6136 adlı kullanıcının mesajları

    Çekiç Setskuru vidasının atışlar sonrası gevşemesi sorununu yaşamamak için LOCTITE 222 (Düşük Mukavemette Vida Sabitleyici) ile yapıştırmak lazım. Fakat Türkiyeye loctite 222 sadece 50 ML olarak geliyormuş ve fiyatıda 75 TL civarı. Bu ürün yerine muadel bir ürün olan ALCON M-6222 mevcut. ALCON 10 ML fiyatı 12 TL. Çekiç Setskuru vidasını söktükten sonra güzelce temizlemek lazım. Tercihen WD-40 bu işlem için uygun.
    İşlemi kısaca anlatmak gerekirse; Öncelikle tüfeği birazcık söküp çekiç setskuru vidasını çıkarmak gerekiyor. Çekiç Setskuru vidasının etrafına yapıştırıcıyı sürdükten sonra sağa doğru sonuna kadar sıktım ve hemen arkasından sola doğru 5 tam tur çevirerek bıraktım. Bu işlem sonucunda 24 saat beklemesi gerekiyor. Ve vida sabitlenmiş oluyor, Olurda ilerde bu ayardan memnun kalmayıp ben şunu 4 tur yapayım derseniz çok az bir kuvvet uygulayarak vidayı çevirip yerinden kurtarıyorsunuz. Eğer tüfeği uzun süre aynı ayarda kullanacaksanız oldukça etkili bir yöntem. Diğer türlü ayarı devamlı değiştiriyorsanız biraz zahmetli, çünkü her ayar değişikliğinde tüfeği söküp, setskuru vidasını çıkarıp yapıştırıcıyı sürmek gerekiyor. Aklınıza takılabilir yapıştırıcı sadece vidanın geldiği yeri tutuyor diğer tarafa bulaşan yapıştırıcı temizlenebiliyor. Böylelikle güç ayarının atışlar sonrası değişmesini engellemiş oluyorsunuz...

    İşte sabitlemek sıkıntı değil, önemli olan ayarı kolay şekilde değişebilmek. Sonuçta setskur yay tansiyonunu arttırıyor ya da azaltıyor. Çekiç bileziğinin üzerine yayın tansiyonunu arttıracak bir parça ekleyince sonuna kadar kapatabiliyorsunuz setuskuru.


    Mesela setskuru sola 4 tur çevirdiğimizde atıyorum 4mm sıkıştırma yapıyorsa, setuskuru tamamen kapalı tutup yerine 4mm lik parça eklenip kullanılır.


    En iyi performansı elde edebilmek için hem aynı pelleti kullanmak şart gibi görünüyor. 13.4 grain denedim sonuç mükemmel. Güç azaldı çünkü 13.4 graine göre oldu demekki.

    Yaklaşık 1 aydır at44 ü kullanmıyordum. En son bıraktığımda 15.89 graini 850 civarlarında atıyordu. Tüfekte regulatör mevcut ve 20 metrede tek delik yaptım en son ve yaklaşık 1 ay hiç atış yapmadım. Biraz evvel 10 metre denedim 2cm grupman yaptı. Hata bendedir diyerek bir kaç grupman daha denedim yine aynı şekilde 2 cm grupman oluştu.


    Ayarı 4 tur açıktı. Ayarına baktığımda 1 tura düşmüş. Bunu sabitlemenin basit bir yolu yok mudur? Setuskuru tamamen sabitlemek istemiyorum çünkü 13 grain kullanırken ayarı değiştiriyorum, 27 grain kullanırken yine ayarı 6 tura çıkarıyorum.


    Hani durduğu yerde bu ayar nasıl değişiyor bunu da hiç anlamış değilim.

    Çok hafif olduğundan çok sapar gibi geldi bana. 10 graini 800 le atan bir tüfekte kullansak 1100 civarında hızla yollayacak. Zoraki gibi daha güçsüz silahlarda tahribat amaçlı kullanılabilir belki.

    Bu firma da hatsan tadında tuzlayıp tuzlayıp aynı kasayı yediriyorlar :rolleyes: Ama yenmiyecek gibi değil o ayrı

    İlginç olan, yabancılarda tactical merakı var bizde pek yok. Mesela ben ilk bu hobiyi incelerken tactical tüfek yapmak istiyordum hatta condoru gözüme kestirmiştim. Nedense forumda biraz takıldıktan sonra düşüncem değişti. Belki de uğraştırıcı olur diye tacticallerle uğraşmıyoruzdur. Aslında tüfek dediğin otomatik tüfeğe benzemeli bence.

    Eline sağlık bu tür paylaşımlar forumda ki en önemli paylaşımlar oluyor. Şu an hobiye başlamamış biri belki de yıllar sonra paylaşımınız sayesinde sorununu halledecek. Herkes cesaret edemez elinizi taşın altına sokmuşsunuz tebrikler.

    Müşteri memnuniyetini önplanda tutan iyi bir işletme. Umarım bu şekilde devam edip hak ettikleri noktalara ulaşırlar.


    Tolga abi , tüm valflerin arkasında yay bulunur. Benimkini sertleştirmiştim ya az hava harcasın diye ;)

    Benimkinde yok abim. atp2 de de yoktu. İkiside yeni üretim üstelik. Ben valfin arkasına tatlı sıkı basacak şekilde oring ekledim, şimdi 10 barda bile durabiliyor havayı bırakmıyor. Aynı yaydan bahsetmiyoruz sanırım.

    at44 50 bara geldiğinde tüm havayı bırakır. Çünkü valfin arkasında baskı yapan bir yay mevcut değil. Yani tüpün içerisindeki basınç valfi kapatıyor. 50 bar basınç kapanmasına yetmeyip tüm havayı aniden salıveriyor.


    Tüpü çok hızlı şekilde doldurup valfin kapanmasını sağlamalısınız. Etrafınızda scubası olan biri varsa kurma kolunu çekip ani dolum yapabilirsiniz. eğer 100 bara çıktıktan sonrada aynı olay yaşanıyorsa tüpünüz arızalanmıştır.

    Benzer bir konuyu bende açmıştım zamanında gerçi ben at-44 lw wx ile yapmıştım 100mt 3 atış tek deliğe yakındı. Allah'tan şahitlerim vardı da dalga konusu olmadık fazla. Fazla diyorum çünkü yine bazı ukalalık yapmak isteyenler yine biz onu satalım bunu satalım demeye başlamıştı. Aynı tüfekle bir daha tekrarladım mı bu atışı açıkçası hayır. Ama aynı tüfekle 197 metreden bol bol şişe kırdım. (bununda şahitleri var) Diyeceğim şudur ki kimseyi hor görmeyin hevesini kırmayın.

    İyide sen dürbünle yapmıştın :) Hem at44 de yapma imkanın var en azından tepme yok, tekrar kurma derdi yok. Burada gez gözle yapılmasından bahsediliyor. Tek bir vuruş değil üstelik grupman yapılmış.


    Eğer şans atışlarını baz alırsak bende 24 sene önce 12 kattan daisy marka tüplü tabancayla 100 metre civarındaki pet şişeyi vurmuştum 3. denemede :) Ama kuş bakışı bir atıştı. Direk 100 metrede o grupman üstelik gez gözle imkansıza yakın görünüyor çünkü bu şans atışına girmiyor artık. Grupman olmuş bu.