Gasram Piston

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sizce gasram pistonlu havalılar mı daha iyi yoksa normal yaylı olanlar mı daha iyi ikisi arasındaki farkı bilen varsa yardımcı olabilirse memnun olurum.



    Arkadaşlar bide gasram pistonlu 250 tl ye kadar hangi tüfekler var acaba bilginiz varsa yardımcı olur musunuz ?

  • valla tek bildigim gasramın kuruluşunun zor oldugu :) bide pistonlu oldugu icin oringlerin ısınıp zarar görebilecegini düşünüyorum zamanla tabi bu kendi fikrim.

    Hatsan Mod - 30


    AT-44 10 LONG BARREL


    Sig Sauer P-229(Zigzaver P-229) ;kovboys;


    UMAREX DESERT EAGLE Co2


    Weihrauch HW 100 ;tufey#


    Hatsan Escort Camo ;avci;


    Stoeger X50 Synthetic

  • bende pek bilmiyorum ama bi arkadaş kendi gasram piston yapmış forumda ondan gördüm bende yaylıdan iyiyse almaya deger

    • Official Post

    Arkadaşlar Gasram pistonlu mu yaylı mı ?


    "Gasram" pistonludur, "yaylı" da pistonludur,


    Birinde yay kullanılırken diğerinde gasram (basınçlı hava tahrikli) kullanılır.

    • Official Post

    Gasram daha güçlü yada yaylı daha güçlü demek hatalı olur, güç faktörleri silahların piston çapları, strok boyları, yay yada garramın ürettiği kuvvet ve namlu boyuyla alakalı konudur.

  • Benim bildiğim kadarıyla gasram tüfekler içinde yay yerine hava barındırıyor ve tüfek kurulduğunda içindeki mevcut hava sıkışarak yay gibi pistona baskı uyguluyor Şırınga (enjektör) buna en iyi örnek sanırım tepmeleri biraz daha az olur mantık olarak ama piyasada gördüğüm kadarıyla yaylılara oranla daha pahalı abimizin de dediği gibi pistondaki oringler zamanla hem aşınıp güç kaybına neden olacaktır tabi aynı şey yaylı için de geçerli zaten yayın ataleti azalacağından güç kaybı kaçınılmaz... bana kalırsa yaylı tüfek almak daha mantıklı en azından içinde elle tutulur bi itici var modifiye etmek istenildiğinde kolaylık sağlar :thumbup: