Hatsan Umursamazlığı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Telefona çıkan bayanın bana karşı bir saygısızlığı olmadı işine hevesli birine benziyor yardımcı olmak istiyor lakin teknik bilgisi zayıf olduğu için daha doğrusu pek olmadığı için genelde ufak bir sohbetin ardından bana telefona yusuf beyi bağlamasıyla sohbetimiz sona eriyor :D
    Kendisinin görevi anladığım kadarıyla tüfekle ilgili teknik bilgi vermekten çok tüfeğin bakımda olup olmadığı kargo vaziyeti vs gibi konularda yardımcı olmak buna göre değerlendirmek çok üstüne gitmemek lazım diye düşünüyorum

    Hatsan nova tactical 22.cal
    Daisy powerline 980 177.cal/BBs




    Hatsan Nova Compact 22.cal
    Hatsan torpedo 100x 22.cal Trophy 22.cal
    Kral Puncher Maxi .22 cal
    Zoraki Ultra .177 cal
    Hatsan Mod 55s .177 cal
    Hatsan Torpedo 150 snip vortex .22 cal
    Mod 125 Snip Vortex .22 cal



    ;tufey#

  • 3 Yillik Hatsan Yayli Mod125 Sniper tufegimim nakimi/onarimi icin aradigimda siz bize yollayin biz hallederiz dediler. 15 lira gonderim-10 lira gibi geri alim ucretleriyle tamamen raspa boya yapilmis duzeltilip islemden gecmis namlu, yenilenmis o-ring yay ve keceler ve eksigi giderilmis kundak vidasiyla geri geldi tufek. Kimsenin hakkini yemeyelim, AA510 tufegim icin orjinal ufak bir sarjor 50euro larda geziyorken bu milli markamizin yaptigi is kucumsenemez. Eksikleri var suphesiz ancak ben bir kullanici olarak hakkinin verilmesi gerektigine, nihayetinde faydali ve tuketici acisindan da kazandirici bir marka olduguna kanaat ediyorum. Sizlerin belirttigi eksiklikleride biran once gidererek milli bayragi uluslararasi alandada goguslerler insallah.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Bu konuyu herhangi bir PCP sahibi değilken okumuş ve garipsemiş , hatta saçma bulmuştum. (Yani kargo parasını müşterinin ödeyecek olmasını)
    Dolayısı ile Hatsan ile alakalı duyduğum pek çok pozitif şeye karşı , negatif noktaya bir yenisi daha eklenmişti.
    Ama yine de yerli malı ve uygun fiyat düsturu ile Hatsan Barrage aldım, tüfek maalesef içine sıklıkla mermi sıkıştırdığı için servise yolladım.
    Telefonda ki yetkili bayana kargo konusunu sorduğumda , Garanti kapsamında olduğu için karşı ödemeli yollayın (yani Hatsan ödeyecek ) dedi ve o anda aklıma bu konu gelmişti.


    Bence garanti kapsamındaki ürünün kargo masrafının firma , garanti kapsamı dışındaki ürünün tüketici tarafından karşılanması gayet adilane.
    Konunun açıldığı Nisan ayında söylenenler doğruysa , Hatsan olarak müşteri hizmet politikları farklıydı bu yanlışı görerek , düzelttiler.


    Ama yine de Istanbul'da yaşayan biri olarak parasını ben versemde onlarda verse İzmir'e kargo yapmak gayet can sıkıcı :(


    Bence Hatsan belirttiği kadar büyük ise İstanbul , Ankara , Antalya , Adana ,Trabzon vs gibi büyük illere bir teknik servis kurdurabilmeli , yeri geldiğinde gidip elden teslimat yapıp , konuşarak sorunu anlatıp çözüm üretebilmek müthiş rahatlık olurdu.


    Çünkü daha önce ne arabamı , ne motorsikletimi , ne bisikletimi ne de buzdolabı ,çamaşır makinesi gibi beyaz eşya mı yada aldığım ayakkabı yada pantolonumu sorun durumunuda farklı bir ildeki fabrikasına yollamadım , bana en yakın olan servis noktasına teslim ettim ve karşımda bir muhatap bularak hızlı sonuç aldım.


    İzmir olayı git gel en az 1 hafta :(


    Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama her ilde bir teknik servis olmasa bile , kargom ulaştığında karşıdaki yetkili beni bi arasa deseki
    " Beyefendi kargonuz elimize ulaştı gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz , sizi sonuç hakkında bilgilendireceğiz" diye telefon etse
    Yada bana bir online kod verseler ben o online kod üzerinden tüfeğime neler yapıldı , ne yapılıyor, hangi aşamadan geçiyor, gibi her aşamayı kargo sayfalarında olduğu gibi online olarak takip edebilsem
    Yada SMS bilgilendirmesi , yada email herneyse falan , filan işte :)))



    Yani normal hayat koşuşturmacamın içinde birde kendim bunun takibatı ile uğraşmak istemiyorum


    Belki de çok fazla gelecekten birşeyler istedim bilemiyorum, Hatsan bu dediklerimi elbette bir gün yapacak ama belki 5 belki 10 belki 20 sene sonra , önemli olan geleceğin gerekliliklerini bugünden gerçekleştirebilmek (umarım Hatsan tarafından birileri bunu okuyordur :) )

  • KPT arkadaşın yorumuna tamamen katılıyorum,benim de mod 125'imi bakıma gönderdim tabi ondan önce (nasıl olsa Hatsanın servisi var rahatlığıyla :) )bir güzel soküp dağıttım ne yapılmasını tespit ettikten sonra küçük parçaları bir poşete koyup, kundağı ve namlu-piston tertibatını birbirinden ayrılmış durumda paketleyip içine bir de ne yapılmasını istediğim işlemleri,adres ve telefon bilgilerimi yazan bir not koyduktan sonra Hatsana gönderdim,iki hafta sonra silahım geldi, piston contası,yay,kurma kolu,kol pimi değişmi ve namlu düzeltme işi için kargo dışında hiç bir ücret odemedim,bu arada silahım 2008 model,üretimi durdurulmuş eski kasa ve haliyle garantisi bitmiş bir silah,şimdi ben bu durumda memnun kalmazmıyım,"yiğidi ölür hakkını ver" diye bir sözümüz var,her ne kadar ufak tefek sorunlar çıksada Hatsan kendi ürettiği silahın arkasına tabiri caizse "kapı gibi duruyor" ve bir de şunu unutmamak lazım bol model ve farklı fiyat çeşitleri ile Hatsan silahları benim gibi bir çok arkadaşın
    bu hobiye başlama silahı olarak alınıyor ve şunu hayal edelim Hatsan ve onun gibi hiç yerli üreticimiz yok,inanın "keşke bizim de bir yerli markamız olsa" diye iç çekerdik,o yüzden değerlerimize hele hele Hatsan gibi tamamen türk sermeyeli olan şirketlerimize daha da fazla sahip çıkmalıyız,bu arada silahıma yapılan bakım işi için Hatsan ve ustalarına buradan çok teşekkür ediyorum,iyi ki varsınız.

  • Bir aydan uzun bir süre önce Striker 1000x modelini almıştım. İlk aldığımda tüfek muhteşem gelmişti. Gayet güçlü ve isabetliydi. Yaklaşık 1500 atış -üç hafta- sonra tüfek öldü diyebilirim. Eski gücünden eser yok. Farklı mesafelerde atışlar yaptık. 20 metrelik bir mesafede dahi saçma hedefin önüne düşüyor. Aynı mesafede nişan aldığım bir soda şisesini kıramıyor. Ses çıkarmaktan öteye geçemiyor. Ayrıca farklı marka ve model saçmalarda denedim ancak nafile. Sanırım servis yolu göründü. Burada yazılanları okuduktan sonra gözüm korktu. Ayrıca bir de vortex meselesi var. Ben sıkıntıyı yaya bağlıyorum ve tüfeğimi "vortex"e çevirmeyi düşünüyorum. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum. Doğru yerde sormak isterdim ancak daha uygun bir başlık bulamadım.

  • vortex piston kesinlikle daha iyi diyorlar yaptıran arkadaşlar,o çifte sarsma olayı yokmuş,isabeti de daha iyi oluyormuş.

  • vortex piston kesinlikle daha iyi diyorlar yaptıran arkadaşlar,o çifte sarsma olayı yokmuş,isabeti de daha iyi oluyormuş.

    Benim duyduklarım da o doğrultuda ama etrafımda tecrübe eden kimse yok. Ancak büyük çoğunluk servisten şikayetçi ve işin kötü yanı Hatsan dışarıya parça vermiyor diye biliyorum. Bir yerde mecbur bırakıyorlar kendilerine.

  • Benim duyduklarım da o doğrultuda ama etrafımda tecrübe eden kimse yok. Ancak büyük çoğunluk servisten şikayetçi ve işin kötü yanı Hatsan dışarıya parça vermiyor diye biliyorum. Bir yerde mecbur bırakıyorlar kendilerine.

    Hatsan geçen hafta Striker edge yaylıma 2 adet yay ve tetik mekanizması gönderdi. Hatsan Servis ile ilgili bugüne kadar ki tüm tecrübelerim olumlu yönde. O yüzden duyduklarınızdan ziyade Hatsan Servis ile irtibata geçip bizzat kendinizin tecrube etmesini öneririm.

  • Hatsan geçen hafta Striker edge yaylıma 2 adet yay ve tetik mekanizması gönderdi. Hatsan Servis ile ilgili bugüne kadar ki tüm tecrübelerim olumlu yönde. O yüzden duyduklarınızdan ziyade Hatsan Servis ile irtibata geçip bizzat kendinizin tecrube etmesini öneririm.

    Bu hafta yollayacağım. Bu arada tüfeği aldığım bayi ile görüştüm ve Hatsan'ın anlaşmalı kargosunun MNG olduğunu, herhangi bir ücret ödemeden gönderebileceğimi söyledi. Neyse dediğim gibi tüfeği bu hafta kargoya verip servise göndereceğim. Süreci sizlerle de paylaşırım.

  • Yollayin servise en garantisi o.
    Surecinde dediğiniz gibi burdan paylaşılması diğer kullanıcılar için faydalı olacaktır.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Tüfeğimi kargoya zar zor kabul ettirebildim. Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum: Hatsan'ın anlaşmalı kargosu MNG. Başka bir kargo şirketi ile göndermek isterseniz ödeme size ait. Gerçek şu ki kargo çalışanları silah taşıma konusunda pek de bilgili değiller. Askerliğini komando olarak yaptığını söyleyen kargo çalışanı havalı tüfeğime kısa bir göz gezdirip yivsiz olduğuna karar verdi. Latife yapmıyordu, gayet ciddiydi. Yivsiz tüfeklerin taşınmasıyla ilgili mevzuata bakıp iki kere geri çevirdiler. Geri çevirdiler derken bir şekilde ayarlayacaklarını ve onlardan haber beklememi söylediler. Bu arada ruhsat çıkarmam gerektiğini salık veren arkadaşa hiç değinmiyorum. En sonunda Hatsan servisini aradım. Oradaki arkadaşlara durumu anlattım. MNG'de üst düzey bir yöneticiye tüfeği vereceğim kargo şubesini arattılar ve bana da tüfeği kargoya teslim edebileceğimi söylediler. Sayelerinde kargo tüfeği teslim aldı. Bu arada yolu kargoya düşecek arkadaşlar muhakkak tüfeğin faturasının ve nüfus cüzdanlarının fotokopisini de hazırlasınlar. Nitekim kargoya teslim etmeniz gerekiyor.


    Bu arada kargo takip sistemine göre tüfeğim dün fabrikaya teslim edilmiş. Beklemedeyim.

  • Yaklaşık iki hafta sonra Hatsan'dan aradılar. Tüfeğimin vortex dönüşümü yapılmış, belirttiğim aksaklıklar giderilmiş, gerekli ayarlamalar yapılmış. 115 TL'lik ödemeyi yaptıktan sonra kargoya verebileceklerini belirttiler. Ödemeyi mail order yoluyla alıyorlar. Dilerseniz havale yoluyla da yapabilirsiniz. Bu arada 115 TL vortex sistem için ödediğim tutar ve bu tutara KDV dahil. Burada sıkça tartışılan kargo konusuna da kesinlik kazandırayım: Tüfeğinizi garanti süresi boyunca MNG kargo ile ücretsiz gönderebiliyorsunuz. Aynı şekilde size de MNG kargo ile gönderiliyor. Kargo bedelini kimin ödeyeceğini sorduğumda kendileri tarafından ödeneceğini belirttiler. Herhangi bir şekilde ücret talep edildiğinde kesinlikle ödeme yapmayıp kendilerini aramamı söylediler. Şimdilik durum bu şekilde seyrediyor.

  • Bu sabah Aras Kargo'dan arandım. Bana gönderilmiş bir kargo olduğunu, öğleden sonra dağıtım yapamayacaklarını söylediler. Tüfeğim dışında beklediğim herhangi bir kargo yoktu ve Hatsan servisi anlaşmalı kargolarının MNG olduğunu söylemişti. Ben de zaten servise MNG ile yollamış ve herhangi bir ücret ödememiştim. Aras Kargo şubesine gittim ve gördüm ki tüfeğim gönderilmiş. Gerekli evrakları imzaladım ve tam çıkmak üzereydim ki 8.70 TL ödemem gerektiğini söylediler. Hiçbir şey söylemeden o ücreti ödedim ve tüfeği aldığım gibi çıktım. 8.70 TL için kimseyle husumet yaşamaya değmez ki bu meblağı ödemekle hiçbir şey kaybetmem ancak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hatsan bir müşteri kaybetti. Yerel av bayilerinden birine Hatsan'ın Plugger modeli av tüfeğini tedarik etmesi durumunda alacağımı söylemiştim. Kargodan çıkar çıkmaz bayiyi arayıp kesinikle sipariş etmemesini, almayacağımı söyledim.


    Eve az önce geldim. Tüfeği kendi özgün kutusunda göndermiştim aynı kutuyla geri geldi. Hatta içerisine köpük falan koyup da yollamışlar. Ben birkaç farklı arızasından dolayı göndermiştim. Kestikleri faturada dürbün saç ayağı vidalarının değiştiği, genel bakım yapıldığı yazıyordu. Vortex değişimi dışında ücretlendirilen bir şey yok. Tüfeğim ahşap kundaklıydı. Üzerinde vortex değişimi esnasında olduğuna kanaat getirdiğim birkaç çizik ve zede var. Dürüst olayım pek mühim değiller. Vortex tüpü dediğimiz metal tüpün üzerinde ise "Ben buradayım." diye bağıran bir çizik var. Henüz atış yapamadım. Bu sebeple tüfeğin son hali ile ilgili yorum yapamayacağım. Bayramdan sonra deneyip burada sizlerle paylaşırım.


    Benim Hatsan servisi ile tecrübem bu şekilde. Umarım aydınlatıcı olmuştur.

  • Güle güle kullanin.
    Iyi kötü basarili basarisiz aldik hatsan yapacak bisey yok. Tabi insan para verip alinca beklenti yuksek oluyor. Ya kendimiz tamir edicez yada servise gönderip beklicez problem olunca.

    Cricket .22 wst


    8-32x44 AO BSA swt
    6-25x56 Vector optics FFP Counterpunch
    10-40x50 Vector optics Sentinel





  • Yok, cidden benim tahminim; yetişemiyorlar, kralın 2-3 günlük servis süresinin altında yatan ise sanırım satış rakamlarının hatsandan az olması.Sn. karamurata katılıyorum, bindik bir alamete...

    "Kendini bil"


    Hatsan mod. 45 (1993 model)
    Hatsan mod 87 QE
    Hatsan Escort MPA- TS


    Kral Puncher Maxi
    Kral NP01

    Kral Puncher Nemesis


    Huğlu Effecto PX5 Pro


    Zoraki HP 01-02 light (4.5)
    Zoraki HP01-02 ultra (4.5)


    Crosman Vigilante
    KWC Mauser M712

    Gamo PT85

  • vortex piston kesinlikle daha iyi diyorlar yaptıran arkadaşlar,o çifte sarsma olayı yokmuş,isabeti de daha iyi oluyormuş.

    Merhaba Nihat Bey.. Uzunca bir süre yaylı Mod135 kullandıktan( 30000 bin civarı atıştan bahsediyorum) sonra tüfeğin yayını 125 lira vererek vortex pistonla değiştirdim onunla da hatırı sayılır sayıda atış yaptım bu arada tüfeği yanlış hatırlamıyorsam 4 defa servise yolladım. bunların ikisinde kundak monyaj vidasının kırılmasındandı. biri Piston contasının yırtılmasından son olarak da vortex piston takılması için. Servisle ufak tefek anlaşma sorunları haricinde onarım konusunda sorun yaşamadım. Çoğunlukla memnundum.
    Sizin vortex konusuna gelince yaylı sisteme göre epeyce fark ediyor ama PCP ayarında sarsıntısızlık beklemeyin. Gamonun meşhur yaylılarından cfx 5.5 ile karşılaştırınca daha titreşimli olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim. Güç konusunda diyecek bir şey yok uzun zamandır kullanıyorum herhangi bir güç kaybı hissetmedim. Ancak bende diğer hobidaşlarım gibi tüfeğin üzerine güzel bir dürbün koyarım diye düşünürken sonuç alamadım. Belli mesafelerden soda şişesi bira şişesi kırarak mutlu olma safhasını gerilerde bıraktıysanız vortex derdinize derman olmaz...

  • Belli mesafelerden soda şişesi bira şişesi kırarak mutlu olma safhasını gerilerde bıraktıysanız vortex derdinize derman olmaz...


    Cahilliğimi bağışlayın, sadece merak ettiğim için soracağım.


    Hobiye başlayalı aşağı yukarı 1 yıl oldu. Bu bir yılda malesef yaylı kullanıcıların baş belası olan namlu eğrilme problemleri yaşadım ve şu an çok sevdiğim cometa silahımı etkin bir şekilde kullanamıyorum. Mod 135 qe wortex ile hobiye devam ediyorum. Şu an bahsettiğiniz soda şişesi patlatma, uzun mesafelere atış aşamalarındayım. Başlarda 50 mt de soda şişesi vururken, şimdi 75 mt de attığını vurmak insana bi yerden sonra yeterli gelmiyor. 100,120 150 mt leri deneme aşamasındayım. Fakat biliyorum ki bi müddet sonra duruşamayıp pcp ye geçeceğim. Merak ettiğim husus, pcp ile farklı malzemelere mi atılıyor. Ya da sadece grupman mı yapılıyor. Ben pcp alsam yine 100 mt de, 120 mt de soda şişelerine atış yapacağım. şu an yaylı silahım ile 60 mt de grupman yaparken belki pcp ile 100 mt de grupman yapmaya başlayacağım. Ama sonuçta yine soda şişelerine yada daha küçük hedeflere atış yapacağım.


    Amacım kesinlikle polemik oluşturmak değil, forumda az çok beni tanıyan tanımıştır. Fakat herkes hobiye bu aşamayla başladığı halde yaylı silah ile soda şişesine yapılan atışların küçümsendiği kanaati oluşuyor ben de. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Pcp ye geçince nasıl bir sınıf atlayacağım tamamen onu merak ediyorum. Sürç-ü lisan ettiysek affola.

    Cometa Fenix 400 Compact Star 5,5 mm

    Hatsan Mod 135 qe Wortex 5,5 mm + Yatagun Dampa + Hawke Vantage 3*9*40 AO

    Hatsan Nova Compact LW 5,5 mm (M.Ekiz Reg) (SATILIK)

    Kral Bigmax X 6.35 + Hawke Sidewinder 8*32*56 20x Half Mildot (SATILIK)

    Effecto Px 5 Pro 5.5 Lamine Kundak

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Ramazan B. ().

  • Ramazan Bey, yazınızı görünce paylaşmak istedim. Bende mod 125 den pcp ye geçen bir kardeşinizim, bu hobiyi benden çok daha yoğun ve başarılı yapanlar vardır ancak size şunu söyleyebilirim. Yaylı ile neye hedef alıyorsanız, tabiiki pcp ile de oraya atabilir ve atacaksınız. Arada isabet farkı, mesafe farkı, zevk ve zahmette büyük değişiklikler olacağından sınıf atlamak diye tabir edilebilir. Yoksa pcp ler güdümlü değil, yaylı silahlar da oyuncak değil. Soda şişenizi daha uzağa koyarsınız, veya hedefinizi küçültüp devam edersiniz.

    AA S510 Xtra Fac .22
    ;tufey#
    Hawke Sidewinger 6-24 x 56 Sr Pro

  • Yaylı ve Pcp ler ayrı kategorilerdir.
    Atıcının kullanım zevkine göre yaylı ve ya pcp seçimi yapabilir . Ancak hiçbir zaman pcp bir üst kademe yaylı bir alt kademe olarak algılanmamalıdır.
    İşin açıkcası Eğer bir klasmana koyacak olursak Yaylı Kategorisi pcp kategorisinden daha zor bir klasman olduğu için yaylıyı daha üst bir klasman olarak tanımlamamız sportif bakımdan daha doğru olur diyede biliriz. Ancak havalı tüfekler arasında bu ve buna benzer yönlendirmeler bence hatalıdır.
    Onun için bu tarz sınıf atlama betimlemeleri kullanıcılar arasında alt sınıf üst sınıf anlamınada getireceğinden kategoriler arasında buna benzer yorumlar yapmak yıllarca bu işe gönül vermiş kendi kategorisini seçmiş arkadaşlarımızın üzerinde veya bu hobiye yeni başlamış yeni atıcılarımızın üüzerinde yanlış etki yaratabileceğinden dikkat etmemiz daha doğru olur.

    TANRI TÜRK'Ü KORUSUN


    870 exp. mag.12 ga. Slug+71cm
    Cesa süperpoze 12 ga 71 cm

    Quantum A1168 20 ga 61 cm



    Webley raider .177 cal.
    Diana mod54 Airking.177 16 j
    dominator 200w carbine ft vortex .177 16 j
    torpedo mod155 .25 46j-90j
    optima 635 .25 carbine 36j
    Webley Patriot .25 36j

    mod 99 lmt. .22 24j
    mod 55s carbine .177 16 j
    striker edge carbine .22 26j
    strker edge .22 28j
    alfamax carbine .22 16j
    junior xl .22 16j
    mod45 .177 8j

    mod25 supertact .22
    mod25 supercharger .177


    Zoraki hp-01 FT .177


    Retay troy 100x .177 16 j
    Retay troy 100x carbine .177 16 j
    Kral Alttan kurma carbine .177
    Kral Alttan kurma .177-.22

    Kral AI-145 ahşap carbine .177 cal