Gamo CFX Royal yay değişimi !

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar ;


    Forumdan 2. el olarak aldığım Cfx royal 4.5 mm. silahın sanırım yayını kırdım. Sanırım diyorum çünkü silahın içini açmadım sadece kundaktan ayırıp baktığımda yayın dipçik kısmına doğru üst üste binmiş şekilde durduğunu gördüm. Silah arada zorlansa da halen kurulmakta ve atış yapmakta ancak bariz güç kaybı var.


    Bulunduğum çevrede silahı söküp takma konusunda bana yardımcı olacak ve elinde gerekli teçhizatları olan bir arkadaş buldum.


    Öğrenmek istediğim ise
    - Hazır silahı dağıtmışken başka hangi parçaları değiştirmem gerektiği (farklı bir yay, oring, conta, keçe vs.)
    - Parçaları tanımamam nedeni ile başta yay olmak üzere değişmesi gereken yada değişmesi iyi olacak parçaların adları ve temin edebileceğim bir site adresi


    Forumda bu tip konular geçmiş ancak tarihler eski kalmış. Artık kusuruma bakmayın. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler ...

  • gamo nun sökülmüş resimli anlatımı varmı hatırlıyamıyorum,ama aşağıdaki stoegere bakarak dan söküp takabilirsiniz,bir birnin kopyası tüfekler,


    link:
    stoeger x20 nasıl sökülür resimli anlatım ( bilmeyenlere )



    yedek parça elinizde yok anladığım kadarı ile,serviside o parçaları size göndermez,tüfeğinizi sökün,piston önündeki keçesini kontrol edin,yırtık patlak ise,değiştirilmesi gerek,pellet yüklediğin yerin etrafında oring conta olması lazım,onun konumunu inceleyin,sağlamlığı konusunda


    tetik mekanizmasını komple dağıtmanıza gerek yok,yukarıdaki linki adım adım takip edin ,
    kolay gelsin

  • Cevabınız için teşekkürler. Verdiğiniz linkte ki konunuzda da belirttiğim üzere çok güzel bir resimli anlatım olmuş.


    Ancak dediğiniz gibi benim öncelikli sorunmum yedek parça ve servisi bu parçaları göndermeyi kabul etmedi. Bende bu ve bir kaç forumda yaptığım araştırmalarda gamoların modifiye edilseler bile en fazla %5 gibi bir performans artışı sağlanabileceği (2007 Yıllarında Mustafa Serdar Beye ait bir yorumdu sanırım) yorumlarını okudum.


    Bu sebeple yurtdışından vs. parça getirtmekle uğraşmaktan vazgeçip, yayı kırdığı kesinleşen silahı mecburen Adana'ya kargoladım. Servise telefon ve kargoya eklediğim notta yayla birlikte keçe, conta değişimide yapmalarını söyledim. Silah elimize geçince durumu görücez.


    Ancak (yaptığım araştırmalar sırasında sıkça rastladığım ve gamo Türkiye distribütörü firmanın yıllardır süre geldiğini anladığım tavrı) insanın kendi yapabileceği iş için bu duruma düşürülmesi can sıkıcı. Sonuçta ben en ufak arıza yada değişimde bununla uğraşmak yada uğraşmamak için farklı malzeme kullanmak zorunda değilim. Dampa için Katresu AŞ. ye dürbün içinde aldığımız firmanın servisine gitmediğimize şükretsek mi bilemedim ?


    Aslında silah benim başlangıç olarak beklentilerimi fazlası ile karşılıyor ancak ürün kadar önemli olan yedek parça - servis ayağı nedeni ile gamo yanlış seçimmiş desem yeridir ...

  • Arkadaşlar ; Silah hala İdeal avda bugün aradım henüz hiç bir işlem yapmadıklarını en geç bu hafta sonuna kadar göndereceklerini belirttiler. Basit bir yay değişim işlemi git-gel yaklaşık 10-12 gün yorum sizlerin.


    Gamonun yedek parça ve servisten sonra en önemli problemi sanırım tetiğinin sertliği. Hazır tüfeği elden geçirmişken tetiğini de değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak daha önce Mustafa Serdar beyin katkıları ile üretildiğini öğrendiğim ve altın tetik diye adlandırılan ürünü online satış sitelerinde aramama rağmen bulamadım. Bu tetiği yurtiçinden tedarik edebileceğim bir adres varmıdır ? Yoksa


    yurtdışında bulduğum şu ürün işimi görür mü ? http://www.charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm

  • Verdiğiniz linkteki tetik zaten buradaki altın tetiğin orijinalidir. İşinizi mükemmelen görecektir.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Verdiğiniz linkteki tetik zaten buradaki altın tetiğin orijinalidir. İşinizi mükemmelen görecektir.

    Bende o şekilde tahmin etmiştim. Ancak sizin gibi bilgisi olan arkadaşlara teyid ettirme ihtiyacı duydum. Teşekkürler.


    Bu arada silah (kargoda geçen süreler dahil) 11 gün (firmada 7 işgünü) sonra elime ulaştı. Yay vs. değişimleri, bakımı yapılmış ve değişen eski parçalarda silahla birlikte gönderilmiş.


    Sipariş ettiğim GRT-III tetiğin Amerika'dan gelmesi ise 15 gün sürdü ve bugün elime ulaştı. Tetiği silaha monte ettim ve 8-10 deneme atışı yaptım. Geldiği ayarlarla tetik hassasiyeti ve ağırlığı hoşuma gitti ancak alışmak biraz zaman alacak gibi.

  • bir ara ben de de aynı sorun olmuştu yay değişimi ile herhangi bir sıkıntı kalmadı.

  • Arkadaslar Merhaba,


    Benim de bir cfx’im var ve yayini degistirmek istiyorum. Ideal Av, Ispanya’daki fabrikanin hala, pandemiden dolayi, kapali oldugunu soyledi.


    Saygilarimla,

    Os

  • Türkiye de havalı tüfekle av yapmak yasak bilginiz olsun.

    Kahramanlar can verir, Yurdu yaşatmak için.

    • Sarsılmaz Kılınç 2000 Mega 9x19 mm
    • Hatsan Galatian 4 5.5mm
    • Zoraki HP 01-2 Light 4.5 mm + Stoeger 4x32 Compact Işıklı Dürbün + Wrangler Moderatör
    • Gamo PT-85 4.5 mm
    • EZ Archery 45 lb Makaralı Yay