blueffect adlı kullanıcının mesajları

    merhaba arkadaşlar.bir arkadaşımdan elime çok az kullanılmış Webley patriot quatro modeli ulaştı. Bu benim ilk havalı tüfeğim oldugu için kullanan yada teknik bilgiye sahip tecrubeli ustalarımızdan fikir edinmek isterim.Epey bir ateşli yivli-yivsiz tüfekler kullanmışlıgım olduydu ama havalı tüfek konusunda daha pişmedim. İlk havalı tüfeğimi almakta doğru mu yaptım.1.nesil patriot modeli de elime geçecekti ama onu askıya aldım.

    arkadaşlar. 1.nesil webley patriot ve 3.nesil tabir edilen webley patriot quatro modelini karşılaştırma yapmak isterim. 3.nesil WEBLEY PATRİOT QUATRO modelini kullanan ustalar varmıdır. Ben çok az kullanılmış quatro modelini edindim. ses getirecek bir modele benzior ama daha tecrübesiz oldugumdan ve ilk havalı tüfeğim oldugundan kıyaslama yapma durumum yok. ustalar dan istediğim 3.nesil kullanan varsa fikirleri nelerdir. 1.nesil e kafa tutar diyorlar yabancı forumlarda da çok metediliyor.

    birinci nesilleri çok metedilmiş forumlarda 2008 yıllarında.Çok da uygun fiyataymış ancak şu anda aradan 4 yıl gibi bir süre geçmesine ragmen degerine deger katan bir silah.2.nesil ise yüzde yüz yerli hatsan üretimi oldugundan tutulmamakta. Ama mod 99,mod 135,mod125 sniper de hatsan üretimi bunlar övgüyle bahsediliyor yeri geldiğinde. hatsan bunlar gibi neden özenmemiş olabilir 2.nesil patriota da..

    forumu takip etmeye başladım .farklılıkları gözönüne alan bütünleyici bi konu bulamadım. HAtsan ı aradım inadına. bi bayan cıktı teknik personeli istedim o arkadaşa sordum. Adam bana genel olarak bi fark olmadıgını, uydurma hikayeler oldugunu buna inanmamam gerektiğini belirten ifadeler kullandı. ben de forumlardaki durumlardan bahsettim herkesin 1.nesil i önerdiğini, işçilik olarak farklılıklar oldugunu yazdıklarını belirttim. arkadaş daha da kıllandı bu sözlerime:)
    ama dikkatimde 2.nesil e pek değinilmiyor nedense. kullanan mı yok yoksa memnun mu değiller ustalarımıza duyurulur. bi açıklık getirilmesi adına...

    merhaba arkadaşlar. benim ilgilendiğim 1. nesil webley patriot ile 2.nesil webley partiot arasındaki belirgin farklılıklar ile ilgili.
    gözle görülür farkları nelerdir.? dayanıklılık*isabet*namlu ömrü gibi hangisi daha iyidir.
    bir de hatsan firması webley haklarını alalı bayagı oldu.
    genelde bir kanı hakim o da 1.nesillerin gerçekten iyi oldukları.neden 2.nesiller bu kadar iyi değiller.Örneğin mod 99 u metediyorlar.mod 125 snipper i metediyorlar ve daha nice hatsan yapımlı silahları metediyorlar da 2.nesil webley patriot u hiç metedeni göremedim aklımda soru işaretleri var. GERÇEKTEN BU KADAR KÖTÜ MÜ 2.NESİLLERİ.
    1.nesilleri bulmak mümkün ama aradan en az 4 yıl geçmiş tüfeğin. saglamlık açısından iş yapabilir mi tartışılır bu eski silahlarla.Görüşleriniz nedir. Saygılar