Hatsan Umursamazlığı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yaylı ve Pcp ler ayrı kategorilerdir.
    Atıcının kullanım zevkine göre yaylı ve ya pcp seçimi yapabilir . Ancak hiçbir zaman pcp bir üst kademe yaylı bir alt kademe olarak algılanmamalıdır.
    İşin açıkcası Eğer bir klasmana koyacak olursak Yaylı Kategorisi pcp kategorisinden daha zor bir klasman olduğu için yaylıyı daha üst bir klasman olarak tanımlamamız sportif bakımdan daha doğru olur diyede biliriz. Ancak havalı tüfekler arasında bu ve buna benzer yönlendirmeler bence hatalıdır.
    Onun için bu tarz sınıf atlama betimlemeleri kullanıcılar arasında alt sınıf üst sınıf anlamınada getireceğinden kategoriler arasında buna benzer yorumlar yapmak yıllarca bu işe gönül vermiş kendi kategorisini seçmiş arkadaşlarımızın üzerinde veya bu hobiye yeni başlamış yeni atıcılarımızın üüzerinde yanlış etki yaratabileceğinden dikkat etmemiz daha doğru olur.

    Tam hislerimi özetlemişsiniz Emir Hocam. Teşekkürler. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

  • Tam hislerimi özetlemişsiniz Emir Hocam. Teşekkürler. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.

    Okurken şu kıyaslama geldi aklıma


    1969 model mustang 300 km hız yapabiliyor diyelim
    2017 ferrari de 300 km hız yapıyor.


    ama nasıl yapıyorlar, hırıltılı mı seversiniz yağ gibi mi akanı mı :) gel de ikisini de sevme ayırmak pek mümkün gelmiyor m;s,S
    imkanlar dahilinde kapalı garajın varsa ona göre araba almak istersin sokağa bırakıyorsan ona göre ( scuba vs ekipman misali )

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Cahilliğimi bağışlayın, sadece merak ettiğim için soracağım.


    Hobiye başlayalı aşağı yukarı 1 yıl oldu. Bu bir yılda malesef yaylı kullanıcıların baş belası olan namlu eğrilme problemleri yaşadım ve şu an çok sevdiğim cometa silahımı etkin bir şekilde kullanamıyorum. Mod 135 qe wortex ile hobiye devam ediyorum. Şu an bahsettiğiniz soda şişesi patlatma, uzun mesafelere atış aşamalarındayım. Başlarda 50 mt de soda şişesi vururken, şimdi 75 mt de attığını vurmak insana bi yerden sonra yeterli gelmiyor. 100,120 150 mt leri deneme aşamasındayım. Fakat biliyorum ki bi müddet sonra duruşamayıp pcp ye geçeceğim. Merak ettiğim husus, pcp ile farklı malzemelere mi atılıyor. Ya da sadece grupman mı yapılıyor. Ben pcp alsam yine 100 mt de, 120 mt de soda şişelerine atış yapacağım. şu an yaylı silahım ile 60 mt de grupman yaparken belki pcp ile 100 mt de grupman yapmaya başlayacağım. Ama sonuçta yine soda şişelerine yada daha küçük hedeflere atış yapacağım.


    Amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil, forumda az çok beni tanıyan tanımıştır. Fakat herkes hobiye bu aşamayla başladığı halde yaylı silah ile soda şişesine yapılan atışların küçümsendiği kanaati oluşuyor ben de. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Pcp ye geçince nasıl bir sınıf atlayacağım tamamen onu merak ediyorum. Sürç-ü lisan ettiysek affola.

    Yanlış anlaşılma için özür dilerim. Yaylı Tüfek kullanıcılarını küçümsemek gibi bir niyetim kesinlikle olmadı. Bu arada hali hazırda kullandığım bir PCP tüfeğim yok almayı düşünüyorum. Aslında demek istediğim PCP tüfeklerin atıcı kusurlarını direk yüzünüze vuracak kadar net olmalarıydı. Her silah kendi kapasitesinde iyi grupmanlar çıkarabilir. Yani bunu bir yaylı yada pistonlu tüfekte en azından hatsan vortex pistonu için konuşayım diğer sistemleri kullanmadım yapabiliriz ama titreşime engel olmanın mümkünatı yok ve yaptığım atışın kusurunu neye bulacağımı bilmek istiyorum. Bu nedenle PCP mantıklı geliyor.
    İlave olarak Mod135 de Namlu eğilme sorunu bende yaşadım eğilme değil neredeyse kopuyordu aslında namluyu kapatırken nazik olmakta fayda var.

  • gamo cfx 17 bilemediniz 18 joule clvarında bir güç sunar . 17 joule güç veren bir silahla 30 joule civarı güç veren bir silahın recoil karşılaştırma sı silah vortex dahi olsa, olmaz tabiki 30 joule veren silahın tepinmesi fazla olacaktır.
    ülkemizde malesef bir güç takıntısı hem kullanıcıda hem imalatçıda bulunmaktadır.
    gücü özellikle voetex de 16, 17 joule çektiğinizde nerdeyse pcp tadında bir silahla karşılaşıyorsunuz . örnek olarak ben kendi dominatörümü gösterebilirim gücü 16 joule dür ve tepmesi o kadar azdır ki namlunun üzerine iki pellet üst üste koymama rağmen pelletleri düşürmez yada devirmez. 12m grupmanıda sadece 6.5mm dir atış sayısı serbest.
    Ancak ülkemizde imal edilen orta sınıf tüfeklerin dahi 25 joule üzeri güç verdiğini düşünürsek , bu silahların tabiki hassasiyet den biraz uzak olmaları normaldir. Maalesef bizde müsabaka kültürü tam oturmadığı için , alıcı havalı silaha öldürme(av) yada tahribat öncelikli silah olarak bakmaktadır. yada meşhur 100mt de şişe patlatmak ićin . onu yapacak yaylıdanda kullanıcı benim dominatörden beklediğim hassasiyeti beklemektedir. E öylebir dünya yaylı da yok tabiki. Bakın benim pcp hassasiyetinde yaylılarımda var ayrıca pcp den daha fazla güçveren ateşli ayarında yaylılarımda var. genelde 9-60 m de çalışırım ft nedeniyle ancak 300m ye atışda yaptığım olur. tabi bunları yaylı ile yaparım benim kategorim odur.
    olay pcp yhada yaylı olayı değil olay bir silahla nekadar bilinçli atış yaptığınla alakalıdır. kategori işi zevk e kalmıştır.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal

  • Merhaba Nihat Bey.. Uzunca bir süre yaylı Mod135 kullandıktan( 30000 bin civarı atıştan bahsediyorum) sonra tüfeğin yayını 125 lira vererek vortex pistonla değiştirdim onunla da hatırı sayılır sayıda atış yaptım bu arada tüfeği yanlış hatırlamıyorsam 4 defa servise yolladım. bunların ikisinde kundak monyaj vidasının kırılmasındandı. biri Piston contasının yırtılmasından son olarak da vortex piston takılması için. Servisle ufak tefek anlaşma sorunları haricinde onarım konusunda sorun yaşamadım. Çoğunlukla memnundum.Sizin vortex konusuna gelince yaylı sisteme göre epeyce fark ediyor ama PCP ayarında sarsıntısızlık beklemeyin. Gamonun meşhur yaylılarından cfx 5.5 ile karşılaştırınca daha titreşimli olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Güç konusunda diyecek bir şey yok uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir güç kaybı hissetmedim. Ancak bende diğer hobidaşlarım gibi tüfeğin üzerine güzel bir dürbün koyarım diye düşünürken sonuç alamadım. Belli mesafelerden soda şişesi bira şişesi kırarak mutlu olma safhasını gerilerde bıraktıysanız vortex derdinize derman olmaz...

    Ben o safhayı geçtim zaten benim mod 125 im vortexe uygun olmadığı için kampanyalı puncher+pompa seti ve hawke 3-9x50 sport ile pcp geçiş yaptım sonradan da scuba+dolum aparatı aldım,evet en iyi tarafı dikkatli baktığım zaman peletin net olarak uçuşunu ve nereye vurduģunu görebiliyorsun,yani yaylıda her atışta istem dışı ya gözü kapatıyorum yada peleti takip edemiyorum ancak uzun mesafede pelet hedefe geç vardığı için vurduğu yerden toz kalkarsa görüyorum ama bu dürbünün optima olmasından da dolayı olabilir.