Hava kaçırma C11

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 2 senedir kullandığım Crosman C11 marka havalı tabancam, 26. tüpü taktığımda, fosur fosur güzelim tüpün havasını zayi etti. Son taktığım tüp bir senedir üzerindeydi ve havasını kaçırmamıştı. Sanırım tüpe basan conta sertleşmiş. Silahı daha önce söküp toplamıştım. Şimdi yine söküp o contanın yerine birşeyler uyduracam ama uydurma olmasındansa bu konuda tavsiye veren birini dinlemeyi tercih ederim. Sitedeki PROF arkadaşlar :) bu contanın yerine ne öneriyorsunuz. ^^

  • Aynısının yenisini...

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Bir fotoğrafını yayınlarsanız burada, sitedeki proflar mutlaka yerini söylerler...

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • Bütün CO2 lerde aynıdır büyük ihtimalle. Yeşil renkli ve tahminen sıvı olarak uygulanmıştır. Ben en iyisi satılan sıvı contaların özelliklerini araştırayım. Uygun contayı bulursam gaz gaçıran CO2 lerin tamirine başlarım artık :)

  • İyi fikir...

    This is AnkaraTeam, you know...


    WR LW 10 w VO 6-24X50 Mil-Dot
    C NS 4,5 w O RD
    STEYR AUG A1 modified by B.A.S.A.R
    Mod 99 w GM 4-16x50 AO on YD


    Ankara / B(Rh)+"Gezcik, Gözcük, Arpa!.."


    ankarateam.png


    "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote."

  • 404 sıvı conta özellikleri: Tek bileşikli silikon bazlı,yüksek ısıya dayanıklı,elektriksel özellikleri bulunan,sürekli elastik kalabilen beyaz ve kırmızı renkli bir malzemedir.Her türlü yalıtım ve contalama işlerinde başarı ile kullanılır.


    Pek çok malzemeye mükemmel tutunur.Toza,oksidasyona,çeşitli yağlara,kimyasallara ve solventlere dirençlidir.Vibrasyon ve şok etkilerine mani olmak üzere kavrama maddesi olarak benzersizdir.


    404 sıvı conta,oda sıcaklığında kauçuklaşan gelişmiş silikon esaslı conta malzemesidir.Sürüldüğü yerden akıcı değildir ve solvent içermediği için kauçuklaştıktan sonra hacmi küçülmez,dolayısı ile kırılma ve çatlama olmaz.


    -60'C'tan +300'C'ye kadar olan soğuk ve sıcak ortamlarda,sıçramalı sıcaklıklarda +350'C'a kadar emsalsiz bir dayanma gücüne sahiptir.404 Sıvı conta suya,buhara,yağlara,greslere,çeşitli kimyevi maddelere ve gazlara dayanır.Güneşin ultraviyole ışınlarına ve havanın ozon gazına direnci yüksektir.Kauçuklaştığı için titreşim ve darbelere karşı malzemeyi korur.Elektriksel izolasyon değeri en yüksek seviyededir.


    Kullanıldığı tesisatı yapıştırmayıp,sadece bağladığı için gereğinde açılabilir.Açılabilmesi için tesisatın bir köşesinden hafifçe zorlamak yeterlidir.


    404 sıvı conta tüpten çıktıktan sonra havadaki rutubetin etkisi ile contalaşmaya başlar ve kısa bir sürede yüzeyinde ince bir film tabakası oluşur ve normal rutubet koşullarında 15 - 30 dakika arasında kauçuklaşır.

  • Selam, şu anda sizin sorununuzla ilgilenecek prof arkadaşlar sanırım müsait olmadığından bu seferlik sitedeki benimle idare edeceksiniz ;şrofls;. çoğu ya yok, ya da yardım isteyenlere kısa cevap yazmakla meşgul.. :whistling: (mesajım art niyet içermemektedir.)



    Sorun muhtemelen uzun süredir üzerinde bıraktığınız tüpten kaynaklanıyor olmalı. Çok şanslı değilseniz, zamanla sertleşen contaya büyük hasar veriyor üzerinde tüp bırakmak. Orjinal parçayı bulmanız zor, çok zor.. Bulursanız bana da alın lütfen ;keyf;


    Sıvı conta konusunda emin misiniz? :!: Tüpü delen iğne içine kaçması durumunda bir hayli sorun yaratacaktır size.


    Çözüm için, öncelikli olarak eski contayı dikkatlice, bir toplu iğne yardımıyla sökün, parça bırakmamaya, yuvayı ve iğneyi çizmemeye özen gösterin.


    Ardından, sanayide dizel motorların enjektör tamircilerinden, ( herhangi bir oto servisine sorarsanız gösterirler yerini) eskisine yakın ebatta, ancak mümkün olduğunca etli birkaç o-ring bulun.. silahı ve boş bir tüpü yanınızda götürmeniz, derdinizi anlatmanız açısından faydalı olacaktır.
    (onlardaki oringlerin bir şekilde yapısı daha sağlam ve düzgün, birkaç adet birbirine yakın ebatlarda deneme yanıma için alırsanız daha iyi olur, çok çok çok ucuz bir şey..)


    Aldığınız o-ringi silah yağı, 30 numara motor yağı, en olmadı makine yağı ile iyice yağlayıp temizledikten sonra eskisinin yerine, zarar vermeden oturtun.
    Oringler çalışmak için ince bir film tabakasına ihtiyaç duyarlar.


    Tüpün kafasına da 1-2 damla yağ damlattıktan sonra, yerine oturtun, ve alıştığınız şekilde sıkmayı deneyin.. Bu işlemi önce eski delik bir tüpü birkaç kez yerine takıp sıkıp çıkartarak da yapabilirsiniz, bu şekilde sağlam tüpten önce oringin yerine tam oturduğundan emin olabilirsiniz..


    Not: Eğer Kaçırırsa, biraz daha küçük veya büyük çaplı hatta et kalınlığı farklı oring ile deneyin, asla 2 oring denemeyin, işe yaramıyor, bir de, herhangi bir tüplü silahta tüpü taktıktan sonra sıkma işlemi yaparken fazla güç uygulamamak gerekli, tüpü deldiği noktada bırakmak hatta çok az geri çevirmek contanın korunmasına büyük katkı sağlıyor, bir de her 3-4 tüpte bir yukarıda sayılan yağlardan herhangi birinden tüpün kafasına bir damla koymak, iç mekanizmanın da arada bir yağlanması ve contanın korunması açısından fayda sağlıyor.


    Birkaç tüpünüze malolduğum için şimdiden özür diliyorum, ;şrofls;. ancak bu yöntemden bizzat sonuç aldım, sizin için yapabileceğim başka bir şey var mıdır??


    Saygılar, sevgiler..
    emre

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen airbornerc ().

  • Az önce silahı dağıtıp contayı yerinden hasar vererek çıkardım. Sökülmeyen bir vida yüzünden silahı caARtt diye yararcasına açtım :) Kırılan yok ama dökülen çok oldu. İnşallah parçaları doğru yerlerine yerleştirebilirim. Neyseki daha önce söktüğümde bu meret nasıl çalışıyor diye bayağı incelemiştim. Tüpü delen iğne çok sağlam görünüyor. sanırım çelik. Temizlenmesi kolay olur diye düşündüm. Çıkan contanın şeklinden dolayı sıvı olarak uygulandığını düşünüyorum. En çok aklıma yatan yöntem sıvı conta uygulaması şu anda. Olmazsa silahı zayi etmeye niyetim yok, sizin yöntemi denerim :) Şimdiye kadar gördüğüm o-ringler PCP lerde kullandıklarımız. Onlarında orta kısımları oldukça geniş. Kullanılacak malzemenin iğneyi çok güzel sarması gerekiyor. Bahsettiğiniz farklı bir o-ring sanırım..

  • Doğrudur, orjinal conta şu şekilde bir şey, ancak zamanla ezilip iyice yayılıyor,


    http://www.sportwaffen-schneider.de/images/DSCF3646.JPG


    ancak bulmak dert olduğundan, bahsettiğim tipte oring te işi görüyor. bildiğiniz siyah oring, sanırım iç yapısı ve kalıp kalitesi biraz farklı.. ?(


    Silah için üzüldüm, umarım toparlanır. Oring aramaya çıktığınızda silah ve tüp alırsanız yanınıza, yaklaşık olarak ebat konusunda anlayıp yardımcı oluyorlar, benim kullandığım tip, "yaklaşık olarak" 12gr co2 tüpünün oringe basan ağzının dış çapıyla aynı dış çapa sahip, içten ise iğneyi sarmaktan biraz uzak, ancak işi görmesine engel bir durum yok, asıl önemli olan tüp ile silah arasındaki arakesiti, tüp sıkıştığı zaman doldurması, incecik bir çizik, araya girecek ufacık bir toz bile işi bozabiliyor.


    Bir nokta daha var,
    çekicin vurduğu bir parça var, hani çekiç vurduğunda gazın namluya yönlendirilmesini sağlayan valf.. onun pellet veya BB'ye bakan kısmında, içerisinde bir oring daha mevcut. C11'e aşina değilim ama eğer tüpe basan oringi değiştirip te emin olduğunuzda, başka bir yerden kaçırıyor hissine kapılırsanız, ikinci zayıf nokta orası..


    Silah dağılmamış olsa gönderin elimden geleni yapayım diyeceğim, ancak müdahale sonrası dökülme durumunu bilemediğimden mahçup olmayayım :whistling:


    Bir de, zamanında crosman'e, 357-8" imde kırılan gez hakkında TR de nereden bulabileceğimle ilgili (biraz da ulaştığından emin olmak için 2 kez) mail attığımda 1 hafta arayla adresime 2 sefer tam takım halinde (hatta haber bile vermeden) sıfır gez gönderdiklerini biliyorum postayla, ;tese;kkur ve o yol da halen açık olabilir.
    NOT: C11 için parça listesi ve umarım toplamanıza yardımcı olacak diyagram alttaki linkte, bol şans!! :rolleyes:
    http://www.crosman.com/pdf/manuals/C11%20EVP.pdf


    Saygılar, sevgiler..
    emre

    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen airbornerc ().