togitam35 adlı kullanıcının mesajları

    ben 2 sezon oldu armsan 612 fonex modelini alalı, ortalama 2000 üzerinde fişek attım ve hiçbir tutukluk yapamadı.şiddetle tavsiye edebilirim.birçok marka model denedim ama armsan da karar kıldım.
    poze ve çiftenin yeri ayrıdır ama otomatiklerde oldukça güzel.her üçündende bulundurmak lazım :)
    bu arada yasal zorunluluk da fişek kapasitesi 2+1 dir.


    Sayın tlgmmc;
    Sanırım adaşız :)
    Sana tavsiyem, 20 cal. tek kırma alman. Hem etkili hem de kurşun atışı daha zevkli. Ama sanırım Derya firmasının bolt action sistem bir 36 cal si var.250 - 300 gibi fiyatı vardı. İnternette bir araştır derim.
    Ama asla namlu kısaltmaya çalışma. Yasal olmaması dışında ateşli silahlarda namlu kesimi çok ciddi kazalara ve yaralanmalara sebep olabilir.
    Selamlar

    Togay Bey;
    Bence avcının tüfeği çiftedir. Yanlış anlamayın aklınızı çelmeye çalışmıyorum ama çift fişek ve sorunsuz av için çifte derim. Zaten yarı otomatiklerde 2+1 değil 1+1 kullanmak yasal zorunluluktur. İster alt alta ister yan yana bir çifte on numara keyiftir. Ama derseniz ki domuz avına merak sardım bir şey diyemem tabii ki
    Hakkınızda hayırlısı olsun
    Bu arada otomatik kararınız kesin ise kesinlikle Hatsan'a da bakın derim.
    Saygılarımla

    Sayın hema123 çok güzel söylemiş. Avcının tüfeği baston olmaya gelecek, tarlaya fırlattığında arkasından bakılmadığını bilecek, yeri gelecek çizilecek yeri gelecek paslanacal ama görevini yapacak. :)
    Benim Üzümlü Koop. yadigarın başına gelenler öyle Avrupa tüfeğin başına gelseydi vay haline :)
    Örnek vereyim; skeet atışlarını seviyorum ve poligona av sezonu kapalıyken arada bir gidiyorum. Huğlu 104A çift tetik 66cm namlu ve 5 - 3 şoklu tüfeğimle skeet atıyorum. Binlerce liralık tüfeklerin yaptığını yapıyor eksiksiz. Ama nedense poligonlarda fazla takılıyorlar bu tüfek ve kalite malzeme olayına, ağır eleştiriyorlar. :(
    Ama Huğlum beni yanıltmıyor. Toplasan 10 kere skeet atmışlığın var en çok 14 plak kırabildim bir seride :rolleyes:
    Gerçi ben vursam da keyifliyim vuramasam da :thumbup:
    Bana ne berattadan browningten arkadaş. Senelerdir yerli kullanıyorum yarı yolda bırakmadı beni. Toplasan üç yerlim 1500 TL ama yediğim av eti şahane ;tacli#
    Yok kundak çizildi yok namlu yamuldu yok kubuz çizildi umurumda bile değil. Şakır şakır çalışıyor.
    Yahu çok yazdım nazar değecek. Allah'tan sezon kapandı 8o 8o 8o
    Mesaja konu olan tüfek içinse derim ki 10 numara. O da ayrı tabii ki ^^

    Değerli Gönüldaşlarım;
    Lütfen ukalalık olarak algılamayın ama EJEKTÖR teriminin kullanımı ile ilgili bir yanlışı düzeltmek isterim. Tüfeklerde boş fişekleri fişek yatağından atmak için kullanılan tırnaklara EJEKTÖR denir. Bazen ENJEKTÖR olarak kullanabiliyoruz ama bu tamamen zıt anlam taşıyan enjekte etmek yani içine aktarmak anlamındadır.
    Tekrar "çok bilmişlik" olarak anlamamanızı rica ediyorum.
    Saygılarımla.

    Sayın XEagleX;
    Öncelikle otomatik ya da pompalı tüfeklerde takozunuz olsa dahi 2+1 yasaktır. 1+1 ya da 2 adet fişek haznede olacak şekilde yasal düzenleme vardır. 2+1 fişek tüfekte iken ilgili memur tüfeği müsadere eder. Dikkat edin. Maalesef Türkiye gerçeği bu. Otomatik tüfekler iki ayrı sistemde çalışır gazlı ya da kinetik.
    Gaz operasyonlu tüfekler barut gazının bir miktarını hazneden yeni fişeği almak için kullanır. Kinetik sistem diğer adıyla döner başlı sistemde ise geri tepme gücü ile yeni fişek hazneye girer. Bu sistemli tüfekler genelde 28gr ve üstü fişeklerde çalışır daha düşük gramajlarda yeni fişeği hazneye almayabilir.
    Ülkemizdeki yivsiz av tüfekleri ile ilgili kanunlarla otomatik tüfeklerin bir cazibesi kalmamıştır.
    Yani yasa gereği 3 adet değil sadece 2 adet fişek koyabilirsiniz.
    Ayrıca tek kurşunda slug namlulu bir otomatik ya da pompalı daha stabil atışlar sağlar ve namlu ömrü daha uzun dayanır. Bantlı tüfeklerde çok sayıda kurşun atılması zaman zaman bant ayrılmasına sebep olmaktadır. Önce güvenlik derim ben.
    Selamlar Rast Gele

    Halil Bey;
    Öncelikle trap ya da skeet tüfekleri ağırlığı; 3.600 - 3.700gr civarında olan ve trapta 76 cm ideal namlusu olup 1 ve 2 (Ful ve mod. full) boğumlu (şoklu) tüfeklerdir. Tek tetik olmaları atış seriliği içindir. Skeet tüfekleri ise yine benzer ağırlıkta 71cm ya da 66cm namlu boyu ve cyl şeklinde kısaltılan silindir veya özel skeet şoklu tüfeklerdir.
    Ama siz avda da kullanmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile.
    Ben de skeet atıcılığı yapıyorum. Bence ejektör gereksiz bir ayrıntı. Görsel ve kullanımsal bir haz dışında pek işlevi yok. Hele ki avda doğayı kirletmemek adına çok gereksiz. Çift tetik benim kişisel tercihim ve tavsiye ederim. Huğlu 104A gayet sağlam ve sorunsuz bir tüfek. Ağırlığı 3200gr civarı. Avda ağırlığı makul ve atışta da sıkıntı yaratmıyor.
    Tavsiyem; Tüfeği internet üzerinden almayın. Mutlaka gözleriniz kapalı olarak ava atıyormuş gibi omuzlayın ve gözünüzü açtığınızda bandı görmeden arpacığı görmeye çalışın. Bu kundağın size uygun olup olmadığı hakkında kesin fikir verecektir. Yapacağınız ava göre boğum seçmelisiniz. Mobil boğumlu (şoklu) tüfekler bunu ayarlamanıza olanak verir.
    Umarım size uygun işlevsel bir tüfeği beğenip alırsınız.
    Rast Gele