ÇATÜS B36 nasıl bilirsiniz?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,tüfeği inceleme şansım oldu,bu model bir önceki model gibi hareketli namlulu değil,klasik yarı otomatik av tüfeklerindeki gibi bir çalışma sistemine sahip.Çok basit bir silah olduğunu söyleyebilirim,karışık bir mekanizması yok,şahsen kaliteli malzemelerden imal edildiği hissi oluşturdu bende,resimleri sizi yanıltmasın silah göründüğünden daha kibar fakat ebadına göre ağırlığı biraz fazla,tok bir silah olarak niteleyebilirim,işine hakim bir av bayii sahibinin söylediğine göre de 36 numara av tüfekleri içinde en iyi diyebileceği silah buymuş.Namlunun ise ithal namlu olduğu ve delme yöntemiyle yapıldığını duydum,sanırım bu isabet hakkında biraz fikir verebilir,kundağı biraz fazla eğik,görüntüyü olumsuz etkiliyor ama nişan almayı bir nebze kolaylaştırıyor,ayrıyeten alev gizleyenli namlunun da apayrı bir havası var.Tutukluk yapma konusunda size yanıt veremem ama ne kadar basit-sağlam mekanizma o kadar az problem kanısını taşıyorum,satın alma belgesinin çıkmasını bekliyorum,ilk fırsatta isabet ve takılma konusunda izlenimlerimi aktarırım.

  • 36 kalibre olarak antalya üretimli güzel bir tüfek.
    Tutukluk yapma oranı çok düşük yaparsada fişekten kaynaklanır.( jet ve Züber kullanılması tavsiye edilir )
    Şerşörün demir olması mermi dikilmesini engelliyor.
    Güzel bir dürbünle 100 metre tesirli atışlar yapılabiliyor.
    Paradox şok ile 200 metre tesirli atışlar yapabilirsiniz.(Remington kurşun ile )


    Eksi yanları
    Namlu boyası okdr iyi değil fazla atış yapıldığı takdirde boya atabiliyor.
    Bir kaç tüfekte gözlemlediğim sorun el kundağı kırılıyor buda yay mekanizmasının bitiminde oring bulunmamasından kaynaklanıyor.


    Bu tüfeğin hem satıcılığını yapıyorum ve kendimde kullanmaktayım.
    SAygılar.

  • Ben menevişli siyah rengi değil de krom kaplama metalik rengini tercih ettim sizce doğrusunu mu yaptım peki krom kaplamada da aynı durum yaşanır mı?

  • Atış sırasında gövdenin patlayıp bolt'un gözlüğünü parçaladığı bir tanıdığım var.

  • Atış sırasında gövdenin patlayıp bolt'un gözlüğünü parçaladığı bir tanıdığım var.

    Bu durum .357 magnum SW gibi kaliteli bir silahta bile yasanabiliyor sonucta silah bunlar insan yapisi..

    FİLİNTALAR GRUBU
    Daystate Airwolf MCT Tactical .22
    [size=12] [font='Arial, Helvetica, sans-serif'][b]Hawke Sidewinder30 6-24x56 IR SR PRO

  • Neticede yarı otomatik bir av silahı. Diğer yarı oto lar ne kadar güvenli ise bu da o kadar güvenlidir. Hiçbir silahda haddiden güçlü fişek kullanmamak lazım. Bazen hatalı dolum bir fişek(fabrikasyonda olabilir) yüzündende kazalar olabiliyor. Sonuçta namlu ve kubuz çeliklerinin bir standartı var av tüfeklerinde, kimse kafasına göre malzemeden yapmıyor bu tüfekleri.

  • Ateşli tüfekler hakkında pek bir bilgim yok aslında ama sırf zevk için birazda tanımak amaçlı almak istiyorum bu silahtan tip olarak hoşuma gitti Call of Duty deki silahlara benziyor. Dürbün kanalıda mavcut ve .410 cal olmasından dolayı kullanışlı birşey sanırım. Fiyat olarak 900 TL civarında peki bu silahmı daha iyidir yoksa safir mi? arasında fiyat açısından 300 TL gibi bir rakam var sizce hangi sebepten hangisini tercih ederdiniz?

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Evimde ateşli bir silah olsun pikniğe giderken de bagajımda bulunsun,fırsat bulursam bol bol fişek sıkayım stres atayım,şişe dikeyim atış yapayım,hatta dürbün takayım hakkını vereyim diyorsanız en doğru çaptasınız,12 numara ile kıyaslayacak olursak 36 numara çok kullanışlı,geri tepme hususunda adamı yormaz,ses hususunda tatmin eder ama kulağı bıktırmaz ve çoğumuz için en önemlisi sıkacağınız 40 adet 12 numara (tek kursun) fişeğin maliyetiyle hemen hemen 100 adet 36 numara fişek alırsınız.Bu arada 36 numara durdurma gücü olarak 12 numaradan çok geride kalsa da tabanca ebatları için epey irice olan .45 cal mermiyle kafa kafayadır ve yivsiz av tüfeği namlusundan onun hızının iki katına yakın bir hızda çıkar,yani hafifede almayın.Silah dediğiniz gibi karabina tüfeklerini andırıyor,hatta av tüfeği sıfatından daha yakın bu gruba yiv set haricinde,M1 Carbin ve M14'ü anımsatan bir görünüm var bu silahta.Sayın Trakon ve Freedom güzel özetlemişler diyecek bir şey yok,pek çok yivsiz yarı otomatik gördüm,bu silah bana pek çoğundan daha sağlam gibi geldi.Firma olarak Safir daha güçlü,kurumsal görünüyor,Çatüs ise daha eski olmasına rağmen bu silahla toparlanmayı amaçlıyor gibi,arada 200 TL fark bulunması doğal,ben tercihimi basit ve sağlamdan yana kullanarak görüntüyü bir kenara attım ve Çatüs'ü tercih ettim,aslında her şey bir yana silah tercihinde en iyi kararı gönlünüz verir diyorum :)

  • Sayın SingleBarrell; çok güzel anlatmışsınız klavyenize sağlık benimde çok kanım ısındı bu silaha çap olarakta bana uygun ateşli tüfek kullanan biri değilim sanırım başlangıç olarak güzel bir seçim olacak benim içinde. Tekli Raider i satışa koyayım da alayım bari bir tane hafta sonu kullanırız arada sırada ;avci;

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Biraz faydam olduysa ne mutlu :) avlanmayacaksınız sonuçta,güzel seçim.Ne alırsanız alın Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin

  • Size ve diğer yorum yazan arkadaşlara çok teşekür ediyorum. Kazasız belasız kullanırız inşllah Allah nasip ederde alırsak. Birazda tek kurşunla atış yapalım bakalım havalıdaki keyfi alabilcekmiyiz.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • Bu tüfeği dün ve bugün İzmir'de bir av bayisinde inceledim.Biraz oyuncak gibi duruyor.Ama Safir'le karşılaştırma imkanı da buldum.Eksiklik olarak kundağın biraz daha büyütülmesi gerekir diye düşünüyorum çünkü kundak boyu kısa geldi bana.Ama yarı otomatik tüfekten şarjörlü bir model üretmişler.M14'ün küçüğü gibi duruyor.Bayinin verdiği fiyat ise 800 TL.Tutukluk yapmadığını ve müşterilerden şikayet gelmediğini belirttiler.Namlunun değiştirilebilir olması ise ayrı bir güzellik ve opsiyon.Bu durumun 66 cm ile atışa etkisi olacağı malum.Sanırım 47 cm standart namlulu modeli idi.Bayinin önerisi ise Çatüs oldu.Kromajlı olanı daha hoşuma gitti.Az da olsa geliştirilmesi iyi olacaktır.Aynı şekilde Safir ile de haftasonu attım ve tutukluk yapmaması , tepmesinin çok düşük olması ve yakın mesafede (50 m'de ) gücü de başarılı olarak gözüme geldi.Şimdi ise arkadaşlarla Safir mi yoksa Çatüs mü konusunda tartışmaya girdik , ona göre edinme ihtilamiz var. :) Bu arada nereye kadar , durdurak yok bu hobide...

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Üstadım bu tüfeğin fanatiği izlenimi vermek istemem,sakın beni yanlış anlamayın ama oyuncak gibi ibaresi de sanki biraz ağır olmuş :) ateşli tüfekler hakkında pek bilgisi olmayan arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim :thumbup: tüfeğin çapı küçük,haliylen alıştığımız 12 numara battallığının yanında daha ince kalıyor,ama bu incelik kullanılan malzeme miktarına olumsuz olarak yansımamış,aksine pek çok yivsiz tüfekten daha etli ve sağlam olduğunu önceki mesajlarımda da belirtmiştim,şu an elimde bulunan 2 tanesi 12 numara 1 tanesi 20 numara olan 3 tüfekle beraber Çatüsün dipçik boyu 2. sırada geliyor ama dipçiğin eğikliği gözünüzü yanıltmış olabilir,tüfeğin benim gördüğüm en büyük eksisi el kundağının daha dolgun bir ahşaptan yapılmamış olması,en büyük artısı ise nişangahı,Ak-47'de kullanılan gez modelini özgün bir biçimde Çatüs'e uyarlamışlar,tamamı metalden sağlam bir gez+arpacık ikilisi var,yükseklik ayarı oldukça rahat,ama en önemlisi biz bu tüfekleri atış amaçlı alıyoruz,Çatüs'ün gezi de son derece keskin bir biçimde nişan almaya olanak veriyor,forumdaki konuları araştırın Safir'le ilgili 60 70 metreden hedefi zor bulduk sonra pcpleri elimize alıp bütün şişeleri dağıttık gibi açıklamalar var yanlış okumadıysam,bunun sebebi ise Safir'in isabetsizliği namlu hassasiyetsizliği değil elbet,nişangahının otomatik atışlı,yaylım ateşine uygun bir piyade tüfeğinden uyarlanmış olmasıdır bana göre,son olarak görüntü ve hobi olarak Safir,atış ve işlevsel olarak Çatüs alın diyorum.

  • Bu konuda size katılıyorum , Oyuncak gibi yanlış bir cümle oldu , daha narin olduğu cümlesi daha doğru.12 ga'ya alışınca bu tüfek narin gözükse de .410 'un yapabileceklerini göz önüne alınca şu cümleler aklıma geliyor ünlü boksörün dediği gibi..."Sinek gibi uçar , arı gibi sokarım." Bu tüfek için tam yerinde olmuş.Ama alıp değerlendirmeden bir şey söylemeyeceğim.Zaten Efeler arasında da Safir vs. Çatüs tartışması sürüp gidiyor. :) Ben fanatik Çatüs tarafında yer alıyorum.Şimdiden 3 Safir'e karşı tek Çatüs olarak gidiyorum :) Sadece siparişini verdim daha yeni.Az evvel de kundak konusunda (daha kalın ve tok olması için ) ÇAtüsArms'a mail attım.Demek ki son kullanıcının yorumları aynı.Bence de Çatüs . :thumbup:

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Sonuçta bunları üretenler babamızın oğlu değil,ne bir çıkarımız ne gördüğümüz bir fayda var bunların satışından,hobidaşlar olarak bizim birbirimizi kollamamız lazım :) ne yalan söyleyeyim sevindim ama sizin için :thumbup: kafanız rahat keyfini çıkaracaksınız inşallah,benide görüntüsü sağlamlığı cezbetmişti ama sıkma şansım olmamıştı,silah elime ulaştıktan sonra Yavaşçalar'ın yeni çıkardığı siyah kovanlı fişeklerden alıp 2 kutuyu ard arda sıktım,gaz pistonu saat gibi :) bir fişeğide boşaltıp kurşunu inceledim,abartmak gibi olmasın ama FX,H&N pelletler nasıl adam gibi itinayla üretiliyorsa bu kurşunda öyleydi.İsabetliliğini de deneyin görün derim ;) hayırlı olsun,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

  • Bu arada merak ettim , dürbünle atış yaptınız mı?MEsafe olarak avcımekanında 190 adımdam atış yaptığını belirtenler var.Eğer çalışmanız varsa görmek isteriz , grupman dahil çeşitli denemeleri veya farklı namlu ve fişek performansalarını.Hobi için ideal kalibre olduğunu düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com

  • Remington marka fişek ile 150 metreden tetik çekmen iyiyse sıfırlaması iyi yapılmış bir dürbün ile çok rahat istediğin yeri vurursun! Ayrıca Yivli şok takarak 250 metreye tesirli atış atman mümkün.Şahit olmak isteyen arkadaşlar varsa buyursun pazar sabahı çatalcada buluşup tüfeği deneyebiliriz.Saygılar.

  • Çatalca'ya gelme imkanı yok İstanbul dışı için.Bunu video ile yayınlarsanız hobiseverler olarak görmek isteriz.150 m - 250 m arasında istikrarlı bir grup önemli bir nokta bu cal. için.YAF ile yapılması daha ideal olur çünkü daha ucuz ve daha çok bulunma imkanı olduğunu düşünüyorum.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com