Yaylı pistonlu silahlar çok sıkı şekilde tutulduğunda isabetsiz sonuçlar verir??

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bir başka foruma göz atarken "yaylı pistonlu tüfeklerde isabetli atış
    kuralları" başlığı altında böyle bir maddeye rastladım ve sizlere
    danışmak istedim:


    ...........


    6-Silahınızı kundak
    kısmından destek alacağınız objeye (kum torbası veya eliniz olabilir)
    sadece yatırarak ve dipçik kısmınıda omuzunuza sıkıca dayamadan
    tutunuz.Silahın atış sırasında kendi salınımında olması çok
    önemlidir.Yaylı pistonlu silahlar çok sıkı şekilde tutulduğunda
    isabetsiz sonuçlar verirler.
    ...........


    bana biraz garip geldi.siz ne dersiniz?

    HATSAN MOD 99 5.5 mm Optima 3-9x32


    HATSAN MOD 125 4.5 mm Optima 3-9x32


    ZORAKİ HP-01 4.5 mm JH-400 red-dot

  • Bu yazıyı yazan arkadaş sanırım bu kuralda atış yaparken vucudü kasmamamız gerektiğini ve nefes kontrollü sakin atış yapmamız gerektiğini açıklamaya çalışmış olabilir.Bazı arkadaşlar atış esnasında dipciği omuzlarına bastırma ihtiyacı duyuyolar bu atış yaparken nişan hattının dikey olarak bozar.

  • Bunu ben de yabancı sitelerde okumuştum, yanılmıyorsam Pyramidair blog sayfalarında "Artillery Hold" diye bahsedilen bir atış tekniği bu. bir yerlerde bir de videosu olmalıydı.


    Mantığı ise şu, her nekadar tüfeğimizin tepmesini sıkı tutarak veya yaslanarak absorbe etmeye ve atış esnasında tüfeği sabitlemeye çalışsak ta, oluşan ani yüksek güç bunu yapmamızı engelliyor ve sarsıntı esnasında, pellet çıkmadan namlu denk geliş bir yere doğru kayıyor, yukarıda bahsedilen artillery hold pozisyonunda ise tüfek kundağı mümkün olduğunca (bir yerde desteklenmiş olan) el sırtı veya ayası içine serbet bırakılıyor dipçik ise omza fazla bastırılmıyor ve sadece tetiği ezecek güç uygulanıyor, bu şekilde, tüfeğin iç mekanizmasının her atışta yaptığı sabit hareket sonucu her seferinde aynı tepme ve hareketin elde edilmesi sağlanıyor. Tabii tüfeğin sıfırlanması esnasında da bu prensiple çalışmak gerekli. Sadece yaylılar için geçerli bir teknik midir emin değilim..


    Bana göre gayet mantıklı bir yaklaşım, zira tüfekte gerçekten de mekanizmanın çalışması her atışta birebir olduğundan tepki de aynen gerçekleşecek,
    aradan bizim tüfeği sabitlemeye çalışmak uğruna yaptığımız hareketi, ve ne kadar disiplinli olursak olalım her seferinde biraz farklı olan "biz" faktörünü mümkün olduğunca elemiş oluyorlar..


    İlgili makaleyi buldum, video da alttaki adreste mevcut:


    http://www.pyramydair.com/artillery-hold-video-article.shtml

  • yaylı tüfek pcp tüfek gibi deyildir,mini mincak gevşediğinizde farklı yere gider pellet,tetiği düşürdüğünüz anda pellet namluyu terk etmiyor,bu yüzden gevşek tutmayın tüfeği,

  • Kadir abi var mıydı balık bugün ?
    :)


    Kadir abiyi dinlemenizi öneririm..

    Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş...
    Gamo CFX Royal .22 cal. (envanterde)
    Zoraki Hp 01 Light .177 cal.(envanterde)
    Hatsan Mod 95 SAS .177 cal.(envanterde)
    Walther Falcon (.22 cal) ; dampa ayak + tasco 3-9x32 (envanter dışı)
    Webley Raider Tekli (.22 cal);maderatör + Tasco 6-24x50 AOE(envan. dışı)
    Webley Patriot I. Nesil (.25 cal) + Walther Red Dot (orijinal) (envan. dışı)
    Crosman 1377c (.177 cal) + Özel Yapım Ayak + optima 3x7-20 dürbün (envan. dışı)

  • anladığım kadarıyla zaten mantık ta aynen yaylıda tetiği çektikten sonra namlunun oynaması üzerine kurulu, çekiç vurana kadar pellet namluyu terk etmiyor. Yani pellet harekete geçtiğinde namlu her yöne titriyor oluyor vibrasyondan, ancak tetik sırasında ve hemen sonrasında tüfeği etkileyen "biz" gibi herhangi harici bir faktör olmadığndan, her tüfeğin kendi dengesi doğrultusunda her atışta aynı şekilde sekerek her atışta aynı tip pelletin olabildiğince aynı noktaya gitmesi.


    Bu makineler her atışta saniyenin her diliminde vibrasyon olarak aynı tepkiyi vermiyor olabilir mi?
    Tüfeği sıkı sıkı tutarak her seferinde tepme anında "aynı" hassas tutuşu ve daha önemlisi aynı hassasiyette tepkiyi elde etmemiz mümkün değil, değil mi?


    Destekli atıştan bahsediliyor..

  • Çok sıkı tutulduğunda sadece yaylı pistonlu değil bütün silahlar aynı sonucu verir,ister pcp ,ister ateşli ,ister yaylı. Ne çok sıkı tutun nede gevşek.