WRANGLER adlı kullanıcının mesajları

    O zaman bu pelletler Yaylı havalıda verimli sonuç vermez.Çünkü Mod 125 magnum sınıfı bi havalı doğru mudur?Abi


    Mod 125 16gn. pelleti 800-850fps civarı hızla atıyor, 25 grain içinse 700fps hızla Mod125'te verimli olur diye zannediyorum.

    peki bt65 ve glarian farklarina yogunlasirsak sonuc nasil olucaktir ?

    Bt65 daha güçlüdür, şanslıysanız isabeti de fena olmaz, Galatian da güçlüdür, bt65 kadar değil ama isabet ve malzeme kalitesi olarak daha iyidir. Galatianın kundağı av tüfeği şeklinde olduğu için hoşuma gitmedi.

    Hatsan malesef özellikle son zamanlarda bilhassa havalı silahta hatalı ürünler çıkarmaya başladı.


    Namlu ucu pasosu standarda göre açılmayan, dolum ucu pasosu standarda uymayan kısaca standardı olmayan ürünlere alışmıştık ama artık hatalı çıkan ürünleride sıklıkla duyar olduk.


    Geçen hafta Ankarada bir arkadaş at44 aldı. 50 metrede atışlar 15-20 cm dağılıyordu. Fabrikaya gönderdi yenisiyle değiştirdiler sorun çözüldü ama arkadaş ödediği kargo parasını ve kaçan hevesini bilir.

    Forumda Zoraki için çok sayıda başlık var aslında ama buraya da kendimce bir özet yazayım;


    Havalı tabanca sınıfı için çok başarılı bir üründür. Özellikle hava dolumunu tabancanın kendi pompasıyla yapıyor olmak(multipump) çoğu zaman önemli bir rahatlık sağlıyor. Pahalı müsabaka tabancalarına yakın isabeti ve tüfeklere yakın gücü hobi silahı kavramını birkaç adım öne taşımış. Örnek vermek gerekirse rakipleri Weihrauch HW45 ve Gamo Compact'a göre namlu çıkış hızı hayli yüksek. Kullanım yerine göre çıkış hızını pompa sayısına göre ayarlayabilmek ve moderatör kullanabilme imkanı diğer artıları.

    Merhaba herkese,
    Bugün binbir hevesle MOD 125 Sniper aldım. En az 50 pellet harcadım 30 metredeki bir soda şişesini vurmak için, sonunda vurdum, ama parçalamadı, sadece itti ve yere düşürdü. Birkaç sefer daha aynısını yaptı. İki ayrı pellet kullandım (ekteki fotoğrafa bakabilirsiniz), ama ikisinde de aynı. Bu kadar güçsüz mü bu tüfek, yoksa ben mi bir yerde yanlış yapıyorum?


    Yardımcı olursanız çok sevinirim...


    30 atıştan sonra vurabildim şiseyi demişsiniz. Aklıma geldi, bir ihtimali yazayım dedim. Bazen şişeyi ortalamayınca güçlü pcp'ler bile kıramayabiliyor, yanlara biryere çarpıp deviriyor şişeyi sadece.


    Başka atış yapıp denemediyseniz bir ihtimal bu da olabilir.

    Bende benzer şekilde resim yüklemek için Ek Dosyalar kısmını kullandım ve 1 resim yüklemek istedim,fakat resim yüklendikten sonra mesajla beraber gönder dediğinizde ekrana gelen ikaz bu konunun Forumdan Kaldırılmış olduğu şeklinde oluyor. Geriye döndüğümüzde de resim yüklemesi olmamış şekilde sayfaya yazdıklarımız taslak olarak görünüyor. Sekmelerden gidip ana sayfadan baktığımızda ise yorum ve resim eklemesi yapmaya çalıştığımız ilgili konunun kaldırılmış olmadığını görüyoruz.


    Evet aynı hata mesajını alıyorum bende. Resim boyutları küçük olmasına rağmen tek resmi bile yüklemedi.

    13-15 grain bullet mercimek gibi birşey olur muhtemelen, dolayısıyla hiç verimli olacağını sanmam. Bu yüzden şekil olarak paraşüt saçma formu kullanılıyor düşük ağırlık istendiğinde.


    Bu tip dolu mermiler güçlü silahlarda farkını gösteriyor

    Tahmini değil, denemelerime dayanarak söyleyebilirim; Galatian'lar H&N Baracuda, Baracuda Match ve Power ile en isabetli atışı yapıyor. Gamo iyi değildir dememek lazım. Markaya, modele hatta neredeyse aynı modelde silahtan silaha pellet - namlu uyumu değişiklik gösterebilir. Galatian'ın isabetli attığı birçok pelleti at44 kötü atabiliyor mesela.

    Ben ve 3 arkadasim ilk tufeklerimizi hatsandan aldik. Mod 85 olan 3.atistan sonra tetik takildi , 125 th olan üç tufektede sorunlar cikti ve 125 sniper olanda ilk kundak catlamasindan ikinci tetik dusmemesinden servise gitti. Bu tufekler 4 aylik daha. Benimde dusuncem tamam servis sorun cikarmadan tamir edip gonderiyor ama surekli servise gitmesi gerekiyor.


    +1

    10 metreye sıfırlayarak, tahminen 55-60 metreye sıfırlanmış olacaktır. İkinci sıfırlama noktasını 100mt. yapabilmek için 5metre gibi bir mesafeye sıfırlamak gerekir.


    (Kaynak: Chairgun. Pellet 16gn. jsb hız:850fps dürbün yüksekliği 4.5cm)