bvlvt adlı kullanıcının mesajları

    akşam iş çıkışı bodrum katında loş ışıkta ve dolu bir sidik torbasıyla yaptığım atışlar..ibret olsun diye ifşa ediyorum ;tacli# her biriyle beşer atış, jsb sol üstteki iç içe girmiş.



    [Resim Engellendi: http://img718.imageshack.us/img718/6541/02042012124.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us



    [Resim Engellendi: http://img708.imageshack.us/img708/61/02042012119.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us



    [Resim Engellendi: http://img809.imageshack.us/img809/7815/02042012121.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us

    aynı adresten ben paypal ile satın almıştım sizin dediğiniz yeni bir uygulama sanırım. 1 haftada gelmişti.



    sevgiler

    siz dedikten sonra bir daha baktım "effective 1/4/11 paypal will no longer be a peyment option" demiş charlie amca. daha önce paypal ile ödeme kabul ediliyormuş sanırım ama artık yok. şimdi sadece havale,nakit ve bank certified checks dediği bi tür çek aracılığıyla ödeme yapılıyor.
    bu arada teslim süresi 1 haftaysa supermiş gerçekten ben daha uzun sürer diye düşünüyordum.

    Bu tür tatsız olaylar hermarkada olabiliyor canınızı sıkmayın bu biraz şans meselesi tercihiniz güzel isabetli atışlar .

    eyvallah kardeşim sağol dediğin doğru 100tl ye de alsan 3000tl de versen sorun çıkıyor mutlaka her tüfekte. az önce atıştan geldim isabetliliğe bir etkisi yok dikkatli olunduğu zaman sorun yaratmıyor belki de olması gereken yumuşaklıktır bu bilemiyorum yarın servisle görüşücem.

    slm bu grt dediğin tetik tertibatımı linki varmı .?

    http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm



    bu siteden sipariş edebilirsin tüm detaylar var uyumlu tüfek listesi nasıl monte edileceği vs. en fazla 5 haftada gelebileceğini soyluyor parayı paypal ya da kredi kartı kabul etmiyor zarf içinde gönderiyorsun cash :) place order sekmesinde nasıl yollanacağı anlatılmış basit ingilizce gerekiyor anlaşılmayan yer olursa yardımcı olurum.

    Dikkatli kullanınca düşmüyor, vaktim olmadığından gönderemedim ancak göndermek lazım. tüfek stabil güzel atışlar yapıyor, yalnız daha iyi birtetik olsa fena olmazdı. sessizlik, görüntü, kolay kurulma hafiflik, güçlü atış artıları.

    tetik konusunda soylediklerinde haklısın. yurt dışından grt iii sipariş edilebildiğini duydum ama onu takması da ayrı dert. ben hiç tüfek açmadığımdan göze alamıyorum sipariş edip takmayı ama isabeti inanılmaz arttırdığını duydum bir kaç x20 kullanıcısından. tetik düşürme kuvveti %70 azalıyormuş. ilerde onu da düşünüyorum.

    belki fabrika hatası vardır,damak kıt tutuyordur.yayı sorunludur.hava kaçırma hadisesini tekrar tekrar dinlemeye çalış.namluyu kır pellet koymadan namluyu kapat,tüfeği aşağı yukarı kontrollü bir şekilde,2 elin ile salla bakalım.böyleykende namlu yerinden oynuyacakmı takip ett..


    not: resimlerinizi imageshack üzerinden yükleyin..ve üye grişi yaparak yükleyin..


    resim yüklediğin site geçici olarak bu desteği veriyor..2 3ay içinde resim silinir o site tarafından..

    dediğin gibi yaptım pellet koymadan namluyu kapatıp iki elime kuvvetlice salladım ve namlu yine düştü. bu sefer tüfek kurulu olduğu için tamamen açıldı hem de.


    keşke stoegerin da alttan kurmalısı olsa ^^


    maalesef Alperin dediği doğru, bu sorunu nasıl halledicez, kronik bir sorun anladığım bu


    sizin yeğeniniz bu şekilde mi kullanıyor silahı? servise göndermeyi düşündünüz mü?

    normalde o yayın namluyu tutabilmesi için sizin onu elle bastıramayacağınız sertlikte olması lazım. madem tüfek yeni aldığınız yere gidin değişim yapsınlar.

    tüfeği h i l a l den aldım ama trabzondaki stoeger distribütöründen göndermişler silahı. ben t.dağdayım. istanbuldaki servisine göndermek daha kolay olur benim için siz ne dersiniz?

    arkadaşlar tüfek hafta ortasında kargoyla elime ulaştı. dün bodrum katından dürbün sıfırlamak için 20-25 pellet attım. bu gün ilk defa dışarıda atış için tüfeği çıkardım. sanırım bi 50 pellet atıştan sonra garip bi durum farkettim:


    tüfeği kurup kapattıktan sonra emniyeti kapatıp tetiğe basmaya çalıştığımda basmadığını gördüm. kafamı kaldırıp baktığımda namlunun tam kapanmadığını farkettim. bi kaç mm aşağıdaydı namlu ama pellet gözükücek kadar değil.
    sonraki bir kaç atışımda bunun yine olduğunu gördüm. meğer ben kundağı atış yastığına dayadığım anda namlu açılıp aşağı düşüyormuş. ama çok sert dayadığımı filan düşünmeyin. resmen bebeği yatağına yatırır gibi bırakıyorum kundağı ama yine de namlu aşağı düşüyor. sebebi kundak vidalarındardır diye düşünüp bagajdaki yıldızla biraz sıktım. çok sıkı değillerdi ama çeyrek tur filan döndüler. tüfek daha yoldayken aklımdaydı vidalarını kontrol edip sıkmak ama elime alınca unuttum sanırım ^^ bu arada namluyu tutan dişe de baktım. bi kaç kere bastırdım fakat bi problem varmış gibi görünmedi. bundan sonraki atışlarımı hep namluya dikkat ederek yaptım ve bi sorun yaşamadım. ancak eve dönmek üzereyken yaptığım son bi kaç atıştan sonra tam namlunun kırıldığı yerden çok hafif "tıssss" sesini duydum. yani atıştan sonra sanki hava kaçırır gibiydi.
    sizce namlunun bu kadar kolay açılması normal midir? değilse neler yapabilirim bilgili arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

    benim kafamda en başından beri hep 5,5 kalibre almak vardı. artık bilinç altıma 4.5mm için söylenenler (güçsüz,rüzgarda uçuyor,şişe patlatamıyor vs.) nasıl işlemişse hiç aklımın ucundan geçmezdi bu kalibrede bir tüfek. ancak hem bu forumda okuduklarım hem yabancı forumlarda yapılan testler ve yazılan yazılar hem de tüfeği kullanlarla yaptığım fikir alış verişleri neticesinde bir gecede fikrim değişti ve 4.5mm sipariş ettim g;$i karar verirken kafanda mukayese etmen açısından bi kaç noktadan bahsedeyim:


    * pellet hızı: eğer isabet istiyorsan namludan çıkan pelletin belirli bir ilk hıza sahip olması gerekir ki bu aşağı yukarı 850-950fps aralığında bir değerdir. böylece daha düz bir yörüngede bombe yapmadan pellet hedefe ulaşır. aşağıda verdiğim linkleri bi incele


    http://www.archerairguns.info/…uppressor-first-test.html (kutudan yeni çıkmış .177 ve .22 kalibre karşılaştırması)



    http://www.archerairguns.info/…r-x20-suppressor-177.html (dizel etkisinden sonraki karşılaştırma)



    http://www.archerairguns.info/…?q=Stoeger+X20+Suppressor




    ikinci linkteki 5.5mm lik x20nin değelerine bakarsan 663fps ye kadar düştüğünü görürsün ki bu bence yeterli bir ilk hız değil ve uzun mesafede düşme yapacağı aşikar. ayrıca mermi çekirdeğinin hedefe çarptığı anda ilettiği enerjiler(av. muzzle energy) de 4.5mm de daha yuksek bir değer ortaya koymuş. bu değer çekirdek hızının ve ağırlığının çarpımıyla hesaplanıyor. yani küçük kalibreli güçsüz olur diye bi durum yok :thumbup: sen şişeye göbeğinden çaktığın zaman 4.5mm ile 70-80mt de pofff diye patlatırsın ki bu sitede oyle bir video var.



    *pellet fiyatı: bu da göz önünde bulundurman gereken bir faktör. 5.5mm lik pelletler genelde 250lik kutularda olur ve fiyatları da 4.5 mm lik pelletlerin iki katıdır. kaliteli pellet(AA,JSB,Falcon vs.) kullanırsan ki tavsiye hep bu yöndedir basit bir hesaplamayla ;


    5.5mm lik 4 kutu pellet = 1000pellet = 4x20 = 80tl
    4.5mm lik 2 kutu pellet = 1000pellet = 2x20 = 40 tl


    ne olduğunu anlamadan ayda 100 tl lik pellet atarsın ruhun duymaz 8| yani 4.5mm duygusal yönden de ağır bastı benim için ^^


    biraz da 4.5mm nin dezavantajlarından bahsetmek gerekirse:


    * evet uzun mesafelerde ruzgardan etkilenir bu bi gerçek ama ortalamanın üzerinde biraz iyi bir atıcıysan tutupta hedefin 30cm altına üstüne atmazsın o kadar abartı bir fark olmaz. sonuçta 4.5 ile 5.5 çekirdek ağırlıklarının oranı 1 e 10 filan değil :rolleyes: biri 14gr ise diğeri 10gr yani.


    * kısa mesafelerde (25-30mt) 5.5 liğin tahribatı bariz fazla olur. misal 4.5mm lik 30mt de elmayı delip geçerken 5.5mm lik ikiye böler kabuklarını soyup yersin :P


    ben benim seçimimde kafama yatan yönleri yazdım sonuçta hangi kalibreyi seçersen sen çok zevk alacağın bir gerçek. o yuzden hangisi sana daha mantıklı geliyorsa onu seç ve keyfine bak çok da kafaya takma. bu tüfeklerin ikinci eli gayet hareketli memnun kalmazsan çok zarar etmeden değiştirme şansın var.