Airturk adlı kullanıcının mesajları

    Mantar fanı olarak ilk defa duydum.Pazarda istiridye,kültür ve bir kaç köylünün sarımtırak mamullerini hep alırım.Yinede favorim tereyağlı istiridye ,böyle kayış gibi jelibon gibi oluyor vışş ^^

    Erhan abi çırak lazımsa geleyim ben balıkları felan taşırım ,valla bak sesimi çıkarmam .Allahım ileride ne olur deniz kenarı bir yaşam nasip et banada .Ben burda göletten bu kadar balık çıkarsam bayram namazı gibi şehirin bütün balıkçıları sıraya girip selamlar he ^^

    [Resim Engellendi: http://u1308.hizliresim.com/1d/x/s1u74.jpg]


    Ben 25 yıldır serbest dalış ile avlanıyorum. Videoda ki zıpkınla denizlerimizde tercih edilen türde ki balıkları vurmanız mümkün değil diyebilirim. Sadece kısa olanı ile taş altı avında tecrübeniz ve şansınız olsa bile çok nadir av alabilirsiniz. Biz piyasada ki zıpkınlarla sonuç almadığımız için ahşap gövdeli isabetli ve menzili fazla zıpkın yapıyoruz. Böyle olsa da artık balık popilasyonu azaldığı için 2-3 kg lık balıklar vurup, fotoda ki gibi balıkları 5-6 avda bir kere vurabiliyoruz :)

    Abi az küçük yapın insan yiyecek bunları 8o Helal olsun vallahi imrendik gurur duydum

    Deniz olaydı eskişehirde sanırım ilk tercihim zıpkınla avlanmak olurdu.ne güzel göre göre iyi vakit geçirerek avlanır insan.Bizim baraj göletlerde zaten zıpkınla av tamamen yasak,yasak olmasa bile girermiydim bilmiyorum tehlikeli.Ama hastayım sazan avına şükür eli boş hiç dönmedim daha ,zaten o çayın mangalın sessizliğin tadı balıkdan önce geliyor ^^

    Gepard bi an ikinci videodaki sen sandım ,işte aha bunun gibi birşey dermiş gibi video capsi hoşuma gitti :)Genelde elle yakaladığım için suyun içine girme derdim pek yok ama yinede güzel paylaşım .


    [Resim Engellendi: http://r1308.hizliresim.com/1d/x/s1sjt.jpg]


    [Resim Engellendi: http://n1308.hizliresim.com/1d/x/s1slm.jpg]


    [Resim Engellendi: http://n1308.hizliresim.com/1d/x/s1smj.jpg]



    not:biçimsiz vücudum için kusura bakmayın fazla dikkatli bakmayınız ^^

    Bizim de zaten siz hatsan almayın diye bir çabamız yokki.Burası havalı silah forumu herkez istediği fikri savunabilir doğru yada yanlış o kişiyi bağlayan birşey.Buraya birşeyler yazıldığında fikirleri emin olun hatsan yetkilileride okuyor ve bazı konulara gelip burada açıklama yapıyor.


    Yorum yaparkende, hitap ederkende biraz daha özen gösterelim bence genelleyici tavırlardan uzak duralım .Sevelim sevilelim Vortex candır,kundaklar vasattır fikrimde sabitim kararlıyım .Sizin fikirlerinizede sonsuz derecede saygılıyım ^^

    3-5 seneye AA dan alınabilecek özellikler hatsana gelirse ,3-5 sene sonrada AA ya neler gelir düşünsek sanırım argesini yapsak yanından bile geçemeyiz yapılacakların.Ben kişisel olarak asla almam .Ben kısaca yaylıda olsa pistonluda vs ergonomi açısından ayarlanabilir dipçik yanaklığı isterim.Başkası istemeyebilir yakışmadığını düşünebilir.Burda demek istediğim bir kundak yapıyorsunuz ve bu kundak neredeyse tüm yaylılarda aynı yada birşeyler yapılmaya çalışılan kundaklarda basit ötesi.


    Vortex piston kötü değil hatsan için şu anda devrim niteliğinde .Benim tek derdim tüfeğin ithal tüfeklerin yanında daha tipsiz durması gamonun,stoegerın vs dış tasarımını yapan adam varda bizim ülkemizde bunun çizimini yapıp freze tezgahlarına programı yazacak mühendis yokmu var.Kaynakları olmasa diyeceğim tamamda hatsan bu pazarda kuvvetli bir isim bence sadece kundak kısmında güzel işlerle iyi satış rakamları elde edebilir.


    Örnek atıyorum düz s kundakmı bulpup kundakmı görünüş olarak alıcıyı cezbeder.Yeni bir at44 çıkardınız üstüne uygun bir bullpup kundak eklediniz normal s kundak fabrikada 100 tl satılıyor olsun bullpup 200 tl bence herkez bullpup alır.



    Bu bir abimizin kendi temin ettiği kundak
    [Resim Engellendi: http://t1308.hizliresim.com/1d/v/rz2qb.jpg]



    Biraz cebelleştim burada kundak olayına kusura bakmayın konu vortex piston yönünde ama evde oturmanın verdiği sıkıntıyla burada hobidaşlarla fikir alışverişinde bulunmak paha biçilemez saygılar. ^^

    Stoeger x20 Atac supressor Gepard


    Burada yüzlerce insan var hepimizin görüşü fikri birbirini tutmuyor haliyle hepimiz ayrı ayrı yaratılmışız.X20 Atac sadece kundağı için alabilirim.Ama striker edgeyi vortex pistonundan dolayı almam .Stoegerda da ona bakarsanız gas ram teknolojisi var oda pistonlu +supressor bir tüfek yinede + sı daha fazla ^^


    Ben kullandıklarımdan mesulum harici yorum yapmak mesnetsiz olur.Stoegerda kullandım hatsan yaylıda kullandım .Halen at44 kullanıyorum.Ben hatsan kötü demedim yazımın başındada belirttim sadece mantalite yanlış .Bir yeri yaparken diğer yönü onun gölgesinde kalıyor.


    Hepimiz atış istikrarı arıyoruz .Ama göze hitap etmeyen bir tüfeğide almam galiba neden alayımki yüzlerce çeşit tüfek var neden hatsanı alayım .

    Hatsanı kötülüyorum gibi algılanmasını istemem lakin bir dış görünüş sorunu var .Tamam ucuz olabilir pcp leri ama at44 tüfek demeğe de şahit lazım(at44 kullanıyorum).Zaten tüfeklerde atış, isabet hissiyatını hiç yaşayamadım bu paraya bu kadar oluyor tabi.Tek anlamadığım nokta bu malzemeleri kesen makineler iş makinaları sonuçda tek tek elle oyulup kundak yapılmıyor.Yapılan programlama değiştirilip 100 200 tl pahalı olsa daha fazla ahşap kullanılsada şu basit kundaklar artık tedavülden kalksa çok iyi olacak.


    Galatiana birşey diyemiyorum ne dokundum ne kullandım ama ııh onunda görünüşü benim fikirlerim doğrultusunda vasat.

    Vortex pistonlar sanırım geçen seneki fuarda hatsan sahibi tarafından tanıtılmıstı internette videosu var.Vortex pistonla hız ayarlaması yapılabiliyor.Ayrıca vortex pistonda olsa hala hatsan tüfeklerinin garip olduğunu dünüyorum .Birazda dışına para harcayıp şöyle tactical birşeyler yapsalar hiç fena durmaz.



    Mesela Striker edgeye bakın vortex piston var ama tüfek o kadar basit ve ucuz duruyorki ,müdahili kral eser marka tüfeklerle aynı neredeyse, başarısız kısacası o sistemi daha kapsamlı güzel tactical yada alttan kurmalı tüfeklere entegre edebilirlerdi.

    5.5 için ben de 5.5 vardı hatsan jsb straton 13 grainler ile sonuç iyi, tüfekden cok birşey beklemeyin ama ,sonuçda yaylı öyle 100 metreden şişe kırıcam hevesine bende kapıldımda ,havan atışı şeklinde gidiyordu pelletler.50 60 metrede yarı yolda bırakmaz .Herkesin görüşü farklı olabilir ama bence 5.5 bu mesafeler için iyi en azından rüzgardan vs fazla etkilenmez pellet tabiki karar sizin.Forumda bu tüfek için çok konu var inceleyip daha detaylı bilgiyede ulaşabilirsiniz.

    Mesela elimdeki gamo kataloğunda alaşımlı hafif pelletler var .Bunları türkiyede fazla bulmak mmkün değil ama bildiğimiz pelletler gibi kurşun elementinden değil.Bu sayede çıkış hızlarında yüzde 40 60 arası hız farkı sunuyor.Birde şu var tabi hafif rüzgarlı bir havada bile bu pelletler a noktasına atılırken c noktasını vurur haliyle hafif :)Bu yaylı için en uygun hafif pelletler 13 grain altı ve 13 grain civarındaki pelletler olur .Malum pcp gibi güç üretmedikleri için daha hafif pelletlerin atılması iyi olur .

    Alaşımlı pelletlerle 365ms olabilir , en hafif en düşük grainli olanları atabilir.Bu veriler fabrika test hızları atacağınız her pellete göre çıkış hızları farklılık gösterir.Seside diğer yaylılara göre azdır ama yok denecek kadar az değil.Ben sırf merak dan almıştım.hoş tüfekdi görünüşü bence diğer yaylılara göre her aman bir adım önde .

    Supressor adı üstünde ses azaltan namluya sahip onun için namlu kalın :)Bende kullandım güzel tüfektir.Namluyu kırıp içine baktığınızda moderatorlerde olan odacıkları görebilirsiniz.