yalama olan vida?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bugün hiç detaylı sökmediğim diana 460 tüfeğimi bir sökeyim ve bakım yapayım dedim.tetik grubu ve namlu hariç her parçasını söktüm ama kompresyon silindirindeki,( kurma koluna bir pimle bağlanan) parçayı yerinde tutan setskur vidasını(şema-http://www.airgunturk.com/sila…gnum-ema-ve-ayr-nt-lar-da 15 nolu parçayı tutan 14 nolu vida, alyan anahtarıyla bir miktar zorlayınca yalama olduğunu gördüm.Dolayısıyla o parça çıkmadı kompresyon silindirini de o parça gövdedeki kanallarda takılma yaptığından çıkaramadım tüfeği de geri topladım.Büyük bir problem değil belki ama silindiri bir şekilde çıkarmak icap ederse sorun tabi.Bu vida nasıl sökülür yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkürler.

  • Biraz daha büyük ebatta imperial yani inç bir alyan ile kuvvetlice bastırarak sökmeyi deneyebilir ya da bir numara büyük ve yuvarlak başlı alyanla sökmeyi deneyebilirsiniz.


    hiç biri olmazsa vidanın başından bir az daha geniş bir düz tornavidayı vidaya hafifçe çakarak oturtup tornavida ile çevirebilirsiniz. Düz tornavida genelde işe yarar. Bahsettiğiniz vida set vidası olmasaydı başına eğe ile düz tornavida kanalı açın derdim ama set vidada pek mümkün değil.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • Teşekkürler eblemis bir daha sökünce önerilerini deneyeceğim.Evet sideprensi o vida teşekkürler.


    Bu arada tüfeğin içinde yağ ya hiç yok ya da çok çok az var o dikkatimi çekti bende tetik mekanizmasına sadece biraz ince silah yağı uyguladım.tetik korkuluğunun arka vidası da boşa dönüyor ona da bakmam lazım.Bu arada gövdede açılan çeşitli kanal ve pencere açıklık kenarlarının tesviyesi yapılmadan bırakılmış, sürtünerek hareket eden komp silindiri vb malzemeyi çiziyor(weichrauchlar bu açıdan daha düzgün sanırım).Buraları da zımparaladım biraz düzeldi eğe işi de gerekiyor ama boyası gitti tabi, soğuk boya yapmam lazım.Genel bakımın kullanımda faydası oluyor yalnız tüfeğin daha rahat çalıştığı hissediliyor.

  • Merhaba,
    Eger onerilerin hicbiri ise yaramaz ise vida basina ince matkap ucu ile 3mm lik bir delik acin. Sonra delige uygun "ters kilaviz" vidayi oraya monte edin. Ters kilavuzu sıktıkca vida cikacaktir..


    Oktay

    Crosman 357 8" .177 Cal made by Karaoğlan

  • Bu vida loktayt lı olabilir mi acaba?Olmazsa bir alyeni japonla yapıştırıp çevirmeyi denicem ama konum gereği 90 derece ancak dönebiliyor tek seferde sonra alyeni yeniden başa alıp takmak gerekiyor :cursing: gıcık biyerde vida.
    Bir de bu tüfekte yayın öbür ucunda tophat(yay ucu ağırlığı da deniyor herhalde) dedikleri bir parça olması gerekmiyor mu yay ucu olduğu gibi giriyor piston içine :him:s ?

  • tutkallı olduğunu sanmıyorum abi,bir kere gevşetebilirseniz arkası gelir,ben ilk söktüğümde o setuskur vida tam belinden kopmuştu,vida bölümü sağlam pim bölümü içeride kalmıştı,ufak bir sallama ile çıkartıp takıyorum,


    pistonu farklı abi bunun,piston içinden dışa doğru çıkan o çubuk demir sayesinde tüfek kuruluyor,
    [Resim Engellendi: http://img4.imageshack.us/img4/5518/21024x768t.jpg]


    Uploaded with ImageShack.us