Weihrauch HW 57, HW 77 ve HW 97...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • havasız günler için bir adet yaylı tüfek düşünmekteyim.


    4.5m kalibre olsun, namludan kırma olmasın, fazla da güçlü olmasına gerek yok,


    amacım 40 metreye kadar 25mm ve 40mm çaplı metal hedeflerle oyalanmak, grupman hassasiyeti gerekli değil


    başlıktaki silahları kesiyorum ama bunların sadece namlu çıkış hızları var; 250m/s ve 290m/s


    acaba bu ölçümlerde kullanılan pellet ağırlığı nedir, veya kısaca bu üç yaylının güçlerini bilen arkadaşlar paylaşır mı benimle


    almanyaya yazdım ama henüz cevap yok, belki de beni türkiye distribütörlerine yönlendirdiler



    aa prosport ta düşündüm önceleri ama hem kalibresi büyük, hem de fiyat benim için fazla geldi...

  • Benim şahsi önerim HW97K Olur,, Sağ üst köşede arama motoruna "hw97k" yazarsanız bu silahla ilgili yazılıp çizilenleri okur sorularınıza cevap bulabilirsiniz.



    Ürün ile ilgili ön bilgi
    ALMAN MALI
    4,5 CAL, 5,5 CAL VE 6,3 CAL ÜÇ FARKLI CALİBRE ÇEŞİTLERİ (PARAŞÜT)
    TEK TEK ATIŞ KAPASİTELİ
    YAYLI KURMALI
    NAMLU ÇIKIŞ HIZILARI
    4,5 CAL : 290 M/SN,
    5,5 CAL : 230 M/SN
    6,3 CAL :190 M/SN
    TOPLAM AĞIRLIĞI 4.000 GR (DÜRBÜN HARİÇ)
    NAMLU UZUNLUĞU 30,0 CM
    TOPLAM UZUNLUK 102,0 CM
    AĞAÇ DİPÇİK
    AYARLANABİLİR GEZ
    AYARLANABİLİR TETİK HASSASİYETİ
    YARI TEPMELİ

    A Takımı Üyesi

  • ben hw97k nın hem 4.5 hem 5.5mm sini kullanmıştım. ancak 4.5mm ye sahipken malesef kronometremiz yoktu.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ben hem 97 k hemde 77 kullandım.
    Açıkçası bana da 77 daha isabetli geldi.
    Gamo nun 305 mt/sn lik çıkış hızı varken onun delemedigi metali 290 mt/sn çıkış hızı ile 77 deliyordu.
    Ikisinin de tek kötü yani ağırlıkları.
    Benim tercihim 77 olurdu yani Babür abi.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • benimde ilgimi hep hw57 çekiyor fakat yakından görme kullanma şansım olmadı kilo olarak 77-97 göre neredeyse 1 kilo hafif tek kafama takılan pelet yükleme sistemi sorun çıkarırmı birde hw 90 daki gibi isabet sorunu varmı bu silahı kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim saygılarımla

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • benimde ilgimi hep hw57 çekiyor fakat yakından görme kullanma şansım olmadı kilo olarak 77-97 göre neredeyse 1 kilo hafif tek kafama takılan pelet yükleme sistemi sorun çıkarırmı birde hw 90 daki gibi isabet sorunu varmı bu silahı kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını almak isterim saygılarımla


    evet aynen benim de düşüncelerim böyle. bir kg oldukça önemli bir ağırlık avantajı gibi. fiyat da bir avantaj...


    umarım 57 kullanan biri çıkar da bizi bilgilendirir...


    yorumlar için teşekkürler

  • aslında diğer bir alternatif de bir pompa edinmek.


    pcp'nin nimetlerinden sonra yaylı belki bünyede allerji filan yapar neme lazım...

  • evet sizde MPR FT vardı, pompayla doldurmanız 5 dk. sürer, 1 çay içip soluklanın sonrada atışlarınızı yapın.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Hw57 1kg hafif olması bir avantaj değil aslında. Hw97k-77 ağır ama bir sebebi var o da isabetlilik. Hw57 nin bir dezavantajı da asansör yükleme tarzı. Bu sistem de zamanla arızalanabiliyor ve isabete etkisi de negatif tabii ki. Hw namluları enteresan yapıyor .177 de 12 yivset .22 de 8 yivset kullanmışlar ve namlu töleransları biraz fazla. Weihrauch silahlarda bu sebepten .177 nin daha az pellet seçme ihtimali var. Üretim töleransları sebebi ile aynı silahın bazısında .177 si bazısında .22 daha isabetli çıkabiliyor. Ancak namlusu asla bir LW kadar kaliteli değil.


    Bir arkadaşım 4.5mm Hw95 almıştı bir süre önce mercan meydan av dan, namlu ucu havşası hatalı açıldığını fark ettik yani namlu eksenine tam dik açılmamış, kendi imkanlarımızla düzelttik. Namlu girişinde de açılan havşada defo vardı, zımpara falan hallettik.
    Namludan pellet geçirildiğinde ilk 15cm de zorlanma oluyor daha sonra şok a kadar çok rahat gidiyor pellet, alladan sok var yağni namluda(Son 2-3cm lik kısımda ki zorlanmadan anladığımız)...Ayrıca silahta kurma kolu ucuna takılan Shoe tabir edilen parça başka bir modele ait olduğundan zamanla sürtünme yaptı. Daha sonra servisinden başka parça takmışlar, oda zamanla sürtünme yapınca arkadaş gunspares.com dan aldı orjinalini lanet olsun deyip...Bu sürtündeme piston keçesinin hafif sağa sola oynamasınında payı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca silahın silindirinde ışık tutulup bakıldığında ufak çukurluklar var.


    Ben arkadaşa silahı geri vermesini söyledim ama bu sorunları fark etmeden önce kundak üzerinde bazı operasyonlar yaptığından, onu hallet bunu düzelt derken geri de veremiyor, adamcağız bu hobiden nefret etmeye başladı ;şrofls;.


    Yani demem o ki, Weihrauch du alman mühendisliğiydi falan demeyin, silahı aldığınızda havşasını, namlu yivset ini, silindir iç yüzeyini falan kontrol edin 8 gün içinde, hatalı bir silah ise direk geri verin silahda hiçbir oynama yapmadan, benden söylemesi...

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen trakon ().

  • sağol trakon, güzel uyarılar. soğuttun beni bu sevdadan. zaten başıma iş almaya gerek yok, şimdi en iyisi mi pompa bakayım ben...

  • size naçizane benim de önerim benjamin discovry 150 bar basıncla çalıştığından dolumu çok kolay yanında pompasıda var basit bir şekilde çekiç yayı değişimi ile bir dolum ile 130-150 atış yapılıyor 40 mt kadar yeterli olur yay değişimi ile sesde azalıyor
    fakat şu HW 57 kullanan bilen arkadaşların yorumlarını illaki bekliyorum ; HW 77 kullanmış biri olarak yaylı zevkini hem görsel hem de mekanik olarak size sunan mükemmel bir silah

    Stoeger X20 177 cal
    Weihrauch HW-40 PCA 177 cal
    Crosman 2100 177 cal

  • Rica ederim ne demek. Benim anladığım kadarı ile işin püf noktası kalite kontrol. Bir tüfek ithal edilirken kalite kontrolden geçmezse, üretici de defolulardan salla gitsin der. Acı ama gerçek...


    Bir yaylı sever olarak bütçe imkan verse AATX200 den başkasını tanımam ama tercihim 4.5mm.

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen trakon ().

  • HW95 in piston contası, oturduğu kanalda 1 mm kadar hareket ettiği için, piston un ön kısmının bazı yerleri piston içine sürünüp aşınma yapabiliyor. Bunun çözümü, piston contasının oturduğu kanala iki kat röntgen filminden kesilmiş şerit sarmak. Böylece piston contası yerine cuk oturuyor ve kendi ekseni hariç hareket etmediğinden piston, silindire; sadece conta ve piston geri kısmından temas ediyor.


    Piston zaten iki ucunda daha çaplı olduğunda pistonun orta kısımlarının silindir yüzeyine temas etme ihtimali yok. Piston un ön kısmını (silindire temas etmemesini garantiye almak için)bir kat eğe ile hafiften alıp, daha sonra 1200 zımpara ile tüm pistonu zımparaladık. Piston un iki uç kısmını da cila macunu sürülmüş deri ile ayna gibi parlatınca işlem sona erdi.


    Kalın gelen kurma kolu ayakkabısı tabir edilen parçayı da üstten hafifçe eğeleyerek yuvasında rahat çalışır hale getirince, silah kendine geldi. Üzerindeki parça bk075 imiş, gunspares.com dan 074 ünü alalım dedik onlarda 075 göndermiş ;şrofls;. Weihrauch bu silahı sarhoşken yaptı herhalde ;şrofls;.


    Unutmadan söyliyeyim, silah 3.2kg idi. Kundak içini matkapla yavaş yavaş boşaltıp, içine 750gr kadar kurşun döktük, oldu silah 3950gr. Kurşun da döktürdük artık silah a birşey olmaz, 50-60mt de değil hw97k, AA pcp ler ile yarışır ;box;x Silahın ağırlık merkezi tetikden 6cm önde şu anda.




    Weihrauch silahı olanlar için faydalı bilgi olabilir diye yazayım dedim, iyi atışlar...

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen trakon ().

  • şimdi hans weihrauch amcadan yanıt aldım hw57 ile ilgili


    namlu hızı 250m/s, kullanılan pellet 0.47 gram imiş


    formüllere koyuyorum ve silahın gücü 10.95 fpe olarak bulunuyor...

  • Bizde mail attık amcaya, tüfeğin seri no sunu gönderip üretim tarihini sorduk. 2008 çıkışlı imiş, bayii 2010 da geldi bu tüfek demiş.


    Namlu havşasının adam edilmesinden sonra atılan Hatsan pointed, yivset ler gerçekten çok muntazam görünüyor.
    [gallery]3610[/gallery]


    Piston sürtünmesine çözüm, resimli anlatım.
    [gallery]3613[/gallery]


    Nette bu soruna ait bir kaç fotoyada rastladım, weihrauch amcanın bu sorunu tesbit edip çözmemeside bana çok enteresan geldi.


    Ayrıca şu ayarlı dipçik mekanizmasından nasıl temin edilir, bilen varsa anlatırsa çok makbule geçer,
    [Resim Engellendi: http://s016.radikal.ru/i334/1012/45/de94671f602d.jpg]

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen trakon ().

  • Hw 95 in dipçik ölçülerine uyarmı acaba, emin olsak güzel olur tabii ki. Aslında bu mekanizmadan takmak istememizin sebebi, dipçikde ki ağırlığı 150-200gram kadar daha arttırıp, tüfeğin atış anındaki hareketlerinin stabilasyonunu arttırmak. Bu mekanizma yerine aslında orjinal dipçip pedinin önüne sarı dan bir ara parça da yapılsa olabilir. Mesela hw97k 4kg, AAatx200 4.2kg, FT yarışmalarında az farklada olsa AATX200 daha başarılı, tabii LW namlu faktörüde var ama ağırlığında pozitif bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Mesela Diana da bunu fark etti demek ki 5kg lık tüfek üretti keratalar :) Ama bence en iyisi 4.3kg lik lamine hw97k, çünki hem ağır hemde ağırlığın fazlasının kaynagı daha ağır yapıda olan kundağı, böylece ağırlık merkezi daha geride.

  • sağolasın musti ciğim sayende tüfek orjinalinden iyi duruma geldi. demek ki her işte bir hayır var