünün optima olmasından da dolayı olabilir.

    Tam yeri gelmişken, benim mod 135 wortex de en güzel sonuçları 15,89 jsb ile alıyorum. Fakat dikkatimi çeken bir husus var. Dürbünümde artıkıldan sonra her yöne 4 adet nokta var. Uzak mesafelere atış yapabilmek için 60 mt de en üst noktadan dürbünümü sıfırlıyorum. 75 mt de soda şişelerine atış yaparken 15,89 jsb ile artının üstündeki 2 ve 3 arasında vururken, spoton 18,50 grain ile artının üstündeki 3 ve 4 arasında isabet sağlıyorum. spoton daha ağır olduğu için daha fazla düşme yapıp artının hemen üstünden 1 ve 2 arasında vurması gerekmez mi. Aksine çok az bir düşme yapıp hemen 4. dotun altından isabet sağlıyorum. İnşallah anlatabilmişimdir. Bu durum 120 mt atışlarında da aynı. jsb 15,89 ile en alttaki 4. noktadan vururken 18,50 spoton ile artının hemen altındaki 2 ve 3 arasında isabet sağlıyorum. spoton sanki daha az düşme yapıyor gibi o ağırlığa rağmen. Bi türlü anlam veremedim ama.

    • Ramazan kardeş bu senin dediğin kural yakın mesafe için geçerli yani 20-30-40 mt daha uzun mesafelerde daha ağır pellet hava sürtünmeden dolayı daha uzun zaman muhafaza edebiliyor enerjisini,hafif pellet daha çabuk enerjisini kaybediyor.

    nihat bey montaji dogru cunku baska turlu arkaya nasil ivmelenicek durbun . Stop noktasi onde kalmis olucak.


    Bakalim grupman ne olacak.


    Ramazan bey pelletin aerodinamik yapisi yuzunden bu sekilde oluyor bazen. Hava direncini yaran tufek yuzunden...

    Metehan kardeşim alttaki video larda görüldüğü gibi senin bağladığın tam tersi yönde montaj yapmışlar,ilk tepmede zaten dürbün yernde kalıp tüfek geri kaymış olup pistonun dibe vurma ikinci darbede ortada boşta bir yerde oluyor,yani her iki darbe de emilmiş oluyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Metehan güzel çalışma olmuş,ellerine sağlık,bu tüfeğein gücü için bu video gayet net bilgi veriyor, gördüm kadarıyla ağırlık olarak 14-18 grain arasındaki pelletler ile 800-900 fps bandında atış yapıyor bu ağırlık aralarından bu tüfek için en uygun pelleti seçmek daha uygun olur herhalde. Birde dikkatimi çekti,o protector dürbün ayağı öbür yönde montaj olması gerekmiyor mu☺

    daha çok üçüncü kademe pistonun oring ile alakalı sorun olabilir diye düşünüyorum,benim kral pompamda aynı sorunda oradaki oringi değiştirdikten sonra düzeldi.

    Sanırım ahşap long alacağım fiyat araştırmasına başladım pompalı bir kampanya falan varmı diye bakıyorum.

    imkanın varsa,dolum problemin yoksa pompa ile uğraşma ,scuba tüp al keyfine bak,pompa ile doldurmak eziyet olabiliyor.

    pcp tepme yok,dürbün ve ayakları ömürlük,tek sorun dürbünün yeteri kadar büyütmeli ve mildotlu olmaması,daha yüksek büyütmeli ve mildotlu dürbün gerek,haa bir de regülator oldumu tadından yenmez.

    lw namlu olanı ve düz namlu olanı var kalanlar kundak farkı ha birde kendinden susturuculu var pek tavsiye edilmiyor,lw namlular biraz daha kaliteli olarak kabul ediyor ve biraz daha pahalılar,geriye sadece kundak seçimi kalıyor,hangi tür kundak hoşuna giderse onu al.

    arkadaşlar sarsılmazın hiç adı geçmedi burada,benim bildiğim herkesden önce ,huğlu ile beraber yurt dışında türk av tüfeklerin adını bu firmalar duyurmuştu,yok mu sarsılmazın güzel modelleri

    scuba tüp doldurma imkanın varsa pompa ile hiç uğraşma,tüp ve dolum aparatı al keyfine bak ,bende de pompa var (zorda kalırsam diye tutuyorum) ama scuba tüp aldıktan sonra hiç lazım olmadı,daha önce de söylendi ,pompaladıktan sonra en15-20 dakika nabzının normale gelmesini bekliyorsun, pompanın faydaları bence spor yapmak ve her atışın değerini bilmek ,öyle scuba tüp ile dolumundaki gibi rahat rahat atamıyorsun,çünkü harcadığın bir efor var ve tüfeğin tüpü boşalırsa doldurmak için tekrar ter dökmek gerektigini biliyorsun.☺

    hawke güzel bir marka,benim de hawke 3-9x50 dürbünüm var ama malesef 6-24x50 modelleri 1000 liranın üstünde,ben şahsen şimdilik bu parayı veremem,senin bütçen ne kadar ise ona göre hareket etmen lazım,başım rahat olsun diyorsan yerli sitelerden al,daha ucuza almak istiyorsan risk alıp yabancı sitelerden al.