mehmet.38 adlı kullanıcının mesajları

    Burada fantazi yapmıyorum ! 54 ve diğer yaylı tüfeklerin çoğuna sahip oldum ve kullandım bol bol dürbünlü , dürbünsüz atış yaptım ve yaptık. Diana 54 ile 120 metrede 5 lt lik damacanaya dürbünsüz 10 atışta 7 -8 isabet sağlıyorduk , 50 -60 metre Diana 54 ve ya 350 ye hakarettdir. :thumbup:
    Yaylı tüfeklerde kısa namlu daha iyiir bu sebeb iledirki 54 ile 350 yi kronografa soktuğumuzda aynı hızı vermişti , uzun kullanımda ise 54 gücünü 350 ye göre daha iyi koruyor , yani demem o ki 54 ve 350 ile 5000 atış yaptığınızda 2 tüfeği kronografa soktuğunuzda 54 ün 350 den fazla hıza sahib olduğunu göreceksiniz. 350 nin yay ömrü çok kısa !

    selam arkadaşlar...


    Bende yeni diana nmagnun 350 5.5 cal. bir tüfek aldım.fakat havalı tüfek konusunda bilgim yok.öncelikle bu tüfeğin etkili menzili nedir.bu tüfeğe alabileceğim en iyi dürbün ve markası nedir.birde sıfırlama konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen.saygılarla....


    100 metre ye gönül rahatlığı ile atış yapabilirsin ,100 metre de stabil olarak vurabileceğin hedef 20 x 20cm , soda şişesi 5 te 3 vesaire.
    Dürbün olayına gelirsek mercek çapında 32mm i geçmeyin fazla zoom lu olmasınki hafif olsun.

    üstatlara bir sorum olacak: rws super dome (8,3 gr) 4,5 mm. pellet almayı düşünüyorum. ağırlığı yüzünden tercih edeceğim. isabet oranı konusunda jsb kadar iyi midir acaba? fiyatı 20 tl.(500'lük kutu)


    Daha iyi ,100 yılın pellet - i icadı !

    Bahsettiğiniz 4.5mm mi 5.5mm mi, gamo extrem mi ? 8 gram ile 350 atış - 5.5mm 210 m/s yazıyor , waltherde ise 450 atış yazılımış 5.5mm de , aslında çalışma sıstemleri çok hoşuma gitmişti pompalı tüfek tarzı ya da lever actıon , 16 graini 250 m/s ile 50 atış yapabilicek şekile ayarlanabilse çok ıyı olucaktı yahut o 88 gr co2 konan yere 250 barlık PCP tüpü koyabilseydik.

    Kastım şu ki , tüfeğin güçsüzlüğünden yakınmışssınız ; elinizdeki tüfeğin pistonu çok küçük olduğundan zaten güçsüz olması çok normal. İçine orjinalindne biraz daha kalın yay taksanız , piston çemberine yaşil gresleseniz bir müddet dizelle biraz güçlü atış yapsada sonra eskisi gibi tekrar gücünü yitirecekdir.

    Biraz öyle olmuş abi ya u½%; Bu tüfekle inek sürmüşlüğüm bile var benim ama anlamadığım şey 10 büyük adımlık mesafedeki 1 lira büyüklüğündeki yeri defalarca vurabiliyorum X]#+, Yaptırsam yaptırmaya degermi astarı yüzünü geçermi bilmiyorum bu arada tüfek hemen hemen benle yaşıtmış 99 da diyarbakırda değil trabzondayken alınmış (bende trabzon doğumluyum) ;avci;

    Bu kadar eski ve eziyet görmüş bir tüfeği adam etmeye çalışacağınıza bir adet Diana 48 ve ya en azından Diana 350 alsanız daha iyi olmazmı?

    dün gece saat 1.30 gibi odada pc başında oturuyorum kapıdan çıtır çıtır sesler geldi noldu diye baktım içerde işaret parmağım kadar büyüb yemyeşil bi çekirge ... bi süre sağa sola sıçradı durdu tabi ben böceklerden inanılmaz derecede tırsarım... ne yapsam diye düşünürken elime 30 cm lik tahta cetvel geldi, hayvan kapı üstüne yerleşmiş uzanıp vurmaya çalıştım yemedi, oan aklıma cp99 ile vurmak geldi, doldurdum 8 li şarjöre norica apache leri basım pelletleri... dediğim gibi börtü böcxekten son derece tırsan biri olarak bu anlattıklarım birkaç dakika içinde oldu ve o panikle düşünmeye fırsat kalmamıştı, ilk defa elimdeki seri atış yapan bir co2 nin bu kadar işe yaradığını düşündüm :rolleyes: şimdi kimse konuyu vicdan muhasebesine dönüştürmesin, kapıyı camı açıp sağa sola sıçrayıp duran dev gibi yeşil bir yaratığın dışarı çıkmasını bekleyecek kadar soğukkanlı değildim çünkü...

    Müthiş bir action , macera , yazınızı heyecanla okudum paylaşım için teşekkürler. ;tacli#

    Aynı ürünü birileri beğenirken başka birileri beğenmeyebilir ! Asıl mesele fikirlere ve düşüncelere saygıdır , Daystate kaliteli bir ürün olabilir lakin estetik bana göre ''0'' fakat diğer bir konuda Türkiye de Daystate'in Ranger modelinin atış yaptığı mesafeye atış yapacak PCP yok. 400 -450 metre gibi bir mesafede minimum 60-70 cm lik çanağa 10 da 5 isabet kayd edebilirsiniz , tabi tüfeğinizi 5.5mm de 80 -82 FT ye mod larsanız.Air wolf modeli ile 150 metrede 15x10 luk hedefe tek dolum ile off hand 60 atışta 50 -55 isabet kayd edebilirsniz. Sonuç itibari ile tüfekler iş yapıyor gerisi zevk meselesi , tipinden dolayı AİR wolf yada Ranger tercih etmedim belki Huntsman,in 320 cc lik 60cm namlulu modeli olsa idi havada kapıp karada atardım. ;tacli# :love: ;grin;