hobidolap adlı kullanıcının mesajları

dedim bir adet diana mauser k98 alttan kurmalı alınsa

ahşap kasası, ön ve arka nişangahları ayrılıp

kasanın içine bir adet arkadan bolt action pcp mekanizması namlusu yerleştirilse

örneğin aklıma ilk gelen effecto px5 oldu

nişangahlar da yeni yerlerine taşınsa

daha sonra da ekmek kadayıfı üzerine kaymak tadında

1940’ların kırıkkale yapımı/adaptasyonu türk mavzerleri 7.92x57mm silahlara işlenmiş olan armaların kopyasını uygun yerlere işletsek

acaba nasıl olurdu dedim

diana iki adet replika havalı çıkartmış piyasaya. önce k98 mauser alttan kurma yaylı, daha sonra k98 mauser pcp.

sanırım artık yaylıyı üretmiyor pcp satıyor ama bize pcp olan gelmiyormuş gelmeyecekmiş, av doğa öyle söyledi.

ama ellerinde alttan kurmalı modeli varmış.

.

.

diana k98

.

.

diana k98

yeni zihni sinir projem

türkiyede yaşayan bir türk olarak hiçbir zaman ulaşamayacağım bir hayalin peşindeyim

çocukluk, gençlik, orta yaş, az ihtiyarlık dönemlerimin tümünde aklımın gerisinde yer alan bir söndürülememiş tutku ateşi

1. ve 2. dünya savaşı piyade tüfeği, bolt action, beşli şarjör, açık metal hedef, alman mauser yapımı, kırıkkale uyarlaması, üzerinde ay-yıldızımız damgalı, görmüş geçirmiş, buram buram tarih kokan tüyleri diken diken eden bir silaha sahip olmak, sevip okşamak, ara sıra atış yapmak, temizleyip yağlamak sonra da yatağın başucuna asıp koruması altında mışıl mışıl uyumak

heyhat, biz kim hayal kim. her şey yasak her şey ateş pahası

ben de madem bu işin oluru yok en yakın seçenek üzerinde kafa patlatmaya başladım

pek yakında detaylar burada...

not: illaki havalı

evde can sıkıntısı tedavisi için umarex perfecta hedef kutusu aldım

hedeflerin kalınlığı 1.9 mm

4 metreden 7.5 joule weihrauch ile 0.8 mil holdover ile attım 4.51 mm 7.87 grain jsb exact express diabolo

hiç böylesini görmemiştim

pelletler 11 mm çapında 1 mm kalınlığında uçan daire oldu…

E2BC189E-B140-43D2-A8E4-A1D9B0DFE9FC 0838CD22-F9DC-4881-9AF2-3A6E2D4D6572

reximex web sitesi açılmış, ama bize değil

yani türkçe seçeneği yok

ve de bence yetersiz

pcpye başlayayım yerli olsun hesaplı olsun servisi parçası olsun diye düşünüyordum

şimdi pamuk eller cebe aldın mı fx al airarms al olmadı gamo al walther al diye düşünmekteyim

şimdi reximex ile ilgili şu paylaşımı okudum aklıma hemen şu geldi

yıllar önce tek kapı kırmızı bir lada samara araba aldımdı sıfır

başıma gelmeyen kalmadı, değişmeyen parça kalmadı

dedim herhalde şöyle oldu

depoda stokta üretim bandında fireye ayrılan parçaları atmaya kıyamadılar bunları toparlayıp uhuyla tutturup bir arabamsı yaptılar onu da bana kakaladılar

insan youtubeda internette reximex yorumlarını görünce; şöyle iyi, böyle fiyat performans, acaip isabetli, fx ve daystatelerle kapışır gibi yorumlar

sanırım fire ve ıskartaları uhulayıp iç pazara kakalıyorlar

diye düşünmekteyim…

pcp arayışındayım, daha önce bahsetmiştim

konu ile ilgili youtuberlar reximex markasını öve öve bitiremiyorlar, özellikle yabancı kaynaklılar

hatta iki yıl aradan sonra tekrardan açılan tüm 2022 yılı yabancı sektör fuarlarına katılmış firma, veya temsilen distribütörleri. amerika almanya ingiltere. her yerdeler

fakat lakin her nedense reximex web sayfasına ulaşamadım uzun süredir, hep

“Web sayfamız çok yakında tekrar yayında olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.Our web page will be live again very soon. Thank you for your understanding.”

yahu ne iştir dünyaya adını duyurmak için paralar oluk oluk akıtacaksın fuarlara katılacaksın youtuberları besleyeceksin ve hala açık bir internet sayfan olmayacak

ben anlamadı hem de hiç

bir de sanırım reximex ve kral aynı beko ve arçelik gibiler, yani aynı sermaye aynı yönetim, belki de aynı yerde üretim gibi

hem biraz içimi dökeyim dedim hem de varsa bilen reximex sitesi niye kapalı, kral ile ilişkisi nedir paylaşırsa öğrenirim

yahu olacak iş mi yahu

Reximex

bahçem boyuna yaklaşık 100 metre, atışta kullandığım mesafe 10-50 metre arası

mevcut havalım 7.5 joule (5.5 fpe) 4.5mm weihrauch hw 95

pcp’ye de geçmeyi düşünüyorum

kriterlerim;

- 4.5mm

- 7.5 joule, olmadı en fazla 12 fpe

- hem şarjörlü, hem de tekli yükleme opsiyonu olmalı

- 3 kg altı iyi olur, optik hariç

- mümkünse yerli; fiyat-servis-parça-ikinci el avantajı için

- 2 moa grupman yapabilirsem bana yeter, yani 50 metrede 2.5-3 cm çapında daireye doldurabilmeliyim pelletleri. olmadı beş santim

- bir dolumda 100+ atış yapsa pratik olur

- nedense şişeyi sevmiyorum tüplü olsa bana daha yakışıklı geliyor

effecto px-5 sevdim ama 4.5mm yok sanırım

tavsiyelerinizi bekliyorum

teşekkürler