airbornerc adlı kullanıcının mesajları

    Doğru, bu tür seri atışlı tam otomatik silahlarda, seri atışın verdiği haz ve yüksek ses çıkışı gerçekten çok tatmin edici.. Ayrıca çıkış güçleri büyük kalibreler gibi olmasa da, kısa sürede ciddi hasar verebiliyor.


    Her tür silahın keyfi, amacı kendine göre, ancak bu tür tam otomatiklerin verdiği haz, iç piyasada bu tür silahların pek bulunmamasından dolayı pek bilinip yaşanamıyor..


    Tek sorun, seri ve yüksek ses çıkışları sebebiyle çevreden tepki çekme korkusuyla uluorta kullanılamamaları olsa gerek. :rolleyes:

    Bana göre, olmaması için bir sebep yok, hatta çoğu 1077 kullanıcısının bu tip bir aparat isteyebileceği de düşünüldüğünde, birden fazla imal edilebilir.. umarım =))
    20 oz tüp bu aparattan çıkarıldığı anda, muhtemelenm quick connect'in oringi zarar görecek, anı gaz çıkışı ile ciltte soğuğa bağlı zarar da oluşabilir..
    sanırım araya çekvalf gibi bir parça konumlandırılabilir..

    Selamlar, bu silahla daha fazla oynamak istemenizi rahatlıkla anlayabiliyorum, gerçekten keyifli, isabetli ve butür değişikliklere bir yere kadar müsait bir tüfek.. =)
    Bir süre önce benim de aklımdaydı ancak vakitsizlikten deneyamedim bile, bana da hatırlattığınız için sağolun =)


    vediğiniz linkte, bu silah için özel üretilmiş, tüp yuvasındaki contaya oturan (ve alttaki, tüpün sıkışması durumunda çıkartmanıza yardımcı olan deliği de örten) bir parça, normalde tüpü içine koyduğunuz boru içine yerleştirilmiş uzatma bir tank, çekvalfli bir bağlantı ağzı, buna bağlanan remote hose tabir edilen paintball aparatı kullanılmış.. tüm sistem, paintball tanklarının yanlış hatırlamıyorsam 850 psi basıncını güvenle taşır şekilde imal edilmeli.


    Görünüş olarak daha hantal, ancak daha basit bir yol daha var,
    Bildiğimiz 12 gr co2 tüplerine, yandan "remote line" hortumuna bağlanmayı sağlayan, tüpe vidalanabilir bir uç eklemek, veya bu iç için özel bir "sahte 12gr co2 tüpü yaptırmak",
    hazırlanan tüpü silaha normal şekilde taktıktan sonra alttan açılan delikten tüpün bağlantı noktasına "remote line" denilen hortum ile paintball tankına bağlamak.
    dezavantajı, taşınması gereken silaha bağlı 9-20 oz arası bir tüp, avantajı ise neredeyse sınırsız atış sayısı.. =)
    bu sistem için, altta bahsedilen orjinal parça ile yapılan bir varyasyon ise linkte.
    http://www.network54.com/Forum…129597/1077+Co2+Bulk+Fill


    En basit yol ise,
    Fabrikasyon olarak 1077 için üretilmiş, yine üstteki linkte 1 numaralı resimde görülen orjinal ara parçalar ile de bu silah altına 88 gr'lık büyük co2 tüplerinin tutturulabilmesi gibi bir ihtimal daha var. yanlış hatırlamıyor isem, "1077 airsource adapter" diye geçiyor. hatta bu adaptör, üzerindeki vanası sayesinde, 88 gr tüpleri hava kaçırmadan adaptör ile birlikte silahtan söküp dilediğiniz zaman tekrar bunlar ile veya dilediğinizde standart halde 12 gr tüp ile kullanılabilmesini sağlıyor. tek sorun bu 88 gr tüpleri tekrar doldurabilmek, ki tüpe bağlı, paintball tüplerinde bulunanlar gibi basit, vanalı bir ara parça ile gerçekleştirilebileceğini düşünüyorum.


    saygılar, teşekkürler..
    Emre

    Silahı bir süre oda sıcaklığında beklettikten sonra tekrar denediniz mi?
    Saçma ve olanaksız gibi görünse de, bazen tüpler "boş" çıkabiliyor.


    Aniden boşalarak oringe zarar vermemesi için tüpü yavaş yavaş boşaltarak sökebilir misiniz?
    Bir köşeye kaydetmek açısından, kullandığınız yağ ne idi? Ben genellile 2-3 damla crosman pellgunoil koyuyorum tüpün ucuna, sıvı kıvmlı bir yağ, henüz herhangi bir sorunla karşılaşmadım..

    Sorun nedir tam olarak?
    2. tüpü ucuna yağ koyup taktığınızda silahın gücü mü düştü yoksa tam olarak hiç güç yok mu?
    1. tüpün ne kadar delindiğini kontrol ettiniz mi?
    2. tüpü söktünüz mü? söktüyseniz tüpün tam olarak delindiğini onaylayabilir misiniz?
    eğer var ise, 3. tüpte de benzer durum var mı?


    Bu durum, ya tüpün tam delinmemesi ya da ucuna koyduğunuz yağın anlık olarak genleşen co2 ile birlikte içeride donmuş olmasına bağlı olabilir,
    tıkanıklık en son ihtimal gibi görünüyor bana göre.. Donmaya bağlı ise bir süre bekledikten sonra toparlayacaktır.. Tam delinmedi ise, sıfır güç, düşük güç, bekleme sonrası ilk atış(lar)da tam güç, sonrası düşük güç gibi belirtiler gösteriyor.


    Garanti durumunu göz önünde bulundurmayı unutmayın lütfen, sorun sizden kaynaklanmıyor olabilir..
    saygılar, sevgiler..
    emre

    Code,


    bu su/soda meselesini biraz açabilir misin? Farklı alanlarda da bir hayli faydalı olabilir. Tuzlu su ile durum nedir?


    mft,
    konuya soruyla dalıp dağıttığım için kusura bakmayın lütfen.
    ayrıca namlu gürüş/çıkışları tıkanarak geçici olarak kapatılabilir sanırım. =)


    teşekkürler..

    Ben, zımparalamadan önce hidrolik yağa uzun süreli yatırma ile şansımı denerdim.. ardından yağdan arındırma, titizce doldurma ve tekrar boyama ile uğraşırdım..
    sonrasında tekrar yağlamak şart..
    dış yüzeyler için silikon sprey yağ benim silahlarımda uzun süreli kalıcı bir tabaka bırakıyor.


    bahsettiğiniz gibi eğer namlu içinde sorun yoksa, güzel koruma ile sadece kozmetik bir problem olarak ta kalabilir.

    Doğrudur, orjinal conta şu şekilde bir şey, ancak zamanla ezilip iyice yayılıyor,


    http://www.sportwaffen-schneider.de/images/DSCF3646.JPG


    ancak bulmak dert olduğundan, bahsettiğim tipte oring te işi görüyor. bildiğiniz siyah oring, sanırım iç yapısı ve kalıp kalitesi biraz farklı.. ?(


    Silah için üzüldüm, umarım toparlanır. Oring aramaya çıktığınızda silah ve tüp alırsanız yanınıza, yaklaşık olarak ebat konusunda anlayıp yardımcı oluyorlar, benim kullandığım tip, "yaklaşık olarak" 12gr co2 tüpünün oringe basan ağzının dış çapıyla aynı dış çapa sahip, içten ise iğneyi sarmaktan biraz uzak, ancak işi görmesine engel bir durum yok, asıl önemli olan tüp ile silah arasındaki arakesiti, tüp sıkıştığı zaman doldurması, incecik bir çizik, araya girecek ufacık bir toz bile işi bozabiliyor.


    Bir nokta daha var,
    çekicin vurduğu bir parça var, hani çekiç vurduğunda gazın namluya yönlendirilmesini sağlayan valf.. onun pellet veya BB'ye bakan kısmında, içerisinde bir oring daha mevcut. C11'e aşina değilim ama eğer tüpe basan oringi değiştirip te emin olduğunuzda, başka bir yerden kaçırıyor hissine kapılırsanız, ikinci zayıf nokta orası..


    Silah dağılmamış olsa gönderin elimden geleni yapayım diyeceğim, ancak müdahale sonrası dökülme durumunu bilemediğimden mahçup olmayayım :whistling:


    Bir de, zamanında crosman'e, 357-8" imde kırılan gez hakkında TR de nereden bulabileceğimle ilgili (biraz da ulaştığından emin olmak için 2 kez) mail attığımda 1 hafta arayla adresime 2 sefer tam takım halinde (hatta haber bile vermeden) sıfır gez gönderdiklerini biliyorum postayla, ;tese;kkur ve o yol da halen açık olabilir.
    NOT: C11 için parça listesi ve umarım toplamanıza yardımcı olacak diyagram alttaki linkte, bol şans!! :rolleyes:
    http://www.crosman.com/pdf/manuals/C11%20EVP.pdf


    Saygılar, sevgiler..
    emre

    Selam, şu anda sizin sorununuzla ilgilenecek prof arkadaşlar sanırım müsait olmadığından bu seferlik sitedeki benimle idare edeceksiniz ;şrofls;. çoğu ya yok, ya da yardım isteyenlere kısa cevap yazmakla meşgul.. :whistling: (mesajım art niyet içermemektedir.)



    Sorun muhtemelen uzun süredir üzerinde bıraktığınız tüpten kaynaklanıyor olmalı. Çok şanslı değilseniz, zamanla sertleşen contaya büyük hasar veriyor üzerinde tüp bırakmak. Orjinal parçayı bulmanız zor, çok zor.. Bulursanız bana da alın lütfen ;keyf;


    Sıvı conta konusunda emin misiniz? :!: Tüpü delen iğne içine kaçması durumunda bir hayli sorun yaratacaktır size.


    Çözüm için, öncelikli olarak eski contayı dikkatlice, bir toplu iğne yardımıyla sökün, parça bırakmamaya, yuvayı ve iğneyi çizmemeye özen gösterin.


    Ardından, sanayide dizel motorların enjektör tamircilerinden, ( herhangi bir oto servisine sorarsanız gösterirler yerini) eskisine yakın ebatta, ancak mümkün olduğunca etli birkaç o-ring bulun.. silahı ve boş bir tüpü yanınızda götürmeniz, derdinizi anlatmanız açısından faydalı olacaktır.
    (onlardaki oringlerin bir şekilde yapısı daha sağlam ve düzgün, birkaç adet birbirine yakın ebatlarda deneme yanıma için alırsanız daha iyi olur, çok çok çok ucuz bir şey..)


    Aldığınız o-ringi silah yağı, 30 numara motor yağı, en olmadı makine yağı ile iyice yağlayıp temizledikten sonra eskisinin yerine, zarar vermeden oturtun.
    Oringler çalışmak için ince bir film tabakasına ihtiyaç duyarlar.


    Tüpün kafasına da 1-2 damla yağ damlattıktan sonra, yerine oturtun, ve alıştığınız şekilde sıkmayı deneyin.. Bu işlemi önce eski delik bir tüpü birkaç kez yerine takıp sıkıp çıkartarak da yapabilirsiniz, bu şekilde sağlam tüpten önce oringin yerine tam oturduğundan emin olabilirsiniz..


    Not: Eğer Kaçırırsa, biraz daha küçük veya büyük çaplı hatta et kalınlığı farklı oring ile deneyin, asla 2 oring denemeyin, işe yaramıyor, bir de, herhangi bir tüplü silahta tüpü taktıktan sonra sıkma işlemi yaparken fazla güç uygulamamak gerekli, tüpü deldiği noktada bırakmak hatta çok az geri çevirmek contanın korunmasına büyük katkı sağlıyor, bir de her 3-4 tüpte bir yukarıda sayılan yağlardan herhangi birinden tüpün kafasına bir damla koymak, iç mekanizmanın da arada bir yağlanması ve contanın korunması açısından fayda sağlıyor.


    Birkaç tüpünüze malolduğum için şimdiden özür diliyorum, ;şrofls;. ancak bu yöntemden bizzat sonuç aldım, sizin için yapabileceğim başka bir şey var mıdır??


    Saygılar, sevgiler..
    emre

    anladığım kadarıyla zaten mantık ta aynen yaylıda tetiği çektikten sonra namlunun oynaması üzerine kurulu, çekiç vurana kadar pellet namluyu terk etmiyor. Yani pellet harekete geçtiğinde namlu her yöne titriyor oluyor vibrasyondan, ancak tetik sırasında ve hemen sonrasında tüfeği etkileyen "biz" gibi herhangi harici bir faktör olmadığndan, her tüfeğin kendi dengesi doğrultusunda her atışta aynı şekilde sekerek her atışta aynı tip pelletin olabildiğince aynı noktaya gitmesi.


    Bu makineler her atışta saniyenin her diliminde vibrasyon olarak aynı tepkiyi vermiyor olabilir mi?
    Tüfeği sıkı sıkı tutarak her seferinde tepme anında "aynı" hassas tutuşu ve daha önemlisi aynı hassasiyette tepkiyi elde etmemiz mümkün değil, değil mi?


    Destekli atıştan bahsediliyor..

    Bunu ben de yabancı sitelerde okumuştum, yanılmıyorsam Pyramidair blog sayfalarında "Artillery Hold" diye bahsedilen bir atış tekniği bu. bir yerlerde bir de videosu olmalıydı.


    Mantığı ise şu, her nekadar tüfeğimizin tepmesini sıkı tutarak veya yaslanarak absorbe etmeye ve atış esnasında tüfeği sabitlemeye çalışsak ta, oluşan ani yüksek güç bunu yapmamızı engelliyor ve sarsıntı esnasında, pellet çıkmadan namlu denk geliş bir yere doğru kayıyor, yukarıda bahsedilen artillery hold pozisyonunda ise tüfek kundağı mümkün olduğunca (bir yerde desteklenmiş olan) el sırtı veya ayası içine serbet bırakılıyor dipçik ise omza fazla bastırılmıyor ve sadece tetiği ezecek güç uygulanıyor, bu şekilde, tüfeğin iç mekanizmasının her atışta yaptığı sabit hareket sonucu her seferinde aynı tepme ve hareketin elde edilmesi sağlanıyor. Tabii tüfeğin sıfırlanması esnasında da bu prensiple çalışmak gerekli. Sadece yaylılar için geçerli bir teknik midir emin değilim..


    Bana göre gayet mantıklı bir yaklaşım, zira tüfekte gerçekten de mekanizmanın çalışması her atışta birebir olduğundan tepki de aynen gerçekleşecek,
    aradan bizim tüfeği sabitlemeye çalışmak uğruna yaptığımız hareketi, ve ne kadar disiplinli olursak olalım her seferinde biraz farklı olan "biz" faktörünü mümkün olduğunca elemiş oluyorlar..


    İlgili makaleyi buldum, video da alttaki adreste mevcut:


    http://www.pyramydair.com/artillery-hold-video-article.shtml