Gepard tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Abi böyle ara ara zıpkın anılarını ve fotoğraflarını paylaşırsan çok güzel olur. Hele kofanayı agaşonla 4 metrede vurdum dedin ya abi senden öğrenecek çok şey var. :)

Fotoğraf bomba gibi hocam :thumbup:

Evde inanırmısınız yığınla zıpkın mevcut. Babamın italyadan getirdiği havalı zıpkınlardan ahşap 120lik zıpkınlara kadar... Bu zıpkını görünce aklıma yatmasının sebebi turistik yerlerde dikkat çekmeyeceğini düşünmüş olmam ve daha güvenli olduğunu düşünmem açıkçası.
    Agaşon tekniğiyle belki kefal ve mırmır alırım diye düşünüyorum. Çünkü insanların yüzdüğü saatlerde kimseyi rahatsız etmemek adına zıpkın taşımıyordum ve defalarca kiloluklarla burun buruna geldim diyebilirim. Ve bahsettiğim mesafelerden çok rahat vurabilirim sanki bununla :)

Tabii ki levrek gibi balıklar hatta 4-5 kiloluk balıklar elimde bu varken biraz hayal olur diye düşünüyorum. Ancak daha basit avlar için denemek lazım derim ben :)

Benimki nasipse 1-2 aya gelecek o zaman öyle bi poz veririrm artık. :)

Fotolar çok iyiymiş hocam sazan çok ayrı hayvan tabi. Bu sene pek sazana gidemedim ama köyde bol bol tatlısu kefali ve bıyıklı balık yakaladım. İşin en acısı da ben orada ciddi ciddi bilmem kaç liralık olta takımlarıyla balık tutmaya çalışırken köyün bacaksızlarının elleriyle ağızlarıyla balık tutmasıydı ;şrofls;.

Mutlaka zıpkın işini de tavsiye ederim bu arada. Balığı seçerek avlamak çok ayrı bir zevk. Ayrıca getiriceğim malzeme sualtı tüfeği ve zıpkın tanımına pek uymuyor. Tatlısuda da jandarmaya danışmak kaydıyla sazana levreğe kullanabilirim belki.

Son olarak balıkçı insan keyif insanıdır boğaza düşkündür. Göbek bu işin olmazsa olmazı hocam sıkıntı yok :thumbup:

Geçen gün Ted's holdover videolarını izlerken zıpkıncılıkla ilgili olanlara da göz attım. Orada değişik, tetik tertibatı olmayan sadece sopa ve lastikten ibaret bir zıpkın türü dikkatimi çekti. Adı pole spearmış. Menzil olarak kısa ama alışıldığı takdirde daha isabetli olacağı kanaatindeyim. Kısa boyları genelde kaya balıkları vurmak için kullanılıyor. Ancak ted in kullandığı boyutlarda olanlar ciddi iş yapabilir diye tahmin ediyorum. Ek olarak yapı gereği tetik tertibatı vs bulunmadığından kullanıcı açısından daha güvenli ve tahminimce 90lık zıpkına göre daha az dikkat çekecektir.
    Bunu özellikle tatile gittiğim pek bakir olmayan otel iskelelerinde veya kayalıklarda kullanmayı planlıyorum. Tahminimce mırmır, kefal, melanur, barbun ve pisi balığına iyi iş çıkartır.
    Türkiyede varlığından pek haberi olan yok ve satıcısı da mevcut değil. Numune olarak Amerika'dan bir tane 2 metrelik olanından getirtiyorum arkadaşa. Denedikten sonra hoşuma giderse tek tük üretimini de yaparım diye düşünüyorum.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Vallahi ben bundan önce Tennesse dyersburgda bulundum aktardığım bilgileri de gözlemlerime göre aktardım ve arkasındayım. Sizin düşüncenize elbette katılan olacaktır amma ve lakin benim gerek tennesse, texas ve ingilterede ikamet eden ve bu hobiyle ilgilenen dostlarımla konuştuğum ve gördüğüme göre durum aktardığım gibi. Tahmin ettiğin gibi ezberden konuşmuyoruz kısacası :)

Bu arada taa ilk sayfalardaki soruna cevap vereyim :) Hatsan yaylıdan vazgeçmiyor. Sadece alternatif bir sistem olarak gelecek vortexler. Daha doğrusu benim tahminim bu yönde. Vortexlere gelirsek çok orijinal gözükse de ben vortex gibi ras-ram teknolojilerini tavsiye etmem. Zira yay en fazla kırılabilir ve düşük bir maliyetle tekrar takılabilir. Ancak gas-ram tarzı pistonlarda zamanla kaçak olabiliyor. Bunun sonucunda bütün pistonun değişmesi gerekmekte ve bu yaya göre daha masraflı bir durum.

Tabii en sağlıklı sonucu tüfekler Türkiye'de piyasaya çıktıktan 1-2 sene sonra göreceğiz

Tartışma ortamından ziyade fikir alışverişi var burası forum sonuçta. Konunun vortex sistemi üzerinden gitmesini istiyorsanız farklı mesajlara cevap vermek yerine vortex sistemi ile igili bilgi paylaşabilirsiniz.

Sevgiler

lütfen mod 95 i fiyatına göre tüfeklerle kıyaslayalım ?
    Şimdi siz 700 liralık gamo ile kıyaslarsanız olmaz.
    O zaman gamoyuda diana ile kıyaslayalım bakalım nasıl olcak aynı durum. Şimdi ben mod 95 imi elime aldıgımda tas gibi saglam hissi veriyo. Buda bu fiyata bence cok iyi.

Saygılar...

Şu malum ''fiyatına göre çok iyi, ne kadar ekmek o kadar köfte'' muhabbetleri senelerden beri yapılıyor. Kimse tüfeğinize kötü işe yaramaz falan demiyor zaten bu kadar kişisel algılamanıza gerek yok o yüzden. İnsanlar sadece 50 lira daha fazla verelim adam gibi tasarımı olsun kaliteli işçilik olsun diyor sadece. Çünkü böyle bir imkanı mevcut hatsanın. Bunu diyenler de senelerdir bu işle uğraşan yığınla tüfek değiştirip onbinlerce pellet atmış kimseler. Bu kimselere karşı yaptığın ''benim tüfeğim taş gibi sağlam'' argümanı anlamsız kalıyor kısacası.

Hobi bu sonuçta belki benim gibi oradan buradan kısıp daha iyi tüfekler alıcaksınız iki gün sonra. Düşünceleriniz kullandığınız tüfeklerle beraber değişebilir yani. Çok kesin olmamak lazım g;$i

@ adalya

Harvest moon camo müthiş bir desenmiş hakikaten...

[Resim Engellendi: http://i.ebayimg.com/t/4-x-5-Permanent-Camo4u-Camoskinz-Camo-Vinyl-Wrap-Moonshine-Harvest-Moon-/00/s/NTEwWDY0MA==/%24(KGrHqRHJEcFCZd6OVrsBQsprEoisw~~60_35.JPG]

Hatsan mod 85 sniper'a çok yakışacağı düşüncesindeyim...

Gördüğün üzere imzamın en üstünde hatsan var öncelikle :)

Ayrıca neden almayacağımı da belirttim sadece kundak değil yani. Hatsanın vortexli fiyatlarını da görücez ek olarak... Bu arada kimse ATAC'ın ne yapıp ne yapamayacağını bilmiyor. Çıkmamış tüfeğe don biçmek ve hatsan varken lüzum yok demek Hatsan fanatikliği olur.

Ha ben neden hatsanın yaylılarını sevmiyorum diye ayrıca belirteyim. Birincisi tüfekleri yağ bidonuna sokup çıkartıyorlar resmen. ikincisi tüfeklerin yayları uzun ömürlü değil. Üçüncü olarak piston içinde yer alan contanın sürtündüğü kısım çapaklı oluyor bunun sebebi de kalitesiz işçilik. Sonuç böyle olunca conta da kısa süre sonra yırtılıp kaçak yapıyor. Birisi çıkıp ben 10.000 atış yaptım birşey yok diyebilir. O da ciddi bir şans işte. Kalite kontrol yok malum. Detaylara girersek daha birçok eksisi var ama o kadar detayı ben stoegerden de beklemiyorum zaten. Bundan önce 2 tane hatsan yaylı kullandım ve ciddi değişiklikler olana kadar kullanacağımı düşünmüyorum artık.

Tip değişikliği, gas-ram, picatinny rayları, yeni moderatör bildiğimiz değişklikler. İsabeti konusunda yanılmıyorsam pek bilgi yok. Daha mı iyi veya aynı mı bilmiyoruz.

Hatsan genelde bu kadar değişiklik yapana kadar aynı otun laciverti 3 modeli arada çıkartmış oluyor hepsi çok farklıymış gibi. Bir de hepsinin farklı isimleri vs... Bu kadar değişikliğe müsade edin de o kadar fiyat farkı olsun ayrıca. Bir de ek olarak x20lerin montajı stoegerin Türkiye fabrikasında yapılmakta bildiğim kadarıyla. Eğer Atacların montajı burada yapılmazsa fiyatının daha yüksek olması da çok normal bir durum.

Elmayla armutu birbirine karıştırmamak lazım. Belki bizim memeleketimizde yivli tüfek fantazisi olsun diye alınsada yurtdışında havalı tüfek merakı çok farklı noktalarda. Herşeyi geçtim ingilterede 12fpe lik silahlara ne paralar veriyor insanlar değil mi?

Ek olarak Amerika örneği verilmiş. Amerikada ufak müstakil evimin arka bahçesinde saksağan vurmak için veya 50 metrede grupman yapmak için yivli tüfek kullanacak değilim herhalde? Malum her eyalette ateşli silahlar için moderatör serbest de değil. Hani alalım ufağından bir 0.22 yivli moderatörle atalım arka bahçede durumu da yok yani. E malum tepme de yok pcplerde. Yap borudan bir moderatör takıl işte. Refah seviyesi yüksek ve bu hobinin ayırdını yapabilen memleketlerde de ücretin çok sorun olacağını sanmıyorum.