Mod54 modifiye

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • merhaba Mustafa beyin diğer yazılarından takip ettiğim kadarı ile yeni tüfeklerde dahi yağsızlık ve kalıtesız amaca uygun olmayan yağ kullanımı sonucu tüfeğimizin zarar görmesi gücünün düşmesi olabilleceği aklımda takılı kalmıştı. sonunda yayı tehlıke arz etmıyecek şekilde sökebilmek için bir aparat yaptım. akşam tüfeğimi bu aparatla söktüm , gayrt rahat bır şekilde yayı çıkardım ilk gördüğüm yayda pistonun içine giren uç kısmında eğilme vardı . bir iki yerinde ,de eğilme sonucu surtünme izleri oluşmuş. pistonu ve silindiri çıkardığımda ise şaşırdım diyemiyeceğim az miktarda ince yağ sürülmüş yanı nasıl anlarsam çok az miktarda .parçaları guzelce yıkadım ve kuruttum .gresledim pistona ayrı gres yaya ayrı gres kullandım" yay için kullandığım gres vizikote,si oldukça yüksek sert gres" tüfeği toplarken dikkatimi çeken diğer şey ise pistonun geri gelmesini önlyen emnıyetin kontra somunu gevşekti bunuda locktite kullanarak sıktım. tüfeğin ön tarafındaki rayın çalıştığı mılı sökerek mil,e oring taktım mekanizmadan gelen metal sesini bir parça absorve etmesi için tüfeğimi topladım. kundak cıvatalarını locktite kullanarak sıktım bir iki atış yaptım tüfeğin sesi daha tok cıkmaya başladı.. g;$i


    şimdi bir iki sorum daha olacak Mustafa bey ve ustalarımıza


    adapazarı sanayisinde ne yazıkkı 5 derecelık konık rayba bulamadım hava transfer deliğini matkap ile genişletsem zararı olurmu ..? 5mm uç ile genişletmeyı düşünüyorum. şayet omaz dersenız İstanbuldan alıcam..


    yayın eğilmesini "uç tarafı" önlemek için teflon yay dengeleyıcı kullanılması gerekıyor sanırım .teflon yay dengeleyıcının ölçüleri nedir veya bır resmi olursa bundan da yaptıracağım.


    yay tutucunun 8620 kalıte ıslah çeliğinden imal edilmesi şartmı ?


    becerebilirsem maccarı yay siparişi vericem yanlız benim en çok endişe duyduğum konu maccari yay taktıktan sonra güç artışına paralel olarak isabetliliğin az miktarda,da olsa bozulması. ;$., " şu anda tüfeğin standart hali ile 50mt,de 2,5 cm gurup yapabiliyorum desteklı AA pelletler ile"


    ve son olarak bu işlemleri yaparken piston önü ağırlığını arttırmak için kaç gr pul kullanmalıyım..?


    vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • Diğerlerini ustalara bırakıyorum ama transfer deliğini en fazla 4.20 mm yapın bence.

    • Official Post


    Mutlaka konik rayba kullan,mükemmel olsun diyorsan ve maksimum 4,5mm yi de geçme,


    Teflon tarzı yay dengeleyici fotoğraflarını bulabilirsin,olması gerekiyor bir yerlerde, "T" harfi gibi düşün ve Tnin yüksekliği 10mm olsun T nin alt tarafından 6mm kısmı yayın içine girecek ölçüde,şapkası ise piston iç çapına göre olsun ve son olarakta otasından 10mm matkapla delki piston milinden girsin,bu sayede yay sürtünmesi ve yay ucu eğilmesi olmaz.


    Yay tutucu için 8620 kalite çelik şart değil,8630 - 4130 - 4140 - 1040 - 1030 bunların hepsi olur son 2 hanesi 20 yada 30 ise su vermelisin çeliğe,içini 9,5mm matkap ile delip,10mm rayba ile genişletirsen ve yey a değen kısmını 1mm et kalınlığında plastik geçirirsen,süper sessiz olur,ben bunu yapmak için kalın plastiği üzerine çakarak geçiriyor sonra torna da yay ın içine girebilecek kalınlığa düşürüyorum.


    Piston önü ağırlığını artırmak istiyorsan,teflon yay dengeleyiciyinin aynısını çelikten imal ettirip,teflon yerine bunu kullan.

  • Mustafa bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim ;tese;kkur . piston önü ağırlığını arttırmak bana güç olarak avantaj sağlarmı..? şayet güç olarak artısı yoksa çelik değilde teflondan yaptırmak daha makul gibi. benim en çok merak ettiğim isabetliliğinin bozulup bozulmayacağı..?


    bana İstanbul yolu gözüktü artık ^^

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

    • Official Post

    Güç artışı istiyorsan teflon kullanma,çelik kullan,benim Mod54 te çelik ceketli içine kurşun döktüğüm (ağır olsun diye) yay dengeleyici var ve isabetliliği kesinlikle bozmaz,tabi bu sadace Mod54 için geçerli.

  • teşekkür ederim . :) pazartesi uygun malzemeleri tedarik edip çalışmaya başlıyacağım.

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • amca bu pulların boyutları ne tam oalrak bende sanıyıden sorup sorusturayımda bende koyayım ya pıston ıcıne pul.yada kursun dokme ısıde mantıklı geldı ..kac tane pul konabılrı maksımum bende orjınal yayı var su an.maccarıden bır haber yokmu yay ıcın.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56